Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 3 Ιουνίου 2008.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αυτη τη μανια με την κατηγοριοποιηση και την ακριβη περιγραφη του προιοντος στην ετικεττα δεν την καταλαβαινω.
    Η αγορανομια εισαστε;
     
  2. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Ετσι οριζει ο νομος αγαπητε, να αναγραφονται πληρως τα συστατικα του προιοντος στην ετικετα! 
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2008
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    στο ηλιελαιο ομως δεν εγραφε πως ειχε και γρασσο μεσα! 
     
  4. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Ειδες????????????????????
    Αρα????????????????? 
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    αρα...τι νοημα εχει τ'ονειρο χωρις μικρες νοθειες...
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν συζητηθεί πολλές φορές, εφόσον τέθηκε το ερώτημα και εφόσον θέλουμε να το συζητήσουμε, το συζητούμε. Ορθά ή λανθασμένα, πάντως το συζητούμε.

    Θα ήθελα επομένως να διευκρινίσω ότι αυτό που κατέθεσα είναι απλά η δική μου άποψη, η οποία δεν είναι απαραίτητα ορθή και ίσως να μην ταιριάζει και σε όλους ή καν σε πολλούς. Δεν με ενοχλεί αυτό καθόλου. Ο καθένας όπως την βρίσκει.

    Κατά τη γνώμη μου όμως, με βάση αυτό που διακρίνω σε πολλά άτομα που προσεγγίζουν τον χώρο με μία αλγολαγνική διάθεση, και με βάση κάποιες δικές μου πρότερες εμπειρίες, θεωρώ πως ναι μεν είναι ένας δρόμος προς την απόλαυση, αλλά εγώ προσωπικά τον θεωρώ μοναχικό. Επειδή λοιπόν με ενδιαφέρουν οι σχέσεις περισσότερο από τις μοναχικές απολαύσεις, προσπάθησα να αναλύσω λίγο περισσότερο τον όρο bottom, όπως τέθηκε στο αρχικό ερώτημα, και φυσικά μόνο όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν μίλησα για ψυχοπαθολογικά συμπτώματα, δεν έχω τέτοιου είδους γνωσιακό υπόβαθρο ώστε να κάνω διαγνώσεις. Μου έκανε απλά εντύπωση αυτό που είπες περί επιλογής και από αυτό ορμώμενη συνέχισα τον συλλογισμό. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να επιλέξει να παραδώσει την εξουσία όταν βρίσκεται σε ένα τέτοιο πλαίσιο σκέψης; Αν το εξέλαβα σωστά και εφόσον μιλούσες καθαρά για bottom άτομα.

    Αν όμως εν τέλει αποφασίσουμε να συνδέσουμε τη συζήτηση με το ερώτημα του Ηλία, όπως έκανε η female, και πολύ ενδιαφέρουσα η οπτική γωνία της, θα πρέπει ίσως να κάνουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσα στον Κυρίαρχο που απολαμβάνει να είναι υπό στο σεξ, όχι επειδή είναι "κολλημένος" σε κάποιο μαζοχιστικο-αυνανιστικό πλαίσιο σκέψης περί της απόλαυσης, αλλά επειδή είναι "τεμπέλης", επειδή το εκλαμβάνει ως υπηρεσία, επειδή απλά γουστάρει και τη βρίσκει, ως ενδιαφέρουσα παραλλαγή κ.ο.κ. Και επειδή όπως είπε και ο underherfeet, δεν είναι ταμπελίτσες οι άνθρωποι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας Κυρίαρχος αλλάζει στάτους επειδή πειραματίζεται φερ' ειπείν ή παίζει παιχνιδάκια. Η τοποθέτησή μου αφορούσε συνολικό και σταθερό, με την έννοια της αγκύλωσης, πλαίσιο σκέψης.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αν και συμφωνώ με τον ορισμό του bottom, είναι αυτός που απολαμβάνει με τους δικούς του όρους την σεξουαλική συνεδρία χωρίς να παραδιδει εξουσία, δεν θεωρώ σαν απωτερο στοχο την υποταγη.
    Δεν είναι η υποταγή το ανώτατο στάδιο του bottom. Είναι απλά διαφορετικές οι ανάγκες του. Δεν επιθυμεί να παραδώσει εξουσία γιατί τίποτα μέσα του δεν του γεννά μια τέτοια επιθυμία. Αντίθετα δε στην περίπτωση Κυρίαρχου που αρέσκετε σε bottoming μια τέτοια επιθυμία είναι ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που εχει ανάγκη.
    Η προσπάθεια δημιουργίας εξίσωσης πως όλοι οι bottom αν δεν φτάσουν στην υποταγή δεν θα βιώσουν ποτέ μεγαλύτερη απόλαυση δεν ισχύει.
    Μπορεί κάποιοι να απολαμβνουμε την υποταγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν ανάλογες ανάγκες και μηχανισμοί σε όλους. Αυτό που κάποιοι θεωρούν απόλυτη απόλαυση μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτό που προκαλεί απόλυτους οργασμούς σε κάποιο άλλο, κάποιο που πιθανόν άτομα με διαφορετικές ανάγκες να μην είναι σε θέση να κατανοήσουν απόλυτα.

