Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα τον/την κλέψω!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 27 Μαϊου 2009.

1. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

@MindMaster: Θα πω πάντως, πως πιστεύω ότι η πολυγαμικότητα ένα και μόνο πράγμα μπορεί να εγγυηθεί: Πως όποιος την ασπάζεται και την εφαρμόζει, δεν θα καταφέρει να κάνει ούτε μία πλήρη και ολοκληρωμένη σχέση στη ζωή του. Κι αυτό, γιά μένα, δεν είναι "ευ ζην".

Συμφωνώ. 

2. Syrah

Syrah Contributor

Το να φροντίζει κανείς να αποκτά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι εκείνων με τους οποίους έχει κοινό target group (ερωτικό, επαγγελματικό, ακαδημαϊκό κ.α.) είναι απολύτως θεμιτό κατά την εκτίμησή μου. Ομοίως και το να αναδείξει και να καταστήσει απολύτως αντιληπτά τα στοιχεία στα οποία υπερέχει, αλλά και αντιστοίχως το να προσπαθήσει να βελτιώσει τα σημεία στα οποία υστερεί. Στο παράδειγμα του νήματος, μία γυναίκα που έχει όμορφο σώμα είναι ευκταίο να μην αυτοϋποσκελίζεται κρύβοντάς το, αλλά το αναδεικνύει με την κατάλληλη ένδυση, ενώ μία άλλη που δεν έχει όμορφο σώμα είναι ευκταίο να το βελτιώσει. Δεν θα σταθώ στο ότι οι όποιες βελτιώσεις θα πρέπει να αναφέρονται πρώτα στην αυτοεκτίμηση ενός, γιατί είναι σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάλυσης σαφές πως όλοι αυτοπροσδιορίζονται μέσω ετεροκαθορισμού -ορθότερα μέσω σύγκρισης με την πλειψηφία.

Θα έλεγα πως ένας υγιής στόχος είναι η εύρεση ενός συντρόφου που κανείς θεωρεί ιδανικό για τον ίδιο, ενώ δεν θα έλεγα πως βρίσκω ορθό το να στοχοθετείται κανείς να επιτύχει τους στόχους των άλλων. Γιατί τότε γίνεται πλέον λόγος για έναν ετεροκαθορισμό καθόλου κολακευτικό, καθώς ο που επιθυμεί τους συντρόφους των άλλων -μόνο επειδή είναι σύντροφοι των άλλων- κυρίως αποσκοπεί στο να προσλάβει προστιθέμενη αξία, ως διάδοχος ενός -άξιου- άλλου. Το ότι επιτυγχάνει να αποσπάσει το σύντροφο ενός ανθρώπου -αν υποτεθεί ότι ο σύντροφος είναι αντικείμενο, τρόπαιο ίσως- δεν τον καθιστά αυτόματα αξιολογότερο του προηγούμενου κατόχου.

Επειδή όμως οι σύντροφοι δεν είναι αντικείμενα για να κλαπούν, αλλά υποκείμενα που προχωρούν σε διαρκείς επιλογές, τότε το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί ως μέτρο ασφάλειας είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων. Αν η σχέση μου με το σύντροφό μου δεν είναι κάθε στιγμή η καλύτερη δυνατή επιλογή για εμένα, τότε την ίδια στιγμή θα πάψει να είναι επιλογή μου.

3. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Θα τον/την κλέψω!!!

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω το "προσωπικά", όταν κάποιος μου λέει ότι αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι το "πιασάρικον" του πράγματος. Ιδίως σ' ένα τέτοιο ζήτημα, που το θεωρώ σοβαρότατο. Μ' έχει κουράσει πάρα πολύ αυτό.

Ναι, βεβαίως το έχω καταφέρει. Και όχι μόνο μία φορά. Αυτό βέβαια -γιά να προλάβω την επόμενη ερώτηση- δεν σημαίνει πως δεν θα χώριζα και ποτέ. Δεν θα ισχυρισθώ πως κάποια από τις μέχρι τώρα σχέσεις μου λοιπόν, ήταν "σχέση ζωής", υπήρξαν όμως κάποιες που ήταν πολύ κοντά στο ιδανικό.

4. SadalMelik

SadalMelik Regular Member

Re: Απάντηση: Θα τον/την κλέψω!!!

Επιλέγεις MindMaster. Επιλέγεις να μιλήσεις προσωπικά. Εγώ πάλι μαζί σου δεν επιλέγω να μιλήσω επί προσωπικού μια και στα λέω καλύτερα στο τηλέφωνο.

Μια και έχεις ζήσει εσύ όλα αυτά μέσα από την μονογαμία θα μου επιτρέψεις και εμένα να έχω ζήσει παρόμοια μέσα από άλλους τρόπους;

5. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα τον/την κλέψω!!!

Στο τηλέφωνο τα λέμε με τα μικρά μας ονόματα. Εδώ μιλάνε τα nicks, μην το ξεχνάς και μην μπερδεύεσαι.  

