Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κατασκευή από το ταβάνι

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος exploremyself, στις 16 Οκτωβρίου 2011.

1. exploremyself

exploremyself New Member

Kαλησπέρα

Παρακολουθώ το forum μερικά χρόνια. Δεν γράφω αλλά απολαμβάνω αρκετούς νηματοθέτες που παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Ήρθε η ώρα όμως να ζητήσω τη βοήθειά σας/Σας σε κάτι πρακτικό.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μία κατασκευή την οποία θέλω να φτιάξω εδώ και καιρό. Θέλω να τοποθετήσω μεταλλικούς κρίκους στο ταβάνι από τους οποίους να μπορούν να περαστούν σχοινιά ή ύφασμα ή αλυσίδες. Όλο αυτό θα ήθελα να μπορεί να κρατήσει το βάρος ενός σώματος, οπότε για να υπάρχει και κάποιο περιθώριο ας πούμε γύρω στα 75 κιλά. Στην αναζήτησή μου έπεσα πάνω στις βάσεις των σάκων του box που θεωρητικά έχουν αντοχή. Πρακτικά δεν ξέρω τι κινδύνους εμπεριέχουν. Μπορείτε να δείτε τι εννοώ αν το ψάξετε ως 'στήριγμα σάκου οροφής βαρέου τύπου'. Είναι καλύτερο να μοιράσω το βάρος σε 3-4 στηρίγματα αντί σε ένα? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω εκτός από αυτό?

Επίσης θα ήθελα κάποιες πρακτικές συμβουλές σχετικά με το βίδωμα στο ταβάνι. Ποια είναι τα σωστά σημεία να τρυπήσω? Ξέρω ότι περνούν δοκάρια με σίδερα αλλά δεν ξέρω στα ταβάνια αν είναι συνεχόμενα ή σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης τι τρυπάνι πρέπει να χρησιμοποιήσω και γενικώς τι υλικα?

Όποια άλλη ιδέα μπορεί κάποιος να δώσει, είναι ευπρόσδεκτη. Εψαξα για σχετικό νήμα αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας/Σας

υ.γ. σε περίπτωση που το post είναι σε λάθος σημείο παρακαλώ να το μετακινήσετε στο σωστό

2. Konstantinos

Konstantinos Staff Member

δεν ειμαι ειδικος αλλα λογικα καλυτερα 4 στηριγματα αντι για 1. ο σακος του μποξ μπορει να ειναι σε ενα στηριγμα, αλλα απο την στιγμη που ο σκοπος σου ειναι να κρεμιεται ανθρωπινο σωμα, του οποιου το κεντρο βαρους καθοριζεται απο την αιωρηση και την σταση του σωματος, ποδιων, χεριων κτλ, τα 4 στηριγματα ακουγεται πιο καλη επιλογη.

Last edited: 17 Οκτωβρίου 2011
  3. bolnik

bolnik New Member

Απάντηση: Κατασκευή από το ταβάνι

Μπορεις να αγορασεις μια κουνια (αιωρα, καρεκλα οτιδηποτε που καθεσαι) που κρεμιεται απο το ταβανι, και το μονο που χρειαζεται μετα ειναι να βγαλεις την κουνια και να βαλεις κρικακια για σκοινια   ετσι θα αντεχει σιγουρα το βαρος και θα εχει κ οδηγεις..

4. exploremyself

exploremyself New Member

Ναι κι εγώ νομίζω 4 σημεία ειναι καλύτερα. Θα ελαττωθει ετσι η δυναμη που θα ασκηθεί σε κάθε στήριγμα.

Θα πρέπει να δικαιολογηθεί κάπως και σε τυχόν άσχετες επισκέψεις, ειδικά της μάνας(γιατί η κόρη δεν κάνει ποτέ τέτοια πράγματα, οι άλλες τα κάνουν). Oπότε η χρήση του τις υπόλοιπες ώρες είναι να κρεμαστεί ύφασμα για την διακόσμηση του κρεβατιού. Η αιώρα ή η κούνια πάνω από το κρεβάτι μου θα ήταν δύσκολο να κρεμιέται και να ξεκρεμιεται συνεχεια. Ασε που θα μείνει το στηριγμα στο ταβανι μονο του.

5. sw

sw

...διαβασα με ενδιαφερον το ερωτημα σου. (μπορεις να δεις στη gallery μου το γιατι).

