Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μήτσο, πιάσε μια BDSM light!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Libertine SD, στις 13 Αυγούστου 2020.

  1. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Tο ανοίγω στην ενότητα "νέοι στο χώρο" για λόγους συμβολισμού και όχι θεματολογίας.
    Τον τελευταίο καιρό πολύ κουβέντα γίνεται εδώ μέσα για το ποιο είναι, τι είναι και τίνος είναι το βδσμιο.

    Ειλικρινά δεν με απασχολεί να απαντήσω σε αυτό, άλλωστε από τα 4 γράμματα του αρκτικόλεξου στην ουσία αναγνωρίζω οντότητα φιλοσοφική μόνο στο S και πρακτική σε ότι το S αναγνωρίζει χρηστικά στο D.

    Το Μ δεν σχετίζεται ουδόλως με το S και κάκιστα κοτσάρονται από κοινού - κανείς συνειδητός Λιμπερτίνος δεν ασχολείται με την μεταβίβαση ενοχής του μαζοχιστή (βλέπε θύμα), ούτε διαθέτει "ηθικό" και πνευματικό κενό για να τσιμπήσει την ενοχή του μαζοχιστή παριστάνοντας το "θύτη". Το Β το αφήνω στους sibari lovers, τους ναυτοπροσκόπους και τις υποταχτικιές εκείνες που λατρεύουν το "δέσιμο" Του (καθώς και το ΔΕΣΜΟ που έχουν ή φιλοδοξούν να έχουν μαζί Του)...

    Αλλά το βδσμιο δεν είναι στην ουσία ότι λέει, είναι κάτι πιο "μεγάλο", κάτι πολύ πιο φαρδύ, κάτι ξεχειλωμένο, ένα πράγμα σαν το "πατσαβουρομούνι" που διατίθεται μη εκλεκτικά από κάποιες, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω, θα έπρεπε να αισχύνονται κατά τη γνώμη μου, που δεν έκαναν "πατσαβούρι" τον κώλο τους κι ακόμη ασχολούνται με το αιδοίον τους, δια τούτο και μόνο..!

    Το βδσμιο λοιπόν είναι μεγάλο, και χωρεί εντός του το T/b και το D/s και το M/s και το "S/m" (για τους αδαείς ως σχέση ψυχοπαθών ή ενεργητικών/ παθητικών αλγολάγνων - ότι βολεύει τον καθένα).

    Κι αφού τα χωράει όλα αυτά, γιατί να μη χωρέσει και ότι άλλο μπορεί να αναφέρεται στην γκάμα της σεξουαλικής έκφρασης κι εκφοράς (πχ kinks). Άλλωστε τόσα "σέξτροπα" γίνονται σε αυτές τις συσχετίσεις. Κι έτσι από ένας "χώρος" που εκκίνησε να περιλάβει και να αναλύσει και να καταγράψει και να περιγράψει εναλλακτικούς, διαφορετικούς τρόπους ΣΧΕΤΙΖΕΣΘΑΙ από το γενικότερο VANILA (του βδσμιου όρος είναι αυτός για να αφορίσει τη γενική συσχέτιση από την εν τω βδσμ συσχέτιση - οι vanila μαθαίνουν από τους bdsmers ότι είναι vanila) κατέληξε εγχειρίδιο του "καλού" σεξ...

    Στο ξεχειλωμένο λοιπόν βδσμιο υπάρχει μία διαβάθμιση από τον πυρήνα προς την περιφέρεια, που μπορεί να περιγραφεί με την κλιμάκωση από το πλέον "σκληροπυρηνικό" στο πιο light.

    Βάλτε το M/s στον σκληρό πυρήνα των συσχετίσεων, πιο light εκδοχή το D/s, πιο light το T/b, πιο light τα παιχνίδια ρόλων, πιο light το kinky sex, πιο light το vanila. Περιττό να πούμε ότι τα παιχνίδια ρόλων και το kinky sex ενυπάρχουν άφθονα στο vanila και προφανώς δεν διαφοροποιούν σε τίποτα τους θιασώτες τους από τους υπόλοιπους vanila που τα εφαρμόζουν χωρίς να τα κατονομάζουν...

