Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Καληνυχτα - καλημερα - Τα Off Topic

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Asimenios_Drakos, στις 4 Δεκεμβρίου 2010.

1. Asimenios_Drakos

Asimenios_Drakos Regular Member

Εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο. Αλίμονο αν ο καθένας σκεφτόταν με τον τρόπο που προσπαθούν κάποιοι να τον κατευθύνουν. Το μόνο ελεύθερο πράγμα στη ζωή είναι η σκέψη. Ακόμα και αν σου φυλακίσουν το κορμί, η σκέψη παραμένει ελεύθερη. Όσο αφορά την ανάγνωση δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος . Η ανάγνωση είναι ένα πράγμα. Διαβάζεις τα γραπτά κείμενα και οι λέξεις δεν μεταβάλλονται αλλά παραμένουν εκεί και η ανάγνωση είναι ίδια. Πιθανώς η ερμηνεία να διαφέρει λίγο αλλά αν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις στην ερμηνεία τότε στηρίζεις και την ανάγνωση. Αρκεί τα επιχειρήματά σου να μην είναι αίολα. Όπου ερμηνεία βάλε ανάλυση και τα γραπτά κείμενα χρίζουν ανάλυσης.

Εγώ πολλά διέκρινα στα posts που γράφτηκαν σε αυτό το νήμα και σε αυτά που λες εσύ. Το "κράτα την άποψή σου" μου ακούγεται λίγο δεσμευτικό. Την άποψή μου την έχω για να τη λέω. Πίστεψέ με, ουδείς είναι σε θέση να μου πει να την κρατήσω. Πιθανώς θέλεις να μου πεις να τη διατηρήσω. Ναι, γνωρίζω ότι έχω το δικαίωμα της διατήρησης των απόψεών μου, σ' ευχαριστώ για την επισήμανση, αυτό ακριβώς θα κάνω. Για να βάλουμε, όμως, τα πράγματα στη θέση τους ο καθένας που θέτει ένα κείμενο αφήνοντας το σε δημόσιο, ζωντανό σχολιασμό γνωρίζει ότι θα πέσουν και άσχετα θέματα. Όπως γίνεται και με την κουβέντα σ' ένα πηγαδάκι ανθρώπων που ο καθένας θα πετάξει το άσχετο, ανάλογα με την αντίληψη της στιγμής. Άρα, λοιπόν, που είναι το παράλογο; Όποιος δεν θέλει να σχολιάζουν τη γραφή του αλλά θέλει παρόλα αυτά να την δημοσιοποιεί, για να την περιφρουρήσει και να μην πέφτουν άσχετα και εκτός θέματος σχόλια, τη δημοσιοποιεί σε εφημερίδες και περιοδικά που τα σχόλια δεν είναι άμεσα. Στην περίπτωση ενός forum αφού καταγράψει την εμπειρία του κλειδώνει αμέσως μετά το νήμα και έτσι και δημοσιοποιεί αυτό που θέλει γιατί έχει ανάγκη να το μοιραστεί δημοσίως και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να γραφτούν άσχετα σχόλια ή, όπως είπα και στο άλλο νήμα, κάνει λίστα προσκεκλημένων σε πρόσωπα και θέματα."Μπορεί να γράψει αυτός και αυτός και να πει αυτά και αυτά". Γιατί ο καθένας που παρεμβαίνει έχει κάτι να πει και για να αναλώσει το χρόνο του στο να γράψει σημαίνει πως το θεωρεί σημαντικό.