Λοιπον: εχουμε να αντιμετωπισουμε 2 ζητηματα.
    1. την ασφαλεια του σπιτιου
    2. την ασφαλεια του αναρτημενου

Το 2. απαντιεται ευκολα! Για να εχεις περιθωρια ασφαλειας (και θελεις να εισαι αρκετα large σε αυτο) υπολογισε να αντεχει το (ή τα σημεια στηριξης στο συνολο τους) περιπου 700 με 800 kg στατικου βαρους. Σε μια δυναμικη αιωρηση κατα την οποια ο Δ σπαει το ποδι του και για καποιο λογο (καποιο σχοινι ή καποιος κρικος αστοχει και κανει μια βουτια περιπου μισου μετρου πριν ξανασφιξει και τεντωσει αποτομα,κατι που δεν ειναι σπανιο στο Shibari) τα 70-80 kg ευκολα 5πλασιαζονται και θελεις και καποια ανοχη κοντα στο διπλασιο σχεδον απο αυτο το νουμερο.

Στριφονια με μεταλικα Upat για 600 με 700 kg μπορεις να βρεις στην οδο Αθηνας και θα συνιστουσα να πας σε ενα καταστημα ναυτηλιακων να ζητησεις ανοξειδωτα στριφωνια με κλειστου τυπου κρικο (εξαιρετικα ανθεκτικο κραμα) Ζητα με σπειρωμα Μ10 και μηκος περιπου 10 cm (το σπειρωμα) (βρισκεται διπλα στο εκκλησακι της Αγ. Κυριακης. Δεν ξερω αν μπορω να πω το ονομα του μαγαζιου).
    Τα μεταλικα Upat που θα χρειαστεις για το σπειρωμα αυτο θα εχουν εξωτερικη διαμετρο μαλλον 16mm. Αυτη θα ειναι και η διαμετρος του τρυπανιου για τσιμεντο που θα χρειαστει να ζητησεις. (διευκρινισε τους πως θελεις να εχει λεπτο στελεχος εως 13mm για το "τσοκ" του ερασιτεχνικου δραπανου που υποθετω πως εχεις, χωρις αυτο να σημαινει πως αυτος που θα κανει την τρυπα θα μαθει πανω σ'αυτην!).

Στο 1. τωρα: Το σπιτι. Θελουμε να μην βλαψουμε τα στατικα.Υπερβολη θα πουν μερικοι. Για το φιλοτιμο του μπετον θα πουν καποιοι μηχανικοι, για τους αδυσωπητους κινδυνους αναπτυξης εξαιρετικα ισχυρων τασεων περιξ των οπων σε περιπτωση σεισμου θα φωναξουν οι μηχανολογοι. (κανεις δεν διαφωνει πως τετοιων διαμετρων τρυπες καλο ειναι να αποφευγονται σε φερουσες κατασκευες (κολωνες , δοκαρια, πλακες) . Απο την αλλη δεν θελουμε να κανουμε και σουρωτηρι το ταβανι με περισσοτερα στηριγματα. Ο κινδυνος ειναι αναλογος της παλαιοτητας της κατασκευης (του σπιτιου). Τωρα σε πολλα συνεργεια θα δουμε να παραβιαζονται "τρελα!!!" οι κανονισμοι και τιποτε δεν εχει συμβει...
    Στα νεοδμητα σπιτια εχουμε μια παραπανω δυσκολια. Οι πιθανοτητες να "βρουμε" σε σιδερο (μπετοβεργα) κατα το ανοιγμα της τρυπας ειναι πολυ μεγαλυτερη λογω της μεγαλης πυκνοτητας τους μεσα στο μπετον.

Η λυση που δεν επεμβαινει στα δομικα του σπιτιου ειναι η καλυτερη αλλα μιλαμε για πολυ πολυπλοκη κατασκευη.
    Πριν αποφασισεις παρε τη γνωμη υπευθυνου μηχανικου για την καλυτερη επιλογη που ταιριαζει στο δικο σου σπιτι (αν εισαι σε νοικι μαλλον ξεχασε το να μην εχεις προβληματα με τον ιδιοκτητη ή παρε την αδεια του πρωτα γραπτως!)

Φιλικα
    Γι ργος

Αν επιλεξεις την κατασκευη που ανεφερα μη διστασεις να επικοινωνησεις μαζι μου.

6. bolnik

bolnik New Member

Ακριβως αυτο ηταν κ το δικο μου προβλημα και δεν το εχω κανει ακομα.. Εγω βρει βεβαια σε site μεταλλικες κατασκευες (κατι σαν τριποδο φαντασου) που τα χρησιμουποιουν για αυτο το λογο, αλλα κατα την γνωμη μου ειναι καπως ξενερωτα, χιλιες φορες το ταβανι.. (και πολυ ακριβα χωρις λογο).

