Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κ vs Υ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος smelly_cat, στις 12 Μαϊου 2016.

1. Εσύ θα το κρίνεις, αγαπητέ. Στον εαυτό σου λογοδοτείς για τις επιλογές σου. Εφ' όσον μπήκες στη σχέση ως υ και κατέληξες να έχεις την εξουσία, φαντάζομαι πως δεν ήταν αυτό που ήθελες. Πες μου αν κατάλαβα λάθος. Επομένως, η σχέση αυτή ήταν ανεπιτυχής με όλα τα κριτήρια.

2. Δεν μπήκα σε καμία σχέση ως Υ. Οι υποτακτικες μου τάσεις μεταφράζονται ως θαυμασμός ως προς το γυναικείο φύλο και όχι ως χειραγώγηση. Δεν είμαι Υ. Και ποτέ είπα εγώ ότι είχα την εξουσία; Μάλλον δεν με κατάλαβες σωστά. Άσε με τώρα να φάω την λουκανοπιτα μου. :-D

3.   Καλή όρεξη...

4. Το versus δεν αναφέρεται στον τίτλο του θέματος με τη κλασική έννοια. Αναφέρεται στο ποιος επικρατεί. Μάλλον δεν είναι σαφές αφού δε το επεξήγησα.
    Σχετικά παρομοίωση της σχέσης με ομαδική (δυαδική) υπόθεση θεωρώ πως έτσι είναι στις σχέσεις γενικότερα. Δεν είναι αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της bdsm σχέσης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η διαχείριση της εξουσίας. Έχω ακούσει τόσες διαφορετικές απόψεις από Κ και Υ που τελικά αυτό που κατέληξα είναι πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο-ταμπέλα. Είναι κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν μια σχέση bdsm. Δεν είναι απόλυτο πως θα ακολουθούν όλοι την ίδια οδό.
    Η αρχική μου απορία-διαπίστωση περί μπερδέματα στο ποιος κινεί τα νήματα νομίζω έχει λυθεί.

5. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Καταρχήν δεν ανηκω στο κοινό οπου το D/s είναι μια καυλα. Έχω άλλη άποψη και είναι κάτι πολύ βαθύτερο για εμένα, με πολλές ευθυνες και υποχρεώσεις, όχι πάντα ευχάριστο, είμαι υπέρ της παραδειγματικης τιμωρίας και πολλά άλλα.

Δεν το έχεις κάνει πιο δύσκολο, το έχεις μπερδέψει τελείως αυτή τη στιγμή το θέμα νομίζω και έχει ξεφύγει από το D/s πλαίσιο, πηγαίνει προς ολοταχώς για M/s ή έστω σε T. P. E. κάτι το οποίο δεν γίνεται με το καλημέρα. Είναι πολύ ευαισθητοι οι τομείς που αναφέρεις και εάν έχεις κάνει το λάθος ή σωστό (αναλόγως) να δώσεις τη συγκατάθεση σου στο να αποφασίζει κάποιος άλλος αντί για εσενα επί των θεμάτων, ας αναλαβεις την ευθύνη των πράξεων σου.

Προσωπικά σε ότι αφορά την παράδοση ελέγχου σε τέτοια θέματα, φρονω πως δεν την έδινα ποτέ και σε κανέναν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το συζητουσα μαζί του για να με βοηθήσει να πάρω κάποιες αποφάσεις εάν χρειαζόταν

Για να κλείσω, προσέχουμε για να έχουμε. Προσέχουμε τι λέμε, προσέχουμε σε ποιον τα λέμε, τι υποσχομαστε και αναλαμβανουνε πάντα τις ευθύνες των πράξεων μας.

