Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 18 Απριλίου 2013.

1. vani

vani Regular Member

Απάντηση: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Ναι βρε σε κατάλαβα, πήρα αφορμή από αυτά που είπες για να διατυπώσω μία απορία παραπάνω που την είχα από καιρό κρατήσει..

στη δική σου περίπτωση ναι δίκιο έχεις, ένα vanilla couple μπαινοβγαίνει στο bdsm, μπορεί επιλεκτικά να δανείζεται φετίχ, kinks ή ακόμα και να κάνει top/bottom (με δεδομένο οτι ερεθίζονται και οι δύο από την παροδική ανταλλαγή ελέγχου και την σεξουαλική υποταγή/κυριαρχία αλλά και αυτό επιλεκτικά όχι αναγκαστικά). Η σχέση δηλαδή ενός βανίλα με το bdsm είναι κατά κάποιο τρόπο σχέση φλερτ. Προαιρετικό όχι αναγκαστικό. It's a way to have fun, not a way to have a living. Αλλά έχει και οφέλη για τη σχέση, γιατί εξερευνά τα όρια του και γιατί όλα αυτά είναι μία ακόμα εμπειρία και αφορμή για το ζευγάρι για να δεθεί περισσότερο, αλλά δεν χαρακτηρίζει τις ανάγκες του ατόμου, ή το ίδιο το άτομο ως κυριαρχική/υποτακτική προσωπικότητα. Πχ. εγώ δεν μπορώ να δω κάποιον υπό άλλα ούτε και υπεράνω. Άρα οτι και να κάνω από bdsm βανιλά θα παραμείνω, γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου και τους άλλους, δεν έχω επιλογή σε αυτό (έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό ως προς τις σχέση ισότητας και πως θωρείς τον άλλο, για αυτό συμφώνησα απόλυτα μαζί σου).
    Καταλαβαίνω τις κυριαρχικές και υποτακτικές προσωπικότητες με την ίδια λογική, ότι αυτό είναι... έτσι μόνο σχετίζονται, αλλά αυτό δεν θεωρώ πως οδηγεί σε κάτι πιο συνειδητοποιημένο ή πιο ώριμο, αλίμονο...

Πέραν αυτού εξέφρασα και εγώ τη δική μου απορία όσον αφορά τη σχέση d/s - vanilla led (και έθεσα το top/bottom για να ξεπεράσω το vanilla kink) και σε αυτήν θεωρώ ήδη δεδομένο τη συνειδητοποιημένη παραχώρηση της εξουσίας στον άλλον σαν επιθυμητό κριτήριο (κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται σε μία σημερινή vanila led σχέση).

Άρα ρωτάω υπάρχει διαφορά ή αν υπάρχουν όλοι αυτοί οι παράγοντες (vanilla led με top bottom) περιγράφω μία d/s σχέση με άλλα λόγια;

Ο Alex κάτι αρχίζει να προσεγγίζει εδώ...

TPE? στο D/s? νόμιζα πως αυτό είναι M/S αλλά επειδή με τα bdsm δεν μπορώ να ακολουθήσω πολύ σε θέμα ορολογίας (και για αυτό ρωτάω) μπορεί να κάνω και λάθος.

Last edited: 20 Απριλίου 2013
  2. Alexkat

Alexkat Contributor

D/s
    Κυριαρχία / υποταγή , Dominance / submission
    (Γενικός όρος που εννοεί Κυριαρχία/υποταγή)

Στον συγκεκριμένο άνωθεν όρο, παρμένο μέσα από το glosarry, περιλαμβάνεται και το M/s.

3. elfcat

elfcat . Contributor

Αγαπητέ Alexcat.
    Υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας είναι πνευματικά ισχυρότερος, ο άλλος είναι συναισθηματικά ισχυρότερος και αυτό πιθανόν να φέρει μια θαυμάσια ισορροπία μεταξύ τους λόγω της συμπληρωματικότητας. Μπορεί να γίνει όμως και ένα πεδίο μάχης για την αρχηγία. Επίσης υπάρχουν ζευγάρια, όπου τα μέρη συναποφασίζουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο για τις μεγάλες κοινές αποφάσεις αλλά και τις μικρές. Υπάρχουν ζευγάρια που στην καθημερινότητα ο ένας δίνει τον ρυθμό και οδηγεί τα πράγματα αλλά τις μεγάλες αποφάσεις το άλλο μέρος βγαίνει μπροστά... Μπορεί ένας εκ των ΄δυο να είναι ισχυρότερος από τον άλλον αλλά για δικούς του λόγους, να μην επιθυμεί να επικρατήσει.... κλπ κλπ. Υπάρχουν και άλλα ζευγάρια που ο ένας φαίνεται να είναι ο αρχηγός και να κάνει κουμάντο τελικά ο άλλος. Άλλοτε και δυστυχώς πολύ συχνό φαινόμενο τα δύο μέρη επί μακρόν να ανταγωνίζονται για την αρχηγία στην σχέση, οπότε και αυτοί μέχρι την λήξη της μάχης είτε με την ήττα του ενός είτε με την διάλυση της σχέσης, τελούν σε μια σχέση ισότητας

Αυτό που θέλω να πώ, χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας μαζί σου. είναι ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα σχετίζεσθαι μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία που δεν χωράει απόλυτα σχήματα. Άλλωστε προς επίρρωση του επιχειρήματος σου αρκεί ένας εκ των δύο να είναι λίγο περισσότερο ερωτευμένος από τον άλλον ώστε να καταστεί ο άλλος αρχηγός.

