Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 5 Δεκεμβρίου 2008.

  1. skia

    skia Contributor

    ελευθερία ίσως ?
    ή ακόμα και ανακούφιση?
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αν άλλαζες τον όρο "ηθικός" με "ψυχολογικός" (αναφερόμενος στον μαζοχισμό), θα είχες αποτυπώσει την δική μου θέση επ' αυτού.
     
  3. sklavoskriti

    sklavoskriti New Member

    Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

    Εγώ πάντος τα πίνω τα ladose μου
     
     
  4. BeautifullStranger

    BeautifullStranger New Member

    Re: Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη;

    Αληθεύει από την άποψη ότι θεωρούμε ως βάση των επιστημών στην εποχή μας τα μαθηματικά και οι αριστερόχειρες επειδή σκεφτόμαστε με το δεξί μέρος του εγκεφάλου έχουμε μεγαλύτερη έφεση σε τέτοιου είδους διεργασίες. Είναι καθαρά θέμα πολιτισμικών προτεραιοτήτων και όχι πραγματικότητας.

    *********************************************************************************

    Η προσωπική μου και μη τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη είναι ότι αν θεωρήσουμε ότι ένας υποτακτικός κατανοεί τη σεξουαλική του διάθεση και αντιλαμβάνεται τη θέση του στην κοινωνία τότε αρχίζει να μην αισθάνεται καλά με τον εαυτό του. Η σεμνοτυφία που επικρατεί και μια, πιθανά θρησκευτικής προελεύσεως ή από ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, καταδίκη των σωματικών απολαύσεων, οδηγούν το νέο έφηβο άτομο σε απόρριψη του εαυτού του και δημιουργία έντονων συμπτωμάτων απορρύθμισης του ψυχολογικού του status πράγμα που σιγά σιγά οδηγεί στην μη ολοκλήρωση της ταυτότητας του ανθρώπου και στην κατάθλιψη
     
  5. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθλιψη

    Βασικά το έθεσα έτσι γιατί....είμαι αριστερόχειρ!!!
    Εκτίμηση μου είναι ότι ενδεχομένως σκεφτόμαστε απλώς διαφορετικά και ίσως κάποιοι τομείς να δείχνουν στο μυαλό μας πιο εύκολοι-πιο απλοί(μαθηματικά κτλ).Σε κάποιους άλλους τομείς σε απλά πράγματα εγώ προσωπικά μπορώ να πνιγώ σε μια κουταλιά νερό!
    Τωρα που ξαναδιαβάζω το ποστ σου το ίδιο πράγμα λέμε αλλά μια και τόγραψα...
     
  6. BeautifullStranger

    BeautifullStranger New Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κατά πόσο η υποτακτική συμπεριφορά συνδέεται με την κατάθ

    Δεν πειράζει εσύ το έγραψες καλύτερα...    ( και είμαι και εγώ αριστερόχειρ... τους αμφίχειρες δεν θα καταλάβω ποτέ)
     
  7. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Αφού μιλάει η επιστήμη εμείς τι να πούμε τώρα?
     
  8. pulstar

    pulstar New Member

    επαυξάνω . . .
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Κοινό μυστικό στο χώρο ότι η υποτακτικότητα συνδέεται με την ροπή προς κατάθλιψη αλλά και με την αυτοκαταστροφικότητα.

    Οι πιό πολλοί υποτακτικοί δεν είναι υποτακτικοί μόνον όταν το θέλουν, είναι και όταν δεν το θέλουν, για να μην πω κυρίως τότε, δεν είναι υποτακτικοί μόνο για τα της ερωτικής τους απόλαυσης αλλά και στα πλήγματα που δέχονται και στον τρόπο που χειρίζονται όλα τους τα θέματα, ενώ υπάρχουν αρκετοί που τα όμορφα της υποταγής δεν τα έχουν ανακαλύψει καν ή δεν τα χάρηκαν ποτέ όσο θα ήθελαν ή στο πλαίσιο που θα ήθελαν.

