Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 23 Μαρτίου 2007.

  1. magda37

    magda37 Regular Member

    Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

    Το πιο πάνω παράθεμα προέρχεται από άλλο,πολύ παλιότερο νήμα."Συνεπικουρεί", όμως, σε όσα συζητούν εδώ lara[E-p] και zinia. Η γυναίκα που δίνεται στον υπέρτατο βαθμό, όταν το κάνει γιατί το υπαγορεύει η φύση της και νιώθει ευτυχισμένη μ' αυτό, τότε δεν είνα απλά γυναίκα,είναι σκλάβα.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος

    Μπορείς να αναπτύξεις εκτενέστερα την παρένθετη φράση;

    Αν το "δίνεται" εδώ δεν σημαίνει "παραδίνεται" αλλά "αφοσιώνεται" τότε πως προκύπτει το status της σκλάβας ως ενδεικτικό μεγέθους αφοσίωσης;
     
  3. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Re: Απάντηση: Η ταυτότητα μιας υποτακτικής και ο Κυρίαρχος


    Ορθώς. Δεν άπτονται όλα των bdsm σχέσεων. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι απλά "θηλυκό"..
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Ε αφού βρε κορίτσια το υπαγορεύει η φύση. Τι να κάνουμε τώρα; Αναντάμ παπαντάμ έτσι ήτανε. Ξέφυγε στη Μάγδα η αλήθεια, μην πέσετε να την φάτε.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    Τι υπαγορεύει η φύση καλέ μου; Για ξαναπέστο.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Καθώς σε ετούτο το νήμα, παραδόξως, τελείς χρέη συνεπίκουρου της Μάγδας και καθώς είχες τη φαεινή ιδέα να επιχειρηματολογήσεις αντί αυτής επικαλούμενος τις επιταγές της φύσης (ή ίδια φρονώ πως δεν θα έκανε ένα τέτοιο ατόπημα συνεπώς μάλλον δεν τη βοηθάς ιδιαίτερα με την παρέμβασή σου), εξήγησε αν θέλεις πώς ακριβώς η φύση υπαγορεύει σε μία γυναίκα να αυτοπροσδιορίζεται ως "σκλάβα". Οι δικοί μου θηλυκοί πρόγονοι δεν μου κληροδότησαν ένα τέτοιο status και θα ήθελα να γνωρίζω αν αυτό οφείλεται σε κάποιο βιολογικό σφάλμα.

    ΥΓ. Η δαρνακική διάλεκτος δεν είναι ό,τι πιο καλαίσθητο παρήγαγε η ελληνική επαρχία.
     
  7. Guest05

    Guest05 Guest

    Απλά έδωσα έμφαση στην φράση της Μάγδας «Η γυναίκα που δίνεται στον υπέρτατο βαθμό, όταν το κάνει γιατί το υπαγορεύει η φύση της και νιώθει ευτυχισμένη μ' αυτό, τότε δεν είνα απλά γυναίκα,είναι σκλάβα.»

    Την δική μου άποψη την έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ως κάτωθι
    Και εδώ

     
    Last edited by a moderator: 6 Μαϊου 2008
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    Η φύση υπαγορεύει να είμαστε σκλάβες; Ομολογώ πως δε το ήξερα αυτό.. Νόμιζα πως η φύση μας υποδεικνύει πώς το ένα φύλο συμπληρώνει το άλλο.
     
  9. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν γράφω κάτι τέτοιο. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση θα βοηθούσε.
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    Η ερώτηση μου δεν ήταν για σένα Χαινριχ  Τις θέσεις σου τις ξερω καλα  
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Heinrich von Kleist, αυτά που παρέθεσες δεν αφήνουν να διαφανεί πως η φύση της γυναίκας της υπαγορεύει να είναι σκλάβα. Δεν στηρίζουν τη θέση πως "Η γυναίκα που δίνεται στον υπέρτατο βαθμό [...] είναι σκλάβα" αλλά τη θέση πως μία μεγάλη μερίδα κυριαρχικών γυναικών υιοθετούν ένα ανδρόγυνο καθόλου λειτουργικό και καθόλου καλαίσθητο πρότυπο, θέση με την οποία έχω με σαφήνεια δηλώσει πως συμφωνώ.

    Η διατύπωση "το απόλυτο θηλυκό είναι υποτακτικό" πόρρω απέχει επί της ουσίας από τη διατύπωση "πολλές κυριαρχικές γυναίκες στερούνται θηλυπρέπειας". Η δεύτερη εξάγεται εμπειρικά και δηλώνει στατιστικό συμπέρασμα. Η πρώτη εκφράζει μία απόλυτη θέση, η οποία πρέπει να τεκμηριωθεί αντικειμενικά, κατά την εκτίμησή μου.

    zinnia, από όσα καταλαβαίνω εγώ εκ των γραπτών της, η Μάγδα δεν εξέφρασε την άποψη πως η φύση υπαγορεύει στη γυναίκα να είναι σκλάβα. (Αυτή η θολή αίσθηση προέκυψε μετά την παρέμβαση Heinrich von Kleist.) Η Μάγδα έγραψε πως η γυναίκα που δίνεται, επειδή η φύση της το υπαγορεύει (και όχι κάποιος άλλος παράγοντας, όπως λ.χ. η ανικανότητα αυτονομίας) τότε είναι σκλάβα, και ακριβώς επειδή είναι η ίδια της η φύση που την ωθεί σε αυτή τη συμπεριφορά και όχι κάτι άλλο, είναι και ευτυχισμένη.

    Νομίζω ότι η διατύπωσή της χωλαίνει αποκλειστικά σε εκείνο το "δίνεται" που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, καθώς οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού γυναίκα μπορεί να "δίνεται" με πάθος στον εραστή της, τα παιδιά της, την εργασία της κλπ.
     
    Last edited: 6 Μαϊου 2008
  12. Guest05

    Guest05 Guest

    Εντάξει! Κι εγώ διαβάζω διαγώνια, αλλά όχι πάντα.
    Ξαναλέω λοιπόν ( βαριέμαι να το κάνω συνεχώς ) πως απλά έδωσα έμφαση στην φράση της Μάγδας που αν δεν κάνω λάθος είναι γυναίκα και κάτι παραπάνω ξέρει.
    Στην δική μου θέση (ως φαίνεται στα παρένθετα παλαιότερα κείμενα ) δεν αναφέρω πουθενά κάτι τέτοιο.