Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υπεροπτικη υποτακτικη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 20 Μαρτίου 2012.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Νομιζω ο τιτλος ειναι σαφεστατος.
    Ευκολα μπορει καποια να πεσει στην "λουμπα" και να καβαλησει το καλαμι οταν νοιωθει ομορφα σε μια D/s σχεση.
    Ανθρωπινο ειναι να θελει να μοιραστει την ευτυχια της.
    Τι γινεται ομως οταν η ευτυχια της μετατρεπεται σε επαρση και θεωρει εαυτον υπερανω και ξεχωριστο λες και ζει κατι που οι αλλοι δεν ειναι αξιοι να απολαυσουν ή πολυ λιγοι γι αυτο και το εκφραζει με υπεροψια ?
    Οταν μιλαει και συμπεριφερεται σαν την ιερεια του bdsm και την παντογνωστρια της υποτακτικης φυσης?
    Εινα λογικη μια τετοια αντιθετη και αναρμοστη με το status της συμπεριφορα?

    * Μια χαρη....οχι αντιπαραθεσεις.Δεν φωτογραφιζω κανενα - προς αποφυγη παρεξηγησεων - απλως επισημαινω ενα φαινομενο.
     
  2. Mistress Valia

    Mistress Valia Regular Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Γνώμη μου είναι πως ο κάθε υποτακτικός χαρακτήρας είναι πρώτον και πάνω απ' όλα άνθρωπος.Ό κάθε άνθρωπος έχει λοιπόν τον δικό του χαρακτήρα ο οποίος βέβαια έχει άμεση σχέση με το status του.Εάν πρέπει να βάλω ταμπέλες, υπάρχουν διάφορα είδη (αυθαίρετα,χάρην του post, μην παρεξηγήθω) όπως π.χ. πειθήνιος υποτακτικός, πεισματάρης υποτακτικός, εγωιστής υποτακτικός, έτσι και ο υπερόπτης-αλαζόνας υποτακτικός.Το αν "βάζει μυαλό" μέσα από τη σχέση του με τον Κύριο, ή χειροτερεύει επειδή του "δίνει αέρα" ή /και νοιώθει όμορφα, αυτό είναι σχετικό.Πιστεύω πως όλο αυτό έχει να κάνει πρωτίστως με την αλληλεπίδρασή του με τον Κύριο, και εάν δεν έχει, με την κοινωνία.Όλα στο τέλος, είναι απλώς θέμα χαρακτήρα.Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ως ενήλικες, ή τα έχουμε ή όχι.
    Παρ'όλ'αυτά, είναι απόλυτα λογικό όταν κάποιος έχει τεράστια εμπειρία στο status του και νοιώθει όμορφα μες στη σχέση του, όποιος και αν είναι αυτός, να πέσει σε τέτοια λούμπα.Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι στο χέρι του Κυρίου του να τον κάνει να τ' αφήσει αυτά και να συνέλθει γρήγορα!(η τελευταία πρόταση παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί, ήταν απόπειρα μεταμεσονύχτιου χιούμορ )
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Είναι λογική και ανθρώπινη η τάση για μια τέτοια εξέλιξη από την υποτακτική.

    Παράλογη είναι η μη λήψη μέτρων για την καταστολή της από τον/την κυριαρχικό/κυριαρχική της.

    Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η υπεροπτική υποτακτική είναι κακοεκπεδευμένη τέτοια.
     
  4. crimson moon[M_S]

    crimson moon[M_S] Regular Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    ωραίο θέμα astrovroxi.

    εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις δείχνω πρώτα λίγη επιείκεια, γιατί καταλαβαίνω ότι το να βρίσκει ξαφνικά κάποια/ος την θέση της/του καμιά φορά μπορεί να είναι και κάπως απο-συντονιστικό στην αρχή, όπως όταν παίρνεις απότομα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και ζαλίζεσαι.

    βέβαια, μετά την αρχική επιείκεια, φυσικά και σκέφτομαι τον/την Κ της/του. Γιατί κακά τα ψέματα, μία/ένας υ καθρεφτίζει τον/την Κ του/της μέσω της συμπεριφοράς που επιδεικνύει. Καθρεφτίζει τους κανόνες που ορίζουν την σχέση τους, την εκπαίδευση που λαμβάνει, τα θέλω του/της Κ. Δεν είναι απαραίτητο ότι έχει οριστεί το υ μέρος να είναι πάντα ήρεμο ή χαμηλών τόνων ή μετρημένων αντιδράσεων. Προσωπικά, έχω ζητήσει και έχω λάβει άδεια να "βγάλω δόντια" απέναντι σε κάποιον που πραγματικά έβρισκα προσβλητικό. Αν δεν την είχα λάβει, φυσικά και θα είχα σιωπήσει. Αλλά το ότι την έλαβα μου επέτρεψε να εκφραστώ καταλλήλως.

