Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 8 Ιουλίου 2012.

1. Ηλίας

Ηλίας Guest

Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Είμαι ευάλλωτος στην υποτακτικότητα που μπορεί να βγάλει ένα πλάσμα.
    Με το που αποκαλύπτεται μπροστά μου αναλαμβάνει το ένστικτο και δίνω γερές μάχες μαζί του για του πάρω τα ηνία. Αν το αφήσω δεν θα σταματήσω μέχρι να ισοπεδώσει τον άλλον. Είναι σα να ρίχνεις πευκοβελόνες στη φωτιά. Είμαι άραγε δέσμιος της σεξουαλικότητας μου;

Δεν μετανιώνω για αυτό που είμαι, δεν είναι όμως καθόλου εύκολο ή βολικό. Σε όποια σχέση και αν είχα τη "νύχτα" άπλωνα ιστούς γύρω από το έτερον και την "ημέρα" τους διέλυα. Όποτε τους άφησα στο τέλος κατέληγα με ένα πλάσμα τυλιγμένο, να με κοιτάει με τρόμο στα μάτια. Όταν οι άλλοι δουλεύουν με την κυριαρχία απέναντι στους άλλους, εγώ σκάβω τάφρους γύρω από εμένα.

Έχω συμφιλιωθεί με αυτό και το ταίζω συχνά πυκνά. Φροντίζω απλώς να του σερβίρω ψημένο το κρέας και όχι ωμό και με μπαχαρικά νοστιμίζω τη σάρκα. Δεν βρίσκομαι εδώ από επιλογή, απλά ικανοποιώ τα μοβόρικα ένστικτα μου. Μπουκιά μπουκιά, ακόμα και έτσι αυτό που νιώθω είναι πολύ μεγάλο.

2. Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως. Όχι πως δεν ισχύει αυτό που λες αλλά για κάθε άνθρωπο δεν είναι το ίδιο.

Ασφαλώς και δεν αποτελεί καλύτερο ή χειρότερο τρόπο από άλλους. Κάθε άνθρωπος καλό είναι να σχετίζεται με τρόπο που τον ικανοποιεί και τον γεμίζει. Δεν έχει σημασία αν θα είναι βανιλα, σοδομαζοχιστική, Κυριαρχο-υποτακτική ή οποιουδήποτε άλλου είδους σχέση.

Ένας Κυριαρχος έχει ή θα έπρεπε να έχει εξαιρετικά καλή γνώση του τι εστι topping from the bottom όπως και ταυτόχρονα γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει πως να το χειριστεί. Η παράδοση του ελέγχου δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι άμυνες του εγώ καλά κρατούν ώστε να συμβαίνει αυτό που αναφέρεις.
    Κατά τα άλλα δεν συμφωνώ. Εχει τεράστια διαφορά η αναγκη της υποταγής από την ανάγκη ή επιθυμία του έρωτα. Είναι, θέλω να πω ευκολα διαχωρίσιμα μεταξύ τους και όταν λέω εύκολα το εννοώ. Απλά η ερωτευμένη υποτακτική δεν θα ομολογήσει ουτε στον εαυτό της πως δεν κυριαρχειται στις περισσότερες των περιπτώσεων.
    Όπως και η ικανοποίηση της Κυριαρχίας και του ελέγχου αφήνουν εντελώς διαφορετική αίσθηση από την ικανοποίηση του έρωτα.
    Με τον Περρη έχω τελείως διαφορετική οπτική στο πως βλέπω τα πράγματα και ούτε τον καταλαβαίνω.

Να είσαι καλά,
    Σ'ευχαριστώ για την τοποθέτηση  

Ηλία σ'ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου  
    Η υποτακτικότητα σου διεγείρει την Κυριαρχια ή τον σαδισμό περισσότερο; τι έχει προτεραιότητα; o ανεξέλεκτος σαδισμός δεν αποτελεί δέσμιος του ελέγχου και της Κυριαρχίας; πως μπορεί να λειτουργήσει σωστά αυτό;
    Moυ προέκυψαν πολλές απορίες.. με συγχωρείς. 

