Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κύπρος Ώρα Μηδέν!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Lady in Corslet, στις 6 Μαϊου 2011.

1. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Κύπρος Ώρα Μηδέν!

Eγώ θα έδινα το σκυλί για ένα διάστημα σε κάποιον να το προσέχει (1-2 χρόνια).. Αν δεν μπορούσα να κάνω αυτό θα το χάριζα αφού θα διάλεγα νέο αφεντικό.

Αν δεν είσαι σε θέση να ζείς χωρίς χρέη γιατί αναλαμβάνεις μια δεύτερη ζωή;
    Τα χρέη δεν ξέρω τι θα μπορούσες να τα κάνεις γιατί εξαρτάται από το ύψος, τους λόγους που τα απέκτησες (πχ. προσωπικό σφάλμα στην αντιμετώπιση ή απρόοπτη ανάγκη  και τα έσοδα.
    Το ότι είναι από τα μεγαλύτερα law firms της Κύπρου δεν σημαίνει ότι δεν υπάγεται στους νόμους ή ότι μπορεί να τους αψηφεί. Μαρονίτης δεν ξέρω τι σημαίνει.

Προσωπικά θα προτιμούσα να γίνω καθαρίστρια από το να με εκβιάζει ο κάθε πικραμένος. Αλλά πάλι εξαρτάται από τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του καθενός. Εμένα η καριέρα μου και οι δουλειές μου πάνε καλά (όσο γίνεται να πηγαίνουν καλά σε τέτοια εποχή) γιαυτό και μόνο το λόγο. Δεν θα πούλαγα την ψυχή μου στο διάολο για να την έχω..

Το θέμα δεν είναι ακριβώς να βρεις δικαιολογίες για αυτό που βάζεις τον εαυτό σου να ζει. Το θέμα είναι να καταλάβεις πόσο μεγάλο μέρος ευθύνης έχεις και κατά πόσο θα μπορούσες πραγματικά να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη ανάλογα με αυτά οπυ θυσιάζεις.

πχ. Εγώ θέλω μηχανη. Για να τη συντηρώ θελω δουλεια. Για να έχω δουλειά καταβάλω Α ώρες για Α λεφτά. Βρίσκω δουλειά που μου δίνει σε Α+4 ώρες Α λεφτά + προοπτικές εξέλιξης + έναν στριμμένο άνθρωπο + ένα πατημένο εγωισμό. Που σημαίνει θα έχω όσα περίπου θέλω αλλά θα πρέπει να χάνω 4 ώρες και Α ψυχικές αντοχές για να τα έχω.. Βλέπω την εξίσωση. Αξίζει η θυσία των ωρών, των χρημάτων και της ψυχικής υγείας που κάποια στιγμή θα επηρεάσει και τη σωματική μου υγεία για αυτά που κερδίζω;

Αν ναι μένω. Είναι δική μου ευθύνη να θυσιάσω 4 ώρες και Α ψυχικές αντοχές για να έχω αυτά που επέλεξα να θέλω. ΑΝ όχι ψάχνω για άλλη δουλειά που να έχει άλλη εξίσωση.

ΤΟ θέμα θέλει, συγκέντρωση, ρεαλισμό και ταξινόμηση, προτεραιοτήτων, αναγκών και εναλλακτικών. Θα βρεις την άκρη. Το θέμα είναι να καταλάβεις τις εναλλακτικές σου.

Πως τον λένε τον εργοδότη σου;

2. ae1969

ae1969 Regular Member

Re: Απάντηση: Κύπρος Ώρα Μηδέν!

Καλά υπήρχαν και κάτω τα "καλόπαιδα" της ΕΟΚΑ Β' (αλλά και ο Μακάριος και το ΑΚΕΛ από την άλλη πλευρά) που έβαλαν το χεράκι τους.

Τώρα σε σχέση με τους Ελλαδίτες και το 1974 να μην ξεχνάμε πάντως και τις μάχες που δόθηκαν στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και στο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, την αποστολή "Νίκη" (έχει αφήσει άναυδους δεκάδες πιλότους πολεμικών αεροποριών σε όλο τον Κόσμο) και τα παλικάρια που ενώ απολύονταν και βρίσκονταν εν πλω προς Ελλάδα ζήτησαν και γύρισαν πίσω (και κάποιοι άφησαν εκεί τα κοκκαλάκια τους), τον Ταγματάρχη Κουρούπη...

@Uther --> Μαρωνίτες είναι Χριστιανοί Συριακής καταγωγής (περίπου 6000 σήμερα) που ζουν στην Κύπρο από τον 7ο αιώνα, αναγνωρίζονται ως θρησκευτική ομάδα και δικαιούνται από το Σύνταγμα του 1960 την στάνταρντ εκλογή ενός βουλευτή.

