Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λήψη οιστρογόνων και επιπτώσεις.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος pink_butterfly, στις 21 Ιουνίου 2019.

  1. *Πρόσφατα διάβασα ένα επιστημονικό άρθρο το οποίο και σας παραθέτω παρακάτω. Θα παρακαλούσα κυρίως μέλη που έχουν προσωπική εμπειρία να καταθέσουν και με βοηθήσουν ώστε να αποφασίσω αν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία λήψης οιστρογόνων. Ευχαριστώ.

    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Άνδρες μετατρέπονται σε γυναίκες…



    Αρχική πηγή «Are MEN turning into women?» από τη διατροφολόγο Alia Almoayed. Δημοσιεύτηκε την 23η Μαΐου 2010, ακολουθεί μετάφραση:

    Η θηλυκοποίηση των ανδρών…
    Αν είστε άντρας και έχετε βαρεθεί να ακούτε για προβλήματα γυναικείων ορμονών και για «γυναικεία θέματα», τότε πρέπει να το διαβάσετε αυτό.

    Πολλοί άνδρες σήμερα βιώνουν, εν αγνοία τους, μια ορμονική μεταβολή που επηρεάζει την ορμονική ισορροπία τους και αρχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα υγείας, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες!


    Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν σε ηλικία, τα φυσιολογικά επίπεδα της τεστοστερόνης τους (της βασικής αντρικής ορμόνης) ελαττώνονται. Ως αποτέλεσμα της μείωσης των αντρικών ορμονών, η αναλογία μεταξύ ανδρικών και γυναικείων ορμονών μεταβάλλεται και τα οιστρογόνα (οι βασικές γυναικείες ορμόνες) αρχίζουν να κυριαρχούν, κάνοντας σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία τους, μέσω της εκδήλωσης στον ανδρικό οργανισμό «γυναικείων» συμπτωμάτων, χαρακτηριστικών της επίδρασής τους.

    Το πρόβλημα είναι ότι, στην εποχή μας πλέον, τα επίπεδα των οιστρογόνων στα σώματα των ανδρών δεν αυξάνονται μόνο εξ αιτίας των ανωτέρω, φυσικών αιτίων· οι άνδρες σήμερα εκτίθενται όλο και περισσότερο σε ορμόνες και ομοειδείς ουσίες, μέσω της επαφής τους με το περιβάλλον και μέσω της διατροφής.

    Από πού προέρχονται αυτές οι ορμόνες;
    Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί εκτενώς ορμόνες μέσα στις ζωικές τροφές (κυρίως οιστρογόνα), προκειμένου να αυξάνεται το σωματικό βάρος και να επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης αυτών των ζώων. Ως αποτέλεσμα, πολλές από τις τροφές που τελικά καταναλώνουμε περιέχουν ορμόνες, τις οποίες εμείς ούτε γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε. Παραδείγματα περιπτώσεων τέτοιων τροφών που καταναλώνουμε και περιέχουν ορμόνες είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, τα τυροκομικά, τα αυγά, κτλ.

    Μια άλλη αιτία που συμβάλλει στη διατάραξη της ορμονικής ισορροπίας είναι η ζάχαρη. Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα αυξάνεται. Η περίσσεια ινσουλίνης στο σώμα, ανατρέπει την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ ανδρικών και γυναικείων ορμονών, επιτρέποντας στις γυναικείες ορμόνες να κυριαρχήσουν. Και οι άνθρωποι σήμερα καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη από ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Η ζάχαρη δεν υπάρχει μόνο στις σοκολάτες και τα γλυκά, αλλά και στα δημητριακά, στα ανθρακούχα ποτά, στα οινοπνευματώδη, στους χυμούς φρούτων, ακόμα και σε σάλτσες ζυμαρικών.