Είμαι βέβαιη πως δεν είναι εύκολο. Τι να πρωτό ταίσεις; Πόσο όμως να αποδώσει λειτουργικά και για τα δυο μέλη της σχέσης; Μου φαίνεται τρομακτικό αυτό που περιγράφεις. Θαρρώ πως αν η ικανοποίηση του μαζοχισμού δεν τροφοδοτείται ικανοποιητικά από την ικανοποίηση του ελέγχου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Για μένα ασφαλώς διότι φαντάζομαι πως θα υπάρχουν μαζοχίστριες που να μην έχουν τοσο έντονη την ανάγκη του ελέγχου και της Κυριαρχίας.

Δηλαδή όταν σερβίρεται ψημένο το κρέας σε τι διαφέρει  

3. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

"'Αλλαξα χίλιες φορές. εγω---για Σένα.
    Για να Σε βρω,
    ακολουθώντας κάθε Σου βήμα, κάθε χνάρι.
    Για να Σε πλησιάσω,
    χωρίς να φοβάμαι πια τις αποστάσεις, το δόσιμο.
    Να Σου μιλήσω
    για οτι πέρασε, για οτι ονειρεύομαι να 'ρθει.
    Να Σε αγγίξω παντού,
    σε οτι ειναι δικό Σου να φτάσω, να εισχωρήσω.
    Να ψηλαφίσω τα μύρια μυστικά Σου.
    Να μάθω το σώμα Σου: τους πόρους,
    τις πτυχές, τις καμπύλες, τις φλέβες, τη φωνή, το σχήμα.
    Να Σε κατακτήσω.
    Να κοιμάμαι ήσυχα στης ανάσας Σου τους ήχους.
    Τη μυρωδιά Σου να μυρίζω όπου βρεθώ,
    στα χρώματα Σου να πλέω.
    Να με νιώσεις,
    διασχίζοντας, αψηφώντας, με εμπιστοσύνη, με επιθυμία."

Εσεις πάλι που δηλώνετε υποτακτικοί τι είναι η υποταγή για εσάς; - Δεν σκεφτομαι πριν πραξω αυτο που επιθυμει.....απλως πραττω.
    Πως αυτή εκφράζεται και μέχρι που φθάνει; - Με ολους τους τροπους που μπορει να εκφρασθει ενας ανθρωπος και φθανει μεχρι εκει που Εκεινος οριζει.
    Πως βλέπετε τους εαυτούς σας μέσα σε μια ασσύμετρη σχέση; - Ολες οι σχεσεις ειναι ασυμμετρες, ποσο μαλλον μια σχεση Κ/υ. Ειμαι ευτυχισμενη με το να δινω ή να πιστευω πως δινω περισσοτερα.
    Θέτετε όρια; - Δεν χρειαστηκε. Ειναι πολυ ωριμος και λογικος για να καταλυσει ή να αγγιξει θεματα που θα με ανισορροπουσαν.
    ισχύει μόνο για τα σεξουαλικά σας παιχνίδια; - ΟΧΙ.....ευτυχως.
    Η μήπως είναι κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό σε βαθμό να αποτελεί έντονη επιθυμία αλλά και ανάγκη σας; Ειναι τοσο βαθυ και απαραιτητο πια που οδηγησε σε μια σχεση ζωης.

Last edited: 13 Ιουλίου 2012
  4. Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Ακόμη και αυτό να ζητήσει καλή μου crimson moon αν η σχέση είναι M/s έχει κάθε δικαίωμα από τη στιγμή που του έχει παραχωρηθεί να το κάνει.
    Μα ας μη ξεχνάμε πως είναι αδυνατον να μην της ικανοποιήσει καμία επιθυμία, αφού ήδη της ικανοποιεί τη μεγαλύτερη. Αυτή της παράδοσης του ελέγχου.

5. gaby

gaby Guest

Το δικαίωμα που έχει παραχωρηθεί είναι πολύ μεγάλη λέξη και εγώ αν ήθελα θα είχα το δικαίωμα να αναγκάσω τη γάτα μου να ζει μέσα στα σκατά, να την υποχρεώσω "να συνηθίσει", pet μου είναι. Θα έπρεπε να ξέρω όμως ότι δημιουργώ μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη κυρίως για μένα, ότι με το "δικαίωμα που μου έχει παραχωρηθεί" στην πραγματικότητα εκχωρώ στη γάτα την επιλογή να σηκωθεί να φύγει και να μη μπορώ να της πω τίποτα. Συγκεκριμένα, αν μείνει στα σκατά επειδή με αγαπάει, o.k. μαγκιά της και επιλογή της, δυστυχής θα είναι αλλά θα απολαμβάνει τη δυστυχία της. Αν όμως μείνει επειδή έχει πειθαναγκαστεί ότι αυτό πρέπει να κάνει το καλό pet τότε θα είναι για σφαλιάρες.