Last edited: 12 Μαϊου 2016
  6. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Κι εμένα μου είχαν λείψει οι διαφωνίες μας, πάλι καλά γιατί θα σου ζητούσα διαζύγιο χαχα. Αν κοιτάξεις πίσω, δεν έκανα like σε μια άντε δυο απ' τις σκέψεις σου?
    Και ξέρεις καλά, ότι η συμπάθεια ή η εκτίμηση δεν πέφτουν απ' τον ουρανό, όχι για μένα τουλάχιστον. Άρα τόσο πολύ δεν διαφωνούμε.
    Απλά είπα να το "απλώσω" λιγάκι παραπέρα ( ναι, διάβασα και τις εναπομείνασες σελίδες ). Το λοιπόν, για να διαφωνήσω μια μυτούλα με την τελευταία σου παρέμβαση και να κάνουμε διάλογο αν θέλεις. Κυριαρχία αν δεν απατώμαι ( τουλάχιστον κάποια λεξικά που μόλις κοίταξα ), σημαίνει απόλυτη υπεροχή σ' έναν τομέα ή η ανώτατη, η απεριόριστη δύναμη επιβολής την οποία ασκεί ένα κράτος, ένας οργανισμός ή ένα οργανωμένο σύνολο ( και κατ' αναλογία στην προκειμένη ένας άνθρωπας σ' έναν άλλο ).
    Επιβολή και συναίνεση δεν συμβαδίζουν. Άρα ( πάντα με το φτωχό μου το μυαλό ), συναινώ στο να κυριαρχήσει κάποιος/α επάνω μου ( δη στα "σημεία" που του/της προσφέρω, θέτοντας κόκκινες γραμμές ), μάλλον κυριαρχία ( με την στενή της έννοια ) δεν είναι. Ξανά μανά υπό αίρεση αυτό το τελευταίο, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω μέχρι που θα ήθελε κάποιος/α να υποταχθεί ή τι δεξιότητες θα είχε κάποιος/α άλλος/η, που να κατάφερνε, να επιβάλει ( ναι, επιβάλει ) μια μικρότερη ή μεγαλύτερη κυριαρχία σε κάποιον/α άλλο/η.
    Πάντα για μένα, ο Κυριαρχικός άνθρωπας δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε "έτοιμο/η" ή όχι υποτακτικό/η παρτενέρ. Και ότι κάποια πράγματα ( λέγε με D/s και οι όποιες λεπτομέρειες του ) είναι όπως σωστά είπες εξ αρχής δηλωμένα και λυμένα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι μένουν σώνει και καλά απαράλλακτα. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Μπορεί τα όποια όρια να διευρυνθούν, μπορεί και να στενέψουν. Μπορεί τ' όποιο D/s ν' αντέξει για καιρό, μπορεί και να μην αφήσει καν την "πίστα απογείωσης".

Το πλαίσιο δεν κάνει τον άνθρωπο, εμένα με με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο σ' αυτό. Εμένα, δεν σημαίνει ότι για κάποιους/ες τ' όποιο πλαίσιο δεν θα ήταν σημαντικότατο στοιχείο της σεξουαλικής/ερωτικής τους εκφράσεως. Τόσο σημαντικό που να υπερκέραζε ακόμη και τα πιθανολογούμενα συναισθήματα.
    Κυριαρχία δίχως συναίνεση, αν και όταν υπάρχει, για μένα είναι απλά κυριαρχία ( με ή δίχως mindfuck είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ). Ως προς τον χειρισμό, την εξαπάτηση ή την εκμετάλλευση, κάποιος/α μπορεί να είναι Κ και δίχως να χρησιμοποιεί αυτά τα "ευγενή" εργαλεία. Όπως - κι εδώ σωστά - έγραψες το Κ στοιχείο νοιάζεται πρωτίστως για να ικανοποιήσει τα δικά του θέλω, εκείνα του υ έπονται - τουλάχιστον θεωρητικά - και είναι εκείνο που υ θα έκανε κάποιον/α - ξανά θεωρητικά -.