    Ό,τι από τα παραπάνω και να διαλέξει κανείς να κάνει, μπορεί να το βάλει υπό την ξεχειλωμένη ταμπέλα του BDSM, μέσα θάναι. BDSM κάνει κι η Μαρία που την έδεσε στα 4 ο Μήτσος κι έφαγε και 10 μπάτσες στα κωλομέρια και έγινε η σύλληψης του Θανασάκι (να τους ζήσει), BDSM κάνει κι Χαρίκλεια που δεν πάει ούτε για κατούρημα χωρίς άδεια, BDSM κάνει κι η Δρόσω που την σταυρώσανε σαν το Χριστό ανήμερα το Πάσχα και μαρτύρησε η καψερή χρονιάρες μέρες...

    Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι ποιανού το βδσμιο είναι το καλύτερο. Η απάντηση είναι προφανής, αυτό που του ταιριάζει και συνεπώς αυτό θα κάνει κι ας πάνε οι άλλοι να κουρεύονται. Κι όπως όταν πίνεις τη μπύρα σου κανείς δεν θα σου πει αν θάναι μοναστηριακή με 8,5% αλκοόλ, ή κανονική με 4% ή light με 1,5% ή τέρμα αναψυκτικό με 0%, έτσι κανείς δεν θα σου πει και πόσο light πρέπει να είναι το βδσμιο σου.
    Ωστόσο, οφείλεις να γνωρίζεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ η μπύρα προκειμένου να αποφασίσεις ποια εκδοχή της σου αρέσει, αλλά πολύ περισσότερο να ξέρεις ότι πίνεις μπύρα και όχι λεμονάδα.
    Είθισται, οι light εκδοχές να ακολουθούν των αυθεντικών εκδοχών και τούτο σημαίνει πολύ απλά, πως πριν φτάσουμε να αποδεχτούμε το light καλό είναι να έχουμε τουλάχιστον κατανοήσει (όχι υποχρεωτικά δοκιμάσει) το κανονικό. Στην περίπτωση αυτή θα συμβούν τα εξής:
    1. θα γνωρίζουμε την αυθεντική εκδοχή του πράγματος
    2. θα επιλέξουμε συνειδητά την εκδοχή που μας ταιριάζει
    3. θα γνωρίζουμε πόσο μακράν της αυθεντικής εκδοχής βρισκόμαστε με την επιλογή μας
    4. Θα μπορούμε να συνεννοηθούμε με όσους έχουν κάνει άλλες επιλογές επί κοινή βάση γνώσης

    Κάποτε ο Σιχαμερότατος, είχε βάλει εδώ μέσα ως υπογραφή του, το πιο σοφό από όσα είχε πει και είχε γράψει στο φόρουμ: "Το ακραίο είναι ο μοναδικός τρόπος κατανόησης του κανονικού".

    Με απλά λογάκια, αν δεν γνωρίζεις τα ΑΚΡΑ δεν δύνασαι να ορίσεις τη ΜΕΣΗ. Ακόμη λοιπόν και για όσους αρέσκονται στη μέση ή την επιθυμούν, το να γνωρίζουν τα άκρα είναι βασικό και θεμελιώδες και ουδόλως χάσιμο χρόνου.

    Δεν θέτω κανένα ερώτημα, στο νήμα. Μπορείτε να "αφοδεύσετε" ελεύθερα, θα σχολιάσω/απαντήσω μόνο όπου θεωρώ ότι θα εκκινήσει ενδιαφέρον για εμένα διάλογος.
     
  2. Επιτέλους μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους!

    "Πολλή".

    Θα ρωτούσα και τι είναι μια φιλοσοφική οντότητα, αλλά θα αφήσω να το ρωτήσουν άλλοι. 
     
  3. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Πάρα πολύ σωστά το είπες.

    Θεωρώ το Gorean και τον ορθοδοξο σαδισμό του Μαρκησίου εκτός BDSM. Οχι σαν κάτι κατώτερο, αφορισμένο ή εξωστρακισμενο. Δεν μπορούν να συμπεριληφθουν. Είναι από μια κατηγορία από μόνα τους.

    Εξ ορισμού δεν δίνουν καμία σημασία στη συναίνεση, ακρωγωνιαιος λίθος και απαραίτητη συνθήκη στο BDSM. Επίσης, και τα δύο είναι φαντασιώσεις συγγραφικής πεννας.

    Ο ορθόδοξος, αυθεντικός σαδισμός στο πνεύμα του Μαρκησιου, μόνο σε Light έκδοση μπορεί να συμπεριληφθεί στο BDSM. H σε οποιαδήποτε δημόσια έκφραση ή πραγματωση. Ειδάλλως, όπως λέει και το τραγούδι, ντρουν ντρουν ντρουν, τα βραχιόλια της βροντουν...