7. Noardos

Noardos Regular Member

Όπως σου είπε και ο sw μεγάλη σημασία έχει το βάρος που δημιουργείτε λόγω της ορμής.
    Πρώτα απ όλα πρέπει να ξέρεις αν το ταβάνι σου είναι από πλάκα μπετόν.
    Αν όντως είναι από μπετόν να ελέγξεις να δεις σε τι βάθος είναι το μπετόν επειδή πολλά έχουν παχύ στρώμα σοβά. Αν βρείς το μπετό σε βάθος 1-3cm είσαι μια χαρά.
    Δεύτερον καλό είναι να η τρύπες να γίνουν κοντά στην διασταύρωση 2 κολόνων και όχι σε σημείο που απέχει πολύ από κολόνα.
    Αν όλα αυτά είναι δυνατά και οκ προχωράμε:
    Θέλεις ούπα μεγάλης αντοχής. Σε αυτά υπερτερή μακράν η Hilti
    Hilti Online - Μεταλλικά αγκύρια Στο link αυτό μπορείς να δεις για τι ακριβώς μιλάμε.
    Κατόπιν σε καμία περίπτωση δεν θα βάλεις 1 ή 2 μόνο στηρίγματα(ούπα).
    Θα βάλεις τουλάχιστον 4-5 και να απέχει το ένα από το άλλο τουλάχιστον 10-15cm ώστε να έχεις την μέγιστη ασφάλεια.
    Πάνω στα κεφάλια (βίδες) τον ούπα θα βιδώσεις μια μεταλλική inox ατσάλινη βάση τουλάχιστον 7mm πάχος (σαν ένα τετράγωνο φαντάσου ή ορθογώνιο που θα βιδώνει πάνω στα ούπα. Στο κέντρο αυτής θα κάνεις 2 τρύπες όπου θα περάσεις τους ''κρίκους''. Για κρίκους να χρησιμοποιήσεις κάτι μεταλλικές δέστρες που είναι σαν σχήμα πέταλου π και περνάει στα άκρα τους μια ράβδος και ασφαλίζει είτε βιδωτά είτε με κοπήλιες.Θα τις βρεις εύκολα στα ναυτιλιακά είδη.
    Φυσικά πριν κρεμαστείτε κάντε μερικά τέστ πρώτα.
    Αυτά, ότι θέλεις εδώ είμαστε...

8. exploremyself

exploremyself New Member

Sw αν περίμενα κάποιος να απαντήσει σε αυτό, ήσουν εσύ. Είναι γνωστή η φήμη σου περί των προσωπικών σου κατασκευών.(σου βγάζω το καπέλο) 

Δεν είχα σκεφτεί καθόλου την περίπτωση να σπάσει κάτι και να πέσει το σώμα και να τύχει να ξανασυγκρατηθεί. Σαφώς η ορμή του σώματος αλλάζει πολλά…Το μόνο που είχα σκεφτεί ήταν να γίνει στη κρεβατοκάμαρα ώστε από κάτω να υπάρχει το κρεβάτι σε περίπτωση ολικής αποκόλλησης από το ταβάνι. Τα στριφόνια δεν ήξερα τι είναι. Τα βρήκα και κατάλαβα. Αλλά όπως μου το παρουσιάζεις και εσύ και ο Noardos (επίσης ευχαριστώ για τις συμβουλές), παρ όλο που πιάνουν τα χέρια μου πολύ στις κατασκευές, καλό θα ήταν να βάλω κάποιον γνώστη να το κάνει. Στο φιλικό περιβάλλον βέβαια θα χρειαστεί να πείσω ότι πάω να κρεμάσω τον πολυέλαιο του Μεγάρου Μουσικής….

Ας ασχοληθώ όμως με μια σημαντική λεπτομέρεια, πριν αρχίσω να σκέφτομαι τη κατασκευή με τα δεδομένα σας. Το σπίτι είναι με ενοίκιο και η πολυκατοικία παλαιά. Ο ιδιοκτήτης είναι εξαιρετικά καλός και θα μου έδινε το οκ – βέβαια δεν ξέρω τι δικαιολογία θα έβρισκα – αλλά πρώτη απ όλους δεν θέλω να δημιουργήσω εγώ πρόβλημα. Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρείτε ότι δεν θα μπορέσω να αποκαταστήσω στη τωρινή του μορφή ότι χαλάσω, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω.

