Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 5 Δεκεμβρίου 2008.

  1. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

    Λέγεται ότι οι αριστερόχειρες είναι γενικά εφιέστεροι - αληθεύει άραγε?
     
  2. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

    ας συνδέσουμε και την κατάθλιψη με την υποτακτικότητα να δω τι θα καταλάβουμε...


    ΥΓ. η κατάθλιψη είναι γενικότερη ασθένεια της εποχής μας
     
  3. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

    Αν κρίνω από κάποιους αριστερόχειρες που τυχαίνει να γνωρίζω.. μάλλον όχι!

    Όσο για το θέμα του νήματος, πιστεύω πως η υποτακτική συμπεριφορά μπορεί να συνδέεται με την κατάθλιψη, όσο συνδέονται κι άλλα πολλά. Δε νομίζω πάντως ότι ένας υποτακτικός έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει καταθλιπτικός απ' ότι κάποιος μη υποτακτικός. Στην εποχή μας θεωρώ ως συχνότερη αιτία της κατάθλιψης την "ανηδονία". Ένα κοινωνικό φαινόμενο που προϋπήρχε, όμως τώρα το βιώνουμε στην κορύφωσή του..
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Τη στιγμή που βιώνουν πάλι την κακοποίηση, τι να νιώθουν άραγε;
     
  5. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Η αποψη μου ειναι οτι κουραστικα γενικως να αιτιολογειται
    και να πρεπει οπωσδηποτε καπου να αποδιδεται ή να σχετιζεται με κατι η υποτακτικοτητα!
    Τι σχεση εχουν τα στατιστικα και τα νουμερα με τα βιτσια και τις καυλες του καθενος.
    Επειδη δλδ καποιος χυνει οταν τον ταπεινωνουν ή τον μαστιγωνουν
    πρεπει να συμβουλευτει ψυχολογο μη τυχον και παρουσιαζει στοιχεια καταθλιψης!
    ...ελεος πια!!!!

    Υ.Γ. προς αποφυγη παρεξηγησεων, καταλαβαινω πως ο Ιwnas απλα παρεθεσε καποια στοιχεια.
    το εντονο υφος ειναι μια γενικη αγανακτηση και δεν απευθυνομαι σε κανεναν προσωπικα  
     
  6. echo

    echo ***

    Εξαιρουμένων γενετικών προδιαγραφών είμαστε γεννιόμαστε tabula rasa που τα δεδομένα εισέρχονται κατόπιν,όπου έμφυτο ορθότερο είναι το "έμφυτο".

    Οσον αφορά την ψυχολογία ειναι 102,Freud,Reich και κάμποσοι άλλοι κάναν την αρχή,νομίζω θα το γνωρίζεις αυτό.Το τι αντιλαμβάνεσαι σαν "χώρο" είναι θέμα δικής σου ιδιοσυγκρασίας όπως και του καθένα από εμάς,συνεπώς το ποιοι ανήκουν στο "χώρο",ποιους αφορά ή όχι αποτελεί αυθαίρετη γενίκευση εκ μέρους σου.

    Με την έννοια που έχουν οι αξίες και οι θεσμοί που την διέπουν,έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο έλεγχος και η ομοιομορφία.Το ότι η βάση της φιλίας έγκειται στην ταπείνωση είναι για την ακρίβεια μία παρατήρηση του Ντοστογιέφσκι στον Παίχτη. Η ταπείνωση δεν φοράει πάντα τιποτένιο η εχθρικό προσωπείο,μπορεί κάλλιστα να εκφρασθεί ορμώμενη απο φιλικά και ερωτικά κίνητρα,κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου στο παρόν ιστότοπο.


    Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η κοινωνία είναι διάφανη και ειλικρινής.Αμήν !
     
    Last edited: 6 Δεκεμβρίου 2008
  7. Zondag

    Zondag Regular Member

    Η ερεύνα αυτη μου θυμίζει τις ερευνες που γίνονται σε σχέση με την χρήση βαριών ναρκωτικών και τη σχεση τους με τη χρήση μαριχουάνας. Παιρνεις 100 χρήστες ηρωινης και τους ρωτάς αν πριν τη χρήση ηρωίνης καναν χρήση μαριχουάνας. Οι 99 πιθανον θα σου πούνε ναι καναμε...

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ----> " άρα η χρήση μαριχουάνας οδήγεί στα βαριά ναρκωτικά"

    βεβαια αν το καλοσκεφτει κάποιος το ίδιο συμπέρασμα θα προέκυπτε αν στη θεση της μαριχουανας ήταν το τσιγαρο. Γνωρίζει κανεις κάποιο άκαπνο πρεζάκι? Και σε αυτη την περίπτωση λοιπόν το "συμπέρασμα" θα ήταν ότι " το κάπνισμα οδηγει στη χρήση βαριών ναρκωτικών" !