4. Alexkat

Alexkat Contributor

Αγαπητή elfcat
    (Eίδες ..? ..Εγώ έγραψα σωστά το nick σου)

Όσα έγραψες πιο πάνω αποτελούν ένα μικρό υποσύνολο των διαφόρων διεργασιών της τεράστιας γκάμας του ανθρωπίνου ερωτικώς σχετίζεσθαι.
    Οι διεργασίες όμως αυτές, δεν τεκμηριώνουν ισότητα. Είναι απλά διεργασίες, οι οποίες πολλές φορές αλλάζουν και δεν παραμένουν ως έχουν μεταξύ των δύο, και το αποτέλεσμα των οποίων στην τελική καθορίζει τον πραγματικό Αρχηγό της σχέσης.
    Σε όλο το ζωικό βασίλειο, ΔΕΝ υπάρχει σχετίζεσθαι, χωρίς ιεράρχιση των σχετιζομένων.
    Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε σε κάτι επί της ουσίας.

5. gaby

gaby Guest

Έλα τώρα με το ζωικό βασίλειο!

Μιλάμε για το σχετίζεσθαι δύο ανθρώπων, ενηλίκων, λογικών και προσωπικά συνδεδεμένων που ζουν σε μια κοινωνία η οποία έχει ανάγει την ισότητα σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την επιβίωσή της, τόσο ώστε να θυσιάζει πολύμορφες διαφορετικότητες οι οποίες θα μπορούσαν να προσδώσουν, αν μη τι άλλο, πλούτο.

Άμα είναι συνυπεύθυνοι για τα πάντα, άμα ο νόμος τους έχει συνυπεύθυνους για τα πάντα όσα μετράνε εκτός ζεύγους, άμα θέλουν δε θέλουν δεν υπάρχει πουθενά ότι υπερτερεί σε περίπτωση διαφοράς η γνώμη του ενός ή του άλλου, τότε δεν είναι ίσοι;

Έχει χρειαστεί στη ζωή μου, σε προσωπικές σχέσεις σημαντικότατες, να πάρω αποφάσεις εξαιρετικά βαριές, ζωής και θανάτου, για τον άλλο που δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει. Νοιάστηκα πάρα πολύ τότε για το θέμα της ισότητας γιατί εκείνη την ευθύνη θα ήθελα πάρα πολύ να την μοιραστώ με κάποιον, ήταν πραγματικά αβάσταχτη. Γνωρίζω πολλά βανίλλα ζευγάρια, προφανώς, και πολλά από αυτά έχουν δαπανήσει άδικα των αδίκων τραπεζώματα με μουσακάδες και αρνιά στο φούρνο με πατάτες για να μου γνωρίσουν βανίλλα άτομα να "φτιάξω τη ζωή μου με αυτά". Έχουν απορήσει πραγματικά γιατί ποτέ όχι απλά δεν προχώρησε τίποτα, αλλά δεν τέθηκε από μένα το ενδεχόμενο να προχωρήσει έστω σε επίπεδο 1%, τυχαίου σφάλματος δηλαδή. Είχα, λοιπόν, το κατάλληλο pool να ρωτήσω και να συζητήσω ενδελεχώς, τι γίνεται μεταξύ ίσων, μεταξύ ενός ζευγαριού, όταν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση τρομερή και για τους δύο, που ο ένας πιστεύει κάτι και ο άλλος πιστεύει κάτι άλλο. Οι πέντε απαντήσεις που πήρα συνέκλιναν στο εξής: γίνεται αυτό που θέλει έστω και ελάχιστα πιο πολύ ο ένας από τους δύο γιατί ποτέ δεν θέλουν και οι δύο με την ίδια ένταση αυτό που θέλουν. Δεν είπαν ούτε για μόρφωση, ούτε για εξυπνάδα, ούτε για έρωτα, ούτε για παραδόσεις ούτε για τίποτα άλλο. Ποιος θέλει κάτι περισσότερο από τον άλλο, αυτουνού γίνεται.

Αυτό είναι για μένα ισότητα. Στις σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, πάντα.

6. Alexkat

Alexkat Contributor

Xμμμ ....κάτι τέτοια λέει και το Ελληνικό Σύνταγμα.
    Είδες πουθενά ισότητα ...?  

