Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ 1-0

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Μαϊου 2012.

1. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ 1-0

Εννοώ ότι η κοινωνία δημοσιεύοντας φωτογραφίες των ιερόδουλων παραβίασε κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπισμού ενώ τους οικογενειάρχες τους προστάτεψε, επικαλούμενη ακριβώς τις αρχές που παραβίασε (δικαίου και ανθρωπισμού)με τις ιερόδουλες.

2. gaby

gaby Guest

Ναι, τώρα κατάλαβα.

Οι οικογενειάρχες δεν είναι πρόσωπα που εκδίδονται δημόσια βέβαια, με αυτή την έννοια αποτελούν κίνδυνο για τον περίγυρό τους όχι για όλους τους τυχαίους. Υποθέτω πως ο περίγυρός τους ειδοποιήθηκε, δεν αφέθηκε στην ευχέρεια των παθόντων να το κάνουν, αλλά ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τις σχετικές διαδικασίες.

Γενικά για το νήμα, έχω τη γνώμη πως τέτοια περιστατικά σπασίματος ελάχιστων από τα αποστήματα της υπο-κοινωνικής ζωής μας δεν προσφέρονται για εκθέσεις ιδεών, όπως του Κορτώ.

Δεν θα αναλωνόμουν στην εύρεση των κατάλληλων λέξεων καυτηρίασης ατόμων που δικαίως ή αδίκως τα θεωρώ έτη φωτός πιο κάτω από το δικό μου ηθικό ύψος π.χ.

Το μόνο που θα πω είναι ότι έχουμε γεμίσει άχρηστους, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα επειδή τα έχουν δει γραμμένα και τους έχουν εξάψει τη φαντασία. Πήγαινε να ξεσκίσεις "χωρίς προφυλακτικό", δίνε κάτι παραπάνω για να νιώθεις πως τάχα μου επιβάλλεσαι και σκορπάς το φόβο ώστε να τρέμει κάπως η αγορασμένη για λίγο οπή που γαμάς, αλλά διάλεγε με ποιον το κάνεις, κυριαρχιλίκι ακόμα και του αισχίστου είδους, χωρίς στοιχειωδώς να ελέγχεις τα ενδεχόμενα δεν γίνεται!

Υποθέτω πως οι άνθρωποι αυτοί, που πάνε τις νύχτες σε πληγιασμένα ναρκομανή αγόρια και κορίτσια και τους δίνουν κάτι παραπάνω για την οπή τους "χωρίς προφυλακτικό" επιδιώκουν αυτό ακριβώς που θέλει και κάποιος που αρπάζει μια μοτοσικλέτα και τρέχει με διακόσια χωρίς κράνος.

Πιο ακατάλληλο άνθρωπο από εμένα να κατανοήσει πώς και γιατί δεν θα μπορούσα να φανταστώ.

Εννοείται ότι διαφωνώ κάθετα με τον χειρισμό του θέματος από πλευράς αστυνομίας. Απάνθρωπος, ανήθικος, παράνομος.

3. vautrin

vautrin Contributor

Δεν είχα την πρόθεση να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη απ’ το άσπρο / μαύρο.

Συνήθως είναι οι ίδιες οι πόρνες που στα πλαίσια του μεταξύ τους ανταγωνισμού διαφημίζουν τις έξτρα υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες κι όχι ο πελάτης που επιβάλλει τις ορέξεις του στην πόρνη.

Παραδόξως, αυτό ισχύει όχι μόνο για τις εξαθλιωμένες τοξικομανείς ή τα θύματα καταναγκαστικής εκπόρνευσης και σωματεμπορίας, αλλά επίσης και για τις πανάκριβες καλλονές που εργάζονται ως συνοδοί πολυτελείας. Δελεάζουν εκείνες τον πελάτη και χωρίς να θέλω ν’ αναιρέσω την δική του ατομική ευθύνη που είναι αναμφισβήτητη, αναφέρω πως δεν είναι πάντα εύκολο ν’ αντισταθείς στον πειρασμό. Είναι απορίας άξιο γιατί ο προληπτικός έλεγχος δεν επεκτάθηκε και σ’ αυτή την κατηγορία εκδιδομένων.