Κατ' αρχήν να σχολιάσω το πόσο καιρό είμαι στο forum. Επειδή ο καθένας για να στηρίξει αυτό που λέει αναφέρει πόσο καιρό είναι ο άλλος στο forum (και έχει γίνει ουκ ολίγες φορές να στηρίζει κάποιος τα επιχειρήματά του με το πόσο καιρό είναι ο άλλος και που) θα σου πω το εξής που θα βοηθήσει και στο σκεπτικό σου. Έχω ένα χρόνο profile στο forum αλλά αποδεδειγμένα το διαβάζω πολλά περισσότερα χρόνια χωρίς να έχω profile δεδομένου ότι έχω υπάρξει δια ζώσης σε όλα τα meetings που έχουν διοργανωθεί από άτομα μέσα από το forum και πολύ πριν δημιουργηθεί αυτό τα τελευταία 12 χρόνια (η αναφορά μου για το πόσο καιρό είμαι στο forum έχει να κάνει με τη χρήση του χρόνου που κάνουν κάποιοι για να προσβάλλουν κάποιους νέους. Σαφώς διευκρινίζω ότι στη συγκεκριμένη που το αναφέρεις δεν έχεις κάποιον τέτοιο σκοπό εναντίον μου, σίγουρα, απλά το αναφέρω γιατί έχει γίνει καραμέλα τον τελευταίο καιρό). Βοηθώντας το σκεπτικό σου θα σου πω το εξής: Στα πολλά χρόνια που έχω δει το forum δεν διαβάζω πρώτη φορά τη λέξη νηματογαμία, ούτε πρώτη φορά βλέπω γαμωνηματογραφία (αν θες σου εξηγώ τον όρο), όμως ας το δούμε κάπως αλλιώς. Σε μια σειρά παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο, ο πολιτσμάνος πλησιάζει για να βεβαιώσει την παράβαση. Σπεύδει, λοιπόν, ασθμαίνοντας ο αγχωμένος οδηγός και λέει: "Μα γιατί, κύριε πόλιτσμαν, μόνο εγώ είμαι παρκαρισμένος παράνομα; ή πρώτη φορά βλέπετε αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο;" Η δικαιολογία αυτή δεν απαλλάσσει ούτε μειώνει τη σημαντότητα της παράβασης ακόμα κι αν είναι κάτι συνηθισμένο. Άρα δεν αφαιρεί το δικαίωμα που έχει ο πόλιτσμαν να επισημάνει την παράβαση (τέτοιου είδους δικαιολογίες "μα αφού το κάνουν όλοι, όπως όλοι έτσι κι εγώ, γιατί το λέτε μόνο σε εμένα", χρησιμοποιούσα μέχρι την έκτη δημοτικού. Μετά μεγάλωσα και το πρώτο που έκανα όταν μου μιλούσε κάποιος είναι να καταλάβω τι θέλει να μου πει, να δω αν έχει βάση και δίκιο σε αυτό που λέει και να βελτιώσω τον εαυτό μου σε σχέση με την κοινή νοημοσύνη). Βέβαια το σκάλωμα για τη λέξη νηματογαμία δεν το επεσήμανα σαν πόλιτσμαν, για να μην παρεξηγηθούν τα παραπάνω λεγόμενά μου, αλλά ως μέλος ενός forum που διαβάζει και διατηρεί το δικαίωμα της άποψης και της γνώμης του και δεν το θεωρεί ιδιαίτερα όμορφο να λέγεται σε ανθρώπους που κάνουν τον κόπο να γράψουν.

Σου απάντησα παραπάνω. Το έχω υπόψη μου. Δεν χρειάζομαι διαβεβαιώσεις. Αναφέρω σχετικά στο παράδειγμα με την παράβαση. Και δεν ανέφερα πουθενά ότι την διάβασα πρώτη φορά απλά με κούρασε να τη διαβάζω σε μεγάλες συχνότητες από τους ίδιους και τους ίδιους.

Για να το δούμε λίγο. Στο πρώτο σου post αναφέρεσαι στη Storm; Πριν πάμε στο post 78 ρίξε μια ματιά στο post 21 που προηγείται. Εκεί δεν βλέπω εύσημα για την αιτιολόγηση της αντίθεσης της cali crow, που ουσιαστικά δεν είναι και αντίθεση. Η κοπέλα ίσα ίσα είπε ότι όλοι πρέπει να δοκιμάζουν τα πάντα. Απλά διακρίνω μια μικρή ειρωνία, γιατί άραγε? Η επιφοίτηση της ευγένειας ήρθε στο post 78? Αναρωτιέμαι γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ (ζητώ συγνώμη για την αναφορά μου στο post της cali crow απλά θεώρησα πολύ όμορφη και ευγενική την τοποθέτησή της και προηγήθηκε των posts των οποίων μου υποδείχθηκε να στρέψω την προσοχή μου σε αυτόν τον διάλογο).

Μου κάνει εντύπωση που το σκέφτεσαι γιατί νόμιζα στα 2 χρόνια που δεν έγραφες, πιθανολογώ ότι θα είχες δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Για τους άλλους που δεν γράφουν δεν μπορώ να γνωρίζω. Αν θέλεις να σου απαντήσω για μένα ευχαρίστως, μου κάνεις το ερώτημα και στη διάθεσή σου (γιατί έχω μάθει να απαντάω απευθείας και χωρίς πολλές περιστροφές). Οπότε αν σε απασχολεί στη διάθεσή σου μετά το ερώτημα που θα μου θέσεις. Τώρα εδώ, για μένα, δεν έχει σημασία το γιατί δεν γράφουν μερικοί αλλά γιατί ξαφνικά μερικοί γράφουν τόσα πολλά και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (κυρίως προσωπικές ιστορίες, ούτε σε διαγωνισμό φωτορομάντζου να βρισκόμασταν, άρλεκιν κτλ) και γιατί επίσης βάζουν και άλλους να γράφουν γι' αυτούς "αυθορμήτως προσερχόμενους" (παλιά έκφραση της 7ετίας) και τάχα το παίζουν αμερόληπτοι σχολιαστές. Πρώτον: ανασφάλεια; Δεύτερον: ανάγκη αυτοπροβολής και διαφήμισης; Τρίτον: έχουν στόχο να πείσουν τους άλλους για κάτι; Τέταρτον: κάποιος που είναι κάτι και γνωρίζει αυτό που είναι έχει λόγους να προσπαθήσει να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του και από αυτό που είναι; Ή όλα αυτά μαζί;

