Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 25 Μαρτίου 2012.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις παντώς τύπου μέσα από σελίδες κοινωνικοερωτικής δικτύωσης. Με μια πρώτη ματιά, αυτό μόνο κακό δεν το λες. Είναι όμως έτσι; Δεν μιλάω για ακραίες περιπτώσεις, στι οποίες, πίσω από ένα ενδιαφέρον προφίλ , μπορεί να κρύβεται κάποιος ψυχασθενής, γιατί αυτό μπορεί να συμβεί και με κλασικούς τρόπους που κάνουν σχέσεις οι άνθρωποι.

    Μιλάω για συνάνθρώπους μας που νιώθουν άσχημα για τον εαυτόν τους και προτιμούν τον ιντερνετικό χώρο γιατί εκεί μπορούν να παίξουν ένα ρόλο που νιώθουν ότι δεν μπορούν να υποσστηρίξουν στην αληθινή ζωή τους. Εκεί μπορούν να είναι ήρωες σαν αυτούς του σινεμά, απαλλαγμένοι από τα περιττά κιλά, τις ανασφάλειες και τους φόβους της ύπαρξής τους.

    Κάπου εδώ νομίζω ότι αρχίζει και το πρόβλημα, η παγίδα που μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερα προβλήματα. Άνθρωποι μοναχικοί, ξαφνικά έχουν έναν τρόπο να μην νιώθουν μόνοι. Μόνο που στην ουσία εγκλωβίζονται περισσότερο στη μοναξιά. Αντί να λύσουν τα προβλήματά τους, να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους και να παλέψουν για τη ζωή τους, χωρίς να το καταλάβουν, επιλέγουν να ζήσουν σε μια ψηφιακή φυλακή. Ο ψηφιακός κόσμος, λειτουργεί λίγο σαν την τηλεόραση, αλλά στο πιο διαδραστικό.

    Μια ταινία του Χόλιγουντ σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη. Οι ηρωες είναι όλοι όμορφοι, ατρόμητοι και υπεράθρωποι, όπως όλοι θα θέλαμε να ήμασταν. Είναι όλα πιο ενδιαφέροντα από την γειτονιά μας. Ή μάλλον έτσι νομίζουμε. Το αποτέλεσμα είναι να ζούμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ζώντας μέσα από τηλεήρωες και φυσικά χάνουμε την πραγματική ζωή!

    Στον κυβερνοχώρο η τεχνολογία μας πάει ένα βήμα ποι πέρα, αφού μπορούμε να νιώθουμε πως είμαστε οι ήρωες μιας ταινίας. Μπορούμε να είμαστε ότι θέλουμε με μια δήλωσή μας, αλλά το ίδιο μπορεί να είναι και ο άλλος/η που μας μιλάει από την άλλη πλευρά του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι να χτίζουμε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και ίσως γι΄ αυτό τόσο γοητευτικό. Σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει πρόβλημα αν είσαι μερικά... κιλά παραπάνω, αν το εργαλείο σου... δεν δουλεύει..., αν ιδρώνεις,αν είσαι απλυτος, αν μυρίζεις κ.λ.π.

    Είναι ένας κόσμος ευκολότερος για να ζήσεις, μόνο που χάνεις τον αληθινό κόσμο. Δεν προσπαθείς να γίνεις καλύτερος και δεν προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Ξεχνάς πως είναι η αληθινή ανθρώπινη επαφή, χάνεις την ικανότητα να επικοινωνείς και να λύνεις πραγματικά προβλήματα. Αργά αλλά σταθερά σταματάς να είσαι άνθρωπος και γίνεσαι ένα ψηφιακό δεδομένο. Αυτό είναι πολύ καλό για κάθε είδους εξουσία, που μπορεί να σε ελέγχει, να ξέρει όλα τα προσωπικά σου δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, αντί για έναν άνθρωπο που διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, έχει ενα εθελοντή φυλακισμένο.

    Οι νέες τεχνολογίες, όπως όλες οι τεχνολογίες, δημιουργούνται για να κάνουν την ζωή μας υποτίθεται καλύτερη, οχι να μας φυλακίσουν. Το διαδίκτυο είναι για να επικοινωνούμε όχι για να ζούμε εκεί. Τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική ζωή. Είναι πάντα καλύτερο να κάνεις έρωτα με μια πραγματική γυναίκα και ας μην είναι σαν τις ηρωίδες του χόλιγουντ, παρά να κάνεις έρωτα με μια ψηφιακή ψευδαίσθηση!

