Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 3 Ιουνίου 2008.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Συνεδρία μπορει ν' αποκληθει καθε συνεύρεση με έκδηλα bdsm χαρακτηρηστικά που κινείται σε προσυμφωνημένα* πλαίσια.

    * προσυμφωνημένα με την ευρεία έννοια, είναι προφανές πως ενα ζευγάρι γνωρίζει εκ των προτέρων βάσει εμπειρίας τα όρια ο ένας του άλλου και δεν τα συζητουν κάθε φορά.
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Πιστεύω πως αν μιλάμε για σεξουαλικό παιχνίδι ή ένα σέσσιον, εξαρτάται αποκλειστικά από τα άτομα, τις δυνατότητές τους και τις επιθυμίες τους.

    Φαντάζομαι πως δεν είναι απασχολημένος από τυχαίους παράγοντες αλλά από την δράση του άλλου ατόμου που δεν του επιτρέπει με διάφορους τρόπους να κάνει το κουμάντο που θα επιθυμούσε; Και άρα δεν μπορεί (με την έννοια του έχει την δυνατότητα) ο οποιοσδήποτε να κάνει topping στον οποιονδηποτε; Εκτός αν εννοείς ότι επιλέγει ο bottom πότε θα λειτουργεί ως χειριστικός bottom και πότε όχι (πράγμα που προσωπικά βρήκα ότι είναι εντελώς αδύνατον, δεν μπορούσα να μην είμαι χειριστική όταν ήμουν με άτομο του χεριού μου).

    Δηλαδή ισχυρίζεσαι αυτό που κατάλαβα και παραπάνω, ότι ο bottom μπορεί να επιλέξει πότε θα κυριαρχηθεί και πότε όχι. Πράγμα που θεωρώ εξωπραγματικό, λόγω της φύσης και του τρόπου λειτουργίας του Εγώ μας. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι η Κυριαρχική δράση είναι κάτι που επιλέγουμε ή όχι να αφήσουμε να δράσει επάνω μας, για να μην πλήξουμε φερ' ειπείν, ή επειδή έχουμε ανάγκη από λίγη ή πολλή υποταγή. Δεν λειτουργούν κατά παραγγελία αυτά τα πράγματα.

    Πάντως επί του θέματος ενός Κυρίαρχου που γουστάρει σεξουαλικές φάσεις όπου είναι υπό, προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα επηρρέαζε καθόλου το στάτους του.
     
  3. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Ντόρα, προφανώς λειτουργείς βάσει του 'δεν έχω άλλη επιλογή από το να υποταχθώ', γι' αυτό κι όλα τα ερμηνεύεις σε αυτό το πλαίσιο. Τραβάς όπου σου αφήνουν λάσκα το σκοινί και γίνεσαι αλοιφή όταν σφίγγουν τα λουριά (μπαρδόν για την αυθαίρετη ψυχανάλυση). Κατανοητό. Έχει και όνομα νομίζω αυτή η συμπεριφορά στο βδσμ.

    Σε μένα δεν δουλεύει πάντως. Πάντα υπάρχει επιλογή.
     
  4. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Δεν ειναι και τοσο πολυπλοκα αυτα που λες πως εχεις ακουσει. Οταν ο αλλος δεν τολμαει να δεσει ουτε τα κορδονια του για να μην και τον δουνε οι αλλοι να σκυβει και χαλασει η εικονα του, μιλαμε για κυριαρχια η για κομπλεξ?

    Πως τον βλεπετε τον κυριαρχο? Σαν ανθρωπο που οριζει τη ζωη του και τη σχεση του ή σαν εναν που το παιζει αφεντικο σα δεκανεας σε στραβαδια?
    Αν η απαντηση ειναι το α ο κυριαρχος μπορει να κανει και τον μποτομ αν του αρεσει, αλλα ειναι παντα τοπ στη ζωη του. Αν ειναι το βου θα τον δειτε να κανει παντα τον τοπ αλλα ειναι παντα μποτομ στη ζωη του.
    Εμενα παντως αντρας και μποτομ δε μου παει αλλα γουστα ειναι αυτα.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Ακριβώς το αντίθετο alnair. "Δεν έχω άλλη επιλογή από το να μην υποταχθώ." Άυτό ακριβώς υποστηρίζω. Ότι ένας bottom, δηλαδή ένας μαζοχιστής ουσιαστικά, ας το παραδεχθούμε, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει ερωτικούς συντρόφους οι οποίοι θα του προσφέρουν, εν είδει αυνανιστήρα, τις υπηρεσίες που αυτός θα μπορέσει να εκμαιεύσει από αυτούς, με τους κατάλληλους χειρισμούς εφόσον έχει τα προσόντα. Δεν είναι κάτι επιθυμητό για μένα προσωπικά, προσπαθώ να αναλύσω την συγκεκριμένη συμπεριφορά, την οποία θεωρώ προβληματική.

    Όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι θέμα επιλογής οι αγκυλώσεις αυτού του είδους. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απολαύσεις από τους κατά παραγγελία αυνανιστήρες και σεξουαλικούς υπηρέτες. Δεν είναι θέμα του πόσο σκληρός είναι κάποιος ή πόσο σου σφίγγει τα λουριά. Ο μαζοχιστής εξάλλου αρέσκεται ακριβώς σε αυτού του είδους την συμπεριφορά, την οποία θεωρεί την καλύτερή του. Όχι, δεν αναφέρομαι σε αυτού του είδους την δράση, αλλά στην Κυριαρχική δράση. Δεν είναι θέμα του Μητσάρα που γαμάει και δέρνει. Νομίζω πως θα έπρεπε να μπορούμε να ξεχωρίσουμε πού υφίσταται Κυριαρχική δράση και πού κάποιος εξυπηρετεί τις αγκυλώσεις ενός μαζοχιστή.

    Μάλλον κάτι άλλο εννοείς, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Υποστηρίζω ότι δεν μπορώ να επιλέξω να υποταχθώ σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή το θέλω. Αν ήταν δυνατόν αυτό, θα είχα αποφύγει τις σεξουαλικές αγκυλώσεις από τις οποίες υπέφερα εδώ και χρόνια. θα έβρισκα κανέναν ομορφούλη και θα του έλεγα τί ακριβώς μου αρέσει στο σεξ και μετά θα έλεγα, "τώρα θα υποταχθώ κιόλας." Δεν λειτουργεί έτσι η δουλειά όμως.
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Αυνανιστήρες, σεξουαλικοί υπηρέτες, Μητσάρες, αγκυλώσεις, χειρισμοί και χερούλια. Ή δεν έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας ή πρέπει να ανανεώσεις τα ερωτικά αξεσουάρ σου.
     
  7. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Μαλλον εχεις δικιο thelma.
     
    Last edited by a moderator: 4 Ιουνίου 2008
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Καλώς. Θα προσπαθήσω να αλλάξω λίγο τον κώδικα επικοινωνίας.

    Ας πάρουμε μία γυναίκα η οποία είναι μαζοχίστρια. Μία γυναίκα στην οποία αρέσει πολύ να την δένουν, να την χτυπούν με ένα μαστίγιο, να της περνούν κλιπς στις ρώγες και οτιδήποτε άλλο την κάνει να αισθάνεται ότι υφίσταται κάποιου είδους επιβολή πόνου, ότι γίνεται κάτι σαν σεξουαλικό αντικείμενο, ότι υφίσταται πράγματα που της επιβάλλονται. Αυτό το κάνει επειδή έτσι επιτυγχάνει καλύτερους οργασμούς. Της αρέσει να έχει τέτοιου είδους οργασμούς, επικεντρωμένους στην δική της απόλαυση, στο δικό της κορμί, με τον τρόπο που αυτή ορίζει. Νιώθει επομένως την απόλαυση ως κάτι προερχόμενο ουσιαστικά από την δική της θέληση. Κατά πόσο είναι σε επικοινωνία με αυτό που θέλει ο άλλος εκείνη τη στιγμή ή ακόμη και με αυτό που απολαμβάνει ο άλλος; Πόσο την ενδιαφέρει; Είτε αυτό είναι συνειδητό είτε όχι.

    Θεωρώ ότι αυτό ακριβώς γίνεται στην περίπτωση ενός bottom. Έχουμε ένα άτομο που κλείνεται μόνο του ως προς τον άλλον, αυτοπεριορίζεται στον εαυτό του και στα αυνανιστικά του θέλω. Δεν ξέρω πώς δημιουργείται αυτός ο αυτοπεριορισμός. Ενεδεχομένως να φοβάται να ανοιχτεί στα θέλω του άλλου. Να μην θέλει να ανοίξει τις άμυνες του Εγώ. Είναι πολύ πιο εύκολο να της κάνουν πράγματα, να δέχεται ότι αυτή είναι η αρχή και το τέλος της απόλαυσης. Γι αυτό δεν χωρά η υποταγή σε μία τέτοιου είδους θεώρηση των πραγμάτων. Η εξουσία δεν φεύγει στιγμή από την bottom.

    Όσο πιο σκληρός λοιπόν κάποιος ερωτικός παρτενέρ (δεν τον ονομάζω σύντροφο γιατί δεν είναι, εφόσον η απόλαυση της bottom είναι καθαρά αυτοαναφορική, και επομένως ο παρτενέρ θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε) τόσο περισσότερο απολαμβάνει η bottom. Και τόσο περισσότερο αποφεύγει το άνοιγμα προς τον άλλον.

