Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Elvira, στις 5 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    ενα ωραιο συμπαγες κολαρο απο σφυρηλατο χρυσο με ενα χρυσο λουκετακι ....για τις εξοδους πως θα σου φαινοταν???
     
  2. anastasia

    anastasia Regular Member

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    για μενα δεν εχει να κανει με φετιχ ουτε με παιχνιδι.ειναι μια υποσχεση αναμεσα σε δυο ατομα.και με τον τροπο που το βλεπω πρεπει να το σκεφτει πολυ καποιος πριν το περασει στο λαιμο του ....ειναι ετοιμος να ακολουθησει εναν δρομο χωρις πισωγυρισματα?
     
  3. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    αντε βρε...να πω και εγω κατι για το περιφημο κολαρο...ουτε ο "Κωδικας Ντα Βιτσι" δεν ειχε τοση πλοκη!!!
    λοποιον......ειναι θεμα υποκειμενικο!!!!......αυτα!

    Και λιγο στα σοβαρα....ειναι συμβολικο και και χρηστικο. Εχει διεγερτικη επιδραση, βγαινει ωραιο στις φωτογραφιες, δινει αξια στις αχρηστες (που με υποκρισια κατεφεραν να το φορεσουν) αρα επιτελει και κοινωνικο εργο, βολευει σε πολλα δεσιματα, ειναι πρακτικο για να κρεμας αλυσιδες ή να την κρεμας, συμβολιζει υποταγη, ταπεινωση,σκλαβια. Κανει τις κοντες να δειχνουν ψηλες και τις ψηλες ...ακομα πιο ομορφες. Εχει διαφορα σχηματα για διαφορες χρησεις μεσα και εξω απο το σπιτι. Το κακο ειναι οτι μερικες το μπερδευουν με κοσμημα του μπρατσου(δεν τολμουν να το βαλουν αλλου) και το περιφερουν για να δειξουν ποσο προχωρημενες σεξουαλικες εμπειριες ειχαν...αλλα αν τις κανει να νομιζουν οτι ετσι αποκτουν αξια...χαλαλι τους.
    Για μενα εχει μεγαλη συμβολικη αλλα και αισθητικη αξια. Δεν το φοραω σε οποια να΄ναι -εκτος και αν πεσω θυμα παραπλανησης- και παντα χρησιμοποιω αλλο στην επομενη που θα με κανει να θελω να την θαυμασω με κολαρο στο λαιμο. Τα χρησιμοποιημενα, άλλα τα φυλαω και άλλα (αυτα που μπηκαν σε αναξιους λαιμους) τα πεταω.....στην ανακυκλωση παντα ! Το να αγορασω νεο κολαρο ειναι μεσα στις δυνατοτητες μου.

    ---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:15 ----------

    Α!...κατι ακομα, το κολαρο εχει ενα κρικακι και ανοιγει ευκολα!!! Αρα δεν ειναι δρομος χωρις γυρισμο και τετοια!!!!
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Το κολάρο μπορεί να είναι σεξουαλικό αντικείμενο και μπορεί να είναι σύμβολο στη σχέση δύο ανθρώπων. Αυτό το δεύτερο, κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται σεβαστό. Το κολάρο ως σύμβολο, δεν επιβάλλεται σε τρίτους, είναι μεταξύ δύο ανθρώπων σε M/s σχέση, όπως αυτοί την ορίζουν. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να λοιδωρήσω επ αυτού.
     
  5. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Θα σας πω μια ιστορία.

    Ξέρω ένα ζευγάρι , άσχετο προς τα μπιντιεσεμικά ήθη και έθιμα (τουλάχιστον σε επίπεδο συνειδητής ταύτισης με αυτά) , το οποίο έζησε μαζί 25 συναπτά έτη , χωρίς βέρες και όλα τα παρελκόμενα.

    Κάποια στιγμή παντρεύτηκαν κάνοντας πολιτικό γάμο , για λόγους καθαρά χρηστικούς.
    Ούτε επιστέγασμα των όρκων τους ήταν , μα ούτε και επείχε κανενός είδους συμβολιστικό χαρακτήρα.Κι όπως ήταν φυσικό , η όλη διαδικασία δεν επέφερε καμία αλλαγή στις μεταξύ τους αντιδράσεις.