Για όσους αμφιβάλλουν για τα λεγόμενά μου, μια ματιά σε κάποια ιστοσελίδα συνοδών πολυτελείας αρκεί για να τους μεταπείσει. Δεν επισυνάπτω σχετικό σύνδεσμο για να μην θεωρηθεί πως κάνω διαφήμιση.

4. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: Re: ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ 1-0

Αγαπητέ vautrin,

Σε ποια κατηγορία, έπρεπε να επεκταθεί ο προληπτικός έλεγχος?

5. vautrin

vautrin Contributor

Re: Απάντηση: Re: ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ 1-0

Στα call girls και τις συνοδούς πολυτελείας που επίσης παρέχουν σεξ δίχως προφύλαξη και το διαφημίζουν κιόλας! Έλεγχος και θεραπεία αν χρειάζεται, όχι διαπόμπευση, έτσι;

6. elfcat

elfcat . Contributor

Κατανοητό, δεν είχα καταλάβει, γιαυτό ρώτησα 

Υπάρχει μια διαφορά στην περίπτωση που συζητάμε στο νήμα αυτό. Οι ιερόδουλες αυτές, που μάλιστα τις διαπόμπευσαν, είναι άνθρωποι που έχουν ήδη πεθάνει και απλώς δεν το ξέρουν, λες και από κεκτημμένη ταχύτητα συνεχίζουν να αναπνέουν. Οι φωτογραφίες ήταν φρικτές, έβλεπες ζόμπι. Η αναρώτηση του Κορτώ, πώς μπορεί ένας άντρας να έχει στύση μπροστά σε ένα όρθιο πτώμα, στοχεύει στο πιο νοσηρό κομμάτι της ιστορίας και όμως για κάποιο λόγο το παραβλέπουμε σε αυτή τη συζήτηση.

7. Uther

Uther Contributor

Να προσθέσω και την υποθετική περίπτωση - που σε όλους φαίνεται ακραία - της εξαναγκαστικής πορνείας , που καταλήγει και σε εξαναγκαστική εξάρτηση απο τα ναρκωτικά.. να σημειώσουμε ίσως οτι σε αυτή την περίπτωση η δημοσιοποίηση των προσώπων ίσως ωφέλησε τις γυναίκες;

8. gaby

gaby Guest

Αν εσύ και εγώ δεν το γνωρίζουμε, ο Κορτώ πιθανότατα γνωρίζει πολύ καλά πώς ένας άντρας μπορεί να έχει στύση μπροστά σε ένα "όρθιο πτώμα" και μάλιστα έντονη. Είναι η κάβλα που προκαλεί το αδύναμο πλάσμα, το σερνάμενο, το χαμένο. Ο θρίαμβος του ισχυρού μπροστά στον οριστικά νικημένο. Μπροστά στην κάβλα αυτή την τόσο ενστικτώδη οποιαδήποτε λέξη που νοηματοδοτείται από το πρόθεμα "συν" ξεχνιέται. Ούτε η αισθητική παίζει κάποιον ρόλο σε θέματα ενόρμησης. Ως φρένο στην ενόρμηση ενδεχομένως να λειτουργεί η αισθητική, ως ενισχυτικό της όμως, αμφιβάλλω τα μέγιστα.

Έρχεται τώρα ο Κορτώ και κάνει δηλώσεις επί ιδιωτικών θεμάτων ανθρώπων με τους οποίους δεν έχει απολύτως τίποτα κοινό. Λέει. Απλά είναι βέβαιος ότι απέχει από αυτούς ηθικά, ότι είναι πολλά σκαλοπάτια πιο πάνω. Ερώτηση. Εμάς τι μας νοιάζει αυτό; Έχει κάτι να προτείνει για το συνολικό θέμα, ότι κάθε νύχτα νεαρά χαμένα πλάσματα ξεπουλιούνται για τη δόση τους; Να γίνουν νόμιμα τα ναρκωτικά, ναι ή όχι; Να κοινωνικοποιηθούν, ρυθμιστούν οι πόρνες; Γίνεται; Ναι ή όχι και γιατί; Πέρα από την κακοήθεια με πολιτικό περιτύλιγμα, που ήταν η διαπόμπευσή τους, είχε νόημα η ενέργεια αυτή, εκτός από αυτό του ηθικού εκβιασμού;

9. elfcat

elfcat . Contributor

Αγαπητή τέντερ, καταλαβαίνω ότι ζούμε στην εποχή του ό,τι να ναι και έχουμε μπερδέψει την εξήγηση μιας συμπεριφοράς με την δικαιολόγησή της...

