Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος seirhna, στις 15 Ιανουαρίου 2007.

  1. Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    οι άνθρωποι δεν είμαστε σταθερές ποσότητες, ούτε στον χώρο ούτε στον χρόνο.
     
  2. free

    free New Member

    Απάντηση: Re: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    θα συμφωνήσω απόλυτα! απο προσωπική εμπειρία θα πω ότι κι εγώ έχω υπάρξει σε τέτοιες θέσεις εργασίας όμως γουστάρω τρελά να με διατάζει η κυρία μου και να αποφασίζει εκείνη.
     
  3. Voyager

    Voyager Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη συγκρίνονται δύο ανόμοια πράγματα. Η προσωπικότητα Μ/μας στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον είναι κάτι το μεταβλητό και μέχρι ενός βαθμού υποκειμενικό (π.χ. Κυριαρχικός/η μπορεί να είναι και κάποιος/α που δεν παίρνει όλες τις αποφάσεις αλλά ασκεί έλεγχο με το τρόπο που επηρεάζει τους/ις συναδέλφους. Αντίθετα, το τι μας ολοκληρώνει σε μία σχέση είναι σταθερό και, αν και εξελίξιμο, διατηρεί κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    Δεν έχω παρά να συμφωνήσω...
    Αν κι έχουν υπάρξει περιπτώσεις πλήρους μεταστροφής στη σεξουαλικότητα ενός ατόμου αλλά αυτό θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο.
    Συνήθως υπάρχει μία υποδομή η οποία ανατροφοδοτείται σε εξελικτικό επίπεδο.
    Αυτό με την μεταβλητότητα στον κοινωνικοεπαγγελματικό περίγυρο, ισχύει. Δεν μπορείς να κάνεις άλλωστε κι αλλιώς παρά να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες.
     
  5. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    Για εμένα η κυριαρχικότητα εντός και εκτός σχέσης δεν εκδηλώνεται με τις βρισιές, τις φωνές και τις σφαλιάρες, αυτά αν γίνονται είναι στα πλαίσια του ερωτικού παιχνιδιού ή στον τρόπο επιβολής του ανώτερου βαθμικά στέλεχους εταιρείας (πλην σφαλιάρες) στο κατώτερο του (εργασιακά) σε μια επιχείρηση. Όμως αυτό δεν δηλώνει κυριαρχικότητα, ούτε η συμμόρφωση του υφιστάμενου ατόμου σε αυτά φανερώνει υποτακτικότητα.

    Η κυριαρχικότητα, για εμένα, εκδηλώνεται μέσω της γνώσης και της παιδείας, αντίστοιχα η υποτακτικότητα μέσω της αφοσίωσης. Εντός κι εκτός σχέσης.

    Τώρα αν κυρίαρχα άτομα είναι υποτακτικά στην εργασία τους ή αντίστροφα υποτακτικά άτομα είναι κυριαρχικά στην εργασία τους έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες που δεν γνωρίζω. Πάντως οι περισσότεροι προσπαθούν να προσαρμόζονται.
     
  6. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    Η έννοια της κυριαρχικότητας πολλές φορές ταυτίζεται λανθασμένα με την δυνατότητα επιβολής ιδεών ή βίαιων πράξεων σε κάποιον τρίτο. Κάτι τέτοιο ίσως ίσχυε όταν οι άνθρωποι ήταν ακόμα ζώα και ζούσαν σε σπηλιές.

    Στο σύγχρονο, ημι-πολιτισμένο, κόσμο, θα συμφωνήσω με τον lucozade, και θα συμπληρώσω οτι η πραγματική κυριαρχικότητα εκφράζεται πλέον μέσω τριών πραγμάτων:

    Α) Της γνώσης, δηλαδή της κτήσης ουσιαστικών πληροφοριών. Όσο πιο ανώδυνη η διαδικασία απόκτησης από τρίτους, τόσο λιγότερες και οι αρνητικές επιπτώσεις.

    Β) Του ορθού τρόπου διαχείρισης και οργάνωσης των εν λόγω πολύτιμων πληροφοριών

    Γ) Της αξιοποίησης των πληροφοριών προς όφελος των άμεσα εμπλεκομένων και ίσως κάποιων τρίτων ευνοουμένων.