Αυτό στο έχω απαντήσει πιο πάνω γιατί στο post 21 κάποιος άφησε ελαφρά ειρωνεία σε κάποιον που είπε και τεκμηρίωσε τη γνώμη του που ήταν σχετική με το θέμα του νήματος. Για να δούμε και πως ξεκινάνε κάποια πράγματα, όσο αφορά τις έριδες, και τι έκταση παίρνουν μέχρι το τέλος ενός νήματος. Ποιά είναι τελικά τα αίτια που πυροδοτούν κάποιες αντιδράσεις;

Τα ασήμαντα πράγματα μήπως τα γράφουν αυτοί που δεν έχουν εγκράτεια στη γραφή τους και προσπαθούν να βρουν τη σημαντικότητα μέσα από τα πολλά κείμενα; Μέσα από τη συνεχόμενη και επαναληπτική επιβολή του εαυτού τους; "Ό,τι γράφετε εγώ θα απαντάω" για παράδειγμα; Και πως είπαμε πως τους λένε αυτούς; Θεωρώ ότι όποιος έχει να γράψει κάτι σημαντικό το γράφει. Μετά αφήνει χώρο για να μιλήσουν κι άλλοι.

Δεν ξέρω τι έκαναν οι άλλοι, θα σου πω εγώ που αναρωτήθηκα, τι απάντηση έδωσα. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αρέσκεται στο να διαβάζει ίντριγκες που δημιουργούνται άξαφνα από το πουθενά, και είναι το μεγαλύτερο σε πληροφορώ. Μεταξύ τσιγάρου και καφέ "κάτσε να δούμε γιατί σκοτώνονται αυτοί πάλι". Έτσι είναι η κουλτούρα μας σαν χώρα. Βλέπε, παράδειγμα, τα μεσημεριανάδικα γιατί αναπτύχθηκαν στην ελληνική τηλεόραση. Το κουτσομπολιό είναι το εθνικό μας sport. Αυτό δικαιολογεί και τα πολλά views. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι ενημερωτικό νήμα που ανανεώνεται συνέχεια, άρα δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που να κάνουν τόσα πολλά διαφορετικά views από ενδιαφέρον ενημέρωσης η μόνη αιτιολογία είναι το εθνικό μας sport το κουτσομπολιό. Ποιός είπε τι σε ποιόν και γιατί. Βλέπεις η δυνατή ίντριγκα πουλάει. Να μια πιθανή απάντηση γιατί σπέρνονται οι έριδες σε ένα νήμα. Έχει 95 απαντήσεις γιατί κάποιοι απαντούν 2 και 3 φορές στις προκλήσεις. Όσοι προβληματίστηκαν με το θέμα έχουν καταθέσει τον προβληματισμό τους είτε είναι θετικός είτε αρνητικός. Επειδή όμως έχω ξαναδιαβάσει τη μανία σου με τις στατιστικές και μου αρέσει   θα σου συνιστούσα να αναφέρεις και αριθμητικά από τους 179 διαφορετικούς ανθρώπους πόσα διαφορετικά nicknames αναφέρθηκαν στο παρόν νήμα και από πόσες απαντήσεις για να έχουμε ένα συνολικό στατιστικό μέτρο των 179 ατόμων. Όταν αναφερόμαστε σε στατιστικές υποχρεούμαστε να θέτουμε προς ανάγνωση όλα τα νούμερα. Έτσι η στατιστική μας είναι πολύ πιο έγκυρη.