    Ωστόσο, θα ήθελα να μείνω σε μία από τις τελευταίες φράσεις σου που πραγματικά θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

    Έχουμε ξανα-συζητήσει το κατά πόσο π.χ. ταιριάζει ο δυναμισμός μίας/ενός υ με το στάτους της/του. Ίσως να υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που ξενίζουν;; Προσωπικά θεωρώ ότι η υποταγή και όλη η συμπεριφορά που αρμόζει αφορά τον Κ μου και όχι τους άλλους, το φόρουμ, ξένους κλπ. Δεν σημαίνει ότι θα γίνω αγενής φυσικά ή ότι θα μιλάω άσχημα γιατί κάποια πράγματα τα μαθαίνει ο καθένας μικρός και συνήθως από το σπίτι του, αλλά σημαίνει ότι συγκεκριμένη συμπεριφορά θα δείξω εκεί που απαιτείται και εκεί που έχω επιλέξει να υπακούω.

    cm
     
  5. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Είναι πολύ λογική αυτή η συμπεριφορά και αν μη τι άλλο δείχνει το πόσο καλά περνάει στη σχέση με τον Κ.
    Δείχνει όμως υ που δεν έχει μάθει να κρατάει χαμηλό προφίλ και αυτό παραπέμπει σε Κ που δεν έχει δουλέψει σε αυτό το θέμα. Η υπεροψία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν δικαιολογώ ούτε σε Κ, ούτε σε υ γιατί η ύπαρξή της σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρεις όλα και αυτό απο μόνο του σε οδηγεί σε λάθη.
    Σαν ανθρώπινη αντίδραση την θεωρώ φυσική, που έχει όμως την ανάγκη της παρέμβασης του Κ για να την περιορίσει και τελικά να την εξαλείψει.
     
  6. Experm

    Experm Regular Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Συμφωνώ απολύτως!
    Η Υπ είναι υποτακτική σε σχέση με τον Κ της και μόνο!
    Απο κει και πέρα λειτουργεί όπως αισθάνεται.
     
  7. DarkArts

    DarkArts New Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Καλησπέρα και από εμένα...λοιπόν θα ήθελα να εκφράσω μια λίγο διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό το θέμα...λέγοντας λοιπόν για την υποτακτική (γένους θηλυκού) βλέπω πως αυτό συμβαίνει αρκετές φορές ανεξαρτήτως το πόσο καλά ο Κ έχει κάνει το έργο του..αυτό λοιπόν με οδηγεί στην αναζήτηση άλλων αιτιών και σιγά σιγά αρχίζω να καταλήγω σε πιο βασικά ένστικτα! Για παράδειγμα μια γυναίκα από την φύση της θέλει να έχει την κυριαρχία στον χώρο τον οποίο βρίσκετε και να νιώθει μοναδική! αυτό λοιπόν έρχεται να αλλάξει η υποταγή. Παύση της μοναδικότητας (σαν ύπαρξη στον χώρο) και δημιουργία ενός προφίλ που πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση στα θέλω και στα ένστικτα της γυναίκας.
    Τα ένστικτα τα οποία εντοπίζω να βάλλονται σε μια τέτοια σχέση από την πλευρά της γυναίκας είναι η εμπιστοσύνη , το θάρρος και ο δυναμισμός όταν ένα από αυτά τα τρία δεν λειτουργεί σωστά αυτόματα αλλάζει η συμπεριφορά της γυναίκας ..τα αποτελέσματα?? κανείς δεν τα γνωρίζει εκ των προτέρων… καλό είναι καμία φορά να αφήνεις την υποτακτική να εκδηλώνεται ώστε να βλέπεις τι καταπιέζεις περισσότερο..

    Υ.Γ. είναι όμορφο να μαθαίνεις από τα λάθη σου
     
  8. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Τέλεια... τα λέτε... λύση δεν υπάρχει όμως...

    Τώρα για το πόσο ανθρώπινο είναι να εκφράζεις τον ενθουσιασμό σου... και πόσο υποτακτικό να το κάνεις χωρίς άδεια και με έπαρση... δεν θα το πω. Φαίνεται.  