    Κατι ανάλογο συμβαίνει και με αυτή την έρευνα. Η κατάθλιψη απο μόνη της ειναι η πιο συνηθης ψυχική ασθένεια στο δυτικό κόσμο. Και εδω δεν αναφερόμαστε σε κατάθλιψη αλλα σε "συμπτώματα κατάθλιψης". Δηαδή μιλάμε για εκατονταδες εκατομυρίων ανθρώπων που δεν ξέουν καν τι σημαίνει bdsm. Aναρρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας που σε καποια φάση της ζωής του δεν βίωσε "συμπτώματα καταθλιψης"; Γιατι λοιπόν όλοι αυτοί αντι να πάρουν τα "μαστιγια" το ριξαν στα χαπια?

    Υπάρχει και κάτι αλλο βεβαια που καταρρίπτει αυτη την έρευνα. Το bdsm είναι σεξουαλικος προσανατολισμός ο οποίος γινεται αντιληπτός απο το άτομο απο το πρώτο ξύπνημα της σεξουαλικότητας του εκεί γυρω στα 12 με 14. Δεν γινεσαι bdsm σε περιοδους κατάθλιψης...Εισαι ήδη.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

     
  9. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Από δω το φέρνουμε, από κει το πάμε, κι ο προβληματισμός για τη σχέση BDSM και ψυχοπαθολογίας καλά κρατεί. Μπόλικα νήματα θέτουν ερωτήματα για το κατά πόσο ο μαζοχισμός, ο σαδισμός, η υποτακτικότητα, η κυριαρχικότητα και το BDSM συλλήβδην σχετίζονται με κάποιο ψυχολογικό τραλαλά.

    Αν εξετάσουμε το θέμα από την πλευρά της κοινωνικής ψυχολογίας, ο προβληματισμός αυτός είναι εύλογος καθώς οι αποκλίνουσες από το μέσο όρο συμπεριφορές είναι αυτές ακριβώς που προσδιορίζουν τις νόρμες και το εύρος τους.

    Αν το δούμε όμως από κλινικής σκοπιάς, ισχύει η βασική αρχή που λέει ότι προβληματικό είναι κατά βάσιν αυτό που είναι ασύντονο με το εγώ. Δηλαδή, ασφαλώς πρέπει να πάει να κοιταχτεί όποιος δεν είναι ευτυχής με τη σεξουαλικότητά του, όποιος αναπτύσσει έντονα αισθήματα δυσφορίας με τις προτιμήσεις του, όποιος γαμεί τις προσωπικές, κοινωνικές κι επαγγελματικές του σχέσεις κάνοντας αυτό που κάνει. Και σ' αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τόσοι θιασώτες του BDSM, όσοι και vanilla. Αντιθέτως, δεν έχει ανάγκη εκείνος που νιώθει καλά με τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες του, ακόμα κι αν αυτές συμπεριλαμβάνουν το να κρέμεται ανάποδα από κρίκους περασμένους στο δέρμα του. Ασφαλώς, δεν απαντώνται όλα με τον λειτουργισμό, αλλά στην παρούσα συζήτηση καλό είναι να το κρατήσουμε αυτό σαν κεντρική ιδέα.

    Αναφορικά με τις έρευνες και τα συμπεράσματά τους, συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που σημειώνει ο Zontag. Να επισημάνω βέβαια ότι αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ρίχνουμε το ανάθεμα στην επιστημονική έρευνα εν γένει επειδή γνωρίζουμε ότι σεβαστό μέρος της είναι πράγματι biased (λαϊκιστί "εκ του πονηρού"). Ούτε σημαίνει όμως ότι πρέπει να κρατάμε τα καλά και συμφέροντα. Καλό είναι, μέσα στον απίστευτο βομβαρδισμό μας με επιστημονικοφανή "δεδομένα", να προσπαθούμε να αναπτύσσουμε κριτικές δεξιότητες, μήπως και κάποια μέρα καταστούμε έστω μονόφθαλμοι. Υπάρχει όμως και η άλλη λύση. Να δεθούμε στο κατάρτι και να αναλογιστούμε αν το τραγούδι των σειρήνων καλεί ειδικά εμάς ή αν τραγουδιέται για λόγους τάξης των πραγμάτων.
     
  10. sw

    sw

    ...να προσθεσω και τον μοντελισμο (τα αεροπλανακια κυριως) και τη πικαντικη (καυτερη) κουζινα ?

     

    Γι ργος
     
  11. sw

    sw

    ... το αυτο!  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;