Noardos μίλησες για κολώνες στο ταβάνι. Είχα την εντύπωση ότι σε όλη τη πλάκα έχει οπλισμένο σκυρόδεμα. Κάνω λάθος?

Είδα το πρωί την απάντηση αλλά δεν προλάβαινα να απαντήσω. Έκανα λίγο brainstorming ενδιάμεσα και σκέφτηκα και το εξής.
    Ήθελα να αποφύγω τη μεταλλική κατασκευή μέσα στο δωμάτιο γιατί θα ‘κλείσει’ αρκετά τον χώρο, αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσω ένα ορθογώνιο γύρω από το κρεβάτι (με τις κάτω πλευρές να λείπουν) δημιουργώντας ένα ‘ουρανό’. Αυτό μπορεί εύκολα να καλυφθεί με ύφασμα ώστε να μη φαίνεται παράξενο. Δεν θέλω όμως να χάσω την δυνατότητα του κάθετου κρεμάσματος. Οπότε σκέφτηκα ότι μπορώ να περάσω και οριζόντια σίδερα στην πάνω πλευρά. Ακόμα καλύτερα αν μπορούσα να βάλω ένα και να στηρίζεται σε ράγα στην οποία να μπορεί να ασφαλίζει όπου θέλω. Αυτό θεωρείτε ότι θα μπορέσει να στηρίξει το βάρος που θέλω?

Θα ήθελα να πάω με την αρχική μου σκέψη αλλά πάνω απ όλα θέλω να ξέρω ότι μπορεί να καλυφθεί όταν βγει.

9. TheEgg

TheEgg Regular Member

Μια καλή ιδέα είναι να μπουν βέργες ή μεταλλικά αγκύρια στο ταβάνι με κλίση. Δηλαδή να μην κάνεις τρύπες κάθετα στο ταβάνι αλλά διαγώνια. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζονται ολόκληρα πατάρια από το ταβάνι.
    Πρόσεξε μην τρυπήσεις κάπου που θα κρύβεται καλώδιο.
    Καλύτερα να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου μάστορα. Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να σου πει που υπάρχουν καλώδια και ένας αλουμινάς πως είναι εσωτερικά το ταβάνι και τι υλικά να χρησιμοποιήσεις.
    Αν θες να δοκιμάσεις μόνη σου μπορείς να αγοράσεις από ένα μαγαζί (Praktiker πχ)ένα μηχανηματάκι που μπορεί να διακρίνει καλώδια μέσα στον τοίχο. Στο ίδιο μαγαζί μπορείς να ζητήσεις βοήθεια και γνώμες για τα υλικά (βέργες, ούπα, κρίκους, αλυσίδες).
    τις τρύπες θα τις κάνεις με τρυπάνι κρουστικό. Αν δεν έχεις αρκετή εμπειρία με τρυπάνια υπάρχει περίπτωση να μην το κάνεις σωστά και να χρειαστεί να τρυπήσεις ξανά σε άλλο σημείο. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς και στόκο και μπογιά για να διορθώσεις την ζημιά.
    Καλά μαστορέματα.  

10. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

@TheEgg, sorry, αλλά έχω την εντύπωση ότι το τρυπάνι πρέπει να είναι περιστροφικό και όχι κρουστικό, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

11. TheEgg

TheEgg Regular Member

Μάλλον λέμε το ίδιο πράγμα. Εννοούσα ότι δεν κάνει ένα απλό τρυπάνι για να τρυπήσεις μπετόν. Το δικό μου είναι κρουστικό/περιστροφικό.

"Το κρουστικό δράπανο έχει έναν ενσωματωμένο οδοντωτό κρουστικό μηχανισμό, ο οποίος εκτός από την περιστροφική κίνηση του τρυπανιού δημιουργεί και κρουστικές κινήσεις. Έτσι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τρύπημα σε τοιχοποιία. Με την αύξηση της δύναμης προσπίεσης είναι επιπλέον δυνατό και το τρύπημα στο μπετόν. Γι’ αυτό το λόγο το κρουστικό δράπανο – σε αντίθεση με το περιστροφικό πιστολέτο – εξαρτάται από τη δύναμη προσπίεσης του χρήστη. Εκτός αυτού με την απενεργοποίηση του κρουστικού μηχανισμού μπορεί κανείς να εκτελέσει εργασίες τρυπήματος και βιδώματος σε ξύλο."

12. Elysium

Elysium Contributor

Ευτυχώς όχι.