Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κριση ταυτοτητας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dom vq 1990, στις 27 Ιουλίου 2011.

1. dom vq 1990

dom vq 1990 New Member

Καταρχας καλησπερα(οχι βασικα) ειναι το πρωτο μου θεμα εδω περα,μου εκανε εντυπωση που υπαρχει τετοιο φορουμ στην ελλαδα,ευχαριστη εντυπωση.Εδω και ενα χρονο περιπου βιωνω μια μεγαλη κριση σεξουαλικης ταυτοτητας,δεν ειναι θεμα ετεροφυλιας ή ομοφυλοφιλιας,ειναι θεμα υποταγης,επιβολης.Απο μικρος ενιωθα μια ελξη απο τη βιαιη σεξουαλικοτητα,οχι ομως με την εννοια να κανω κακο σε μια γυναικα.:evil:Για να τελειωνω γτ με κουρασα,ειμαι 20 χρονων εχω φτασει σε ενα σημειο που νιωθω τεραστεια ελξη απο την εννοια bdsm συγκεκριμενα με την υποταγη και τη κυριαρχια,νιωθω οτι θελω να το κανω,αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν οντως το κανω επειδη το θελω,η επειδη απλα με συνεπερνει η εννοια του απαγορευμενου και του περιεργου.Ξερω οτι μονο εγω μπορω να δωσω απαντηση,υπαρχει καποιος τροπος να βρω τι πραγματικα θελω?  ακουγεται περιεργο,αλλα με σκοτωνει να κανω κατι που δεν ξερω αν ειναι αυτο που ειμαι φτιαγμενος να κανω,συγνωμη αν ειναι οφ τοπικ

2. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Απάντηση: Κριση ταυτοτητας

Από το «Η διδασκαλία του Δον Χουάν» Κάρλος Καστανέντα Μετάφραση: Άγγελος Μαστοράκης, εκδ. Καστανιώτη

Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ : « Μα πως ξέρεις πότε ένας Δρόμος δεν έχει «Καρδιά» Δον Χουάν»?
    ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ : « Πριν ξεκινήσεις το «Ταξίδι» σου κάνεις την ερώτηση :

….» Έχει Καρδιά αυτός ο Δρόμος?

…» Αν η απάντηση είναι αρνητική, θα το καταλάβεις και τότε πρέπει να διαλέξεις έναν άλλο Δρόμο».

Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ : Μα πως θα είμαι σίγουρος αν ένας Δρόμος έχει «Καρδιά» ή δεν έχει»?

ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ : «Ο οποιοσδήποτε μπορεί να το καταλάβει. Το άσχημο είναι πως κανείς δεν κάνει την ερώτηση. Κι όταν τελικά ένας άνθρωπος καταλάβει πως έχει πάρει ένα Δρόμο χωρίς Καρδιά, ο Δρόμος είναι έτοιμος να τον «Σκοτώσει». Σ’ αυτό το σημείο πολύ λίγοι μπορούν να σταματήσουν για να σκεφτούν αυτό το θέμα και να παρατήσουν το Δρόμο».

Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ : « Πως θα πρέπει να ενεργήσω για να κάνω σωστά την ερώτηση, Δον Χουάν»?

ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ : « Κάνε την απλώς».

Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ : « Εννοώ, μήπως υπάρχει η σωστή μέθοδος, έτσι ώστε να μην πω ψέματα στον εαυτό μου και πιστέψω πως η απάντηση είναι «Ναι» όταν στην πραγματικότητα είναι «Όχι»…»?

ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ : « Γιατί να πεις ψέματα»?

Κ. ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ : « Γιατί ίσως εκείνη τη στιγμή ο Δρόμος είναι ευχάριστος και απολαυστικός».

ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ : « Αυτά είναι βλακείες. Ποτέ δεν είναι ευχάριστος ένας Δρόμος χωρίς Καρδιά. Πρέπει, ακόμα και για ν’ αρχίσεις το Ταξίδι σου σ’ αυτόν να κοπιάσεις. Αντίθετα, ένας Δρόμος με Καρδιά είναι εύκολος, δε σε αναγκάζει να κουραστείς για να τον συμπαθήσεις».

