Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ικανές και αναγκαίες συνθήκες κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος HECUBA, στις 23 Απριλίου 2019.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Τι μάθαμε? Τι είδαμε?

    Πρωτίστως, θέλω να μοιραστώ την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό του @MasterJp για την εμφάνιση του @Libertine SD στην συζήτηση. Την εμφάνιση χαιρετίζω και εγώ, καθώς οι παρεμβάσεις του καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα στιβαρές και δροσερές.

    Στα δικά μας, τώρα:
    1. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, κέρδος που αποκομίσαμε από το νήμα αυτό, είναι η συμφωνία για το νόημα των όρων που πραγματεύεται. Έστω, συτών των δύο-τριών όρων. Είναι κάτι, για το οποίο ο φίλτατος @MasterJp έχει κοπιάσει αρκετά, διότι γνωρίζει πως η σαφήνεια των όρων που χρησιμοποιούμε θα βοηθήσει την μεταξύ μας επικοινωνία. Η μέγιστη συνεισφορά σε αυτήν την αποσαφήνιση/ορισμό είναι -κατά την γνώμη μου- των @MasterJp, @tithon και @Libertine SD.

    Εξαιρετικές (και απολαυστικές) θεωρώ, επίσης, τις παρεμβάσεις του @tithon για το "τι ΔΕΝ είναι" Κυριαρχικός και για το "τι ΔΕΝ του αναιρεί αυτή του την ιδιότητα":

    2. Είδαμε, επίσης, πως ο Κυρίαρχος στο BDSM, ΔΕΝ είναι Κυρίαρχος. Συμφωνήσαμε, νομίζω, σχεδόν όλοι (και εγώ) με το εξής:
    Οπότε, εφόσον στο BDSM η υποταγή παραχωρείται και δεν μπορεί να επιβληθεί, φάγαμε όλη την ανάλυση μίας αρχαίας ρήσης, αποδίδοντας ορισμούς και ερμηνείες (σύγχρονες, μετανεωτεριστικές και... φορουμίστικες) για να καταλήξουμε στο ότι η Κυριαρχία μας είναι επί της ουσίας... μούφα! Δηλώσεις, όπως η παρακάτω δεν μπορούν παρά να το επιβεβαιώσουν:
    (αναμένω αρκετές αντιρρήσεις αλλά και... trolling)


    3. Μάθαμε, τελικά, πως κάποιες μη ανθρωποκεντρικές επιστήμες μπορούν να μελετηθούν υπό προσωπικό πρίσμα ή συγκεκριμένη οπτική.
    Πιστεύω πως μία εξίσωση είναι ίδια είτε από αριστερά την δεις είτε από κάτω και ανάποδα. Επίσης, πιστεύω, πως η κατανομή πυκνότητος των e του Ηλιακού ανέμου που αλληλεπιδρούν με την διαστρωμάτωση του -ασθενούς, βεβαίως- μαγνητικού πεδίου του Άρη δεν επηρεάζεται από τον τρόπο που την "βλέπω". Μήπως εννοείς επιλογή τομέα και θεμάτων ενασχόλησης? Αν και σε αυτό, δεν βλέπω κάτι το... κυριαρχικό!


    Αυτά...
    Κλείνοντας, όμως, θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις:

    Θεωρώ ότι η παρακάτω πρόταση αποτελεί εξαιρετικό θέμα συζήτησης. Εδώ ή σε άλλο νήμα, σίγουρα θα έπρεπε να αναλυθεί περαιτέρω!

    Επίσης, πιστεύω πως πέρασε στα "ψιλά" η παράμετρος ανάλυσης που ανέφερε ο @MasterJp:
    και αναφέρομαι στον "εξωτερικό παρατηρητή". Βρίσκεται σε μία κατοπτρική αναλογία με αυτό που, πρώτος, έγραψε ο @tithon:
    Πιστεύω πως πολλά σημεία της συζήτησης -όχι θα ξεκαθάριζαν- αλλά θα διεύρυναν την αυστηρότητα με την οποία ορίζονται, αν λαμβάναμε υπ'όψη την παράμετρο αυτή.
    Μάλλον, η αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ, ισχύει και εις την διαλεκτικήν. Και όχι το... αντίθετο!!!
     