    Κυρίες/οι, τις απόψεις σας!
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2012
  2. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Ουάου... Τώρα δεν ξέρω αν άκουσα μελοδραματικό ρεπορτάζ από την εκπομπή της Τατιάνας (πω πω έκανα search στο Internet να βρω πως τη λένε... έλεος! απαράδεκτος είμαι! λολ) ή όντως σε προβλημάτισε όλο αυτό και είπες να το αναλύσουμε όπως τόσα ακόμη.

    Αν δεν υπήρχε αυτό το Internet λοιπόν... δεν θα μιλούσες ούτε εσύ γι'αυτό ούτε εγώ με σένα... άρα ίσως τελικά είναι ότι είμαστε. Αν είμαστε μοναχικοί και κλειστοί... θα είμαστε. Αν όχι... όχι. Το ότι τα καμάκια του παρελθόντος μετακόμησαν σε σουίτα στο facebook (ή και εδώ) δεν τα κάνει λιγότερο γλειώδη από το "ει ψιτ κούκλα ωραίο κορμί" από το παράθυρο της μερσεντές του μπαμπά... παλαιότερα.

    Ότι ζητάει κανείς βρίσκει. Το θέμα είναι όταν δεν υπάρχει αυτό που ψάχνει... όσο και να ψάχνει... που εδώ είναι ευκολότερο και καλά... και πάλι ΔΕΝ υπάρχει... ουφ... τεςπα!

    Άποψή μου. Πάντα...

    Ανδρ(ε)ας
     
  3. Puma

    Puma Regular Member

    Ενδιαφέρον θέμα.

    Πράγματι, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μέσω υπολογιστή με πολύ κόσμο. Δε θα ξεχάσω το 1998, 18 ετών, πρωτοετής φοιτητής πήγα στα εργαστήρια της σχολής και μπήκα για πρώτη φορά σε chat room. Μίλησα με 2-3 κοπέλες και έτρεμα λες και τους μιλούσα από κοντά. Έβρισκα τον τρόπο επικοινωνίας γενικότερα πολύ εθιστικό και έμπαινα συχνά για κάποια χρόνια με αποτέλεσμα τα μαθήματα να μένουν πίσω. Δεν έμπαινα ποτέ αποκλειστικά για να βρω κάποια αλλά μου άρεσε πολύ που είχαμε φτάσει σε σημείο οι περισσότεροι να γνωριζόμαστε, να κάνουμε διαδικτυακό χαβαλέ κάθε βράδυ και κατά καιρούς να κανονίζουμε βόλτες, ποδόσφαιρο κλπ. Ως φυσικό επακόλουθο της όλης επικοινωνίας, προέκυπταν και εμπειρίες με κοπέλες ακόμα και όταν δεν ήταν αυτός ο στόχος.

    Εδώ και αρκετά χρόνια, βέβαια, έχει περάσει αυτός ο εθισμός. Τα διαφόρων ειδών messenger τα έχω, σχεδόν μονίμως, κλειστά ενώ τα εισερχόμενα μηνύματα σε διάφορα social network sites μπορεί να αυξάνονται και να κάνω καιρό να απαντήσω.

    Από όσα έχω δει όλα τα χρόνια, θεωρώ πως το internet και τα chat rooms είναι μια μικρογραφία του έξω κόσμου. Η διαφορά είναι ότι λόγω του ότι ο καθένας βρίσκεται πίσω από μία οθόνη, μπορεί πιο εύκολα να εξωτερικεύσει τυχόν ανασφάλειες.

    Θεωρώ πως είναι καλό που έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία, ωστόσο είναι πολύ σημαντική η χρήση που κάνει κάποιος. Όσο εθιστικό κι αν είναι για κάποιον, καλό είναι να μην αφεθεί και κλειστεί μέσα στο σπίτι. Μπορεί, όμως, με την κατάλληλη χρήση να αποτελέσει ένα μέσον για αξιολόγες γνωριμίες (πάντα από κοντά) και δεν εννοώ φυσικά μόνο ερωτικές.