Για την ιστορία της obeisant. Καλώς ανοίχτηκε το νήμα και καλώς κατέθεσε τα συναισθήματά της όπερ και απάντησα επ' αυτού συνδράμοντας την στην προσπάθεια στο post #84. Το τι απέδειξε στη συνέχεια καλώς το απέδειξε, και δεν υπάρχει λόγος να την κρίνει κανείς για αυτό. Ούτε κανείς αμφισβήτησε την ποιότητά της σε αυτό που δήλωσε ότι θέλει να είναι. Κάποιοι, πιθανώς, όπως το αντιλαμβάνομαι, σημείωσαν το πόσο γρήγορα κάποιος άνθρωπος δεσμεύτηκε να διαλαλήσει την επιλογή του να φέρει να πάνω κάτω στη ζωή του. Αλλά, ουδείς είπε τίποτα για την ποιότητά της και για την ικανότητά της να τα καταφέρει στην καινούρια της επιλογή. Λύσε μου μια απορία σε παρακαλώ. Το ότι ήρθε από το νησί της για να ζήσει την επιλογή της και τη ζει 5 μέρες και όλα αυτά, και μπράβο της η κοπέλα, που κάνει θα τα έκανε οποιαδήποτε σκλάβα, γιατί είναι επιλογή της να είναι σκλάβα, γιατί αναφέρονται; Και ειδικά από εσένα που πιθανολογώ ότι είσαι ο Κυρίαρχός της; Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Και συγχαρητήρια κιόλας αν είναι έτσι τα πράγματα. Αλλά αναφέρονται έχοντας υπόψη τη λαϊκή παροιμία "Θέλει η που..... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει", οπότε αποφάσισες να μοιραστείς τη χαρά σου με όλους μας, πράγμα που είναι πολύ όμορφο και σ' ευχαριστούμε γι' αυτό; Ή την άλλη παροιμία "καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω"; Όπως και να' χει πάντως σας εύχομαι τα καλύτερα αν έχω καταλάβει σωστά.
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Και ΞΑΝΑΘΕΤΩ ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε στο νήμα κι ενώ γίνονται τόσα quotes αυτό αποφεύγεται επιμελώς: Πώς θα χαρακτηριζόταν κάποιος Master αν είκοσι, τριάντα μέρες πιο πριν, από τη θέση του επίδοξου Master, Μέντορα, συνομιλητή (βάλε όποια ιδιότητα θέλεις) η παρότρυνσή του σε άλλο άτομο που έκανε την ίδια επιλογή, και μάλιστα όχι για status από πάνω κάτω, δλδ Κ σε υ, αλλά για status που διαπραγματεύεται πάντα την υποτακτικότητα, από sub σε slave, ήταν εντελώς αντίθετη και μετά από τριάντα μέρες έλεγε τα εντελώς αντίθετα στους άλλους. Δηλαδή, για να συνοψίσω: Λέω και υποστηρίζω σε κάποιον ότι είναι πολύ νωρίς μέσα σε μια βδομάδα να αλλάξει status και διάφορα τέτοια και μετά από περίπου 30 μέρες όταν κάποιος άλλος το πει αυτό μένω έκπληκτος και αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνεται και ποιος δίνει πιστοποιητικά γνησιότητας και τέτοια πολλά.

Αν δεν είχε ειπωθεί αυτό εγώ δεν θα είχα γράψει στο νήμα. Αλλά μια και ειπώθηκε ενεπλάκη στο να γράψω σε μια προσωπική εμπειρία. Και μια και σχολιάζεις δικές μου απόψεις με quote θεωρώ ότι με παίρνει να σου κάνω την ερώτηση αυτή έχοντας πάντα υπόψη μου τα όσα μου έχεις πει ΕΣΥ για την εμπειρία σου και την ασχολία σου με το χώρο. Γιατί είναι σημαντικό να καταγραφεί η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ και όπως λες κι εσύ είναι τροφή για σκέψη για το πως κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα πράγματα ανάλογα με την εμπειρία τους και τις καταστάσεις. Φρονώντας πάντα ότι τα γραπτά μένουν όπως είπε και ο cadpmpc τώρα τελευταία. Επιβεβαιώνοντας, λοιπόν, ότι κάποιοι μιλάνε όταν έχουν κάτι να πουν και όχι πάντα διότι ουκ εν τω πολλώ το ευ και αλλάζοντας νήμα για να μην πέσω στο σοβαρότατο παράπτωμα της νηματογαμίας μεταφέρω σε άλλο νήμα τον εποικοδομητικό διάλογό μας και θα χαρώ να φιλοξενήσω τις απαντήσεις σου.

Φιλικά και με εκτίμηση
    Ασημένιος Δράκος- Gorean Lord

Last edited: 5 Δεκεμβρίου 2010
  2. Ninevi

Ninevi Regular Member

Απάντηση: KΑΛΗΝΥΧΤΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ: TA OFF TOPIC

Τα καλά και συμφέροντα...

3. Kamra

Kamra Regular Member

'Ετσι είναι καλή μου...

4. Master DO

Master DO Regular Member

Ανοιχτή επιστολή.

Αγαπητέ και συνάμα Αξιότιμε Σύντροφε Ασημένιε Δράκε.

Με την ευκαιρία των προβληματισμών σου
    θα παραθέσω κάποιες προσωπικές απόψεις
    αναφορικά με το κεφάλαιο «Ακμή και παρακμή ενός Μέσου Επικοινωνίας».
    (τη συνοδεία παραλειπομένων).

Όπως και η τηλεόραση, που ξεκίνησε με απώτερο σκοπό
    να ενημερώσει και να φέρει τους ανθρώπους εγγύτερα,
    έτσι και το παρόν μέσο (επικοινωνίας), αφού διέγραψε τον κύκλο του,
    έφτασε -πιστεύω - σε ένα σημείο της τροχιάς του όπου κεκορεσμένο ων,
    κατέφυγε στην έσχατη λύση της ομφαλοσκόπησης.

Επειδή έχω μεμφθεί συχνά για δυσνόητες αναρτήσεις ενταύθα
    θα προσπαθήσω να γίνω τηλεοπτικός στην εκφορά του λόγου μου ώστε να είμαι αντιληπτός.

Όταν - συνοπτικά - η τηλεοπτική θεματολογία εξάντλησε τα όρια της πρωτοτυπίας
    και ξεσκόνισε κάθε αναγνωρίσιμη περσόνα της κοινωνίας,
    άρχισε να δημιουργεί τις δικές της ενδογενείς περσόνες.
    Το ίδιο συνέβη και με τη θεματολογία της.
    Όταν κουράστηκε το κοινό να παρακολουθεί διαρκώς τα διαζύγια του Βοσκόπουλου,
    του προσφέρθηκε προς νέα τέρψη η προσωπική ζωή ενός γεννήματος- θρέμματος
    του ίδιου του Μέσου, π.χ. του Μικρούτσικου.