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    εχετε πολλοι μια μανια να θελετε να τα εξηγειτε και να τα ερμηνευετε ολα. μου κανει εντυπωση που προκειμενου να εχετε μια αναλυση, μπορειτε να υιοθετησετε οποιοδηποτε στατικοποιημενο μοντελο που ισως να ανταποκρινεται σε καποια πραγματικοτητα , σε δεδομενη ομως χρονικη στιγμη και μεχρι εκει.

    κυριαρχει η κυβερνηση? σαφως και κυριαρχει. υπηρετει? οχι βεβαια. ειπε οτι θα υπηρετησει αλλα τελικα αλλα εκανε.

    το D/s που ξεκινησε με συναινεση και αυτο που ξεκινησε με κατισχυση καταληγουν τελικα στο ιδιο πραγμα. ετσι κι αλλιως, οπως εχω ξαναπει, η αρχικη συναινεση περισσοτερο για τα ματια του κοσμου ειναι...

    προσωπικο view...
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Εννοείται πως είναι το ίδιο πράγμα...
    Άλλωστε, πολλοί Masters έχουν σφαχτεί στον ύπνο τους από τις σκλάβες τους. Ακριβώς όπως συνήθως "τελειώνουν" και οι, μέσω επιβολής, Κυρίαρχοι. Ίδιο πράγμα, ακριβως!!!
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    μεσω επιβολης ειναι ολοι! οκ διδεται μια συναινεση αρχικα, στον αερα τις περισσοτερες φορες, αφου δεν ξερεις τον αλλον. εκτος αν εννοεις οτι οι αλλοι (αυτοι που δεν κυριαρχουν μεσω επιβολης) ζητανε συναινεση για καθε τι που θελουν να κανουν.
     
  5. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Εάν έτσι πιστεύεις πως γίνεται, έτσι θα είναι...
     
  6. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Για να σταματήσει η πλάκα κι οι λεκτικές και εννοιολογικές ακροβασίες, σας παραθέτω τον Κυρίαρχο.

     

    Αυτός ο λουκουμάς, κατισχύει επί 25.500.000 ανθρώπων!
    Δεν έχει φτιάξει προφίλ στο φόρουμ ούτε δηλώνει μπιντιεσεμερ... Αμφιβάλει κανείς για το ότι είναι Κυρίαρχος;

    Στο στιγμιότυπο, τον απολαμβάνουμε περιστοιχισμένο από πλήθος πρόθυμων υποτακτικών κορασίδων!! Δείτε Τον, πόσο ευτυχής και χαμογελαστός περνάει ανάμεσά τους ενώ εκείνες τον παρακαλούν για ένα session...

    Οι κλαίουσες και οδυρομενες νεάνιδες γνωρίζουν ότι αν οι εκδηλώσεις λατρείας των δεν είναι επαρκείς θα τις φάει το μαύρο σκοτάδι; ΑΑ πα πα, δεν είναι παρά πρόθυμες υποτακτικές...

    Επιπλέον, αν κάποια το μετανιώσει ή δεν της αρέσει, από όσο γνωρίζουμε μπορεί να βγάλει άμεσα διαβατήριο για τη Νότιο Κορέα, και να αποχαιρετήσει τον λουκουμά λέγοντάς του: μωρό μου σόρρυ θα πάω να βρω καλύτερο Κ...

    Αυτός ο Κ, πιθανά δεν έχει ασχοληθεί φιλοσοφικά με τη Σαδική θεώρηση και πιθανότατα δεν δηλώνει Σαδιστής, ωστόσο εφαρμόζει εν πολλοίς, για την πάρτη του, ένα μέγα πλήθος των Σαδικών επιλογών και πρακτικών. ΜΕΣΩ ΤΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ...

    Και τώρα η ερώτηση:
    Οι προθύμως υποτασσόμενες, που η υποταγή τους είναι ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟΣ και κατακλύζει την ψυχή τους, και κατακαίει τα σωθικά τους ως ακόρεστος δίψα, ΑΥΤΕΣ, που δεν ζουν ώρα μακριά από το ΒΔΣΜιο και την "Κυριαρχία", και το μόνο που επιζητούν είναι ένας πραγματικός Κυρίαρχος να τις διαφεντεύει, πόσο πρόθυμες θα ήταν να του το πάνε πεσκέσι;

    Ή μήπως δεν βολεύει, γιατί ΑΥΤΟΣ ο λουκουμάς δεν περιμένει ΑΥΤΕΣ να τον ανάγουν σε "Κ" για να τις εξυπηρετεί (υπηρετεί);; Διερωτώμαι...
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Τι να σας πω, θα σας γελάσω και δεν θα το ήθελα...
    Δεν έχω χρηματίσει -ακόμα- στυγνός δικτάτωρ. Ούτε και... λουκουμάς. Αν και το δεύτερο το θεωρώ πιο πιθανό για το μέλλον μου (ίδίως εάν συνεχίσω να τρώγω και να κάθομαι όπως τον τελευταίο καιρό)!