    Και βέβαια, περά από τις γνωριμίες, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για πολλά πράγματα. Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι προσωπικά δε θα ήξερα περί bdsm αν δεν ήταν το internet, ενώ διάφορες εμπειρίες ή συζητήσεις που είχαν προκύψει παλιότερα, να μου φαίνονταν extreme και να μου έκαναν τεράστια εντύπωση.
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    @Andy, σεβαστή η άποψή σου.
    Το νήμα όμως δεν λέει ότι είναι κακό το ίντερνετ, αλλά ότι είναι κακός πολλές φορές ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε και ότι είναι κακό να προσπαθούμε να προβάλουμε κάτι που δεν είμαστε στον άλλον/η, γιατί όταν βρεθούμε δια ζώσης, κατά 90% τα ψεύτικα προφίλ καταρίπτονται στα πρώτα δέκα λεπτά.

    Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο νήμα!
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2012
  5. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Δεκτόν... ότι μπορεί να έχασα το νόημα... το κάνω συχνά. Συγνώμη.

    Ανδρ(ε)ας
     
  6. Puma

    Puma Regular Member

    Θα συμφωνήσω απόλυτα. Σημασία έχει ο τρόπος χρήσης του internet. Και καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς για να ξέρει και ο άλλος τι αντιμετωπίζει. Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να λέει κάποιος πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να πετύχει κάποιο σκοπό και να γνωρίσει κάποιον. Στην ουσία, όμως, ο ίδιος απορρίπτει το στόχο αυτό διότι η αλήθεια είναι διαφορετική...
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Βασικά δεν ξέρω κατά ποσο μπορώ να συμφωνήσω απολύτως.

    MasterPerris δεν ξέρω αν έχεις δεν ξέρω αν έχει δει την ταινία Wall-e. Στον κόσμο που ζούσαν εκεί οι άνθρωποι, είχαν κάποια ιπτάμενα καθίσματα που τους πήγαιναν όπου μα όπου ήθελαν.

    Το αποτέλεσμα ήταν ότι όλοι οι άνθρωποι σε εκείνο τον κόσμο ήταν υπέρβαροι, με πολύ μικρά πόδια και δεν μπορούσαν να περπατήσουν.

    Το θέμα είναι ότι αφού δεν χρειάζονταν άλλο τα πόδια, τα έχασαν. Φυσικά μπορεί να νομίζουμε ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι ανάπηροι αλλα στα δεδομένα του κόσμου ίσως τελικά είμαστε εμείς.

    Μια από τις φιλοσοφίες του facebook είναι ότι πλέον ζούμε και στο internet (εγώ δεν έχω fb πάντως).

    Βεβαια σε καμια περίπτωση δεν θέλω να πω ότι μια τέτοια κατάσταση ισχύει και τώρα. Αντίθετα ομίζω πως όσα λες εσύ προς το παρόν ανταποκρίνονται καλύτερα στην πραγματικότητα. Ίσως όμως προς το παρόν.
     
  8. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Ανέβηκες 10 σκάλες στα μάτια μου. Ούτε εγώ έχω (σοβαρό)... ένα για να γελάμε και να βλέπω φωτό πχ όμως... (δυστυχώς "απαραίτητο" εργαλείο πλέον)!  

    ΕΥΓΕ!

    Ανδρ(ε)ας
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Ενδιαφέρον θέμα, MasterPerris  

    Για την ταμπακιέρα τώρα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου το διαδίκτυο σαν τον εύκολο τρόπο να βρω κανέναν για σεξ. Cyber έχω κάνει αλλά με ήδη γνωστούς και δεν ήταν διόλου άσκημο, καμία σχέση βέβαια με πραγματικό session.

    Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το cyber sex μάλλον τον αυνανισμό αντικατέστησε και όχι το session ή το σεξ. Που σημαίνει, ότι και για να χαϊδευτεί καλά κανείς τη σήμερον ημέρα πρέπει να έχει πληρώσει τον λογαριασμό ηλεκτρικού, τηλεφώνου και κινητού και δεν ξέρω πού θα πάει αυτό το πράγμα, κάποτε η αυτοϊκανοποίηση ήταν κατάπτυστη μεν δωρεάν και απόκρυφη δε. Με τόσα έξοδα, ας έχει πληρώσει και νερό, να κάνει ένα ντουσάκι πριν το e-πίτσι πίτσι γιατί όσο να ναι, ακόμα και για cyber όμορφο είναι να νιώθουμε ότι κάτι κάνουμε παρέα με κάποιον άλλον και όχι μόνοι μας με τον άλλο για αυνανιστήρα.

