Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία και μαθηματικά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 22 Ιουνίου 2021.

  1. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Θα είχε ενδιαφέρον να επιχειρηθεί μια μαθηματική κωδικοποίηση/απεικόνιση/ερμηνεία της κυριαρχίας, αλλά αυτό θα απαιτούσε πρωτίστως να διερευνηθούν και να οριστούν οι καθοριστικές παράμετροι του φαινομένου κι επιπλέον να οριστεί το πεδίο εφαρμογής/παρατήρησης.
    Ο χώρος, ο χρόνος, η μάζα, η ενέργεια, η ταχύτητα, αποτελούν κρισημα μεγέθη αλλά οι μαθηματικές διατυπώσεις που τα εμπλεκουν στη γενικη θεωρία της σχετικοτητας είναι διάφορες αυτών της κβαντομηχανικής {άλλο πεδίο εφαρμογής).
    Συνεπώς, η μαθηματική προσέγγιση της "μακροσκοπικής" κυριαρχίας - βλέπε κυριαρχία σε επίπεδο κρατών, οικονομική κυριαρχία κλπ -πιθανοτατα απαιτεί διαφορετικές μαθηματικές διατυπώσεις απο την " μικροσκοπική" κυριαρχία - βλέπε βδσμιο - μολονότι τα κρισημα μεγέθη μπορεί να παραμένουν κοινά και στα δυο πεδία εφαρμογής.
    Το ζητούμενο ειναι βέβαια αρχικώς η ανάδειξη και κατόπιν αποδειξη των καθοριστικων παραγόντων της κυριαρχίας. Τα μαθηματικά που θα τους συνδεσουν έπονται.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με αφορμή την τοποθέτησή σου φίλτατε, δεν ξέρω αν η κυριαρχία μπορεί να κωδικοποιηθεί αμιγώς μαθηματικά, αυτό που προσπάθησα να κάνω εδώ με ψευτομαθηματικά ήταν να δώσω αναλογίες μεταξύ της κυριαρχίας όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και μαθηματικών εννοιών. Γι αυτά που ήθελα να πω μου αρκούσαν οι έννοιες των διανυσμάτων, της συνάρτησης και της τοπολογικής ομοιομορφίας και αν έστειβα το μυαλό μου θα μπορούσα να βρω κι άλλες αναλογίες πχ από θεωρία γράφων μέχρι λογισμό μεταβολών και δε συμμαζεύεται.

    Αυτό που ήθελα πάνω απ' όλα τα τονίσω είναι ότι όλων των ειδών οι κυριαρχίες έχουν κάποιες κοινές ιδιότητες και απλά χρησιμοποίησα μαθηματικές έννοιες για να το καταδείξω.

    Πχ αναγνωρίζω ότι η τοπολογική ομοιομορφία σημαίνει πολλά παραπάνω από "βασικές ομοιότητες" μεταξύ τελείως διαφορετικών σχημάτων (στην πραγματικότητα η χρήση του όρου ομοιομορφισμός μαθηματικά σημαίνει ότι κάθε κυριαρχία μπορεί να μετασχηματιστεί με συνεχή τρόπο σε κάθε άλλη, το οποίο φυσικά δεν ισχύει στη γενικότητά του)
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Βρίσκω ότι θα πρέπει κάποιος να το υπεραπλουστεύσει έτσι ώστε να έχει νόημα μία τέτοια και τόσο γενική περιγραφή.


    Με την μόνη διαφορά, ειδικά σε ότι αφορά τα του χώρου μας, ουδόλως σπάνιο θα ήταν το ξύλο να έχει θετικό πρόσημο και για τους δύο. Εάν περιοριστεί κάποιος σε μία τυπική συνοπτική ανάλυση της ορατής πράξης τότε υπάρχει μία ξεκάθαρη ροή από το ενεργητικό μέλος που προκαλεί προς στο παθητικό μέλος που αποδέχεται και αυτό θα μπορούσε να είναι διάνυσμα.

    Εάν ωστόσο δούμε αυτό που μετράει πίσω από όλα που διαδραματίζονται, που είναι και ο λόγος που αυτά διαδραματίζονται, τότε φοβάμαι ότι τα ψευδομαθηματικά δεν αρκούν.
     
  4. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Ερχεστε ειρηνικα?
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τον όρο πρόσημο ποιοτικά ενώ η χρήση του δεν είναι τέτοια, το πρόσημο απλά είναι δείκτης κατεύθυνσης.
    Δεν περιορίζεται από το Κ στο υ, υπάρχει και η αντίστροφη ροή και γι αυτό το λέμε "αλληλεπίδραση" και όχι επίδραση.
    Σαφώς και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του τόπικ. Ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω "τα ψευτομαθηματικά χρησιμοποιούνται κατ' αναλογία πραγματικών μαθηματικών όρων -with a grain of salt- με το πως βλέπω εγώ την κυριαρχία.

    We come from the land of the ice and snow,
    from the midnight sun where the hot springs flow.