Ίσως και να μην έχω "πιάσει" σωστά εγώ τ' όλο θέμα κυριαρχία/υποταγή, αλλά "κοσκινίζοντας" τουλάχιστον τα ειλικρινά πάρα πολλά που εδώ μέσα έχω διαβάσει.
    Ελάχιστοι/ες μου έχουν δώσει την εντύπωση, ότι δεν στροβιλίζονται γύρω απ' το s/m, όσα "φιογκάκια" κι αν χρησιμοποιούν. Βέβαια, η άποψη τους παραμένει σεβαστή.
    Εμένα δεν έχουν να με πείσουν για κάτι, πόσο μάλλον όταν αφορά μονάχα την δική τους ζωή και όχι την δική μου.

Last edited: 12 Μαϊου 2016
  7. Δε ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για απόλυτη παράδοση στον Κ και τη κυριαρχία του εφόρον βάζεις όρια. Αλλά προφανώς και είναι σεβαστή η άποψή σου.

8. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

Καλή μου, που είδες να γράφω απόλυτη παράδοση; Απόλυτη παράδοση είναι το T. P. E. το M/s κάτι το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από το D/s και αυτό σου εξηγώ στο προηγούμενο ποστ μου. Μιλάμε για Κ και υ και όχι για M και s, γιατί τα μπερδεύεις όλο και περισσότερο;

9. Το γλυτώσαμε το διαζύγιο προς το παρόν  
    Μου αρέσει να συζητώ μαζί σου γιατί δεν είσαι κολλημένος ή, και να είσαι, έχουμε τα ίδια κολλήματα, οπότε μπορούμε να συνεννοηθούμε..χαχχαχ

Η κυριαρχία με την κοινωνική και πολιτική έννοια εκφράζεται μέσω της επιβολής (άποψης, ισχύος, απόφασης). Μέχρις εδώ δε νομίζω ότι θα είχε κάποιος αντίρρηση. Στον κόσμο του bdsm, όπως τον έχω αντιληφθεί, η κυριαρχία είναι συναινετική, χωρίς να αποκλείω την ύπαρξη περιπτώσεων που επιβάλλεται ή υποβάλλεται.

Από εκεί και πέρα, ο κυρίαρχος εντός της σχέσης και εντός του συναινετικού πλαισίου, καλείται να ασκήσει την κυριαρχία του διαχειριζόμενος την εξουσία με τρόπο που να μην νιώσει ο ίδιος εκτεθειμένος και να μη "ξενερώσει" τον υ. Σε αυτό το σημείο, και με δηλωμένη την παράδοση της εξουσίας από το υ, μπορούμε να μιλάμε για επιβολή. ΟΚ, θα μου πεις, ντεμέκ επιβολή. Ίσως για κάποιον που παρατηρεί τη σχέση απ' έξω. Για τους εμπλεκόμενους όμως είναι αυθεντικός τρόπος σχετίζεσθαι.

Με την ευρεία έννοια, όλη η ζωή μας είναι μια πρόβα θανάτου, άρα παρωδία... 

10. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Ίσως - αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει - αυτό το ποστ του @MasterJp θα σε βοηθούσε να ξεκαθαρίσεις τα διάφορα επίπεδα παράδοσης ελέγχου και αρκετή ορολογία.

11. tithon

tithon Contributor

δεν κατορθώνω συχνά να γίνω κατανοητός, είναι ελλάτωμά μου, το γνωρίζω.
    αλλά φοβάμαι πως κι εσείς με διαβάζετε βιαστικά.
    είναι διαδεμομένο χαρακτηριστικό των δυαδικών σχέσεων το "απαράβατα" και το "χωρίς πρωτάθλημα"; σας χάνω με τη σειρά μου.
    οτι οι ασύμμετρες σχέσεις εκτείνονται πέραν του "επώνυμου" bdsm είναι και δική μου παρατήρηση, αλλά δεν αλλάζει ο συσχετισμός.

κατευθυνόμαστε αργά στον προσδιορισμό κοινής βάσης για να ξεκινήσει διάλογος  

12. bumblebee

bumblebee Contributor

Αυτο ειναι σαφως καλυτερο και εχει και κρυφο οφελος για μενα  . Λεπον, αγνωστες λεξεις για την καρτελα   σημειωνω :

αναστοχαστεις, συζευξη, διηνεκες, ενυπαρχουν, αναγωγη