    Νομίζω πως ο bottom δεν θα μπορέσει να βιώσει την υποταγή με κάποιον ερωτικό σύντροφο που θα μπορούσε να δράσει κυριαρχικά επάνω του μέχρι να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της απόλαυσης και της εξουσίας έξω από το αυτοαναφορικό του πλαίσιο: στον άλλον. Από όσο μπορώ να αντιληφθώ είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα τέτοιο άτομο να κάνει αυτή την μετατροπή στο πλαίσιο σκέψης του. Το Εγώ αυτοπροστατεύεται με πολυμήχανους και πολύπλοκους τρόπους.

    Πώς μπορεί επομένως ένας bottom, από μόνος του, να επιλέξει το άνοιγμα προς τον σύντροφό του; Και πόσο δύσκολο πραγματικά είναι το έργο ενός Κυρίαρχου που επιλέγει ένα τέτοιο άτομο για σχέση D/s, μέχρι να το φέρει στο σημείο να κατανοήσει τί σημαίνει δίνω την εξουσία, παρακάμπτω το πλαίσιο απόλαυσης στο οποίο έχω συνηθίσει και που με βολεύει τόσο και ανοίγομαι στα δικά σου θέλω; Πόσο δύσκολο να κατανοήσει ένα τέτοιο άτομο την απείρως μεγαλύτερη απόλαυση που προέρχεται από αυτό το άνοιγμα του εαυτού, αυτό που συνήθως ονομάζουμε υποταγή, ίσως ελλείψει καλύτερου όρου.

    Θεωρώ ότι ένας bottom δεν μπορεί να τα αντιληφθεί όλα αυτά, παρά μόνο αφού τα παρακάμψει. Έως τότε πιστεύει ότι κάνει σχέση, ότι κάνει σεξ, ότι επιλέγει, ότι αφήνεται. Δεν αφήνεται. Δέχεται την επιβολή αυτών που επιβάλλει ο ίδιος. Δηλαδή αυνανίζεται.

    Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου.
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Τα ίδια λες και πάλι. Θεωρείς τη full time υποταγή ως τον μοναδικό δρόμο προς την απόλαυση και τις όποιες αποκλίσεις από αυτό το μοντέλο ως ψυχοπαθολογικά συμπτώματα. Μήπως να το κοιτάξεις;
     
  11. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.






    "Ενεργητική" υπό και "παθητικός" Κ υποθέτω πως μπορεί ακόμα να σημαίνει πως η υπό καταβάλλει όλο τον κόπο, όχι απαραίτητα πως τον γαμάει κι όλας. Στην ανάλογη περίπτωση άντρα υπό που καταβάλλει όλο τον κόπο το σεξ μπορεί να εκληφθεί ως υπηρεσία; Κατ' αυτή την έννοια, η παθητικότητα και η ενεργητικότητα δεν είναι σε αναλογία με την παροχή υπηρεσιών, σεξουαλικών, περισεξουαλικών, κλπ.;



    Σε αναλογία με τις βανίλλα γυναίκες που παραμένουν από κάτω στο κρεβάτι και παθητικές καθ' όλη τη διάρκεια αλλά παρ' όλ' αυτά απολαμβάνουν ("Λίγο πιο δεξιά, αγάπη μου, ναι, μωρό μου, έτσι, πιο γρήγορα...") και ο άρρην καταβάλλει όλη την προσπάθεια ικανοποίησης και των δύο, ποιός είναι, σε τελική ανάλυση και κατ' ουσίαν, ο κυρίαρχος;




     
  12. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Κατ' εμε μπορει να συμβει κατω απο ορισμενες προυποθεσεις.
    Ισως να μην το εξηγησω σωστα ομως, προσωπικα μου εχει συμβει να ειμαι με υποτακτικο που ηταν αυτο που λεμε ΤΟ αρσενικο ουγκ πλασμα!
    Υπακουος, ουρολαγνος (εχει σημασια αυτο), στα παντα τελειος.
    Και ομως, κατα την διαρκεια της συνεδριας κι ενω μου εγλυφε τα ποδια, το μυαλο μου ταξιδευε, φανταζομουν διαφορα και στην ψυχρα του ειπα εγω,"θελω να με κατουρησεις"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και το εκανε!!!!!!!!!!Στο στηθος!!!!!!!!!!!!!!
    Ενοιωθα πως αν δεν το εκανα θα εσκαγα κυριολεκτικα.
    Ασχετο οτι μετα συνεχισα να τον "ισοπεδωνω" κλπ, κλπ.