Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θετική Σκέψη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος savra, στις 8 Απριλίου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cider

cider Kitchen master

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω πάψει να προσπαθώ να μεταδώσω θετική σκέψη σε όσους βρίσκονται μες στη μιζέρια. Ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί το απολαμβάνουν. Απολαμβάνουν τη μιζέρια τους, θέλγονται με το γεγονός ότι έχουν κάτι για να γκρινιάζουν.

Εξ ου και ο κανόνας των τριών ευκαιριών που εφαρμόζω. Την τρίτη φορά που το ίδιο άτομο θα μου γκρινιάξει για το ίδιο θέμα (ενώ έχει ακούσει τις συμβουλές μου, τις οποίες δεν έχει εφαρμόσει, έστω και για να δει αν θα πιάσουν, βρε αδερφέ) το ξεκόβω. Αλάργα. Τσάο. Γειά σου. Δεν θα είμαι εγώ ο ακροατής της γκρίνιας σου.

Όταν δε προσπαθείς να φέρεις παραδείγματα από την προσωπική σου εμπειρία, για το πώς κατάφερες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου, η απάντηση έρχεται άμεσα (και, γουάτ α σουρπράιζ, είναι σχεδόν πάντα η ίδια): "Άλλο εσύ".

Βαμπίρ της θετικής μου ενέργειας, μακριά.

2.  
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Lady_Dementia

Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

Το να σκεφτόμαστε θετικά,και γενικότερα το να αντιμετωπίζουμε όσα μας συμβαίνουν με μια πιο αισιόδοξη διάθεση,είναι κάτι που επιτυγχάνεται με προσπάθεια,τουλάχιστον για εκείνους που δεν είναι όλη μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Το δουλεύω χρόνια και πιστεύω πως το έχω καταφέρει,στο βαθμό που είναι δυνατόν,καθώς είμαι άτομο κυκλοθυμικό και με ένα καταθλιπτικό επεισόδιο στο ενεργητικό μου. Πιστεύω στη θετική ενέργεια και τη θετική αύρα όμως,και γι'αυτό και αποκλείω από την καθημερινότητά μου,οτιδήποτε θα μπορούσε να με "ρίξει" ψυχολογικά και να μου χαλάσει τις ισορροπίες.

Δεν το καταφέρνω πάντα..

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Abrahamster found out that you can't get it wrong and you never get it done from Abraham. And that the reason that you can't get it wrong is because you never get it done. This felt so good, that he had to run off the excess happy energy on his hamster wheel (it was almost too much joy to stand)

Last edited by a moderator: 11 Απριλίου 2009
  5. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. savra

savra Guest

Σας ευχαριστώ για τα replies!  

7. ariadni

ariadni Regular Member

Θετική σκέψη χρείαζεται. Συμφωνώ πλήρως με το νηματοθέτη.

Καμία φορά είμαστε αναγκασμένοι εκ των περιστάσεων να ντύσουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας με ότι έχουμε από περίσσεμα αισιοδοξίας γιατί αν τυχόν και τα αφήσουμε για λίγο γυμνά δε θα ξέρουμε από που να πιαστούμε.

Ωραίες είναι οι όμορφες σκέψεις μας και η πίστη μας πως όλα θα πάνε καλά.
    Ωραία είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα και οι αγκαλιές των φίλων όπως επίσης και οι ευχετήριες κάρτες τους, βρέξει χιονίσει.
    Ωραία και τα ποτήρια που συνεχίζουν να ξεχειλίζουν μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει χωρίς ποτέ κανείς να βρέχεται. Το έντικτο της επιβίωσης βλέπετε.
    Λαμβάνει τα μέτρα του μήπως τύχει και πνιγούμε. Α, και αν τυχόν κάποιος νομίζει ότι έχει πνιγεί, να παει να γυρέψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Διαφορετικά να μη το πιστέψει. Ο κίνδυνος παρανόησης είναι μεγάλος. Υπερβολές θα μου πείτε. Και έχετε δίκιο.
    Απλά υπάρχουν στιγμές που όσο και καλή θέληση και να έχεις, είναι αδύνατο να μην σε καταβάλλουν. Είναι απλώς αδύνατο. Την πραγματικότητα τη παίρνουμες ακριβώς έτσι όπως έρχεται.
    Το να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο είναι ένα ζήτημα και εκεί χωράει η συζήτηση περί θετικής σκεψής. Καμιά φορά όμως είναι σχεδόν άδειο και αυτό δεν είναι θέμα της δικής μας οπτικής γωνίας

Θέλω να καταλήξω στο εξής : Η θετική σκέψη δε βοηθάει πάντα. Ενίοτε παραμυθιάζει και το παραμύθιασμα είναι εν γένει κακό πράγμα και θα πρέπει να αποφεύγεται.
    Δεν είμαι καθόλου απαισιόδοξη. Απλά νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα όπως είναι και να προχωράμε.