Την περίοδο όπου το Μέσο, είτε λέγεται τηλεόραση, είτε φόρουμ Σ/Μ,
    αγγίζει τον κορεσμό και καταφεύγει να τρέφεται από τις ίδιες του τις σάρκες,
    προκύπτει πάντα να εμφανίζονται παρενέργειες και να δημιουργούνται νέες αντιλήψεις
    στην αισθητική αλλά και στην «ηθική πρόσληψη» με την οποία το κοινό του Μέσου
    αντιλαμβάνεται και χρησιμοποιεί το Μέσο αυτό.
    Λέγοντας «ηθική πρόσληψη», αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνοί του εκάστοτε Μέσου
    (παραγωγοί τηλεοπτικών προγραμμάτων και δέκτες [θεατές] αυτών στην τηλεόραση,
    ή συντάκτες και αναγνώστες στο φόρουμ),
    επαναδιαπραγματεύονται [πολύ απλά] το τί είναι θεμιτό και τι αθέμιτο).

Παραδείγματος χάριν:
    Στην τηλεοπτική εποχή μας θεωρείται θεμιτό να εκθέτει η κάθε Ανίτα Πάνια στο γυαλί
    ένα σμάρι δυστυχισμένα πλάσματα που για τους όποιους λόγους τους ξέπεσαν στα νύχια της.
    Εάν η κύρια Πάνια- Καρβέλα απεπειράτο να το κάνει αυτό τη δεκαετία του ‘70
    πιθανότατα θα την καρατομούσε η τότε επιτροπή λογοκρισίας.

Μέσα στην πορεία του το κάθε Μέσο
    (κι’ ας μην υποτιμούμε ποτέ τη δύναμη του Μέσου -
    το Μέσο από συστάσεώς του διαθέτει τρομακτική δύναμη
    [επιρροή - παρεμβατική ικανότητα) σε όσους κοινωνούν μέσω αυτού*] ),
    με συνεχείς επανατοποθετήσεις και αλλαγές,
    μεταλλάσσεται από εκείνο που πρωταρχικά δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί, σε κάτι άλλο.
    Σε φάσεις ομφαλοσκόπησης (τρώμε από τις σάρκες μας ελλείψει άλλων εφοδίων)
    παρουσιάζονται πάντα διάφορα μορφώματα
    που έτσι κι’ αλλιώς ρέπουν προς τον παρασιτισμό κάθε είδους και ηθικής υποστάθμης
    και αναλόγως ήθους, προσωπικής στάσης ζωής, κουλτούρας και διαφόρων άλλων παραμέτρων
    και σκοπιμοτήτων βεβαίως - βεβαίως,
    εκμεταλλευόμενα τις παρακμιακές συγκυρίες, επιπλέουν
    (Ανίτα Πάνια...)

Ελπίζω μέχρι τα τώρα να έχω γίνει αρκούντως αντιληπτός
    και να μην έχω ένσταση από την αγαπητή μου Astrovroxi.

Στα καθ’ ημάς μεταφραζόμενο.
    Το παρόν ιδεοδρόμιο αφού λαμπρύνθηκε για χρόνια
    με το απόσταγμα γνώσης και αναζήτησης εκλεκτών μελών του
    (μηδέ κάποιων εκ της εκάστοτε διαχείρισης εξαιρουμένων),
    βρίσκεται κατά την προσωπική μου άποψη στην περίοδο της «βαρείας ομφαλοσκόπησης».
    Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της «νόσου»:
    Υποτονική παραγωγή θεματολογίας σχετικής μe το αντικείμενο του bdsm.
    (σε σχέση με το παρελθόν).
    Τηλεοπτική - δημοσκοπική αντίληψη των δρώμενων από πολλά μέλη.
    Λαγνεία με αριθμούς και ποσοστώσεις σε ένα χώρο
    όπου έπρεπε να υπερισχύει η διανόηση, η αισθαντικότητα και ο αισθησιασμός.
    Διαστροφή του σημαίνοντος και του σημαντικού.
    Προτίμηση στο ασήμαντο που υποστηρίζεται μάλιστα από τα «νούμερα»
    (posts σε ένα νήμα, επισκεψιμότητα, hits, κ.ά. πολλά εμπριμέ).
    Κατάχρηση επιμέρους «κομφόρ» του φόρουμ (pms, spam, κ.λ.π.) προς ίδιον όφελος.
    Καλλιέργεια μίας υποκουλτούρας συλλογής εξωτερικών χαρακτηριστικών,
    άσχετης και παρελκυστικής με την ουσία του αντικειμένου του φόρουμ,
    (Πόσους φίλους έχεις; Πόσα rep; Πόσο γράφεις; Πόσο συχνά ακούγεται τ’ όνομά σου; )