    Γι αυτούς , ήταν απλά μια διαδικασία η οποία αφορούσε πράγματα τα οποία ήταν έξω από τη σχέση τους και αναφερόταν σε μια νομιμοποίηση απέναντι σε ένα νομικό καθαρά πλαίσιο.Νομιμοποίηση δίχως την οποία θα υπήρχαν , όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς , προβλήματα με τους απέξω.

    Τώρα , τί είδους συζήτηση να κάνω με δαύτους περί κολλάρου δηλαδή ? Κινδυνεύω να με πάρουν με τις πέτρες κι όχι εν αδίκω ενδεχομένως...

    Υ.Γ. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση.
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    Είπα να μην επέμβω, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί.
    51 ποστς, των οποίων η περιγραφή "οff topic" ακούγεται σχεδόν κομπλιμέντο.
    Μεταφέρθηκαν εδώ -> https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t8019/.

    Αν μη τί άλλο, παρακαλώ σεβαστείτε τα νήματα, τους νηματοθέτες και τα υπόλοιπα μέλη που θέλουν να συζητήσουν σοβαρά πάνω σε κάποιο θέμα.

    Παρόμοια μελλοντικά φαινόμενα θα επιφέρουν τις προβλεπόμενες ποινές, καθώς είναι πλέον προφανές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
     
  7. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    Ειναι δυσκολο να φανταστω μια σχεση χωρις τη χρηση του κολαρου. Για μενα ειναι αναγκαιο να το εφαρμοζω. Αυτο που δινει σημασια του κολαρου ειναι η διαθεση της υ. Μπορει να γελαει απο μεσα της..μπορει να αδιαφορει..μπορει να την ερεθιζει. Τελικα το κολαρο εχει την ιδια μοιρα με την σχεση...αν σεβονται και οι δυο το ρολο τους σε αυτη τη σχεση ολα θα λειτουργησουν με ή χωρις κολαρο. Αν καποιος υποκρινεται ή δεν ειναι αξιος και ικανος ...το κολαρο θα παει στα σκουπιδια. Ποτε δεν φυλαω κολαρα αποτυχημενων. Αλλα και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει το ιδιο κολαρο(οπως και αλλα αντικειμενα) σε δυο υποτακτικες.
     
  8. Elvira

    Elvira Regular Member

    Λοιπόν, εδώ και πολύ καιρό απέχω εσκεμμένα από το νήμα, οι λόγοι είναι δύο.

    Πρώτον γιατί ήθελα να δώσω την δυνατότητα, χωρίς να παρεμβαίνω, σε σκέψεις και θέσεις διαφορετικές από τις δικές μου να εκφραστούν.

    Δεύτερον και κυριότερον γιατί δυστυχώς όσοι είχαν εμπλακεί από ένα σημείο και μετά ή δεν καταλάβαιναν τι διάβαζαν ,ή δεν ήξεραν καλά ελληνικά, ή δεν είχαν τη νοημοσύνη να καταλάβουν.

    Δυστυχώς το θέμα αρχίζει και ξεφεύγει και είμαι αναγκασμένος να επέμβω για να δωθεί ένα τέλος.


    Δεν ξέρω ποιοί από όσους έχουν εμπλακεί στο συγκεκριμένο θέμα έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματεύεται. Ευθύς εξ αρχής έκανα έναν σημαντικό διαχωρισμό, πως δεν μιλάμε για την χρηστική του ιδιότητα . Προφανώς οι περισσότεροι από τους μισούς δεν μπήκαν καν στον κόπο να το διαβάσουν. Απλά είδαν έναν τίτλο σε ένα θέμα και απάντησαν. Αλλά και από όσους δεν αναφέρθηκαν στην χρηστική του ιδιότητα έχω κάποιες απορίες , για τις οποίες δεν πρόκειται να πάρω απαντήσεις.

    Έχετε καταλάβει τι σημαίνει και για ποιό λόγο γράφτηκε; Στην αρχή του θέματος είχα την χαρά να λάβω κάποιες απαντήσεις από μερικές κυρίες εντός θέματος και τις ευχαριστώ. Δυστυχώς περιοριστήκαμε στις εντός θέματος απαντήσεις μόνο από την πλευρά μερικών γυναικών που δηλώνουν σκλάβες και μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και ανάγκη κατάλαβαν τι πραγματεύεται το θέμα .