Έχω πει για την προσφορά χωρίς προσδοκία ανταλλάγματος και το πιστεύω βαθιά. [Βέβαια, δεν έχω πει ποτέ τι είναι απαραίτητο να δω από τον Έτερο για να σκεφτώ να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.] Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο να σου κάνει κάποιος τη ζωή άσκημη, άνυδρη, ρηχή, λίγη σε όλα πλην του ερωτικού φαντασιακού υπό το πρόσχημα του M/s και παρόλα αυτά να επιμένεις στα ίδια.

Πραγματικά νιώθω λίγο άβολα γι αυτά που θα πω, ελπίζω να μην έχουν αντίκρισμα στην καθημερινότητα καμίας υποτακτικής ή σκλάβας και απλά οι λεπτομέρειες που δεν γράφονται αναγκαστικά λόγω έκτασης κειμένων να αναιρούν τις γενικές γραμμές, όμως νομίζω ότι μερικά πράγματα καλό είναι να λέγονται.

Δεν είναι από διάθεση αντιλογίας, όμως been there done so, τα έχω πει αυτά στον εαυτό μου και αλήθευαν σε μεγάλο ποσοστό γι' αυτό θέλω να εντοπίσω κάποια πράγματα, αν θέλεις sklavina μου απαντάς.

Τι σημαίνει M/s κατ' αρχήν για αυτήν που δέχεται να μην ικανοποιούνται οι επιθυμίες της με ενέργειες του Αφέντη της ή μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί Του. Αν M/s είναι κυρίως αυτό, το γλυκό βασανιστήριο να είναι όλα εκεί, να υπάρχει η υπόσχεση και όμως οι επιθυμίες να μην ικανοποιούνται ενώ αρχικά το σχέδιο ήταν άλλο, τότε Huston we have a problem, γιατί η σχέση εξελίσσεται στο κοινό φαντασιακό, στην καλύτερη. Αν M/s νοείται το 24/7, ζουν μαζί, γίνονται πράγματα, νιώθουν και οι δύο να εξελίσσονται και παρόλα αυτά για αντικειμενικούς λόγους πολλές επιθυμίες της σκλάβας δεν ικανοποιούνται τότε είναι λογικό να νιώθει πως

Δεν αρκεί αυτό για μένα, δεν μπορεί να γίνει αυτός ο συμψηφισμός από την υποτακτική. Δεν είναι θέμα μυαλού υποτακτικής είναι θέμα ότι αν τον κάνει και ακουμπήσει συναισθηματικά εκεί, πιθανό να την αδειάσει η πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι ο έλεγχος χωρίς συναισθηματικό δεσμό, πέρα από πολύ ευχάριστο ποτό για να κοιμάται καλά η υποτακτική τα βράδια και ίσως ο Κυρίαρχος, δεν το έχω εξετάσει ως προς το Κ σκέλος. Και ούτε εννοείται ο συναισθηματικός δεσμός ή υπονοείται από την παράδοση / αποδοχή ελέγχου.

Χίλια συγνώμη αν έγινα δυσάρεστη...

6. ParadiseLost

ParadiseLost New Member

H υποτακτικότητα ειναι μια φάση εχεμύθειας που έχει να κάνει με το πως ο καθένας μπορεί να βιώσει το πόνο σαν κάθαρση αγαπήτη sklavina...έχει να κάνει με συναισθήμα και με πίστη προς τον άλλων δεν ειναι ένα απλό σέξ που δυστυχώς πάνε να μας το περάσουν ορισμένοι!!!
    Όταν το έχω κάνει σαν Master το έχω ευχαριστηθεί αρκεί βέβαια και η σκλάβα να σε εμπιστευτεί δεν ειναι θέμα μιας απλής πορνογραφικής σχέσης που νομίζουν ορισμένοι, πριν 3 χρόνια το βιώσα στην Βουλγαρία αυτό όταν έκανα μια Bdsm σχέση με μια κοπέλα 5 χρόνια μεγαλύτερη μου και είχε εμπειρία πάνω στο ζήτημα και πραγματικά οι Βαλκανικοί λαοί δεν το βλέπουν απλά σαν μια άγρια φάση αλλά σαν ΣΧΕΣΗ σοβαρή

7. Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

@gaby,

Καθόλου δυσάρεστη δεν έγινες. Δεν είναι κακό να αναθεωρούμε και να επανεξετάζουμε πράγματα με το πέρασμα του χρόνου.
    Για μένα δε νοείται M/s σχεση χωρις συναισθηματικό δέσιμο. Είναι αδύνατον να μην αγαπήσω τον άνθρωπο αυτό που έχει καταφέρει να έχει τον έλεγχο μου, εμένα την ίδια στο βαθμό που Εκείνος επιθυμεί.
    Θεωρώ άτοπο κάπως το παράδειγμά σου. Ποιος Αφέντης θα ανάγκαζε τη σκλάβα του να ζει στα σκατά και εκείνη θα το δεχόταν (με τι σκεπτικό).
    Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, γνωρίζω περιπτώσεις διάφορες αλλά στο δικό μου μυαλό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Αφέντης που δεν φροντίζει την ιδιοκτησία του δεν την αξίζει.
    Είναι κάτι που έχει χιλιοειπωθεί πλέον και θεωρώ "ίσως λάθος μου" πως δεν είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την ίδια καραμέλα.
    Τις επιλογές μας τις κάνουμε εμείς οι ίδιοι και επιλέγουμε τον όποιον Α/αλλον.
    Γνωρίζω που πόσο και γιατί θα αφεθώ. Δεν πηγαίνω χύμα στο κύμα. Κάνω κάποιες υποχωρήσεις, εξετάζω καταστάσεις, συζητώ και βλέπω τι βγαίνει από όλο το πακέτο.

8. Ηλίας

Ηλίας Guest

Η υποτακτικότητα φουντώνει τον σαδισμό μου. Η αυτοκυριαρχία μου είναι ο δεσμοφύλακας του.

Ένα πλάσμα χρησιμοποιώντας εκφράσεις υποτακτικότητας ή και παθητικότητας γοητεύει το σαδιστικό μου ένστικτο και παίζοντας με τα κατάλληλα κουμπιά αυτού του ενστίκτου μου ασκεί μία μορφή ελέγχου. Μπορεί σε πρώτη φάση να ακούγεται παράξενο, αλλά δεν είναι. Και υποψιάζομαι ότι δεν είναι ξένο σε αρκετούς από εδώ μέσα.

Το ψημένο κρέας είναι πιο "ευκολοχώνευτο" και έχει να συνισφέρει στην διατήρηση της ψυχικής μας ισορροπίας  

Για όποια απορία σου ομορφιά μου θα επανέλθω.

9. gaby

gaby Guest

Αυτό που υποστήριξα είναι ακριβώς ότι ο έλεγχος δεν οδηγεί μονοσήμαντα στην αγάπη ακόμα και αν το θέλουν πολύ και οι δύο.

Τα σκατά του αναλογικού μου παραδείγματος πήγαιναν στη γάτα, όχι στη σκλάβα  

Αντίστοιχα για τη σκλάβα είναι αν αναγκαστεί από τον Αφέντη της να έχει έναν τρόπο ζωής που δεν ήθελε διόλου για την ίδια και δεν της ταιριάζει και ο Αφέντης της το ξέρει.

Και λοιπόν; Ποιος θα βρεθεί να Του το υποδείξει; Και πώς; Και πότε, πού μπαίνει ο πήχυς της κατάστασης της ιδιοκτησίας; Τι ακριβώς θα πει "αξίζει" και τι ακριβώς θα πει "δεν φροντίζει";

Αν το δει κανείς κάπως πρακτικά το θέμα μόνο "καραμέλας" δεν είναι  

Μια λέξη ακόμα μαζί στις πάνω, απαλλαγή από ενοχές.

Δεν είναι παράξενο.

"Μου ασκεί μια μορφή ελέγχου", μπορεί να σημαίνει "Με ελκύει και αυτό Με αναγκάζει να αποζητώ την αποδοχή του"; ή ίσως "Με κάνει να νιώθω ότι έχω και άλλες επιθυμίες που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ελέγξω";

10. Απάντηση: Η υποτακτικότητα ως τρόπος ζωής, ερωτικής έκφρασης, ζωτικής σημασίας ανάγκη.