    Υπάρχει και αυτή η ερμηνεία για το πώς συνδέεται η υποτακτικότητα με διάφορες "οριακές διαταραχές προσωπικότητας", στο νήμα the troubled submissive, που δεν είχε τύχει συζήτησης γενικότερα...

    Υποσημείωση: δεν κλαίγομαι και δεν έχω διάθεση να κλαφτώ, όντας υποτακτική κάνω αυτό που πραγματικά θέλω, γεγονός που μου δίνει ευχαρίστηση και ισορροπίες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η υποτακτικότητα γενικά, αποκλείεται να συνδέεται με προβλήματα προσωπικότητας διάφορα, περιλαμβανομένης κυρίως της κατάθλιψης ή αν συνδέεται, αυτό είναι τυχαίο και οφείλεται σε psychometrics της κακιάς ώρας από ύποπτους φορείς και spurious correlations!
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Παλιά συζητώντας με κάποιο φίλο είχα πει πως αν δεν ειχαμε συγκεκριμενα συμπλεγματα και ψυχαναγκασμους κανενας μας δεν θα ηταν εδω. Δεν θα είχε λόγο να είναι εδώ. *
    Απλα κάποιοι τα βλεπουμε, τα αναγνωριζουμε και επιλεξαμε αυτο το μονοπατι να τα δουλεψουμε ετσι ωστε να τα επεξεργαστούμε όπως θα κάναμε και εκτός αλλά και να τα αξιοποιουμε μεσα απο το βδσμ για να αντλούμε ευχαρίστηση.
    Κάποιοι δεν τα βλέπουν, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε τα βλέπουν αλλά τρέμουν τη εικόνα θα δώσουν προς τα έξω.
    {Κι αν προς Θεού διαβασαν και κανά βιβλίο αυτοβελτίωσης τρέχουν να διαλαλήσουν την αυθύπαρξη, την ολοκληρωμένη υγιή προσωπικότητα μέσα από την αναγνώριση του μοναδικού ανεπανάληπτου εγώ και ένα σωρό άλλα λες και μοναδικοί αυτοί έχουν το προνόμιο στην αυτοβελτίωση και αν δουν ή παραδεχθούν πως δεν είναι τέλειοι και έχουν και συμπλέγματα και αδυναμίες και προσωπικά κολλήματα θα διαβρώσουν τη τέλεια εικόνα που έχουν τη ψευδαίσθηση πως έχουν οι άλλοι για πάρτη τους.   }

    *Με το εδώ εννοώ όσους "¨δεν μπορούν να αποφύγουν το bdsm", όχι γιατί θεωρώ τους υπόλοιπους ανάξιους ή υποδεέστερους, απλά εκείνοι μπορεί να είναι εδώ για 1002 άλλους λόγους.
     
  11. mastertoni

    mastertoni Regular Member

    η δηναμη μου αναβλυζει γιαυτο εμπλεξα με το bdsm λατρεβω την ενταση ανεξαρτητα αν το αποτελεσμα ειναι καλο η κακο οι εμπειριεσ μου θελω να ειναι εντονεσ η επειθημια μου για δηναμη και ελενχο ειναι εντονη θελω να εχω το πανω χερι ανεξαρτητα υποκειμενου η καταστασησ θελω λοιπων να διοχετεβω δημιουργηκα την ενεργεια μου ειμαι παρορμητικοσ και βασανιστικοσ και λατρεβω και λατρεβω αυτεσ η αυτουσ που δεχονται διαταγεσ εχω καταθλιψη οταν ειμαι ελενχομενοσ και περιορισμενοσ
     
  12. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αφού η επιθυμία σου για "ελενχο" είναι τόσο έντονη, γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να ελέγχεις το τι γράφεις για ορθογραφικά λάθη; Κοντεύουν να μας βγουν τα μάτια