Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 19 Φεβρουαρίου 2007.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    να με συμπαθατε αλλα δεν την προλαβα αυτη την διαλεκτο ... μολις για ενα χρονο την ποδιτσα στο δημοτικο ...... ο λιμπερτινος ειναι ο φιλελευθερος κρετινος ή ο φιλελευθερος σκετο ? ....
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Isnogood, είναι κοπιαστικό να προσπαθείτε. Επικεντρωθείτε σε θέματα υγιεινής.Υπάρχει, άλλωστε και τρίτη κατηγορία σκέψης, πλην των δύο που αναφέρατε: ο κρετίνος σκέτος.
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ... μια ερωτηση εκανα ο καημενος .....  ...
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Πέρα από την πλάκα εδώ, αυτά που γράφεις αλλού περί υγιεινής χωρούν τεράστια συζήτηση....αλλά σε διαφορετικό νήμα μπήκαν, εκεί θα συζητηθούν.
     
    Last edited: 21 Φεβρουαρίου 2007
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    Αυτή η παράγραφος , μεταξύ πολλών άλλων ….
    ‘’ Παραστατικότερα: Ο Dom ή Master είναι ο …. Μπλα μπλα μπλα …. ‘’ ,
    μου έχει κάτσει στο σβέρκο, και ευτυχώς δηλαδή που έκατσε και εκεί μια και τον έχω μεγάλο και αντέχετε κάπως η κατάσταση ,

    αλλά Dolmance , ερωτησουλες …

    Γιατί ισοπεδώνεις τα πάντα και πάντα με τέτοιο τρόπο ?

    Βέβαια έδωσες μια απάντηση στον Ηλία που μπορεί και να κολλάει διαμορφωμένη κάπως βέβαια ….
    ‘’ Πιθανώς, ο πληθωρισμός εμπειριών βιωμένων στο "όριο", με ώθησε στη συμφωνία με τον Διάβολο, που μου αποδίδεις αλλαχού. Ο βασικός της όρος είναι: μην ενδίδεις σε παρορμήσεις ή επιθυμίες που δεν κατασκεύασες πειραματικά ο ίδιος. Ο αμείλικτος κυνισμός θα είναι εφεξής το μόνο αγνό αίσθημα στο οποίο επιτρέπεται, ενίοτε, να ενδίδεις. ‘’

    αλλά πολύ λίγη μου κάνει για σένα τώρα αυτή, πολύ φτωχή .
    Από την άλλη επίσης μου κάνει εντύπωση και με βάζει σε πολλές σκέψεις η ανάγκη σου να κάνεις ανάλυση σε ένα σωρό πράγματα και η ανάλυση σου αυτή να είναι προς μια πλευρά που είναι μάλλον πολύ δική σου και όχι γενικότερη .

    Εν τέλει, τι ακριβώς θέλεις να ακυρώσεις η τι θέλεις να καλύψεις ίσως ?
    Δεν είναι εφικτό να το γράψεις σε μια δυο παραγράφους , απλά , κατανοητά και ντόμπρα , χωρίς να μπερδεύεις , ταυτίζεις , διαχωρίζεις 100 πράγματα ταυτόχρονα ?
     
  6. G_E

    G_E Contributor


    Συγνώμη από τους βδσμ και τους λιμπερτίνους για το άσχετο post.

    Μου έλυσες μια παλιά απορία. Ο Ποε συνέλαβε τη «Φιλοσοφία της Συνθέσεως» και μετά έγραψε “το κοράκι”. Μέχρι τώρα νόμιζα πως εμπνεύστηκε “το κοράκι” και μετά σκάρωσε τη «φιλοσοφία της συνθέσεως» για να μας κάνει πλάκα.
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Αγαπητέ υπαρξιστή,
    ομιλείς για το συγγραφέα. Εγώ έκανα λόγο για τον αναγνώστη και την πρόσληψη του έργου από αυτόν, άσχετα απο την πρόθεση του συγγραφέα. Ας επανέλθουμε εκτενέστερα σε off topic.
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    Anasia,
    κάθε ακριβής περιγραφή μοιάζει ισοπεδωτική, πάντα και για τα πάντα, επειδή καταλύει τα άλλοθι και τα ελαφρυντικά που καθείς επινοεί για να "νομιμοποιήσει", να εξωραϊσει τις επιθυμίες και τις πράξεις του. Απλούστερα: όταν επιχειρώ να κατανοήσω την πραγματικότητα τα βιώματα μου τα έχω χεσμένα. Η ύπαρξη τους, απλώς με παρεμποδίζει και με ωθεί σε παρανοήσεις.


    Κατά τα λοιπά:

    1) Τίποτα δεν επιθυμώ να καλύψω, αφού έτσι κι αλλιώς δεν γράφω με την πρόθεση να αποκαλύψω οτιδήποτε - σε σχέση με ατομικά "αισθήματα" ή "συγκινησιακές" δονήσεις.

    2) Ντόμπρος σημαίνει, μεταξύ άλλων, "φιλαλήθης". Ο αναλυτής ιστορικών φαινομένων ή πολυσχιδών ρευμάτων σκέψης αναζητά την αλήθεια μόνο εφ΄όσον δεν έχει ήδη άποψη. Αρκείται, λοιπόν, σε υποθέσεις εργασίας και τις υποβάλλει στη βάσανο του πραγματολογικού υλικού.

    3) Σε κείμενα όπως το πρώτο του νήματος επιχειρώ με κάθε τρόπο να μην εκφράσω πεποιθήσεις. Το γεγονός ότι τα λεγόμενα μου ερμηνεύονται ως "τοποθετήσεις" υπέρ της μιας ή της άλλης αντίληψης δεν μπορεί καν να με ενδιαφέρει.