    Ο τρόπος που χρησιμοποιώ το διαδίκτυο, πέραν του να επικοινωνώ με φίλους ήδη γνωστούς μου είναι για να διαπιστώνεται η συμβατότητα ως προς BDSM και αν έχει νόημα να προχωρήσουμε στην πραγματική ζωή.

    Στο θέμα αυτό έχω βρει ότι η χημεία του διαδικτύου δεν μου είπε ψέματα. Αυτά που έχω νιώσει στην ηλεκτρονική επαφή, αυτά πάνω κάτω ένιωσα όταν γνωρίστηκα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Νομίζω ότι αυτό συνέβη και από την άλλη πλευρά.

    Η κοροϊδία του να παριστάνει κανείς κάτι άλλο από αυτό που είναι, ίσως επειδή εγώ δεν το κάνω, δεν μου έχει συμβεί, από την άλλη προσέχω αρκετά.

    Έχω όμως τη γνώμη ότι όσο πραγματικός και να φροντίζει να είναι ο καθένας που μιλάει εδώ για τον εαυτό του, όσο και να μην φτιάχνει με το νου του εικόνες και σενάρια και να μην αφήνεται να του παριστάνουν διάφορα, μπορεί να πάρει απογοήτευση από μια σχέση που ξεκίνησε απ το διαδίκτυο, όπως ακριβώς από μια σχέση που ξεκίνησε πρόσωπο με πρόσωπο.

    Απλούστατα, ο έτερος άλλα επιδιώκει και άλλα λέει και κυρίως δείχνει πως θέλει. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τρόπους επαφής και γνωριμίας και πάντα, όταν διαπιστώνεται, είναι αργά.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Το Internet είναι και αυτό ένα εργαλείο. Το πως θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται λοιπόν από τον χρήστη.

    Στους προβληματισμούς που θέτεις δεν έχεις άδικο, άλλωστε ένα από τα πρώτα motos που κυκλοφόρησαν στο net ήταν: Στο internet κανείς δεν ξέρει ότι είσαι σκύλος.

    Σε κάθε περίπτωση ωστόσο για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο πρέπει να προχωρήσεις, πρέπει να κάνεις το παραπάνω βήμα. Το internet είναι εύκολο ως μέσο προσέγγισης αλλά αν μείνεις εκεί χάνεις την ουσία γιατί η ουσία δεν είναι να "γνωρίσεις" κάτι, η ουσία είναι να το ζήσεις.
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.

    Πολύ σωστή απάντηση, θα πρόσθετα ακόμη οτι το βασικό είναι να το ζήσεις με τον πραγματικό σου εαυτό και όχι τον ψεύτικο, τον οποίο φυσικά πρέπει να εχεις δείξει από την αρχή στην ιντερνετική σου γνωριμία.


    Είσαι μάλλον τυχερή....παίξε και κανένα τζόκερ.... 
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2012
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ιντερνετικοί ερωτικοί χώροι.


    Μα και ποιός μας λέει ότι οι μοναχικοί άνθρωποι αυτοί που περιγράφεις, δεν προσπάθησαν, δεν πάλεψαν και δεν νικήθηκαν τελικά, στην προσπάθειά να λύσουν τα προβλήματά τους και να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους ?
    Και δεν μιλώ για το σύνολο των ανθρώπων αυτών.
    Ας μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο έχει καταντίσει εθιστικό για μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου ανά την υδρόγειο. Και το κοινωνικό σύνολο δεν αποτελείται μόνο από μοναχικά άτομα ...
    Για τα προβληματικά λοιπόν αυτά άτομα, ....που έδωσαν την μάχη και την έχασαν ...
    θα έλεγα ότι οι ερωτικοί διαδικτυακοί χώροι δεν αποτελούν ψηφιακή φυλακή .....
    ...αποτελούν .....ψηφιακό παράδεισο ...που τους στηρίζει πρωτίστως ψυχολογικά.
    Εγώ σε αυτό δεν βρίσκω κάτι κακό.