3. Απάντηση: Κύπρος Ώρα Μηδέν!

H Κυπρος ειναι η μονη αρχαια ελληνικη αποικια που παρεμεινε ελληνικη και ελληνοφωνη μεχρι σημερα. Εχοντας μεινει εκει επι 8 μηνες, μπορω να πω οτι δεν ενιωσα ποτε ξενος. Αυτο δε σημαινει οτι μας συμπαθουν ολοι εκει, αλλα σιγουρα δεν συμβαινει και το αντιθετο...

4. Sirbaid

Sirbaid Regular Member

Eτυχε να μείνω για δουλειες στην Κύπρο αρκετές φορές... και εχω να παρατηρήσω το εξής:
    Υπαρχουν ατομα που μας συμπαθούν και άτομα που δεν μας συμπαθούν.. . απλά δείτε το κομματικά....
    Υπαρχουν ατομα που θέλουν να κάνουν δουλειές με Ελληνες και άλλοι που δεν θελουν γιατι το θεωρούν χαμένο.
    Υπάρχουν άτομα που έιμαστε αδέρφια και άτομα που μας βλέπουν εχθρικά....

Από την άλλη έχω ταξίδεψει αρκετά εξω και μπορώ να πω ότι το ίδιο συνάντησα Ιταλία, Γαλλία Ισπανία Βουλγαρία Σουηδία Ολλανδία Ηνωμ Πολτιείες Καναδά.

Απλα η μονη διαφορά είναι ότι η Κύπρος είναι δίπλα μας το μονο μερος που μιλούν επίσημα Ελληνικά...και ίσως αυτό μας κανει να το βλέπουμε διαφορετικά...

5. seeker

seeker New Member

Συνηθως αρεσκομαι να παρατηρώ τις συζητησεις. αλλα καθ'οτι Κυπριος θα ηθελα να παραθεσω και τη δικια μου αποψη σε ενα θεμα που νοιωθω πως με προσβαλει σε καποιο βαθμο.

Δεδομενο ειναι πως οπως το 1100 π.Χ. ειχαμε την καθοδο των Δωριαιων απο το Βορρα, τωρα εχουμε την καθοδο των Ελληνων. στουσ χαλεπουσ καιρουσ που ζουμε η αναγκη για εργασια σπρωχνει (οπως και πολλουσ αλλουσ λαους) να κινηθούν προσ πιο "ευφορα βοσκοτοπια", εχοντας παντα στο μυαλο την οσο πιο ευκολη και ομαλη προσαρμογή στο νεο περιβαλλον. Λογικα οι Ελληνες εχουν στο μυαλο τους σαν πρωτη λυση την Κυπρο. κατα βαση λογω ιδιας γλωσσας, ιδιας θρησκιας, ισως και κοντινης νοοτροπιας. Αυτο, απο τη δική μου τουλαχιστον οπτική γωνια ειναι κατι που δεν διαφωνει κανεις. Το εχουν ξανακανει οι Ελληνες (Γερμανια, Αμερικη, Αυστραλια,Αγγλια κοκ κοκ) και το εχουν κανει και οι Κυπριοι στα ιδια μερη.

Τα προσωπικα μου δεδομενα ειναι ελαφρως αντιθετα απο της Lady in Corslet, αφου το αφεντικο μου (καθηγητης πανεπιστημιου, αρα δεν τον πολυκοβω να πειναει με 4-5000 ευρο τον μηνα) ειναι Ελλαδιτης (αγνοω γιατι το "Ελλαδιτης" θεωρηθηκε προσβλητικο σε πιο πανω posts, ισως εγινε μπερδεμα με το "καλαμαρας" οπου και παλι προσωπικα θα το θεωρουσα ως κομπλιμεντο αφου πηγαζει απο το "χαρτι και καλαμαρι" καθ'οτι οι γραμματιζουμενοι ηταν ολοι Ελληνες!!) τα αλλα 2 μελη του group μας ειναι επισης απο ελλαδα αφηνοντας μονο τα 2/5 κυπριους. Το αφεντικο μου, λόιπον, ειναι ενας δυναστης. Εχει ερθει πριν 4 χρονια στο νησι, μας εκμεταλλευεται στεγνα χωρις υπερωριες και bonus (μονο πονους θα ελεγα) αλλα δυστυχως λογω εξειδικευσης του επαγγελματος μου δεν μπορω να δουλεψω καπου αλλου και στο θεμα μου στην Κυπρο. Με τα αλλα 3 παιδια περναμε σενια. (οι 2 εχουν φερει και τις γκομενες τους κατω για να βρουν δουλεια!!)