Είτε ξέρω είτε δεν ξέρω περί της στύσεως του ανδρός, αυτό δεν αλλάζει ότι αυτοί που αντί συμπόνια για τέτοιες σκιές ανθρώπων, τις γαμάνε, δεν είναι για λύπηση... Και ο Κορτώ ε π ε ι δ ή είναι άντρας ξέρει τ ί λέει.

10. gaby

gaby Guest

Δηλαδή;  

Η εποχή του "ό,τι να ναι", elfcat, δεν δικαιολογεί να μην καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε και να προσβάλουμε πλαγίως συνομιλητές μας, υποθέτω τουλάχιστον, έτσι δεν είναι;

Ποιος μίλησε για δικαιολόγηση της οποιασδήποτε συμπεριφοράς; Ποιος κλήθηκε να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε συμπεριφορά; Για ποιον λόγο θα το έκανε;

Δεν καταλαβαίνω από τιμωρίες, δεν καταλαβαίνω από λαϊκά δικαστήρια για τον κολασμό της όποιας συμπεριφοράς, καταλαβαίνω όμως πάρα πολύ καλά από συνέπειες. Θεωρώ δε απολύτως κακόγουστο για μένα να κομπορημονώ, ηθικολογώντας για κάτι στο οποίο δεν θα εμπλεκόμουν ποτέ. Αν οποιοσδήποτε άλλος το κάνει, ο.κ. αδιάφορο, για να πω το λιγότερο. Αλλά ας μη μου λέει τι θα έπρεπε να κάνω και πώς θα έπρεπε να σκέπτομαι.

Αν εσύ μπορείς να ισχυριστείς ότι οι πελάτες είναι το πιο νοσηρό κομμάτι της ιστορίας, όπως ξεκίνησες να κάνεις, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Κουρτώ και πού, κατά την κρίση σου, οφείλαμε, όλοι εμείς, να δώσουμε έμφαση, αλλά δεν το κάναμε, εγώ έχω επιφυλάξεις. Ο λόγος για τον οποίο έχω επιφυλάξεις είναι ότι, κατά την άποψή μου, ό,τι και να έγραψε ο Κουρτώ, είναι αδύνατο σε μια κοινωνία ανοιχτή και μη αστυνομευόμενη για όλους να ξεχωρίσουν αυτοί που καβλώνουν ανήθικα από αυτούς που καβλώνουν ηθικά και να κολαστούν ανάλογα! Δεν λύνεται άλλωστε το θέμα της πρόληψης με αυτόν τον τρόπο.

Ως μη εμπλεκόμενη προσωπικά, δεν κάνω επίκληση συναισθημάτων για τον οποιονδήποτε.

Ο Κορτώ ασφαλώς θα ήξερε τι έλεγε, αν μίλαγε για τον εαυτό του ως άνδρα, ως εκεί ίσως να μπορεί ή τουλάχιστον του επιτρέπεται να ερμηνεύσει και δεν θα είχα λόγους να διαφωνήσω, διότι δεν με αφορά.

11. gaby

gaby Guest

Όχι. Πιστεύω ότι πρέπει οι κρατικοί φορείς να κάνουν σωστά την πολύ ευαίσθητη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Όταν δεν την κάνουν σωστά, αντί να ψάχνουν για πλάγιους τρόπους να εξηγήσουν ότι έτσι έπρεπε να δράσουν, πιστεύω ότι πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες της απαράδεκτης υπηρεσιακής τους δράσης.

Προβλέπεται κάποιο είδος τιμωρίας για όποιον γίνεται πελάτης μολυσμένων ιερόδουλων και γίνεται αντιληπτός από τις συνέπειες στην υγεία του και κατ' επέκταση στην υγεία όσων έρχονται σε επαφή μαζί του;

12. vautrin

vautrin Contributor

Re: Απάντηση: ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ 1-0

Δύσκολη η απάντηση...
    Είναι θέμα ηθικής ή αισθητικής νομίζεις;