Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θηλυκότητα και έκφρασή της

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 5 Μαρτίου 2010.

1. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

Ούτε εγώ θα ήθελα μια αρσενική Σαμάνθα για σύντροφό μου. δεν είναι θέμα θηλυκότητας. Τα έχεις μπερδέψει και τα έχεις κάνει αχταρμά

2. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

Δεν αντιλέγω. Παρόλα αυτά, ο γυναικείος ψυχισμός έχει τεράστια διαφορά από τον αντρικό, είναι τόσο πολύπλοκος και τόσο δυσνόητος που γράφτηκαν βιβλία ολόκληρα στην προσπάθεια να τον κατανοήσουν και ακόμη τίποτε. Ακόμη και ο Λακάν σήκωσε τα χέρια ψηλά, λολ. Και το γυναικείο σώμα είναι όντως έργο τέχνης, σε αντιδιαστολή με το αντρικό, που είναι απλά θαύμα οικονομίας της φύσης όσον αφορά τη λειτουργία του (αλλά το ίδιο είναι και οι καρχαρίες, οι κατσαρίδες κλπ ). Εάν βέβαια η σεξουαλική ηδονή του άντρα δεν ήταν τόσο μισερή σε σχέση με αυτή της γυναίκας, και αν δεν ήταν συνδεδεμένη με την διαιώνιση του είδους, δεν θα το συζητούσα καν το θέμα (παρά τις τρίχες στα αυτιά, τα ζαρωμένα μπαλάκια που κρέμονται και τον εφιάλτη της γυναικομαστίας ). Κι εγώ αγαπώ τους άντρες. Τους αγάπησα πριν ακόμη αποκτήσω γιο, αλλά τώρα τους λατρεύω.

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η έννοια της "θηλυκότητας" αποτελεί θέμα γούστου. Μάλλον είναι απότοκη ενός τρομακτικού κοινωνικού conditioning. Εδώ και πολύ καιρό έχω βάλει τα γούστα μου κάτω από το μικροσκόπιο και ανακάλυψα ότι...δεν ήταν διόλου δικά μου. 

Νομίζω πως ο καθένας βρίσκει το δικό του. Σίγουρα, στην αρχή υιοθετεί αυτό που του καθρεφτίζουν οι άλλοι. Καλό είναι, πιστεύω, κάποτε να σπάει τον καθρέφτη και να δίνει τον λόγο στην εσωτερική φωνή που διαμορφώνει ο ίδιος.

Έτσι είναι. Ο καθένας επιλέγει τις δικές του αναζητήσεις. Προσωπικά, απορρίπτω τη σύνδεση της προσωπικής ευτυχίας μου με την μητρότητα ή με το γάμο ή και με τα δύο. Δεν αρνούμαι όμως το δικαίωμα μίας γυναίκας να επιλέξει αυτά ακριβώς, ή και αυτά, εάν για την ίδια η σύνδεση αυτή έχει όντως νόημα. Εάν σου έλεγα ότι η σύνδεση αυτή ενδέχεται να ισχύει και για έναν άντρα, πώς θα σου φαινόταν αλήθεια;

Νομίζω πως τα απολιθώματα αναφέρονται στο κείμενο με την έννοια των προκατασκευασμένων στόχων ανθρώπινης πραγμάτωσης. Με αυτή την έννοια, αμφιβάλλω αν θα καταλήξουμε ΟΛΟΙ απολιθώματα. Θεωρώ όμως ότι οι περισσότεροι είναι ήδη. Δυστυχώς, το απολίθωμα δεν γνωρίζει ότι είναι απολίθωμα, διότι άπαξ και το αναγνωρίσει, βγήκε κιόλας από την κατάστασή του...

Οι φυσικές ανθρώπινες ιδιότητες είναι αυτές που εξέλιξαν οι άντρες και όχι οι γυναίκες, ανά τους αιώνες. Τέχνη, διανόηση, αναζήτηση του ευγενούς και υψηλού, διερεύνηση της ανθρώπινης φύσης, διερεύνηση του σύμπαντος, συμβολή στην επιστήμη και στην ανθρώπινη γνώση κλπ.

Η καθαριότητα, η προσεγμένη εμφάνιση και οι ευγενικοί τρόποι είναι κατά την άποψή μου εκ των ουκ άνευ και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Το ότι οι γυναίκες βάφουν τα νύχια τους είναι συνάρτηση των επιταγών της μόδας. Δεν γνωρίζω τίποτε περί θηλυκών κινήσεων, αλλά αν δω κάποιον που σκαλίζει την μύτη του δημοσίως, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα, αηδιάζω. 

Κατανοώ όμως αυτό που λες, όταν βλέπω γυναίκες να μιμούνται τις κινήσεις που έχουμε συνδυάσει με νταλικιέρηδες, κτίστες κλπ. Πρόκειται ασφαλώς περί στερεοτύπων, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είχα σχέση με κτίστη και σας διαβεβαιώ ότι δεν έξυνε τ' αρχίδια του όταν περπατούσε στον δρόμο. 