    Τι πραγματεύεται όμως; Πραγματεύεται την εκείνη ικανότητα μερικών "Master" του χώρου που μοιράζουν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς και αναστολές "κολάρα" δεξιά και αριστερά.

    Πραγματεύεται την ανικανότητα πολλών εξ υμών να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι και κρύβονται πίσω από ένα "κολάρο".

    Πραγματεύεται όλες εκείνες τις "καμένες" υπάρξεις που στην προσπάθεια τους να βρουν ηρεμία στην ζωή τους κάνουν τα πάντα για ένα "κολάρο".

    Δυστυχώς δεν πίστευα πως θα έπρεπε να τα γράψω αυτά για να τα καταλάβετε, δεν πίστευα πως θα έπρεπε να γράψω για όλους αυτούς τους Masters που στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τον τίτλο του Supermaster μοιράζουν χωρίς σκέψεις και ενοχές κολάρα χονδρικής.

    Διάβασα για το αν πιστεύω στο κολάρο, για το αν πιστεύω στους νόμους του BDSM . Για αστικούς κώδικες, για τον Μπαμπινιώτη.

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ.

    Προσπαθείστε να ξεδιαλύνετε στο μυαλό σας δύο διαφορετικά πράγματα, άλλο η χρηστική ιδιότητα, άλλο η πνευματική. Για το πρώτο μπορείτε να γράψετε αλλού και ειληκρινά θα βρείτε αρκετά θέματα αναφερώμενα σε αυτό.


    Όσον αφορά την πνευματική. Το "κολάρο" σε οποιαδήποτε μορφή(δε νομίζω πως πρέπει να επεκταθώ σε αυτό), αποτελεί τη δέσμευση 2 ανθρώπων να επιβιώσουν μαζί σε μία συγκεκριμένη μορφή σχέσης στην οποία πιστεύουν και τους κάνει να νιώθουν ελεύθεροι. Είναι η ένδειξη της προσπάθειας για μακροχρόνια δέσμευση. Διάβασα για υποταγή μέσου κολάρο, για Κυριαρχία και διάφορα άλλα. Έχουν κάποιοι την αίσθηση πως βάζοντας ένα κολάρο στον λαιμό κάποιας αυτομάτως έχουν κερδίσει και την υποταγή της; Αστειευόμαστε νομίζω ή απλά το γράφετε για να το γράψετε;

    Όταν ανέφερα στον τίτλο του θέματος για γραφικότητα ενοούσα όλες εκείνες τις απόψεις περί Κυριαρχίας και υποτακτικότητας που κερδίζονται με το κλείδωμα του λουκέτου.

    Αναφερόμουν σε όλους εκείνους που τα αγοράζουν με το κιλό χονδρικής και τα μοιράζουν χωρίς λόγο, σκοπό και συναίσθημα απλά και μόνο για να γίνουν Σουπερμαστερς. Αναφερόμουν σε όλες εκείνες που κάνουν ή θα έκαναν τα πάντα για να το βάλουν στον λαιμό τους ξεπουλώντας τα πάντα.

    Ξέρω πως ο λόγος είναι καυστικός, σκληρός και επιθετικός. Δεν θα πάρω πίσω τίποτα από όσα γράφω για έναν και μόνο λόγο, γιατί οι περισσότεροι από εσάς δεν μπήκαν καν στον κόπο όχι μόνο να διαβάσουν το αρχικό ποστ, αλλά κυρίως να αναρωτηθούν τι θέλει να πει ο ποιητής.

    Ο ποιητής λοιπόν για τελευταία φορά λέει πως αν δεν είμαστε σε θέση να βάλουμε ένα φρένο στο τρένο που βρισκόμαστε οδεύουμε στον γκρεμό. Έχουν χαθεί οι έννοιες, έχουν χαθεί τα συναισθήματα, έχουν χαθεί οι ορισμοί. Αναρωτηθείτε τι επιβιώνει.

    Α και κάτι τελευταίο, αναρωτιέμαι από όσους απάντησαν αν είχαν, έχουν ή θα έχουν ποτέ σκλάβα στην πραγματική τους ζωή που να φοράει το κολάρο τους με καρφάκια στο δρόμο. Αναρωτιέμαι αν κάποιοι που δηλώνουν σκλάβοι/ες έχουν φορέσει ποτέ στη ζωή τους κολάρο.