Επισης να αναφερω πως κατα τη διαρκεια των σπουδων μου στην Ελλαδα, περασα και γω απο το αλλοδαπων, ειδα και γω τη φατσα του σπιτονοικοκυρη όταν του ειπα την καταγωγη μου και ειδα και γω τη διακριση απο τους καθηγητες όταν με ακουσαν να μιλαω με την γλυκητατη (κατ’εμε) προφορα μου....

Δεδομενο ειναι επισης πως εχουμε κατακλυστει απο ρουμανουσ, βουλγαρους, ινδους, πακιστανους κινεζους ακομα και τουρκοκυπριους. Η Κυπρος εξ απαλων ονυχων ηταν κεντρο διερχομενων και γενικα οι κυπριοι ειμαστε familiarized με την ιδεα ανθρωπων διαφορετικης προελευσης στο νησι. Μπορει να βιωσε καποιος αντιπαθεια και επιφυλακτικοτητα απο στενομυαλους Κυπριους που ποτε δεν εφυγαν απο δω να παν εξωτερικο να ζησουν και να διευρυνουν οριζοντεσ και πνευμα, μπορει να βιωσε ρατσιστικες συμπεριφορες απο ΕΛΑΜιτες (ελληνικη χρυση αυγη), μπορει 1002! Αυτό που με χαλαει στο post εδώ είναι η προσπαθεια να τσουβαλιαστουμε ολοι οι Κυπριοι λογω συμπεριφορων ορισμενων…… ΔΕΝ είναι ολοι οι ρουμανοι κλεφτες, δεν είναι ολοι οι αλβανοι φονιαδες, δεν είναι ολοι οι ελληνες κομπιναδοροι, δεν είναι ολες οι κινεζες πουτανες, δεν πουλαν ολοι οι μαυροι CD, υπαρχουν και πακιστανοι που μπορουν να μιλησουν Αγγλικα και να καταλαβεις τι λενε:rollinglaugh: και δεν είναι ολοι οι Κυπριοι ξαδερφακια του Ξενιου Δια!!

Ας σταματησουμε απλα να γενικεύουμε συμπεριφορες ανθρωπων και ας κοιταξουμε τον καθενα στα ματια, να επικεντρωθουμε στη διαφορετικοτητα του βλεμματος και της ψυχης του.

Αυτά ειχα να πω…..

p.s. μπορω να εισηγηθω μερη (καφετεριες,barακια)οπου αυτος ο "ρατσισμος" που βιωνεις να ειναι μια αγνωστη συμπεριφορα!

6. Angels Guardian

Angels Guardian Regular Member

Για να καταλάβω φίλε μου για σένα ένας Κύπριος δεν είναι Έλληνας? Δεν θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα? Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος στην ανάγνωση της καταχώρησής σου? Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με τα γραφόμενα σου πάνω στο θέμα αυτό και θα ήθελα αν σου είναι εύκολο μια διευκρίνιση.

7. Lady in Corslet

Lady in Corslet Mind the gap...

Κάπου χάθηκε το point στον αρχικό σκοπό του νήματος που άνοιξα... Εγώ απλά ήθελα να ενημερώσω άτομα τα οποία ζούνε στην Ελλάδα και σκεφτονται να έρθουν για το τι αντιμετώπιζα κ αντιμετωπίζω εδώ... Με λύπη μου είπα ότι περιεργες συμπεριφορές αντιμετώπισα όχι από μερικούς....αλλά από αρκετούς Κύπριους...Είναι απίστευτα εκνευριστικό να ακούς από Κύπριους συναδέλφους πικρόχολα "αστειάκια" σχετικα με την κατάσταση στην οποία είναι η Ελλάδα κ να μην μπορείς κι εσύ να τους κανεις λίιιιιγη "πλάκα¨γιατί απλά παρεξηγούν τραγικά εύκολα...μας κριτικάρουν ως Κύπριοι...όχι ως Έλληνες που απλά μένουν μακρια από τον κυρίως κορμό της Ελλάδας..Και να τονίζω και πάλι ότι δεν ήρθα καθόλυ προκατηλημένη εδώ κι οτι ειχα την αίσθηση ότι είμαστε ο ίδιος λαός λόγω του ότι ο πατέρας μου είναι Κύπριος...απλά είδα ότι τις καλαμαρούδες τις θεωρούν καλές στο πήδημα...και γι αυτό κ είναι ιδιαίτερα γλυκύς στην αρχή..μόλις δουν ότι δεν παίζει πήδημα στην υπόθεση σε πηδάνε με 1002 άλλους τρόπους...λολ