Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλει να Τον χαρτζιλικώνω. Τον κάνει αυτό λιγότερο Αφέντη?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος rea.., στις 23 Μαρτίου 2021.

  1. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    Καλά και εσύ ακούς κάτι και τσιμπάς; ναι αν μιλάμε για kink είναι κάτι προσυμφωνημένο και από τα 2 μέλη...που δεν νομίζω πως σε αυτό αναφέρθηκε η νηματοθέτρια επί του χαρτζιλικίου...
     
  2. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Ευχαριστώ! Όμως....
    Θα χρειαστώ περισσότερες πληροφορίες και γνώμες. Συγκεκριμένα για το financial domination και πως προκύπτει. Το χαρτζιλίκωμα και το "δανεικά κι αγύριστα" είναι εντελώς άλλο θέμα.
     
  3. karamel

    karamel Don't bother! I won't.

    ok good luck...
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Στο πλαίσιο του BDSMικού τρόπου γίγνεσθαι.

    Στην περίπτωση μιας σχέσης M/s (βλ. Κυρίου/δούλας) η δούλα, από την στιγμή που αποδέχεται το κολάρο του Κυρίου της και για όσο το φοράει, με την δική της συναίνεση, μπαίνει σε μια κατάσταση, όπου γίνεται συνώνυμο της ιδιοκτησίας του Κυρίου της και χάνει κάθε δικαίωμα σε οτιδήποτε.
    Κάθε δικαίωμα, ΠΛΗΝ ενός. Του δικαιώματος, να ζητήσει αποδέσμευση οπότε να της αφαιρεθεί ΑΜΕΣΑ το κολάρο επαναφέροντάς την, στην προγενέστερη κατάσταση της "ελεύθερης".
    Με αυτό το σκεπτικό οτιδήποτε της ανήκει, τύποις, ανήκει στον Κύριο της. Το αν αυτός θα κάνει χρήση του δικαιώματος του, να της αφαιρεί ακόμα και τα χρήματα της, είναι δικό του θέμα. Οπως δικό του θέμα είναι και ο βαθμός ελευθερίας που θα της αφήνει.
    Υπογραμμίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μιλάμε για όσο φοράει το κολάρο Του, στην περίπτωση σχέσης M/s και ΠΑΝΤΑ στο πλαίσιο των BDSMικών κανόνων του "παιγνιδιού".
    Κανείς δεν είπε πως το M/s είναι εύκολο ή είναι για όλους. Είναι εξαιρετικά δύσκολο ΚΑΙ εξαιρετικά σπάνιο. Δια ταύτα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικό, πριν οποιαδήποτε, αποφασίσει να υπηρετήσει από την θέση της δούλας, έναν Κύριο να πάρει τον χρόνο της, να τον μάθει πολύ καλά πριν δεχθεί το κολάρο του, για να ξέρει αν μπορεί να τα δώσει όλα (γιατί με όλα εννοούμε ΟΛΑ) σε Αυτόν.

    Στην περίπτωση που μια σχέση όμως ΔΕΝ είναι M/s τότε τα πράγματα είναι αλλιώς.
    Η υποτακτική έχει δικαίωμα να επαναδιαπραγματεύεται την σχέση της ανά πάσα στιγμή. Μπορεί ανά πάσα στιγμή, να αναιρέσει κάτι στο οποίο είχε συναινέσει ή να δεχθεί κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε στο παρελθόν. Εναπόκειται στον βαθμό υποτακτικότητάς της, ποσά, ποιά, για πόσο και υπό ποίες συνθήκες, θα δεχθεί οτιδήποτε, σε μια δεδομένη στιγμή.
    Ετσι το "financial domination" μπορεί να είναι προσυμφωνημένο, μπορεί να προκύψει, μπορεί ακόμα, να προταθεί και από την ίδια. Δεν έχει σημασία το πότε. Δεν έχει κανόνα στο πότε θα γίνει χρονικά.
    Αυτό που έχει σημασία, είναι πως, αυτή η πρακτική (αυτό το fetish), μπορεί να προστεθεί και να αφαιρεθεί, ανά πάσα στιγμή, όπως ακριβώς και όλα τα άλλα fetish, που συνθέτουν, την D/s σχέση της (βλ. Κυρίαρχου/υποτακτικής), με τον Κυρίαρχο της.
     
    Last edited: 1 Απριλίου 2021
  5. Afsana

    Afsana Batida de coco

    Κυριαρχικό μέρισμα!
    Είχαμε υποτακτικό πλεόνασμα, δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε!
     
  6. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Τελικά; Το financial dominance τι είναι καλοί μου άνθρωποι; Φετίχ; Υπόκειται στην ευχαίρεια του Κ; Είναι κάτι δεδομένο αν τεθεί στα πλαίσια του M/s; Είναι επιλογή στο D/s; Είναι ένδειξη υποτακτικότητας και προσδιορίζει τον "βαθμό " της; Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι το ότι σε μια σχέση M/s μπορεί να υπάρχει στο πλαίσιο, όπως και οτιδήποτε άλλο θελήσει το Κ μέλος. Στις υπόλοιπες σχέσης άνισης δυναμικής τι γίνεται; Συγνώμη για την επιμονή μου. Ψάχνω απαντήσεις σε μια σκοτεινή για εμένα περιοχή που δεν γνωρίζω καθόλου.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Freja.in : πρόκειται για συγκεκριμένο φετίχ όπου η μόνη επαφή μεταξύ Κ και υ είναι το χρήμα. Το υ αγοράζει δώρα ή δίνει χρήματα στο Κ χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, πχ σεξ, έλεγχο κλπ.