Ανοίγω παρένθεση.
    Δεχόμενος συχνά αιτήσεις «φιλίας», το πρώτο πράγμα που κάνω
    είναι να ανατρέξω στο προφίλ του κάθε επίδοξου «φίλου» για να σχηματίσω πρώτη εντύπωση.
    Σε περίπτωση που πρόκειται για επίδοξη «φίλη», ειδικότερα νεόκοπη στο φόρουμ,
    διασκεδάζω αφάνταστα βλέποντας τα ίδια, μόνιμα, τρία- τέσσερα nicks Κυριαρχικών
    να διακοσμούν σχεδόν όλες τις λίστες «φίλων».
    Υποθέτω ότι οι φιλικοί δεσμοί αυτών των μονίμων «Φίλων»
    είναι αναλόγως ισχυροί με το μαστεριλίκι που ενδημεί καιρό τώρα στο φόρουμ.
    Κλείνω παρένθεση.

Σύντροφε και συνάμα Αξιότιμε Ασημένιε Δράκε.

Ειλικρινά θαυμάζω το κουράγιο σου όταν μέσα σε ανάλογες συνθήκες,
    κινούμενος και συγχρωτιζόμενος, είτε συγγραφικά είτε κυριολεκτικά δια ζώσης, στον παρόντα χώρο,
    με τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία από ετών,
    εμμένεις σε προσπάθειες συνεννόησης που μόνο αδιέξοδες μπορούν να είναι.
    Αναρωτιέμαι τι κοινό τόπο μπορεί να έχει
    ένας συνεπής σε ό, τι είναι άνθρωπος και bdsmer σαν και σένα
    με υποθέσεις εκ προοιμίου ασύμβατες με το πραγματικό bdsm
    αλλά και με αυτήν ακόμα την κοινή λογική.
    Ο σύντροφος MindMaster πολύ πρόσφατα, σοφά ποιών,
    εφάρμοσε μία οικονομικότατη σε συναισθήματα, χρόνο και φαιά ουσία μέθοδο
    που φαντάζομαι σφόδρα ότι του επιτρέπει να εξοικονομεί ικανές δυνάμεις
    για όσα εκείνος θεωρεί σημαντικά και ουσιώδη.
    Αυτή της αποφυγής έκλυσης περιττής ενέργειας στην ατμόσφαιρα.
    Εγώ από την πλευρά μου, ως γνήσιος οπαδός των οικονομολόγων, επέλεξα άλλη μέθοδο.
    Περίμενα καρτερικά να εκπνεύσει η συνδρομή μου και λάθρε βιώσας πλέον
    παραμένω -αν μη τι άλλο - με τη βεβαιότητα
    πως αφού δεν μπορώ να αποφύγω το διανοητικό βιασμό μου,
    τουλάχιστον δεν τον χρηματοδοτώ κιόλας.

Εσύ;

(*) Εδώ αξίζει να υπενθυμίσω σε - θέλω να πιστεύω - καλοπροαίρετους αφελείς οπαδούς του δόγματος «Άφετε τα παιδία να παίζουν παλιοζηλιάρηδες, κομπλέξες»
    ότι είναι εντελώς διαφορετική η ελεύθερη χρήση από την ελεύθερη καπηλεία ενός αντικειμένου.

5. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Σας ευχαριστώ πολύ που με σκεφτήκατε και καταννόησα τα γραφόμενά σας,και συγνώμη αν σας έβγαλα από τον συνηθισμένο τρόπο έκφρασής σας.
    Οφείλω να πω πάντως ότι συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες και θα χαιρόμουν αν κάποια στιγμή όλοι καταννοούσαμε ότι τούτος εδώ ο χώρος έιναι ένα λευκό χαρτί που άλλοι εκφράζουν τις σκέψεις τους,άλλοι χαριτολογούν και άλλοι κάνουν το πιό συνηθισμένο και καθόλου μεμπτό στην εποχή μας.Αναζητούν σύντροφο με ότι συμπεριλαμβάνει αυτό για τον καθένα μας.Για άλλους πάλι είναι ένα "βιβλίο" γεμάτο από γνώση.Είναι πολύ άδικο και κουραστικό να "κόβουμε" τη φόρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα φιλοξενούνται εδώ γιατί κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις αρέσκονται να δημιουργούν...λίμνες με απόβλητα και να κολυμπούν σε αυτές.Ας δεχθούμε όμως ότι κάποιοι λειτουργούν σαν τον σκορπιό.Αυτό ξέρουν αυτό κάνουν.Τσιμάνε τον κύκνο κι ας πνιγούν.Επιλογή τους.Ας τους αγνοήσουμε.Είναι ότι καλύτερο από το να αναλώνουμε την ενέργειά μας μαζί τους.Καλό μεσημέρι και πολλές ευχές σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα

6. Asimenios_Drakos

Asimenios_Drakos Regular Member

Αγαπητέ, φίλε, MasterDo,

Γνωρίζοντας ότι κάποιες προσπάθειες είναι αδιέξοδες δεν με απομακρύνουν από το να προσπαθώ να συνεννοηθώ. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρω με αυτούς που στρέφω το βλέμμα μου μιλώντας, πράγμα το οποίο γνωρίζω αρχής εξαρχής και σαφώς δεν είχα την αφέλεια να περιμένω απάντηση, γνωστή η μεθοδολογία του μόλις μας κολλήσουν στον τοίχο το παίζουμε υπεράνω, είπα να επιδοθώ στην quote-ογραφία μπας και το σύνολο των ανθρώπων καταλάβει ότι λοιδορείται από φαινόμενα που αναπτύχθηκαν παρασιτικά σαν ξενιστές.
    Για παράδειγμα: Βγαίνω και τη λέω σε όλους, αλλά όταν εγώ καλούμε για τον ίδιο λόγο να απολογηθώ στρέφω το βλέμμα μου αλλού. Εδώ μου θυμίζει λίγο πολύ το "δοξάστε με" του Χάρρυ Κλιν. Όπως δεν είμαι πολυγραφότατος και πολυτάλαντος και ούτε ψάχνω το λογοτεχνικό μου profile εδώ μέσα δεν τίθεται θέμα συνέχειας απλά θέμα υπεράσπισης ανθρώπων που έκαναν το λάθος να πουν τη γνώμη τους και να κυνηγηθούν γι' αυτό. Καθαρά θέμα συνέπειας ενός παλιού BDSMer. Το να δείξει ότι όσοι προσπαθούν να εκφράσουν τον τρόπο που σκέφτονται θα λοιδορηθούν από ανθρώπους που κάνουν το ίδιο υπογείως. Βλέπεις μία απάντηση για να δοθεί χρειάζεται αίσθημα ευθύνης. Όπως και για να γίνει η ερώτηση. Όλα τα άλλα είναι λόγια για παρδαλές αρκούδες. Αυτό ως μία κατάθεση των χρόνων που με βαραίνουν, και οι περισσότεροι το γνωρίζεται, σαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά.
    Λέγοντας τα εξής: Το καλό προϊόν δεν χρειάζεται διαφήμιση. Διαφήμιση είναι η ποιότητά του. Γι' αυτό όπου ακούτε πολλά κεράσια φροντίστε το καλάθι σας να είναι μικρό, αλλιώς η απάντηση που θα πάρετε θα είναι η εξής: Δεν είναι τα κεράσια λίγα, εσύ βαστάς μεγάλο καλάθι. Όταν η ψείρα φτάσει να βγει στο γιακά απαιτεί να φοράτε μάρκα πουκάμισο που της αρέσει. Κι εγώ δεν μπαίνω σε διάλογο με ψείρες.

Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα που είπες επειδή κάπου εδώ, τον άλλο μήνα, εκπνέει και η δική μου προθεσμία σαφώς δεν διατίθεμαι να ανανεώσω χρηματοδοτώντας τη σύμβασή μου. Αυτή η εγκατάλειψη που βλέπω γύρω μου, όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα, ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που τόσα χρόνια απείχα από αυτού του είδους τις εκφράσεις και πριν προλάβουν μερικοί να καπηλευθούν το αν βιώνω ή όχι το BDSM, τους συνιστώ να αναλογιστούν ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ περισσότερα πριν αρχίσουν να βγαίνουν σε ελαφρά συμπεράσματα. Σε όσους ακόμα έχουν τη στοιχειώδη δύναμη να σκεφτούν αφιερώνω χαμογελώντας το εξής τραγουδάκι του Γιάννη Μηλιώκα: Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μα...κες. Φαινόμενο των εποχών.

Και για τους φίλους που παρακολούθησαν το νήμα να διευκρινίσω ότι σαφώς δεν είχα καμία αυταπάτη ότι θα απαντηθούν τα ερωτηματικά, όταν το έγραψα. Είμαι αρκετά έμπειρος για να ξέρω πως λειτουργούν κάποιοι. Το έγραψα απλά για να αποδείξω ότι αν τολμήσεις να πεις γνώμη σε κάποιο νήμα κατηγορείσαι. Αν τολμήσεις αν συνταχθείς με τα θέλω αυτών που σε κατηγορούν και να αλλάξεις νήμα, αδιαφορούν. Κι αυτό σημαίνει ότι όπως και να 'χει ο διάλογος είναι ανύπαρκτος. Γιατί πολύ απλά τα στοιχεία που τον ορίζουν δεν ευδοκιμούν εδώ πέρα.

Χαιρετώ λοιπόν σιγά σιγά και κατευθύνομαι προς την έξοδο. Ευχαριστώ τη Ninevi, την Kamra, τον MasterDO και την Astrovroxi που είχαν το θάρρος να γράψουν στο παρόν νήμα. Επίσης ευχαριστώ κι αυτούς που σπατάλησαν λίγο από το χρόνο τους για να ρίξουν μια ματιά.