Φυσικά όλα αυτά που γράφω τώρα που τα ξαναδιαβάζω μου φαίνονται τρίχες.
    Γιατί το θέμα μερικές φορές είναι να βρεις ένα τρόπο να την παλέψεις και αν αυτός ο τρόπος για κάποιους είναι να κάνουν θετκές σκέψεις, για κάποιους αλλους να αποδέχονται την πραγματικότητα και να προχωρούν με τον εαυτό τους και για κάποιους άλλους να εναλάσσουν τη θέση τους ανάμεσα σε αυτές τις δυο κατηγορίες το ίδιο κάνει..

Καληνύχτα σας  

8. blindfold

blindfold Contributor

πως μία Αφέντρα Σαδίστρια θα επιβάλει τη θετική σκέψη στο μίζερο σκλάβο της ... ;

9. cider

cider Kitchen master

Πολλές φορές έχω διαπιστώσει σε τούτο το φόρουμ (αλλά και στον έξω κόσμο γενικότερα) να συγχέεται η έννοια της θετικής σκέψης με την --κακώς νοούμενη-- υπεραισιοδοξία, το παραμύθιασμα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Θα μου επιτραπεί να διαφωνήσω. Η θετική σκέψη συνοδεύεται από ρεαλιστική θεώρηση των καταστάσεων, και ουσιαστικά είναι η πίστη ότι, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να αποτρέψουμε ή να παρακάμψουμε την επικείμενη καταστροφή ή, τέλως πάντων, να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ζημιές μας από το αναπόφευκτο.

Η θετική σκέψη δεν είναι αυθυποβολή. Είναι κίνητρο για δράση και αναζήτηση λύσεων (ξαναλέω με άλλα λόγια: λύση είναι και να αποφασίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κατάφατσα κάτι, αλλά ότι θα το παρακάμψουμε -- αν γίνεται).

Θετική σκέψη είναι να έχουμε επίγνωση των αδυναμιών μας -- και πάλι όχι απαραίτητα για να τις υπερβούμε, αλλά τουλάχιστον για να τις κλείσουμε στο ντουλάπι, ξου!

Επίσης η θετική σκέψη βοηθά να μην τα κάνουμε τσουρέκια στους γύρω μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να μας συνδράμουν εάν και εφόσον χρειαστούμε τη βοήθειά τους.

10. savra

savra Guest

Λοιπόν, συμπεσματικά, θα παρατηρήσει κανείς την τάση του ανθρώπινου νου, να τα κατατάσει όλα σε πλαίσια λογικής και να δημιουργήσει βαθμίδες   !

Ο άνθρωπος που αντιδρά, κοροϊδεύει κι εκδικείται.

Ο άνθρωπος που αποδέχεται και συνεχίζει.

Ο άνθρωπος που την ψάχνει υπερβολικά και χάνεται.

Ο άνθρωπος που αποκομίζει μόνο τα θετικά και μετατρέπει την σκέψη του μόνο σε θετική ενέργεια την οποία και μοιράζει και πετυχαίνει την κοινωνική αναβάθμιση και την ατομική του υπέρβαση.

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και ενδιάμεσες καταστάσεις ή και διαφορετικά φαινόμενα.

11. Kaveiros

Kaveiros Regular Member

Απάντηση: Re: Θετική Σκέψη

Ειναι το μονο σημειο που θα διαφωνισω μιας και η επιγνωση των αδυναμιων μας ειναι ταυτοχρονα και το πιο αποφασιστικο βημα για να βελτιωθουμε(αν τις κλεισουμε στο ντουλαπι θα κανουν τοσο σαματα που θα χασουμε τον υπνο μας)

Thread Status:
Not open for further replies.