    Ανδρ(ε)ας
     
  9. Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Astrovroxi ωραίο νήμα.Είναι πολύ λογικό ειδικά σε πιο μικρές ηλικίες και στην αρχή μιας M/s ή D/s σχέσης να υπάρχει ένας ενθουσιασμός,όπου πολλές φορές οδηγεί σε έπαρση,αμφισβήτηση όλων,αυτο-θαυμασμό σε σημείο ναρκισισμου που αυτό βέβαια οδηγεί αυτόματα στην ΄΄αντιπαράθεση'' με την φύση.Διότι αν η υ ή η σ θεωρεί τον εαυτό της μοναδικό(Οχι τυχερό) και έχει ιδέες μεγαλείου,αυτό οδηγεί αυτομάτως στο να έχει μια συμπεριφορά έπαρσης και να είναι επιθετική.
    Είναι στην ευχέρεια του Κ να την αντιληφθεί αυτήν την συμπεριφορά και να την συζητήσει με εκείνη.Αρχικά επισήμανση και αν δε λειτουργήσει,τιμωρία.
    Πολλές φορές ο/η Κ λειτουργούνε ως γονείς,είναι μια αρμοδιοτητά τους.
    Κλείνοντας να πω οτι η έπαρση δεν πρέπει να είναι ούτε χαρακτηριστικό του Κ.Αν,έχει έπαρση οδεηγείται αυτόματα σε πληθώρα λαθών
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Απλό....
    Τότε της δίνουμε ένα σοβαρό τασκ στη ζωή της. Πχ, κάνε ένα διδακτορικό. Πήγαινε στον ερυθρό σταυρό, ξεκίνα να διανέμεις πατάτες στην Αθήνα σε όσους πεινάνε, κάνε εθελοντισμό για τα ορφανά. Γίνε πυροσβέστης. Κάνε σεμινάρια διάσωσης σε σεισμούς και πλημμύρες. Γίνε εθελόντρια στους γιατρους χωρίς συνορα και πήγανε στην αιθιοπία για τα επόμενα 2 χρόνια .Να δεις μετά πως γυρίζει χωρίς επάρσεις και μάλλον χωρίς βδσμ στη ζωή της.Εν ολίγοις την φέρνουμε αντιμέτωπη με τον πραγματικό πόνο. Μετά θα μας πει τις αντοχές της στον μαζοχισμό.
     
  11. Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Αν μιλάμε για μια σχέση που έχει κρατήσει στον χρόνο τότε θεωρώ ως δεδομένο πως η συμπεριφορά της υποτακτικής είναι ο καθρέφτης του Αφέντη της.
    Το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της εξαρτάται από Εκείνον και μόνο.
     
  12. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Η υπεροπτικη υποτακτικη

    Υπεροπτική, ατίθαση, αντιδραστική, αθυρόστομη, όλοι τους, πιθανοί χαρακτηρισμοί μιας υποτακτικής που προφανώς είναι σε σχέση με κάποιον/α Κ όπως καταλαβαίνω απ' τα συμφραζόμενα.
    Ίσως να είναι σαν υποτακτική και να μην την εκλαμβάνονται ως υποτακτική.
    Ίσως ο Κ της, να είναι σαν Κ της και να μην εκλαμβάνεται ως Κ της.
    Ίσως όλα αυτά (Κ,υ) να είναι απλές ταμπελίτσες που τις ανάρτησαν πιθανώς επειδή τις βρήκαν δίχως χρέωση.
    Ποιος θα κρίνει για το ποιος είναι τι, και γιατί να το κάνει.

    Και εύκολα μπορεί να μην πέσει αρκεί, να γνωρίζει ή να Γνωρίζει.
    Τα πάντα είναι για τον άνθρωπο, και όλα είναι ανθρώπινα. ( Βαριά κουβέντα αυτή, όπως και μεγάλη συζήτηση.)

    Χάνει τον έλεγχό της, τον οποίο πρώτεινος έχει απολέσει από τον Κ της, η κλεψείδρα μετρά ανάποδα προς το εκτροχειασμό αυτής της σχέσης.

    (Η θεωρία της πως ως ένα βαθμό οι περισσότεροι "άλλοι" δεν είναι σε θέση να το ζήσουν αυτό, είναι βάσιμη.)


    Τα λόγια δείχνουν το ποιοι και τι είμαστε ή οι πράξεις μας; Προφανώς το δεύτερο, αυτοακυρώνει αυτό που λέει μόνη της.
    Ανασφάλειες, επιδειξιμανία, έλλειψη αυτογνωσίας και ελέγχου.


    Λογική και συνήθεις θα έλεγα είναι μια τέτοια συμπεριφορά όταν δεν έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, υπόβαθρο.
    Όταν ο Κ της δεν ξέρει: πως να την χειριστεί, πως να την ελέγξει, από που αρχίζουμε και που τελειώνουμε, τι θέλει να την κάνει, που θέλει να την φτάσει, πως γίνονται όλα αυτά.

    Βέβαια μπορεί ο Κ της να μην είναι και τόσο ανίδεος και η υ να είναι κάπως, ανεπίδεκτη μαθήσεως. Λόγω "ανομβρίας" ή λοιπών "οφελών" να την χρησιμοποιεί χωρίς να θέλει να επέμβει-δώσει-επενδύσει σε μια δύσκολη διαδικασία όπως είναι ψυχολογικός-εγκεφαλικός τρόπος λειτουργίας της υ και απολαμβάνει τα άμεσα οφέλη, εις αναμονή εύρεσης νέας υ.

    Εκτός αν υπάρχει κάποιος ικανός λόγος για να έχεις κάτι "σαν" και όχι κάτι "ως".
     
    Last edited: 28 Μαρτίου 2012