    Δεν έχει καμία σχέση με την δυναμική μιας D/s ή M/s συσχέτισης, ούτε εντάσσεται με κάποιο τρόπο σε αυτή.
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Η “οικονομική κυριαρχία” (επίσης γνωστή ως findom) είναι ένα σεξουαλικό fetish, μια πρακτική κυριαρχίας και υποταγής, στην οποία ένας/μία υποτακτικός/η, γνωστός/η και ως “money slave”, ‘finsub”, “paypig”, “human” “ATM” ή “cash piggy”, δίνει δώρα και χρήματα, συνήθως σε μια οικονομική κυρίαρχο, γνωστή ως “money mistress”, “findomme”, “θεά” (βλ. godess) ή “cash master”. Πρόκειται για μια παραφιλία, που προσφέρει ευχαρίστηση, η οποία απορρέει από την ανάγκη για υποταγή/κυριαρχία σε οικονομική δουλεία ή γενικότερα με οικονομικό τρόπο.

    Η σχέση αυτή μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες πρακτικές BDSM και D/s, όπως η ερωτική ταπείνωση (βλ. erotic humiliation). Ενδέχεται όμως να μην υπάρχει ουσιαστικά, καμία περαιτέρω οικειότητα μεταξύ των ατόμων. Η σχέση μεταξύ του/της υποτακτικού/ής και της κυρίαρχου μπορεί να είναι αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας (βλ. cam), όμως δεν είναι ασυνήθιστο ο υποτακτικός/ή να συνοδεύει την κυρίαρχο, ενώ αυτή ψωνίζει και πληρώνει με τα χρήματα του υποτακτικού/ης.

    Μια τέτοια σχέση έχει ομοιότητες, αλλά είναι σαφώς διακριτή από σχέσεις τύπου Total Power Exchange. Στην περίπτωση “Ολικής Ανταλλαγής Ισχύος”, εκτός από πολλές άλλες πτυχές της αυτονομίας (βλ. ατομικής ελευθερίας) του, ο υποτακτικός/η ενδέχεται να παραχωρήσει ακόμα και όλα τα χρήματά που έχει αποταμιεύσει/κερδίσει/εργαστεί στον Κυρίαρχο/η, ενώ συνήθως, οι δύο τους, έχουν μια στενή ερωτική σχέση.
    Επίσης η "οικονομική κυριαρχία" μπορεί να διακριθεί από τις σχέσεις τύπου “sugar baby” στις οποίες ένας/μία “sugar daddy/mama”, προσφέρει δώρα και χρήματα στο "μωρό" (βλ. “sugar baby”), σε αντάλλαγμα, για μια σχέση γενικά χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία κυριαρχίας.
    Τέλος στην "οικονομική κυριαρχία" ο υποτακτικός δεν έχει καμία “προσδοκία” σεξουαλικής επαφής ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που πληρώνει και συχνά (αλλά όχι πάντα) δεν υπάρχει καν φυσική επαφή οποιουδήποτε είδους μεταξύ των δύο.

    Πολλές επαγγελματίες κυρίες (βλ. pro-dommes) και γυναίκες κυρίαρχες (βλ. femdommes) βλέπουν την "οικονομική κυριαρχία", ως φυσική επέκταση στις επαγγελματικές δραστηριότητες μιας “dominatrix”.
    Το θεωρούν συμπλήρωμα της αμοιβής, που ήδη πληρώνεται για τις φετιχιστικές υπηρεσίες που παρέχουν και έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν αυτή την πρακτική σε πελάτες που έχουν αυτό το φετίχ. Εχει παρατηρηθεί πως κάποιοι πελάτες ερεθίζονται εξίσου, δίνοντας χρήματα σε μια κυρίαρχη γυναίκα, όσο ερεθίζονται και από εκπλήρωση των άλλων φετίχ τους από αυτήν.
    Επίσης η dominatrix ενδέχεται και αυτή να ερεθιστεί ερωτικά από την οικονομική “λατρεία” που της επιδεικνύεται.

    Τέλος εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει μια επαγγελματίας του είδους
    https://www.rollingstone.com/cultur...ng-financial-domination-to-the-masses-203982/

    Παρατήρηση: Το ανωτέρω κείμενο, αν και αντανακλά πλήρως την θέση μου), δεν είναι δικό μου.
    Αποτελεί συρραφή και ελεύθερη μετάφραση (αυτή δική μου), διαφόρων αποσπασμάτων από διάφορα κείμενα και πηγές.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Με επαγγελματίες ισχύουν τα παραπάνω, με Κυρίαρχες όχι.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Οι Κυρίαρχοι και οι Κυρίαρχες δεν έχουν σκοπό την ικανοποίηση των φετίχ των υποτακτικών. Αυτά τα κάνουν οι επαγγελματίες, έναντι αμοιβής.
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor


    Αν είναι φετίχ, σεξουαλικό ή μη, δεν έχει καμία σχέση με συσχετίσεις D/s ή M/s, όπως ήδη αναφέρθηκε γλαφυρά εδώ:
     
  12. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Οπότε, προς το παρόν λέμε : Είναι φετίχ . Δεν έχει σχέση με την δυναμική μιας σχέσης D/s ή M/s. Είναι πρακτική που συχνότερα εφαρμόζεται από επαγγελματίες Doms.
    Για να επιστρέψουμε στα του θέματος, το παρόν νήμα ρωτά αν ένας Κ (συγκεκριμένα άντρας), θεωρείται λιγότερο Κ αν τον ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΕΙ το υ. Οπότε μιλάμε για συγκεκριμένα είδη σχέσεων. Παρακολουθώντας το νήμα, παρατήρησα πως οι απόψεις διίστανται (όπως και στα περισσότερα νήματα που αφορούν σχέσεις άνισης δυναμικής).

    Οπότε πρόκειται για κάτι υποκειμενικό;