    4) Αν με τον όρο "γενικότερη" εννοείς όσα η διαβόητη "κοινή γνώμη", δηλαδή το άθροισμα των επιμέρους ανθρώπινων ηλιθιοτήτων, θεωρεί αυτονόητα, τότε με χαροποιεί ιδιαιτέρως η αναγνώριση πως οι περιγραφές μου συγκρούονται με τους κοινούς τόπους. Τούτο αποτελεί ένδειξη αληθοφανείας, δεδομένου ότι όσα υιοθετούνται από την "πολύμνητο" πλειοψηφία είναι εκ προοιμίου εσφαλμένα.

    5) Τα εκατό πράγματα που εντόπισες δεν είναι παραπάνω από μισός υπαινιγμός, που μετά βίας αγγίζει το 1/4 ενός αξιοθρήνητα περιορισμένου θέματος. Μη με βάζεις στον πειρασμό να σου κοινοποιήσω μια σύντομη βιβλιογραφία για τον λιμπερτινισμό, γιατί θα περιλάμβανε περί τις τρείς χιλιάδες βιβλία και καμιά εικοσαριά χιλιάδες πολυσέλιδα άρθρα. Σκέψου να σου ερχόταν η διάθεση να διατρέξεις τους τίτλους.... (υπάρχει βιβλιογραφία, ωστόσο, δημοσιευμένη σε παλαιότερο νήμα). Χίλιες διακρίσεις ή συνεπαγωγές είναι πενιχρότατος αριθμός αποπειρών να ψηλαφήσεις έστω ένα εννοιολογικό πρόβλημα.

    6) Τα ακριβά αρώματα χωράνε σε μικρά μπουκάλια. Χωράνε, όμως, και σε μεγάλα. Αλλά, τότε, κοστίζουν ακριβότερα.

    7) Πράγματι, κάτι απο μια απάντηση μου στον Ηλία "μπορεί και να κολλάει" κάπου- πού άραγε; Πάντως, δεν είναι το επιλεγμένο απόσπασμα.

    8) Τέλος, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τον "τρελλό επιστήμονα" ή τον φυσιοδίφη. Έχει, εντούτοις υποχρέωση να αντιλαμβάνεται ότι σε μερικά ζητήματα (όχι όλα, ευτυχώς) ο μελετητής και ο καλλιεργημένος, έστω, άνθρωπος μιλάνε άλλη γλώσσα. Χρησιμοποιούν, κάποτε, τις ίδιες λέξεις αλλά παραπέμπουν σε εντελώς διαφορετικά σημαινόμενα. "Σκύλος", "βιωματικά" για μένα, είναι το αγαπημένο ζώο μου, που χαϊδεύω τώρα. "Σκύλος" για ένα ζωολόγο είναι πληθώρα τυπολογικώς διαφοροποιημένων όντων (ράτσες), με ορισμένα θεμελιωδώς κοινά χαρακτηριστικά, ως αυτά περιγράφονται σε εξειδικευμένα εγχειρίδια κυνολογίας.
     
    Last edited: 22 Φεβρουαρίου 2007
  9. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    καλα Dolmance,

    δεν με επεισες , αλλα δεν προκειται να βγαλω ακρη εξαλλου μαζι σου αν μπω στην διαδικασια να κατσω να αναλυσω και να παραθεσω τα γραπτα σου .

    μια και δεν ειναι λοιπον αγωνας με επαθλο , θα σε αφησω να .... τρεξεις μονος !

    και ο καθε ενας απλα μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του !

     
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Δρομάδα μου, γιατί να τρέχεις μόνη και εσύ;
    Να σε πείσω αδυνατώ. Να σε κατακτήσω, όμως;
     
  11. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    Ευτυχως για μενα ... εμαθα να περπατω και οχι να τρεχω .
    Αργησα βεβαια λιγουλακι αλλα τα καταφερα βρε τελικα ....

    λυπαμαι αλλα δεν μπορω να σε φτασω ... τρεχεις πολυ γμτ !!!!

    sorryyyyyyyyy !
     
  12. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Νομίζω ότι δεν είναι λογική μια παρόμοια απαίτηση, Ηλία μου. Μπορώ να αξιώσω από όσους βρίσκονται σπίτι μου να μην προσέρχονται με CD's ελληνικής pop και κυρίως να μην τα ακούν ενώπιον μου. Αλλά δεν μπορώ να τους επιβάλω να γράψουν opera ποιότητας.
    Έχω, ίσως, τη δυνατότητα να πείσω το τέκνο μου να διαβάζει Flaubert, αντί για κινούμενα σχέδια, ή να το ωθήσω να περιφρονεί τις ηλεκτρονικές παπαριές, αλλά αδυνατώ να το διδάξω να συνθέτει μυθιστορήματα αντάξια εκείνων του Stendahl.
    Οι δρόμοι που αξίζει να περπατήσει κανείς δεν έχουν πολλούς διαβάτες και τα πλοία στα οποία έχει νόημα να επιβιβαστεί έχουν ελάχιστους επιβάτες.
    Και τί μ΄αυτο;
    Αν βαριέσαι να συνομιλήσεις με τους ζωντανούς-φαντάσματα, όσους σε περιστοιχίζουν, υπάρχουν απείρως περισσότεροι νεκροί, σημαδούρες στην τρικυμία της ιστορίας. Και λαχταρούν να αντηχήσει πάλι η φωνή τους.