    Μην προτρέξετε να μου επιτεθείτε και να μου δείξετε τις ικανότητες σας και τις κατακτήσεις σας. Το ποιος είναι ο καθένας από εμάς το αποδεικνύει στην ζωή του, στον τρόπο που σκέφτεται, μέσα από τον τρόπο που ζει.


    Υ.Γ. 1 Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και ευελπιστώ πως θα επανέλθω δρυμίτερος.

    Υ.Γ. 2 Προς τους διαχειριστές. Θα παρακαλούσα το θέμα να θεωρηθεί λήξαν και να μην επιτραπεί να αναρτηθούν άλλα posts.
     
  9. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Ξεχασες το σημερινο Χ εκτος με τα Γιαννενα  

    Περα απο το χαβαλε ακομα δεν εχετε καταλαβει οτι ολα τα πραγματα σε καθε σχεση διαφοροποιουνται αναλογα με τον χαρακτηρα των ατομων που απαρτιζουν την σχεση αυτη?
    Γιατι πρεπει ολοι να ακολουθουν μια αποψη ?Δεν ειναι τρομερα βαρετο ?
     
  10. gkass

    gkass τέταρτος τοίχος

    Απάντηση: Κολάρο - Αναγκαίο ή γραφικό?

    [FONT="Comic Sans MS"]φοβαμαι οτι και εγω ημουν εκτος θεματος....κριμα ..μαλλον εχασα τα μορια που χρειαζομουν για το ΑΣΕΠ...
    Την αλλη φορα θα ειμαι καλο παιδι...αριστος μαθητης......αρκει το παριζακι μου να ειναι υφαντης


    Αν εγραφα,σκεφτομουν,και ζουσα οπως αλλοι θελανε ,αν επρεπε να βαδιζω στα πλαισια που καποιοι αυθαιρετα ηθελα να μου επιβαλουν,αν επρεπε να λεω αυτα που καποιοι ειχαν καπου στο μυαλο τους,αν επρεπε να ανεχομαι αυθεντιες που μου λεγανε τι ειναι σωστο και τι οχι, αν επρεπε να υπακουω σε δεκαδες κανονες και κυριως στους κανονες που καθε ενας ηθελε να επιβαλει, αν γαμαγα οπως αλλοι θεωρουν σωστο...θα καθομουν στο μαντρι! Εβγαλα την ζωη μου πολλες φορες απο πολλα μαντρια και πολλα κλισε και τα καταφερα πολυ καλα. Δεν βγηκα στα ανοιχτα για να σκονταφτω σε νεα συρματοπλεγματα. Σεβομαι τις διαφορες γνωμες και ευαισθησιες του καθενα...αλλα οργιζομαι οταν προσπαθει να μου τις επιβαλει.
    Η ωρα ειναι 3 τα ξημερωματα και μετα απο μια δυσκολη μερα ενα κειμενο ορθοδοξης σταλινικης νοοτροπιας με γυρισε πολλα χρονια πισω. Θα αυτομαστιγωθω και θα σιγησω.
    [/FONT]
     
  11. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Κοίτα τώρα σε τι τριπάκι με βάζεις, γέρο άνθρωπο που ήθελα να κρατηθώ εκτός!

    Εβαλες μια ερώτηση, ένα θέμα προς συζήτηση. Το πήραν διάφοροι και το επεξεργάστηκαν - όσο το επεξεργάστηκαν - και απάντησαν - όσο απάντησαν - και είπαν διάφορα, εκτός και εκτός θέματος. Όλα αυτά τα είδες, αργά ή γρήγορα. Γιατί περίμενες να ξευτιλιστεί το θέμα για να επέμβεις; δεν θα ήταν εποικοδομητικότερο αν αυτό που γράφεις τώρα σαν ιερεμιάδα στους ανόητους είχε λεχθεί πρωτύτερα; Τι περιμένεις να μεταδοθεί σε όσους σε διαβάζουν τώρα, πέρα από μια εσωτερική σου ανάγκη να κατσαδιάζεις κόσμο και κοσμάκη αδιακρίτως, για ίδιο όφελος και προσωπική σου ευχαρίστηση; Αν σε ενδιέφερε η ουσία θα ήταν καλύτερο να επισήμαινες τα ενδεχόμενα λάθος πράγματα νωρίτερα.

