Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υποταγή προσφέρεται ή προκύπτει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 1 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Δεν είμαι απόλυτη. Κρίνω πάντα κατά περίπτωση αφού ακόμη και οι επιστήμονες σε διαφορα θέματα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.
    Ωστόσο ανάμεσα στον Μήτσο από την άνω ραχούλα και τον χ επιστήμονα που έδωσε χρόνο να μελετήσει μία ασθένεια, σωματική ή ψυχική θα δώσω βάση στον επιστήμονα. Το τι θα επιλέξω να κρατήσω από αυτόν και πως θα το προσαρμόσω σε μένα είναι άλλο θέμα. Και αυτό επειδή μπορώ. Αν για οποιοδήποτε λόγω πάψω να είμαι λειτουργική θα αφήσω τον επιστήμονα που θα εμπιστευτώ να με βοηθήσει και να με καθοδηγήσει. Δεν θα πω εγώ ξέρω ούτε εγώ θα κρίνω. Πως θα κρίνω ούσα μη λειτουργική;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    αυτά που αναφέρετε προϋποθέτουν ασθένεια  

    εδιτ: επι πείνας, η ισχύς του μητσου, ταβερνιάρη της άνω ραχούλας, είναι κατάλληλη κι επαρκέστατη, έως προσκολλήσεως. επί ασθενείας, η μαριω, έμπειρη μαμμή και ξεματιάστρα, είναι ειδικότερη.
     
    Last edited: 5 Σεπτεμβρίου 2020
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @snoopy

    Καραγκιόζηδες μπορεί να είναι εξ ίσου και στον ίδιο βαθμό και ο Μήτσος απ΄την Άνω Ραχούλα και ο Χ επιστήμονας.
    Τουλάχιστον τρεις (3) καραγκιόζηδες "επιστήμονες"-επιστήμονες (πώς λέμε καρέτα-καρέτα, ουδεμία σχέση) έχουν πάρει και Νόμπελ τα τελευταία 90 χρόνια...
    Γενικότερα, το να ασκεί κάποιος ένα επάγγελμα, καταπώς ορίζεται από την φύση του επαγγέλματος, από "παιδί για τα θελήματα" έως οτιδήποτε, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράμα, να 'ούμ'....
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Στην υποταγή ως αποτέλεσμα κατίσχυσης υπάρχει εξάρτηση του υ από το Κ. Εννοώ ότι τα πάντα όσα κάνει το υ στην καθημερινότητά του προσανατολίζονται στο Κ και στην ευχαρίστηση του Κ, είτε άμεσα, είτε ακολουθώντας το γενικό παράδειγμα που έχει ορίσει ο Κ εν γνώσει του και με σκοπό να το ακολουθεί το υ, είτε φροντίζοντας να μην κάνει αυτά που δεν θα άρεσαν / δεν αρέσουν στο Κ. Αυτό καταλαβαίνω ως εξάρτηση. Η εξάρτηση δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη ένα μόνιμο και ενίοτε φωναχτό αίτημα να ασχοληθεί ο Κ με το υ. Μπορεί να είναι και ήσυχη. Είναι πάντα εκεί. Η εξάρτηση από το συγκεκριμένος είδος σεξουαλικής υπερδιέγερσης που μπορεί να επιφέρει ο έλεγχος υφίσταται εφόσον το αφήσει το υ να υφίσταται, στην βάση της παραπάνω εξάρτησης που αναφέρω, δηλαδή αρέσει στο Κ, συμπεριλαμβάνεται στο παράδειγμα του Κ, θα δυσαρεστούσε το Κ να μην υπήρχε. Αυτόνομα, δηλαδή αν ο Κ διώξει το υ, η εξάρτηση αυτή δεν μένει για πολύ.
     
    Last edited: 5 Σεπτεμβρίου 2020
  5. iolanda

    iolanda Contributor

    Αν και είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ άλλο με το τόσο δύσκολο ζήτημα της εξάρτησης.
    Δύσκολο για τις πολλές ερμηνείες του και για την μεταφορά ενός συναισθήματος στον γραπτό λόγο.
    Εντούτοις ένιωσα την ανάγκη να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται για εξάρτηση στον Κ, αλλά στην κατάσταση και τις συνθήκες αυτές που Εκείνος έχει δημιουργήσει.
     