Θα σου το επιτρέψω φυσικά, δεν θα ανακατεύομαι εγώ στο πώς επιλέγει ο καθείς να ζήσει τη ζωή του. Φτάνει να μη λέει σε μένα, πως έχω επιλέξει να ζήσω τη δική μου ζωή, όχι κατά τον κατ' εμέ ορθότερο, αλλά κατά τον πιό "πιασάρικο" τρόπο. Αυτή ήταν όλη κι όλη η διαφωνία μας, κι η όποια ένταση οφείλεται μόνο στο ότι, όπως σου είπα, έχω κουραστεί να προσπαθώ συνεχώς να ξεκολλήσω από πάνω μου μιά ρετσινιά, η οποία δεν μου ανήκει...

6. SadalMelik

SadalMelik Regular Member

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θα τον/την κλέψω!!!

Προσωπικά προσπαθώ ότι λέω και ότι κάνω να είναι το ίδιο τόσο σαν Θοδωρής όσο και σαν Sadal Melik. Δεν μπορώ την σχιζοφρένεια.

Μια και μου το επιτρέπεις τότε και το δέχεσαι πως κάποιος μπορεί να έχει το ευ ζην μέσα και από άλλους δρόμους πέρα από την μονογαμία πρόσεχε τι απόψεις εκφράζεις.

7. llazouli

llazouli Contributor

Μα τι πάθατε βραδιάτικα...; μύγα σας τσίμπησε; Παρεμβάλλομαι λοιπόν, για να πω το εξής σοφό που θα σας αφήσει άναυδους !
    Η όποια επιλογή, μονογαμία ή πολυγαμία, δεν είναι σταυρός να τον κουβαλάμε, μονόδρομος, χρέος ζωής. Καμία επιλογή δεν είναι ''τελεία και παύλα'' Θεωρητικά μπορεί να κάνουμε ευαγγέλιο τη μονογαμία ή την πολυγαμία αλλά ακόμη και στους φανατικούς της μίας ή της άλλης τάσης, έρχεται κάποια μοιραία στιγμή που ξεφεύγουν από τους κανόνες που έχουν θέσει.
    Μήπως να αφήναμε κάπως πιο ανοιχτές τις υποθέσεις; Για ανθρώπινες σχέσεις μιλάμε που είναι αδύνατον να περιχαρακωθούν και να οριστούν έτσι ή αλλιώς. Ο χώρος είναι ελεύθερος δια παν ενδεχόμενον, τι κι αν ξεκινάμε με απόλυτες βεβαιότητες...στο ταξίδι της συσχέτισης, η πορεία δεν μπορεί παρά είναι απρόβλεπτη και εκεί είναι και η νοστιμιά ε...

8. MindMaster

MindMaster Contributor

Νόμιζα πως δεν ήθελες να τη συνεχίσουμε εδώ την κουβέντα, αλλά στο τηλέφωνο. Συμφωνώ μ' αυτό, και ως εκ τούτου δεν θα απαντήσω κάτι περισσότερο εδώ.  

Νά 'σαι καλά γιά τις αγαθές προθέσεις σου, προσφιλεστάτη, αλλά αυτό το "άναυδους" μάλλον υπεραισιόδοξο το βρίσκω... Επιγραμματικά θα σχολιάσω ότι αυτά που έγραψες περιλαμβάνουν γενικευτικές παραδοχές τέτοιες, που γιά μένα τα καθιστούν εξ ολοκλήρου άκυρα. Όπως θα έπρεπε να είναι αρκούντως γνωστό, αυτό το πήγαιν'-έλα, μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά όπου φυσάει ο άνεμος, αυτό το διηνεκές σουιτσάρισμα σε κάθε πτυχή του βίου, ούτε μου ταιριάζει προσωπικά, πολλώ δε μάλλον δεν αναγνωρίζω πως εκεί "είναι η νοστιμιά". Ας μου συγχωρηθεί η επιλογή μου αυτή, αλλά όχι, δεν πιστεύω πως οποιοσδήποτε χώρος είναι ντε και καλά "ελεύθερος διά παν ενδεχόμενον"...

9. JokerGemini

JokerGemini Regular Member

Re: Απάντηση: Θα τον/την κλέψω!!!

Καλα που ειπες για την ..Μαμα μας.
    Να μην ξεχασω να τηλεφωνησω της μανας μου. ( μια ζωντοχηρα εννοοω,που την φωναζω μανα μου,η οποια εξακοντιζει την πολυγαμικοτητα μου στα υψη μεσα απο την μονογαμικοτητα της στιγμης μας.Να μην αναφερω και σουτζουκακια της βεβαιως βεβαιως....)

Viva Tsaperdonation!!!

Viva libertadores !!! καθως και μια γκομενα παλια που ειχα και την λεγανε DOLORES !!!!     

10. MindMaster

MindMaster Contributor

Γιαλαμάς - Πρετεντέρης; "Δεσποινίς Διευθυντής";

11. thaleia

thaleia Contributor

καλο!

12. elfcat

elfcat . Contributor

1. Πράγματι. Είναι φυσιολογικό και για τα δύο φύλα και ανεξαρτήτως της μονογαμικότητας και της πολυγαμικότητας..
    2. Αυτή ίσως είναι και η ειδοποιός διαφορά... Ο πολυγαμικός θα το θεωρήσει ζήτημα στιγμής ενώ ο μονογαμικός ζήτημα απόφασης.  

ΥΓ. Θεωρώ ότι ανάμεσα στο 1 και 2 υπάρχει και το 1α, ήτοι γέννεση της επιθυμίας..