    Επιπλέον, με την αύξηση των συνταγογραφήσεων αντισυλληπτικών και HRT, καθώς και την αύξηση των ορμονικών αγωγών σε ζώα, μεγάλες ποσότητες από ορμόνες καταλήγουν στο αποχετευτικό σύστημα, μπαίνοντας μέσα στον κύκλο ανακύκλησης του νερού. Ακόμα και εάν δεν πίνετε νερό από τη βρύση, το νερό αυτό χρησιμοποιείται επίσης για το πότισμα των χωραφιών και των ζώων, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο τέλος καταλήγουν και πάλι στο πιάτο μας.

    Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ορμόνες έρχονται σε επαφή μαζί μας και μέσα από τοξίνες του περιβάλλοντος. Αυτές οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα και επενεργούν σαν κανονικές ορμόνες. Ονομάζονται ξενο-οιστρογόνα. Προέρχονται από το μολυσμένο περιβάλλον, από σπρέυ, από εντομοκτόνα πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά, από το κάπνισμα, από σφραγίσματα στα δόντια (όταν αυτά περιέχουν υδράργυρο), από το φθόριο, από τα πλαστικά σκεύη και μπουκάλια, από συνθετικές ίνες ρούχων που ακουμπούν πάνω στο δέρμα μας, από σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες, προϊόντα περιποίησης και από πολλά άλλα.

    Τι επιπτώσεις έχουν οι ορμόνες?
    Στον γυναικείο οργανισμό, η περίσσεια ορμονών προκαλεί προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), πόνους στο στήθος, προβλήματα με την περίοδο, υπογονιμότητα, ακόμα και διαφόρους τύπους καρκίνου των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος· στους άνδρες, ορισμένες από τις επιπτώσεις της επικράτησης των γυναικείων ορμονών είναι:

    • Μείωση της μυικής μάζας και δύναμης
    • Θηλυκοποίηση του ανδρικού σώματος (πχ αύξηση μεγέθους του στήθους ή ακόμα και μείωση μεγέθους του πέους)
    • Αύξηση σωματικού βάρους, ειδικά γύρω από τη μέση
    • Έντονες διακυμάνσεις στη διάθεση και τάσεις κατάθλιψης
    • Μείωση ερωτικής επιθυμίας και, ενδεχομένως, στυτικές δυσκολίες
    • Μειωμένη γονιμότητα και χαμηλές μετρήσεις σπέρματος
    • Απώλεια οστεϊκής μάζας και αυξημένη πιθανότητα οστεοπόρωσης
    • Αυξημένος κίνδυνος ασθενειών όπως ο καρκίνος του προστάτη, καρδιοπάθειες και διαβήτης
    • Εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος και μικρότερη αντίσταση σε κρυολογήματα και μολύνσεις
    • Εξασθένιση μνήμης και επιτάχυνση γήρανσης
    https://laspas.gr/2011/02/13/πώς-οι-άντρες-μετατρέπονται-σε-γυναίκ/
     
    Last edited: 21 Ιουνίου 2019
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Χωρίς να έχω εμπειρία αλλά επειδή σκέφτεσαι σοβαρά να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία, μήπως θα ήταν καλύτερο να ψάξεις και να αντλήσεις πληροφορίες από ιατρικές έρευνες;
     
  3. Xarhs

    Xarhs Hard limits: Μπουζούκια, Δράκοι και Μονόκεροι

    Ακριβώς αυτό, και ρωτά και κάποιον γιατρό να σου πει τις παρενέργειες και τι προβλήματα μπορεί να βρεις μπροστά σου. Μην βασίζεσαι σε κάτι που λέει ένας μόνο διατροφολόγος.

    Δεν κάνουμε doctor shopping για να δούμε ποιος λέει τα πράγματα όπως θελουμε να τα ακούσουμε, αλλά όπως είναι στην πραγματικότητα.
     
  4. Eυχαριστώ
     
  5. Ναι
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  7. deppie_cd

    deppie_cd Regular Member

    Εναλλακτικά βέβαια... μπορούμε να το ρίξουμε στα κοτόπουλα...