Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μίλα μου για έρωτα, μίλα μου για αγάπη...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 27 Φεβρουαρίου 2014.

1. lotus

lotus Silence

Κάποιοι με ταξίδεψαν σε άλλη εποχή κ δεν μπορούσα να τους παραλείψω αλλά αυτό ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το νήμα  

2. lotus

lotus Silence

3. lotus

lotus Silence

« Κι αν για τον έρωτά μου δεν μπορώ να πω- αν δεν μιλώ για τα μαλλιά σου, για τα χείλη , για τα μάτια
    όμως το πρόσωπό σου που κρατώ μες στην ψυχή μου, ο ήχος της φωνής σου που κρατώ μες στο μυαλό μου,
    οι μέρες του Σεπτέμβρη που ανατέλλουν στα όνειρά μου, ταις λέξεις και ταις φράσεις μου πλάττουν και χρωματίζουν
    εις όποιο θέμα κι’αν περνώ, όποιαν ιδέα κι αν λέγω.»

Καβάφης

4. mpaxari

mpaxari Regular Member

5. Galatée

Galatée Regular Member

6. lotus

lotus Silence

Φυγή
    Δὲν ἦταν ἄλλη ἡ ἀγάπη μας
    ἔφευγε ξαναγύριζε καὶ μᾶς ἔφερνε
    ἕνα χαμηλωμένο βλέφαρο πολὺ μακρινὸ
    ἕνα χαμόγελο μαρμαρωμένο, χαμένο
    μέσα στὸ πρωινὸ χορτάρι
    ἕνα παράξενο κοχύλι ποὺ δοκίμαζε
    νὰ τὸ ἐξηγήσει ἐπίμονα ἡ ψυχή μας.

Ἡ ἀγάπη μας δὲν ἦταν ἄλλη ψηλαφοῦσε
    σιγὰ μέσα στὰ πράγματα ποὺ μᾶς τριγύριζαν
    νὰ ἐξηγήσει γιατί δὲ θέλουμε νὰ πεθάνουμε
    μὲ τόσο πάθος.

Κι ἂν κρατηθήκαμε ἀπὸ λαγόνια κι ἂν ἀγκαλιάσαμε
    μ᾿ ὅλη τὴ δύναμή μας ἄλλους αὐχένες
    κι ἂν σμίξαμε τὴν ἀνάσα μας μὲ τὴν ἀνάσα
    ἐκείνου τοῦ ἀνθρώπου
    κι ἂν κλείσαμε τὰ μάτια μας, δὲν ἦταν ἄλλη
    μονάχα αὐτὸς ὁ βαθύτερος καημὸς νὰ κρατηθοῦμε
    μέσα στὴ φυγή.

Γ. Σεφέρης

7. lotus

lotus Silence

Μια υπενθύμιση για την Αγάπη (ναι αυτή με το Α κεφαλαίο)
    Αυτή που είναι πέρα από τη μικρότητα μας και που για κάποιους στον πλανήτη που κατοικούμε αφορά πολύ ψιλά γράμματα
    Αυτή την Αγάπη που θα γίνει το απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση κάποιων ψυχών μέσα στο επόμενο διάστημα
    Αυτή την Αγάπη που ίσως καταφέρει να υπερνικήσει τον παρτακισμό και απλώσει ένα χέρι στο διπλανό της....

Η αγάπη, η αληθινή αγάπη, είναι πάνω από την σεξουαλική έλξη και μάλιστα πάνω από το συναίσθημα.
    Η αληθινή αγάπη είναι μία κατάσταση τής συνείδησης.
    Η έλξη είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να παραχθεί για όλα τα όντα, γιατί είναι θέμα μήκους κύματος, δονήσεων, ρευστών.
    Εξαρτάται δηλαδή από στοιχεία καθαρά φυσικά.
    Το συναίσθημα είναι ήδη ανώτερο από την έλξη, γιατί μπορεί να είναι εμπνευσμένο από συντελεστές ηθικής, διανοητικής, πνευματικής τάξης.
    Αλλά το συναίσθημα επίσης ποικίλλει, μία μέρα αγαπάτε, και την άλλη μέρα δεν αγαπάτε πια.
    Ενώ η αγάπη που την ζήσατε σαν μία κατάσταση συνείδησης είναι πιο πέρα από τίς περιστάσεις και από τα πρόσωπα.
    Είναι η κατάσταση ενός όντος που εξαγνίστηκε τόσο, που ανέπτυξε τόσο την θέλησή του, ώστε να πετύχει να ανέβει μέχρι τίς ύψιστες περιοχές τής Θείας αγάπης και τότε, ό,τι και να κάνει, είτε τρώει, είτε περπατά, είτε εργάζεται, είτε συναντά ανθρώπους νιώθει αυτήν την αγάπη μέσα του και την διαθέτει για να βοηθά όλα τα όντα.
    Για να φτάσετε σε αυτήν την κατάσταση της συνείδησης πρέπει να μάθετε να δαμάζετε τον εαυτό σας, ώστε τίποτα να μην μπορεί να γίνει έξω από την απόφασή σας, από την θέλησή σας.
    Την ημέρα που θα κατορθώσετε να αισθανθείτε την αγάπη σαν μία κατάσταση τής συνείδησης, η αγάπη σας θα είναι αμετάβλητη.
    Όμως αυτή η ιδέα είναι τόσο μακριά από εσάς!
    Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται στο μεταβλητό, αγαπά και μετά δεν αγαπά πια, κι αυτό δεν είναι αλήθεια μόνο για τα όντα, αλλά και για τα αντικείμενα, για τις ασχολίες σας.
    Η σταθερότητα δεν είναι το πιο δεδομένο προτέρημα μεταξύ των ανθρώπων.
    Το να ξέρετε να αγαπάτε είναι η μεγαλύτερη νίκη, γιατί η πραγματική αγάπη δεν μπορεί ποτέ να σάς καταστρέψει.

Omraam Mikhael Aivanhov

8. lotus

lotus Silence

9. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

10. lotus

lotus Silence

- Δε μοιάζετε καθόλου με το δικό μου τριαντάφυλλο, εσείς δεν είσαστε ακόμα τίποτα, τους είπε. Κανένας δε σας ημέρωσε κι εσείς δεν ημερώσατε κανένα. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Ήταν μια αλεπού όμοια μ' εκατό χιλιάδες άλλες. Γίναμε όμως φίλοι, και τώρα είναι μοναδική στον κόσμο.
    Και τα τριαντάφυλλα δεν είχαν μούτρα να σταθούν.
    - Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, τους είπε ακόμη. Δεν μπορεί κανείς να πεθάνει για το χατίρι σας. Βέβαια, ένας κοινός διαβάτης, το δικό μου τριαντάφυλλο θα το νόμιζε πως σας μοιάζει. Αλλά εκείνο μόνο του έχει πιο πολλή σημασία απ' όλα εσάς μαζί, αφού είναι αυτό που πότισα. Αφού είναι αυτό που έβαλα κάτω από τη γυάλα.
    Αφού είναι αυτό που προστάτεψα με το παραβάν. Αφού είναι αυτό που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από τις δυο ή τρεις, για να γίνουν πεταλούδες). Αφού είναι αυτό που τ' άκουσα να παραπονιέται ή να κομπάζει ή καμιά φορά και να σωπαίνει. Αφού είναι αυτό το δικό μου τριαντάφυλλο.

Μικρός Πρίγκηπας

11. lotus

lotus Silence

12. kinvara

kinvara Δική Του Contributor