Πιστεύω ότι αν μία γυναίκα επιλέγει να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους, είναι δικαίωμά της και δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να αισθάνεται κάποια συστολή γι αυτό.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι - ή ότι θα έπρεπε να είναι - κάτι διαφορετικό. Με την ίδια έλλειψη συστολής επέλεξα να έχω πολυάριθμους ερωτικούς συντρόφους στη ζωή μου (πολύ περισσότερους από όσους μας "επέτρεψε" το αγαπητό κατά τα άλλα ιζνογκουντάκι ) όσο και να βρίσκομαι σήμερα σε BDSM σχέση τύπου polyhouse, μία σχέση η οποία αποτελεί ελεύθερη επιλογή μου.

3. elfcat

elfcat . Contributor

Το αντρικό σώμα λατρεύτηκε και δοξάστηκε στη τέχνη πολύ πριν από το γυναικείο. Το αντρικό σώμα έχει μια διαφορετική ομορφιά και δύνσμη από το γυναικείο. Η Τέχνη το γνωρίζει καλά αυτό.

ΥΓ. Αντί τον εφιάλτη της γυναικομαστίας, βάλε τα πεσμένα βυζιά μιας γυναίκας, εκεί να δεις εφιάλτης. Να παίζεις ποδόσφαιρο με τα βυζιά σου.  

4. danos

danos Regular Member

Ναι αλλά βαλε και εσύ τα πεσμένα @@ του άντρα μετά από κάποια ηλικία να δεις ,τι είναι καλύτερο ?
    Πεσμένο βυζί ή πεσμένο @ιδη?

5. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

Ε ναι, εννοείται. Αλλά να μην γκρινιάξω κι εγώ λίγο; 

6. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

έχω την εντύπωση οτι καλό θα ήταν να αφήσουμε την τέχνη όπως και την ιστορία έξω απο τη συζήτηση σε σχέση με την έκφραση του αρσενικού μέσα στο θηλυκό και αντίστροφα. Η ιστορία δεν καταγράφει το σύνολο της ανθρωπότητας ούτε καν αντιπροσωπευτικά δείγματα και η τέχνη ουδέποτε προσπάθησε να περάσει την πεποίθηση οτι το ένα φύλλο είναι ανώτερο/καλύτερο/ομορφότερο του άλλου παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Αν ορίσουμε Masters του θέματος διάφορους αντιπρόσωπους της τέχνης θα μπορούσαμε κάλλιστα -χρησιμοποιώντας τα δείγματα που θέλουμε- να καταλήξουμε οτι η παιδεραστία είναι ένα συμβατό με τη φύση βίτσιο και το ιδεώδες της ομορφιά της έκφρασης του ερωτικού σε συνάρτηση με το μητρικό και πατρικό ένστικτο.. Απο ανάλυση βασισμένη σε ημιτελή βιβλιογραφία..άλλο τίποτα.

7. Elvira

Elvira Regular Member

Θα αρχίσω με μία κάπως μεταλαγμένη φράση της αγαπημένης και θρυλικής Chanel "Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες". Πίστευε και ζούσε με την ιδέα πως κάθε γυναίκα έχει κάτι όμορφο ή τουλάχιστον της δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει κάτι όμορφο από τον εαυτό της.

Με την ίδια λογική πιστεύω πως δεν υπάρχουν μη θηλυκές γυναίκες, η ομορφιά, η θηλυκότητα, η ασχήμια, ο ανδρισμός, η θηλυπρέπεια όλα αυτά είναι σχετικά με τα μάτια που κοιτούν. Όπως παραθέτω συχνά Die Schönheit liegt im Auge des Betrachters.(η ομορφιά κείται στα μάτια του παρατηρητή).

Δυστυχώς κατά καιρούς υπάρχουν διάφορα πρότυπα ομορφιάς αναλόγως με τις κοινωνικές ανάγκες και διάφορα πρότυπα θηλυκότητας αναλόγως με τις κοινωνικές ηθικές, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως ο καθένας μας έχει μέσα του τις δικές του προτιμήσεις στο τι βρίσκει θηλυκό ή ανδροπρεπές ή άσχημο ή όμορφο.

Προσωπικά θεωρώ πως η θηλυκότητα είναι μέσα σε κάθε γυναίκα και στην καθεμία μας (ευτυχώς) έχει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης. Ο Αφέντης μου πάλι θεωρεί τις κάλτσες μου, τα 12ποντά μου, το κόκινο κραγιόν μου, τον τρόπο που κλείνω τα μάτια μου και ονειρεύομαι την ώρα που μου χαϊδεύει το πρόσωπό και πολλά άλλα έκφραση θυληκότητας. Αυτό όμως είναι θέμα γούστου παρά κάποιος κανόνας που ισχύει για όλο τον κόσμο.

8. Uther

Uther Contributor

9. Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

Δίκιο έχεις.Γιαυτό ρωτάω και πως βλέπει ο καθένας μας την θηλυκότητα.
    Ίσως όμως να φάνηκα και λίγο απότομη...το συνηθίζω καμιά φορά:uhh:
    Χαίρομαι που εκφράστηκες καλύτερα 

10. Ηλίας

Ηλίας Guest

Ό,τι δεν καταλαβαίνω.Δυστυχώς.

11. Απάντηση: Θηλυκότητα και έκφρασή της

Τι δεν καταλαβαίνεις??? 

12. Ηλίας

Ηλίας Guest

Βάλε σε ένα τσουβάλι αυτά που δεν καταλαβαίνω από ένα άτομο και με ελκύει ερωτικά. Αυτά ορίζω ως θηλυκότητα. Είμαι ένα ...