Έτσι είναι καμιά φορά ... οι λήψεις σοβαρότατων αποφάσεων όταν είσαι μόνος, απαιτούν και βαριά ψυχικά balls .... κάνοντας χρέη Αρχηγού ....

Άστα gaby, ....αυτά που λες μου θυμίζουν περισσότερο λήψη αποφάσεων εν θερμώ και τίποτε άλλο ....οι σοβαρές αποφάσεις, δεν λαμβάνονται με γνώμονα ....το ποιος εκ των δύο είναι πιο επίμονος ....

7. thanasis

thanasis Contributor

Οπότε, βάσει αυτών που λες, Κυρίαρχος θα έπρεπε να είναι αυτός από τους 2 που ρίχνει τα καλύτερα μπαχλαπονίδια.

Καλό μανατζάρισμα είναι αυτό που λες, όχι συνειδητή ερωτική επιλογή και αυτοπροσδιορίζεσθαι. Τα είπα ήδη πιο πριν, μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός. Ας το υπογραμμίσω κι εγώ, μήπως βοηθήσει.
    Α, ώστε έτσι είναι το ΤΡΕ, ε; Για δες τι μαθαίνουμε...για πες κι άλλα.

8. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Η ισοτητα των ανθρωπων ισχυει σε ολες τις σχεσεις ανεξαρτητα το ειδος της σχεσης. Η σχεση κυριαρχιας και υποταγης ειναι μια σχεση μεταξυ δυο ή και περισσοτερων ισων ανθρωπων που εχουν διακριτες διαφορες συμφωνημενες απο την αρχη. Σ'αυτη την σχεση ισοτιμια δεν υπαρχει.

9. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Re: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Τι Κυρίαρχος και ερωτικό αυτοπροσδιορίζεσθαι και μπαχλοπονιαθανασέϊκα μου άρχισες πάλι βρε Αθανάσιε ...
    Το ερώτημα που έθεσες ήταν:
    "Για ποιο λόγο μπορεί να προσυμφωνήσουν η νύφη και ο γαμπρός σε μια βανίλλα σχέση μη-ισοτιμία;" και σου απάντησα.
    Αν θες να το πεις καλό μανατζάρισμα του Αρχηγού της σχέσης των δύο, συνολικά σε συνάρτηση με τις δυσκολίες της ζωής γενικότερα, πες το κι έτσι. Μην το μπερδεύεις με τους επί μέρους τομείς στην καθημερινότητα όπου κάποιος από τους δύο τα καταφέρνει καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει τελική ανάδειξη Αρχηγού.
    Έλα μου τώραααα, ....και είσαι και φανατικά επιλεκτικός των ασύμμετρων σχέσεων, όπου εκεί την θέση του Αρχηγού κατέχει ο Aφέντης ........

Mπα,βαριέμαι. Εσύ κάτσε και κάνε και καμιά επανάληψη στο διάβασμα, μη μας τύχει κάνα ξαφνικό διαγώνισμα.
    Κατά τα άλλα, δεν εννόησα ότι το ΤΡΕ είναι έτσι πάντοτε, αλλά γίνονται και τέτοια στις ασύμμετρες σχέσεις σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς εδώ μέσα.  

Last edited: 24 Απριλίου 2013
  10. DutchessV

DutchessV Regular Member

Mπα,βαριέμαι. Εσύ κάτσε και κάνε και καμιά επανάληψη στο διάβασμα, μη μας τύχει κάνα ξαφνικό διαγώνισμα.
    Κατά τα άλλα, δεν εννόησα ότι το ΤΡΕ είναι έτσι πάντοτε, αλλά γίνονται και τέτοια στις ασύμμετρες σχέσεις σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς εδώ μέσα.  [/QUOTE]

εγω να ρωτησω τι ειναι το tpe ?

11. Alexkat

Alexkat Contributor

εγω να ρωτησω τι ειναι το tpe ?[/QUOTE]

Total Power Exchange.
    Το υποτακτικό άτομο, παραδίδει τον έλεγχο του εαυτού του, στον Κυρίαρχο της
    επιλογής του επί αόριστο, ή και μακρό χρονικό διάστημα, και λαμβάνει την απόλαυση του
    να κυριαρχείται από Εκείνον.

Last edited: 23 Απριλίου 2013
  12. DutchessV

DutchessV Regular Member

Total Power Exchange.
    Το υποτακτικό άτομο, παραδίδει τον έλεγχο του εαυτού του, στον Κυρίαρχο της
    επιλογής του επί αόριστο, ή και μακρό χρονικό διάστημα, και λαμβάνει την απόλαυση του
    να κυριαρχείται από Εκείνον.[/QUOTE]

Ευχαριστώ alex-k-at!  

Last edited: 24 Απριλίου 2013