Σας ευχαριστώ και τους δυο αμφότερους για τη συμμετοχή στο νήμα  

Αυτό ακριβώς είναι που με τρομάζει.. χάνω το αίσθημα της ασφάλειας έτσι Ηλία...

Δεν ακούγεται καθόλου παράξενο στα δικά μου τα αυτιά τουλάχιστον. Αντιθέτως το καταλαβαίνω αλλά δεν παύει να μου προκαλεί ανασφάλεια κάτι τέτοιο όσο διεγερτικό και αν είναι..

Δεν είναι δα και τόσο ευκολοχώνευτο έτσι όπως το παρουσίαζεις όμως ε;

Σ'ευχαριστώ  

Ουκ αν λαβεις παρά του μη έχοντος καλή μου gaby..

Επάνω σε αυτό βασίστηκε και η απάντησή μου.

Διαφωνώ. Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου αυτό που αναφέρεις. Η μάλλον ίσως υπάρχει για κάποιους αλλά όχι για τις σχέσεις που εγώ επιθυμώ.
    Ο Αφέντης αρκεί να μπορεί να επιβάλλει την υποταγή στη σκλάβα Του και να διατηρεί τον έλεγχο χωρίς σκαμπανεβάσματα αλλά με σταθερότητα και λογική.

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια, με όλες αυτές τις ερωτήσεις στο κεφάλι μου και ακόμη περισσοτερες. Να θέλω και να φοβάμαι. Να μπορώ και να μη μπορώ.
    Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
    Εγώ νομίζω πως τις έχω πια.. ή έχω πλησιάσει έστω αρκετά σε ότι βαθεια επιθυμώ.
    Και βάση αυτού πορεύομαι και προσπαθώ.

Είναι καραμέλα το να το λέω συνεχώς. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ανάμεσα σε ενήλικες ανθρώπους που υποτίθεται πως ξέρουν πια τι θέλουν.
    Είναι πολύ σοβαρό στην ουσία του όμως και για αυτό το λόγο δεν μαρέσει να το πιπιλάω συνέχεια.

Σ'ευχαριστώ 

11. gaby

gaby Guest

Καμία σχέση με αυτό. Μπορεί και οι δύο να έχουν [σημ.αγάπη μέσα τους] αλλά σε πλαίσιο ελεγκτικού σαδομαζοχισμού να μην τους βγαίνει γιατί η άμεση ανάγκη του ελέγχου καλύπτεται με τόσο ισχυρό τρόπο που δεν αφήνει περιθώριο να δουν κάτι άλλο και όταν πια προκύψει η έλλειψη (γνήσιου συναισθήματος) είναι αργά. Λέω αργά, επειδή το έδαφος όπου θα ρίζωνε το συναίσθημα έχει σπαρθεί με άλλα πράγματα, όπως ο έλεγχος και η απίστευτη σεξουαλική υπέρ εκπλήρωση που βασίζεται σε αυτόν προκύπτει από αυτόν.

Για μένα δεν αρκούσε και δεν αρκεί, ούτε είμαι βέβαιη ότι η υποταγή μπορεί να επιβάλλεται κατ' εξακολούθηση, μια δυο τρεις - μέσα στις πολλές - επιβλήθηκε, από κει και πέρα τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Αλλά ευχαρίστως να συμφωνήσω ότι διαφωνούμε  

Εύχομαι πολύ καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου και τα εύσημα εκεί που πρέπει  

Ουσιαστικά είναι το ερώτημα πού τελειώνει η βία και αρχίζει η κακομεταχείριση. Όσο έμπειρος και να είναι κανείς πάντα τον απασχολεί, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.

A votre service madame la summise  

12. τασος0

τασος0 Regular Member

να πω κ εγω την ταπεινη μου γνωμη
    για μενα δεν ειναι παιχνιδι η κατι τετοιο αλλα αναγκη κ τροπος ζωης ...δεν περιοριζεται στο σεξουαλικο μερος αλλα σε καθε στιγμη της ημερας ως χρησιμου αντικειμενου για την ιδιοκτητρια μου