    Επί της ουσίας: Σωστά τα λές. Άλλο το τούβλο της επίφασης και άλλο το σάμαλι της ουσίας. Θέλησες να μιλήσεις επί της ουσίας και καλά τα είπες. Και εγώ μαζί σου είμαι και βλέπω να ξευτιλίζεται η ουσία του collaring ή και του k'ollar αν θες αλλά δεν σου πέφτει, όπως δεν πέφτει και σε κανένα μας, λόγος.
    Να δούμε το ανάλογο στην βανίλλα ζωή: υπάρχουν σχέσεις/γάμοι που βαστάνε χρόνια και είναι ουσιαστικοί, υπάρχουν σχέσεις/γάμοι με την πρώτη ματιά που είυε εξελίσσονται είτε διαλύονται, υπάρχουν σχέσεις/γάμοι κατ' επίφαση που ούτε νόημα έχουν ούτε ουσία, αλλά καλύπτουν συναισθηματικές ανάγκες των αμέσως ενδιαφερομένων. Έχει βάλει κανένας πρότυπα για τον γάμο; έχουμε περάσει - όσοι παντρευτήκαμε - από εξετάσεις/δοκιμασίες για να παντρευτούμε; όχι φυσικά! παντρευτήκαμε και είναι στην προσωπική μας ευθύνη να το κάνουμε να αξίζει. Άλλοι το καταφέραν, άλλοι όχι.
    Το ίδιο και με το κολάρο - γαμότο ή λέξη με παραπέμπει σε κολάρα σωληνώσεων! - εδώ. Κάποιοι το θεωρούν ουσιαστικό - εσύ, εγώ, κάποιοι άλλοι - κάποιοι το θεωρούν διακοσμητικό - κάποιοι το θεωρούν δεκανίκι. Ποιός μπορεί να τους ψέξει; Ποιός μπορεί να τους αφαιρέσει την δυνατότητα να το έχουν και να το χαίρονται; Κανείς πιστεύω!

    Κοντολογίς - καλά τα λες, αλλά μου θυμίζει γκρίνια γέρων το όλο θέμα! "Εμείς τα κάναμε καλύτερα και εσείς κωλόπαιδα δεν ξέρετε τίποτα!". Σε αυτό αρνούμαι να σε ακολουθήσω! Μακάρι όλες οι σχέσεις που κάνουμε να είναι σχέσεις ουσιαστικές, μακάρι όλα τα κολαρίσματα να είναι ουσιστικά και να φέρουν το βάθος που τους αναλογεί, αλλά και αν δεν είναι - που τις περισσότερες φορές δεν είναι - δεν χάθηκε και ο κόσμος! Καλά να περνάμε και στον κόσμο της virtual σκλαβοσύνης το να συζητάμε για την αληθινή ουσία των μέσων και συμβόλων είναι τουλάχιστον παραπλανητικό, αν όχι ανόητο.

    ΥΓ 1 - Έχε υπόψη σου το αρχαίο ρητό: αλλού τα κολαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες

    ΥΓ 2 - Υπ' αυτή την έννοια, το νήμα όλο στερείται ουσίας, ως καταγράφον ένα μη υπάρχον θέμα. Συνεπώς η επίκληση στις ανώτερες δυνάμεις για το κλείσιμο του, ούτε ουσία του προσδίδει ούτε συμβάλει στην ανάλυση του.
     
  12. anchor

    anchor Regular Member

    Εγώ δεν έχω κολάρο, αλλά ένα δαχτυλίδι. Το πήρα 1,5 χρόνο από το ξεκίνημα της σχέσης, μετά από πολλές ικεσίες. Μέχρι ολόκληρο ταξίδι στο εξωτερικό οργάνωσα, σε περίοδο ιδιαίτερα ισχνών αγελάδων, για να το πάρω. Ένιωθα συγκίνηση για τον ιερό δεσμό που αυτό συμβόλιζε. Επρόκειτο όμως ακόμα, μόνο για τον ανόητο αυτοθαυμασμό της κυρίας Κοκοβίκου. Γι αυτό όταν μόλις μία εβδομάδα μετά επήλθε το σουτάρισμά μου, έπεσα από τα σύννεφα. Πώς ήταν δυνατόν να θεωρούμαι ανεπαρκής, εκτός προδιαγραφών, εγώ που είχα κάνει τόσους κόπους? Που μάλιστα επιβραβεύτηκαν με δόξα και τιμή?  
    Αργότερα άρχισα να καταλαβαίνω.