Υ.Γ.1: Ελπίζω να μην βγει κανένας και να πει ότι περίμενα να γραφτώ στο forum για να κάνω γνωριμίες, όπως είπαν κάποιοι για τον Sadal Melik, γιατί από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω και για εκείνον και για την alnair είναι παλαιότεροι του forum και τους γνωρίζει ο κόσμος πολύ πριν δημιουργηθεί αυτή η πλατφόρμα επικοινωνίας. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Σταματήστε πια να καπηλεύεστε, ομαδοποιημένα και εν χορώ, κάποια πράγματα. Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Υ.Γ.2: Επιθυμώ να διατηρηθεί το παρόν νήμα προς ανάγνωση για μία εβδομάδα και μετά να διαγραφούν φωτογραφίες και profile χωρίς να μείνει το nickname μου ανάμεσα στα 8000 άτομα που πλαισιώνουν αυτή την πλατφόρμα επικοινωνίας. Ο λόγος για τον οποίο ζητώ τη διαγραφή του nickname μου είναι γιατί δεν θέλω να έχει καμία σχέση το nick μου με το παρόν site. Το πιθανότερο είναι να μην εισακουστώ, ιδιαίτερα αν το στείλω σε email γιατί έχει γίνει και από άλλα άτομα, γι' αυτό και το γράφω δημοσίως, όπως επιθυμία μου είναι η διαγραφή των φωτογραφιών που έχω αναρτήσει από το site και τον server και να ειδοποιηθώ με email της εταιρείας που διαχειρίζεται τον server για τη διαγραφή τους. Ο λόγος για τον οποίο ζητάω τα παραπάνω είναι γιατί μετά την αποχώρησή μου δεν θέλω ο οποιοσδήποτε να με πουλάει με το κομμάτι όπως κατά καιρούς έχει γίνει με άλλα μέλη που έχουν φάει ban και τα profiles τους διακοσμούν ακόμα το site όπως και τα γραφόμενά τους, για να εκπληρώνουν διαφημιστικούς σκοπούς. Και μια και κάποιοι μιλούν για φιλοξενία στο site ας τους υπενθυμίσω ότι η φιλοξενία δεν είναι υποχρεωτική, ο φιλοξενούμενος όταν αποχωρεί, σαν εμένα. ή όταν διώκεται, σαν κάποιους φίλους που γνωρίζω, και δεν θέλει να αφήσει ενθύμια οφείλεις να το σεβαστείς. Αλλιώς δεν μιλάμε για φιλοξενία αλλά για καπηλεία.

Η επιθυμία μου να μείνει επί μια βδομάδα αναρτημένο το παρόν κείμενο έχει να κάνει με το ότι έχει περισσέψει ένα μικρό υπόλοιπο από τη συνδρομή κι ακόμα με παίρνει σαν πελάτης του μαγαζιού να ζητάω το αυτονόητο.

Καλημέρα.

Με τιμή,
    Ασημένιος Δράκος-Gorean Lord

7. devine_sub

devine_sub Contributor

R.E.S.P.E.C.T. από την αρχή έως το τέλος.

Ελληνιστί, τα σέβη μου!  

8. Astrovroxi

Θα πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ για την αποχώρηση του Ασημένιου Δράκου γιατί αν και τον γνωρίζω ελάχιστα,η συναναστροφή μας ήταν αξιόλογη,γιατι είναι ένας συνειδητοποιημένοε και ώριμος άνθρωπος χωρίς πομπώδη λόγο και επίδειξη περγαμηνών της "ιδιότητάς" του.
    Γιώργο χαρηκα πολύ και θα τα λέμε έτσι κι αλλιώς....

9. Nesaea

Nesaea Guest

Παντως στα φορα των πολεμικων τεχνων, πιο πολλα κοτσια και τσαγανο εχουνε. Εκει οποιος ντροπιαζει τον χωρο τους, τον κανουνε ρομπα και τον πετανε οξω!

10. devine_sub

devine_sub Contributor

Μα τι λέτε τώρα!! Μεγάλες απαιτήσεις έχετε!

Για να μην πω ότι είναι σίγουρο, πως ορισμένοι θα διαδόσουν ότι σας δίδαξαν και το bdsm. Βεβαίως, θα απαντήσετε, το μυαλό τους και μια λίρα (Τουρκίας) ... και θα έχετε δίκιο. Απλά, ξέρετε, είναι που οι τενεκέδες, όσο πιο άδειοι είναι, τόσο περισσότερο θόρυβο ποιούν.

11. Astrovroxi

Εκεί υπάρχει τιμή κοριτσάκι.
    Όχι η τιμη του χρήματος αλλά η τιμή ψυχής.
    Και ευτυχώς που αυτοί το έκαναν και το κάνουν με κάποιους για να διατηρούν καθαρό το χώρο τους και τα....σπαθιά τους

12. devine_sub

devine_sub Contributor

KΑΛΗΝΥΧΤΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ: TA OFF TOPIC

Είχα πολλές μέρες να γελάσω έτσι!

Keep talking, αστέρι!  

{Τελικά, ο κόσμος το 'χει τούμπανο, εεε?}