    Με αρκετή επιφύλαξη*, όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω τούτο:
    Γνωρίζω αρκετάς κορασίδας που, όσο κι αν τις καίει και τις σέρνει το όποιο** τις τραβά και κρατά στην υποταγή, θα προτιμούσαν να το "ράψουν" (πάνω και κάτω) παρά να γευτούν την δική τους υποταγή, με παράλληλο τίμημα τις ζωές των καταπιεζόμενων.

    Επίσης προσοχή: εντός τέτοιου καθεστώτος, σε κάθε πρόθυμη κορασίδα αντιστοιχεί και ένας πρόθυμος άνδρας!!!

    * Επιφύλαξη, καθώς τα ελατήριά σας ενώ εμφανίζονται ως καταδείξεως, ταυτόχρονα σκάνε και ένα γελάκι. Επιφυλάσσομαι για το εάν διέκρινα σωστα τα σημεία επικράτησης καθενός εξ αυτών.
    ** μουνί, μυαλό, ψυχισμός κ.ά. ... Διαλέξτε!
     
  8. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Αγαπητέ Master Electro-pain, κατ αρχήν καλώς μας ξανάρθες.
    Το γέλιο απορρέει τόσο εκ του γελοίου όσο κι εκ του ιδιαζόντως τραγικού, εδώ μάλλον συνυπάρχουν...
    Σημειώστε προς προσεχή συζήτηση την Αυθύπαρκτη υποταγή και την "αναγωγή εις Κ".
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το παρόν νήμα αποτελεί διαίρεση (split) του νήματος Vincit qui se vincit?.

    Θεωρώ πως η παρακάτω θέση του @lizard_ περιγράφει επακριβώς τις δύο κυρίαρχες [?] τάσεις στο φόρουμ και το πιθανό σημείο σύγκλισής τους, παρ' ότι παραβλέπει την ύπαρξη συναίνεσης και στην περίπτωση της κατίσχυσης.

    μαζί με το
    Παρακαλώ, παρά την δυνατότητα που δίνει το θέμα για πολιτικές προεκτάσεις να περιοριστούμε στην καθ' ημάς κυριαρχία μη υποκύπτοντας στον πειρασμό εί μη μόνον ώς παραδείγματα για να τονισθεί καλύτερα κάποια θέση.
     
  10. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Σημαντική επισήμανση αγαπητέ MasterJp! Η κατίσχυση δεν αποκλείει την εκ των υστέρων συναίνεση, αλλά δεν την απαιτεί κιόλας.
    Και μία επιπλέον επισήμανση, Ισχύς δεν είναι ΜΟΝΟΝ η βία...
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Libertine SD : γνωρίζετε την θέση μου αγαπητέ, συμβάλατε στην τελική διατύπωσή της: η κυριαρχία δεν χρειάζεται την συναίνεση για να λειτουργήσει, απλά η συναίνεση την νομιμοποιεί και ενίοτε την απενοχοποιεί

    Το πότε προκύπτει η συναίνεση στην περίπτωση της κατίσχυσης ίσως χρειάζεται διερεύνηση, τα φαινόμενα ενίοτε απατούν.

    Φυσικά και όχι, είναι απλά άλλο ένα μέσον (δυστυχώς σύνηθες) αναγνώρισης της υπεροχής του "απέναντι". Θυμίζω το "η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο του ανίκανου" του Ασίμωβ.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υπάρχει και η χειριστικότητα η οποία απαιτεί πολύ μεγαλύτερες ικανότητες από την άσκηση ωμής βίας αν και συχνά η απειλή ή ενίοτε η επίδειξη της τελευταίας είναι μέρος του οπλοστασίου της.

    Αν το ταξίδι είναι το ζητούμενο μπορεί και να δουλέψει, αν είναι η Ιθάκη, συνήθως τελειώνει πολύ άσχημα.

    Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις δεν εννοώ ότι οι @Libertine SD και @MasterJp είχαν το παραπάνω στο μυαλό τους, απλά το ανέφερα σαν διαφορετικό POV
     
    Last edited: 26 Απριλίου 2019