3. Uther

Uther Contributor

Ευτυχώς η σεξουαλικότητα δεν είναι σαν την αγορά αυτοκινήτου. Μπορείς να πειραματιστείς όπως θες, με όποιον θες, για όσο θες.. Εν τω μεταξύ, αν θες την γνώμη μου, απέφυγε τα δράματα...

4. dom vq 1990

dom vq 1990 New Member

οταν λες δραματα,τι εννοεις ακριβως?

5. Uther

Uther Contributor

Χμμμ άπειρες οι περιπτώσεις..

πχ. Μία γυναίκα σου λέει ότι σου υποτάσσεται επειδή είναι ερωτευμένη και θέλει εσένα. Και πως όλα αυτά τα κάνει για εσένα και μονο. Και θυσιάζεται για εσένα. Κ.ο.κ. Αυτά είναι αηδίες.

Να θυμάσαι ότι οι υποτακτικοί/ες πρώτα γονατίζουν στην επιθυμία τους να κυριαρχηθούν και μετά απο πολύ καιρό σε εσένα. Ο λόγος που γονατίζουν (η πηγή του) είναι συνήθως επειδή σεβάστηκες τις ανάγκες τους, να κυριαρχηθούν και ανέλαβες κάποιες ευθύνες τους. Και όχι επειδή είσαι μάγκας και μερακλής.

Αν θυμάσαι ότι κανένας άνθρωπος δεν μας ανήκει πραγματικά και θυμάσαι πως δεν έχουμε δικαίωμα να καταδυναστεύουμε κανέναν, θα θυμάσαι κι όλας πως είναι σημαντικότατο, το άτομο που έχεις μπροστά σου να είναι συνειδητό και να παίρνει τις αποφάσεις επειδή θέλει, κι όχι επειδή αναγκάστηκε, είτε απο φόβο, είτε απο έρωτα, είτε απο ανάγκη υλική, είτε απο κατάθλιψη, είτε απο άλλου είδους ανάγκη αισθηματική (πχ μοναξιά). είτε επειδή ψάχνεται...

Επίσης θα πρέπει να βρεις μια δικλίδα ασφαλείας πρακτική και αισθηματική... Πολλοί ίσως αποφασίσουν να σε εκδικηθούν για αυτά που τους έκανες, ή για αυτά που λένε πως τους έκανες. Και βασικότερα να θυμάσαι... ΜΗΝ βάλεις ποτέ το χρήμα στη μέση της σχέσης. Με κανέναν απολύτως τρόπο.

Γενικά όταν ένα υ σπαράζει απο την αδικία που του έχεις κάνει εσύ ο αχάριστος, άκαρδος, κτλ πρέπει να μένεις απτόητος και να επιστρατεύσεις όλη σου τη λογική.

Χρησιμοποίησε πολύ το χιούμορ και την λογική. Εμπιστεύσου τη λογική και όχι την αίσθηση και μην προσπαθήσεις ποτέ να πείσεις κάποιον/α να το δοκιμάσει μαζί σου. Προτίμησε έμπειρα και συνειδητά άτομα, που όταν τα ρωτήσεις γιατί γονατίζουν μπροστά σου, να έχουν μία ορθολογική απάντηση προσανατολισμένη στο εγώ τους και απέφυγε άτομα που θα σου πουν ότι γονατίζουν μπροστά σου επειδή το θες εσύ ή επειδή είσαι μοναδικός , υπέροχος , θεός κ.ο.κ....

Απόλυτες λίγο θέσεις αλλά επειδή είσαι πολύ νέος, κράτα όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορείς πριν πέσεις κάπου με τα μούτρα, γιατί εδώ υπάρχει και νομικός κίνδυνος εκτός απο συναισθηματικός και το μοτο μου είναι πλέον better safe than sorry..