    Όλα αυτά προϋποθέτουν αρχικά γνώση, ορθή παιδεία, δίκαιη κρίση και φυσικά πολύ όρεξη και ελεύθερο χρόνο. Οι έχοντες περισσότερη γνώση και πληρέστερη παιδεία μπορούν και κρίνουν καλύτερα, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις τους να φέρουν εν καιρώ μεγαλύτερο αντίκτυπο, δηλαδή μεγαλύτερη ισχύ, κάτι που τους καθιστά αυτομάτως κυρίαρχους, ειδικά όταν η άλλη πλευρά δεν είναι εξίσου καλά προετοιμασμένη.

    Η έννοια της κυριαρχικότητας τώρα στο sex γενικότερα και το bdsm, δε διαφέρει και πολύ. Ποιο πολύ διαφέρει η διαχείριση.

    Αν μάθουμε τα κουμπιά του άλλου και διαχειριστούμε με ορθή κρίση τις αντιδράσεις του στον ερωτικό τομέα, τον έχουμε κατ' ουσία υποτάξει στα ίδια του τα θέλω. Τα οποία φροντίζουμε να τα διαχειριζόμαστε μέσω π.χ. ενός απλού μοντέλου ελέγχου έντασης ή συχνότητας, δημιουργώντας παράλληλα εξάρτηση, η οποία οδηγεί αναγκαστικά σε μερική ή ολική παράδοση της ερωτικής κυριαρχίας.

    Εναλλακτικά, το σύνηθες στην Ελληνική πραγματικότητα, για να μην κουράζονται πολύ κιόλας οι καραμαστεράδες, απλά έχουν τη σκλάβα να τοππάρει, να της κάνουν ασυζητητί όλα τα γούστα για να μην χάσουν το μουνί, και στο τέλος αφού αυτή περάσει σούπερ, γράφει και καμιά μαλακο-ιστοριούλα του ποδαριού στο φόρουμ για το πόσο γαμάτος είναι ο "αφέντης" και είναι όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

    Μπορεί να κάνω και λάθος...
     
  7. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχία και υποταγή εντός και εκτός προσωπικών σχέσεων

    Δεν ξέρω αν κάνεις σωστό ή λάθος αλλά πολύ decadence ακούγεται αυτό που περιγράφεις...

    εγώ πάλι είχα την εντύπωση πως ούτως ή άλλως το "Κυρίαρχος" του bdsm δεν ταυτίζεται με τη ζωή του ατόμου, δηλαδή είναι θέμα μόνο (άποψη μου) τι σε φτιάχνει σεξουαλικά/ερωτικά κτλ. Δικαίωμα στον έρωτα όλοι έχουμε άρα ακόμα και ο κυρ Ρούλης (υποχωρητικός και αγχώδης στη δουλειά του) με το καθαριστήριον στη γωνία (εικονικό παράδειγμα), μπορεί να είναι "Κυρίαρχος" και μπορεί να είναι ίσως και καλύτερος κυρίαρχος από ότι επαγγελματίας, οπότε νιώθει και καλύτερα από τον ρόλο του "επιτέλους αναγνωρίζεται η αξία μου", παρά από τη δουλειά του "Μα τι χρώμα είναι αυτό κύριε Ρούλη, χάλια μου το κάνατε το τζινάκι...", LOL...

    το ίδιο για τον υπάλληλο όπου και αν είναι κτλ. Νομίζω....

    Το θέμα είναι ποιος είσαι; αυτός που αναγκάζεσαι να είσαι ή αυτός που επιλέγεις να είσαι; όπως λένε "δώσε εξουσία στον άνθρωπο για να δεις ποιος πραγματικά είναι..." αλλά πρώτα μάλλον χρειάζεται να το πιστέψεις και εσύ ο ίδιος. Αν η ερωτική σου ταυτότητα ωστόσο δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη ζωή σου, το πρόβλημα είναι οτι δεν πείθεις. Ίσως ένας λόγος που ο κύριος Ρούλης δεν θα ήθελε να απογοητεύσει τη sub του και να της πει πως έπλυνε τρεις φορές το τζινάκι και για να κρατήσει την πελάτισσα της έκανε δώρο και ένα στεγνό καθάρισμα δωρεάν. Παράδειγμα, μπορεί να έχετε και καλύτερο.
     
    Last edited: 7 Αυγούστου 2013