    Σε περιπτώσεις υποτακτικών, ατόμων δηλαδή που έχουν ανάγκη για υπακοή (υπακοή ονομάζω την ανάγκη του υποτακτικού-υποταγή του σκλάβου) αλλά δεν αφήνονται από φόβο ή/και όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω, ισχύει η φράση πως πιθανόν αν αφεθεί στις αληθινές του ενορμήσεις χωρίς τον φόβο να τις στραγγαλίζει, να βιώσει μεγαλύτερη ηδονή.
    Δεν είναι όμως όλοι οι Bottom υποτακτικοί όπως πολύ σωστά αναφέρεις αρχικά.
    Και όσοι δεν είναι υποτακτικοί έχουν άλλους τρόπους ανοίγματος, έχουν άλλου είδους ανάγκες και διαφορετικούς τρόπους να διεγείρονται και να απολαμβάνουν οργασμούς.

    Όσο για το αρχικό ερώτημα, έχω εκφράζει σε πολλά νήματα τη θέση μου:
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ καλό το ποστ σου, συμφωνώ στο σύνολό του. Και μάλιστα με έβαλε σε σκέψεις. Το ψιλοθεωρούσα δεδομένο ότι ο bottom κάτι χάνει από την όλη φάση. Αλλά ίσως έχεις δίκιο. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι άνθρωποι.

    Εκτός βέβαια αν δεν τον καλύπτει η φάση του bottoming και αναζητήσει κάτι άλλο. Δεν εξελίσσονται οι άνθρωποι; Δεν αλλάζουν; Παίζει κι αυτή η περίπτωση νομίζω. Δεν γεννιόμαστε vanilla, bottom, slaves, sub κλπ. Γίνονται διάφορα πράγματα στην πορεία της ζωής μας και αλλάζουμε. Και θα συμφωνήσω ότι δεν είναι απαραίτητα καλύτερο το ένα πλαίσιο σκέψης από το άλλο, εξαρτάται από το πώς το βλέπει ο καθένας, από τις ανάγκες του, τα βιώματά του, τις δυνατότητές του κλπ. Δεν μπορώ να πω αυτός ο δρόμος προς την απόλαυση είναι καλύτερος για όλους, μπορώ να κρίνω ποιος είναι ο καλύτερος για μένα και να αιτιολογήσω πώς το βλέπω. Το οποίο και έκανα.

    Αυτή είναι η διαφορά του υποτακτικού από τον σκλάβο; Μου αρέσει πολύ ως ορισμός, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Νόμιζα πως η υπακοή ήταν ένα αρχικό στάδιο πριν την υποταγή ή και κάτι εντελώς άσχετο. Φαντάζομαι πως θα μπορούσα να επιλέξω να υπακούσω ουσιαστικά στον οποιονδήποτε, αν το ήθελα, αλλά όχι να υποταχθώ. Αυτή ακριβώς ήταν και η απορία μου σχετικά με το ποστ της alnair.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @dora_salonika: η υποταγή εμπεριέχει εξάρτηση, η υπακοή όχι
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αλλά, MasterJp, όλα επιδέχονται χειρισμών, ακόμη και η εξάρτηση. Έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @dora_salonika: αναλόγως του βαθμόυ συνηθείας εκχώρησης αποφάσεων από την πλευρα του υποταχθέντος
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος, αλλά υπό στο κρεβάτι.

    Με απλή εντολή δε γινεται να ξανααναλάβει τις αποφάσεις του ο υποταγμένος; Δε θα υπακούσει;