    Δημήτρης (Μήτσος) Λύκος
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2020
  4. Σε αντίθεση με επιφανή μέλη του φόρουμ που την κάνουν εικόνισμα στις αναλύσεις τους  
     
    Last edited: 13 Αυγούστου 2020
  5. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Επιφανή, εννοείς πολυγραφή? Ή αναγνωρίσιμα στην bdsm σκηνή της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Περιστερίου, Λάρισας, κλπ κλπ κλπ.?

    Κατεβαινοντας τα μισοφωτισμενα σκαλακια των underground sm Clubs, αναφωνουν τα πλήθη, μα! Είναι ο/η.... Από το GreekBDSMcommunuty!!!! Ω Θεοί, το έζησα κι αυτό, πάρτε με κοντά Σας
     
  6. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

    διάβασε Martin Heidegger
    ΥΓ
    δεν είναι παίκτης της bayern
     
  7. Τον ναζί; Αυτόν που είπε nothing nothings και άλλες τόσες ανοησίες; Δεν βρίσκω να έχει πει τίποτα για οντότητες φιλοσοφικές ούτε να σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο αυτά που έχει πει με το S&M. Να μου έλεγες τουλάχιστον για τον Χέγκελ και το master-slave dialectic να πω, αντε πάει και το παλιάμπελο.  
     
  8. Και που να βάλεις καρδούλα με τον αριθμό των λάιξ στο πέτο, θεό θα σε κάνουν.  
     
  9. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

    τόσα ξέρεις, τόσα λες...over and out
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Let's play

    Βρίσκομαι στο "χώρο" και γύρω από το "χώρο" καμιά 20 χρόνια συνειδητά και καμιά 30αριά χωρίς να το ξέρω. Από τα 20 "συνειδητά" χρόνια πάσχιζα να τοποθετήσω τον εαυτό μου σε M/D/s γύρω στα 15 και τελικά κατέληξα "από μακρυά κι αγαπημένοι" γιατί στο τέλος της ημέρας το M/D/s is not my cup of tea. Για μένα το BDSM ήταν και είναι ο συμβιβασμός μεταξύ των επιθυμιών και του νόμιμου αλλά δεν περπάτησε γιατί truth to be told ως σαδιστή η συναίνεση είναι μου είναι meh, για μένα η γοητεία της επιβολής βρίσκεται στη βία της διαδικασίας και όχι στη διαχείρισή της.

    Από την άλλη ο χώρος και τα πέριξ εξακολουθεί να με γοητεύει και βρίσκομαι εδώ ως γνήσιος φαν του γαλατικού χωριού, των κατοίκων του και ιδιαίτερα του αγαπημένου τους τρόπου διασκέδασης.

     
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Ώρες ώρες νοιώθω ότι είμαστε στο Νησί του Πάσχα, και με τις χορτινες φούστες μας κλωτσαμε μια καρύδα.

    Παίζουμε "Παγκόσμιο Πρωταθλημα" με θεατές χιλιάδες γλάρους.

    Και γύρω γύρω θάλασσα...
     
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    ΑΝ πρόσεξες, ο τίτλος της σειράς είναι "ο Αστεριξ και ΧΨΖ".

    Δεν είναι "οι καυγάδες ενός γαλατικου χωριού, που γύρω γύρω έχει τέσσερις ρωμαϊκες φρουρες και αντιστέκεται και αραιά και που κάνουν ένα φαγοποτι.."

    Είναι "ο Αστεριξ και".

    Αν προσέξεις ακόμα πιο πολύ, ο Αστεριξ δεν παίρνει καν μέρος στην αγαπημένη διασκέδαση, όπως τη λες. Απεναντίας, η κοντοφθαλμια και ξεροκεφαλια των πολλων στέκεται συνήθως ΕΜΠΌΔΙΟ σε αυτο που πρέπει να γίνει. Και είναι ο Αστεριξ που σώζει την κατάσταση.

    Αγαπημένο μου, ο Αστεριξ και ο Μάγος.


    Οσοι με ξέρετε καλά, καχ καχ καχ, ξέρετε και το γιατί.

    Οι υπόλοιποι, μείνετε με αυτά που σας λένε και τα χαφτετε...