Τουλάχιστον για την επόμενη 3ετία (για να μην σε τρομάξω λέω μόνο τόσα) , μην βουλιάξεις σε καταστάσεις, και μην κυριαρχηθείς απο το πάθος σου αν είναι να έχεις ένα υ απο κάτω γιατί δεν έχεις ιδέα απο πού θα σε χτυπήσει όταν και αν το αποφασίσει. Γενικά να θυμάσαι ότι σαν Dom πιθανόν να διατρέχεις μεγαλύτερους κινδύνους από ότι σαν υ. Μηνύσεις εμείς τρώμε . Όχι τα υ. Να θυμάσαι ακόμα ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι εξαιρετικά ασταθείς μέχρι αρκετά μεγάλη ηλικία. (αυτο εννοούσα απέφυγε τα δράματα).

Επίσης κακή ιδέα να το προσπαθήσεις σε βανίλλα γυναίκες που καταλάθος έπεσαν πάνω σε κάποιο κυριαρχικό. Θα σε περάσουν για τρελό και στο τέλος της σχέσης θα λένε για εσένα τα χειρότερα για την καταπίεση που τους άσκησες.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Απόλυτη ώστε να είσαι safe. Φυσικά αποκλείσεις θα υπάρξουν (σιγά που εγώ δεν παραδίνομαι στις σεξουαλικές μου εκρήξεις) ... αλλά αν έχεις σαν άξονα τον να ελέγχεις θα έχεις και σαν λογική να ελέγχεις τις καταστάσεις και όχι μονο την υ σου.

Τέλος κάνε διάκριση. Αυτό (το τάδε) είναι η ζωή, Αυτό είναι το bdsm , Αυτό σημαίνει συναίνεση, Αυτό είναι παιχνίδι και όταν υπάρξει ψυχικός ή σωματικός κίνδυνος, κλείνουμε το κουμπι του Κ και ανοίγουμε το κουμπι του ανθρώπου. Όπως έγραψε και η Dora, να θυμάσαι ότι πάνω απο όλα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Όχι υποχείρια μας. Ο χειρισμός είναι μονο ένα παιχνίδι. Ενδότερη επιθυμία που την εκφράζουμε υιοθετώντας τους ρόλους μας. Σε περίπτωση κινδύνου πρέπει να εγκαταλείπουμε αυτούς τους ρόλους και να παίζουμε τον ρόλο του ανθρώπου (ίσο προς ίσο).

Αυτή την εναλλαγή και τα όρια, θα πρέπει να θυμάσαι πως μόνο εσύ είσαι σε θέση να ορίσεις. Οποτε μην περιμένεις απο την υ σου να σου πει, "δεν αντέχω άλλο". Γιατι υπάρχει και πιθανότητα αντι να στο πει ψύχραιμα και να φύγει, να σου φέρει και το ψυγείο στο κεφάλι. (ειδικά σε αυτές τις ηλικίες)... Το παράδειγμα είναι συμβολικό. Όμως υπάρχει η πιθανότητα, αν τελειώσει τόσο άσχημα, να νιώθεις όντως σαν να σου έφερε το ψυγείο στο κεφάλι.

6. thaleia

thaleia Contributor

Η βιαιη σεξουαλικοτητα δεν σημαινει κανω κακο
    αρα σ' αυτο το καμματι συμπεριφερεσαι υγειως

Η βιαια σεξουαλικοτητα δεν σημαινει απαραιτητα επιθυμια κυριαρχιας
    οποτε αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισεις μεσα σου
    να βρεις τι ακριβως επιθυμεις

εεεππ!!! σε κουρασες? μιλας για την αναζητηση της σεξουαλικης σου ταυτοτητας και κουραστηκες ???

θα μπορουσες να μας πεις με δυο ή περισσοτερα λογια πως φανταζεαι την εννοια του Κυριαρχου? τι σημαινει για σενα Κυριαρχια?

το bdsm δεν ειναι κατι απογορευμενο ουτε περιεργο ,
    απλα "διαφορετικο"  

να μη σε σκοτωνει η αναζητηση του εαυτου σου
    αν δεις οτι αυτο που κανεις τελικα δεν ειναι αυτο για το οποιο
    εισαι φτειαγμενος, το σταματας,
    αν ομως δεν το επιχειρησεις πως θα το μαθεις?