  6. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Παιζει και να συνεννοηθουμε καποτε αν αποφασισουμε να απαλλαξουμε τις λεξεις και τους ορους απο τα ηθικα/συναισθηματικα τους φορτια.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση και εννοείται ότι η περιγραφή μου εκφράζει εμένα και μπορεί σε άλλον να μη λέει τίποτα ή να μη βγάζει νόημα.
    Συμφωνώ για το συναίσθημα, είναι δύσκολη η επικοινωνία του σε κάθε μορφής λόγο.
    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εξάρτησης από τον Κ και εξάρτησης από τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο Κ; Δεν το καταλαβαίνω, θα μπορούσατε να μου το εξηγήσετε;

    Τι εννοείτε συγκεκριμένα για την εξάρτηση, ποιο είναι το αξιακό και συναισθηματικό φορτία από το οποίο θα άξιζε να την απαλλάξουμε; Αν θέλετε να πείτε.
     
  8. iolanda

    iolanda Contributor

    Το περιέγραψε πολύ καλύτερα ο Master Jp λίγες σελίδες πιο πίσω.

    Για αυτό και το s δύναται να μεταφερθεί σε άλλον Master.
     
  9. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    @gaby_m
    ο ετεροπολικος δεσμος εξαρταται απο τα φορτια των μοριων

    Η επιβιωση σου εξαρταται απο την πρόσληψη νερου

    η λειτουργεια ενος λαμπτηρα πυρακωσης εξαρταται απο την καταναλωση ενεργειας

    Οι υπηρεσιες μιας σκλαβας "εξαρτωνται" απο τον Αφεντη, ειναι χαλαρη χρηση του ορου, που ευκολα μπορει να αντικατασταθει απο ορθοτερους ορους οπως προσδιοριζονται, υποδεικνυονται, επιβαλλονται, καθοριζονται κ. α
    Η χρηση ειναι χαλαρη γιατι μολονοτι μπορει να καθοριστουν και να υποδειχθουν, κατα την εφαρμογη τους απο τη σκλαβα μπορει να παρεκλινουν σημαντικα του απαιτητου. Συνεπως, τελικα οι χρησεις εξαρτωνται απο τον βαθμο αξιοπιστιας της εφαρμογης των απαιτησεων, υποδειξεων κλπ του Αφεντη. Και η αξιοπιστη εφαρμογη μπορει να εξαρταται απο 1000 ακομη παραμετρους, γεγονοτα, ιδιοτητες κλπ.

    Φαντασου λοιπον, οταν ο ορος εξαρτηση εισερχεται στο πεδιο των ψυχικων ενεργειων ποσους "βαθμους" απροσδιοριστιας επιφορτιζεται.

    Μολονοτι δεν ειναι παντα εφικτο, καλο ειναι η εξαρτηση να χρησιμοποιειται εκει οπου προσδιδει συνολικο και μονιμο (διαρκη) χαρακτηρισμο συσχετισης και οχι μερικο ή /και παροδικο.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Δεν ξεμπλέκει εύκολα.  
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ευχαριστώ   Αν και ο MasterJp έγραψε
    Πέραν τούτου, κάθε Κ δημιουργεί διαφορετικά την συνθήκη αυτή, ανάλογα με τις δικές του επιθυμίες και τις δυνατότητες του υ. Και πάλι, όπως γράφει ο @Libertine SD, μπορεί ο Κ να δίνει εντολή "Λίβερπουλ" και το υ, καλή τη πίστη, να εκτελεί "Μάντσεστερ", οπότε για ποια εξάρτηση μιλάμε; Σκλαβοκεντρικός ο όρος, νομίζω μας λέει ο @Libertine SD αλλά και πάλι, το ίδιο υ θα ζούσε διαφορετικά αν δεν είχε διόλου εντολή ή αν η εντολή ήταν "Αμβούργο".

    Δεν δύναται, αγαπητή, το s να μεταφερθεί σε άλλον Master. Θέλει λίγη προσοχή εδώ, ακόμα και αν στα χαρτιά είναι σχεδόν κάπως έτσι, στην πραγματικότητα καμία σχέση.

    @espimain το Κ; ή το s;  
     
    Last edited: 5 Σεπτεμβρίου 2020
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Επειδή το λέτε εσείς;