Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μα πόσα μπορεί να περιλάβει το BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 12 Νοεμβρίου 2020.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κάποια ορίζονται ως "καταγεγραμμένες" παραφιλίες, κάποια ως επάγγελμα (επισήμως ή μη), αδιάφορον, εκτός και αν εν προκειμένω εννοούνται ως rpg.

    Αν στην αντίληψη των ατόμων που λειτουργούν ή/και εκδηλώνονται με αυτόν τον τρόπο προϋποτίθεται παρτενέρ με τον οποίο αντιλαμβάνονται ή/και θεωρούν πως υπάρχει διαρκής ή κατά την διάρκεια της συλλειτουργίας τους συμφωνημένα συναινετική ανταλλαγή ισχύος, ως ικανή και αναγκαία συνθήκης "ασυμμετρίας" ως συστατικό/προαπαιτούμενο, τότε ευλόγως θεωρείται ή/και συνιστά βδσμ με τις δικές του, έστω, παραδοχές.

    Η όποια απόπειρα διάκρισης (δια)προσωπικών προτιμησιακών επιλογών λειτουργίας μεταξύ συναινούντων ενηλίκων στο πλαίσιο της όποιας δεδομένης κοινωνικής συνισταμένης είναι εξ αντικειμένου τουλάχιστον ύποπτη -για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ- σε κάθε της εκδήλωση, ανεξάρτητα από τον αντιλαμβανόμενο/κατά-δήλωσή-του βαθμό συνειδητότητας του φορέα της.

    Επ' ευκαιρία...
    Δεν υπάρχει πιο ασφαλής διαπίστωση από το "η αντίληψή μας είναι η πραγματικότητα".
     
  2. Kitten

    Kitten We monsters are necessary to nature also.

    Απλα κινκυ
     
  3. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Άλλο πράγμα το φετίχ,άλλο το κινκυ, άλλο το bdsm.. "χωράνε" κάπως περίεργα στην ομπρέλα του bdsm (όπως συνηθίζεται να λένε)αλλά για μένα δεν είναι το ίδιο,και ούτε καμία σχέση έχει το ένα με το άλλο!
     
  4. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Όλα χωράνε στο bdsm . Φετίχ, σαδισμός, μαζοχισμός, δεσίματα. Το κουμπάκι που το διαφοροποιεί από το κίνκυ είναι το d: discipline

    H πειθαρχία υπονοεί δύο μέρη: ένα που άρχει και ένα που άρχεται. Αυτή η διαφοροποίηση στην κατανομή της εξουσίας με όλα όσα τη συνοδεύουν είναι που κάνει το bdsm αυτό που είναι.

    Για μένα αυτό που ΔΕΝ είναι bdsm είναι τα παιχνιδάκια του τύπου top/bottom. Αυτά είναι ρόλοι. Το bdsm είναι τρόπος σχετίζεσθαι.
     
  5. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Παράδειγμα:
    Εμένα μου αρέσει να ντύνομαι με δερμάτινα, λάτεξ,uniforms κτλ.
    Αυτό είναι leather/uniform fetishism κ.ο.κ.
    Με τον/την σύντροφό μου μας αρέσει το κινκυ σεξ να κατουράμε ο ένας τον άλλον,να φυστώνουμε ο ένας τον άλλον και διάφορα άλλα τέτοια.
    Αυτό μας κάνει να έχουμε D/s σχέση;
    Όχι!Ξεκάθαρα κινκυ σεξ η κινστερ ζευγάρι.
    Για μένα από την στιγμή που δεν υπάρχει το "D" for Domination η το "s" for submission δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχει D/s αλληλεπίδρασή.
     
  6. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Ίσως θα ήτν ορθότερη μια ανθρωποκεντρική αναδιατύπωση του ερωτήματος, από το "πόσα μπορεί να περιλάβει?", στο "ποιους?"
    Ως προσωπικότητες, προφανώς.
     
  7. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Όχι
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Σε κάθε περίπτωση, "μεμονωμένα κρούσματα" δεν παραμένουμε όσοι κάνουμε BDSM;

    Άλλωστε έχει ήδη απαντηθεί αρνητικά για το σύνολο του πληθυσμού το ερώτημα αν υπάρχουν άνθρωποι "φτιαγμένοι από άλλο υλικό", νοούμενοι κατ' αρχήν ως πιο ηθικοί, πιο ισχυροί ψυχοδιανοητικά, πιο ανθεκτικοί, πιο ευφυείς, προορισμένοι να ζήσουν από θέση ανώτατης ελίτ την τελολογική επαγγελία της ιστορίας που με τις δικές τους θυσίες και δύναμη θα έχει επιτευχθεί, αλλά αυτή η αποσκευή θα μπορούσε να ελαστικοποιηθεί ή και να αλλάξει όλως διόλου, αν είχε υπάρξει υπόνοια καταφατικής απάντησης στο ερώτημα περί άλλου είδους ανθρώπου.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    To αρτικόλεξο BDSM περιλαμβάνει τα αρχικά B, S, M τα οποία κάλλιστα μπορούν να υπάρξουν και χωρίς M/D/s, μόνο σε T/b sessions.
     
  10. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Άλλου είδους άνθρωπος; Από ποιά άποψη; Γιατί όλοι έχουμε άπειρες δυνατότητες. Αυτό που μας κρατάει καθηλωμένους είναι τα πάθη, οι εμμονές και οι συνήθειες.

    Όλοι μεμονωμένα κρούσματα είμαστε, παραξενιές της ύπαρξης, πειραματόζωα σε ένα συμπαντικό εργαστήρι. Και περνιόμαστε για σπουδαίοι.

    Τρομάρα μας...
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    1. Δεν καταλάβατε τι ήθελα να πω στο ποστ που κάνατε quote, ενδεχομένως επειδή δεν γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα ερώτημα που είχε απασχολήσει ως πολιτικός και κοινωνικός προβληματισμός αλλά έχει πλέον απαντηθεί.
    2. Το θέμα αν η πλάση του ανθρώπου ήταν τύχη, επιλογή, αναγκαιότητα, άλλο περιλαμβάνει επιστήμη (βιολογία, γενετική), φιλοσοφία και άλλα, δεν είναι για να λέγεται στο βρόντο.

    3. Με την ευκαιρία, το Topping / Bottoming είναι ασυζητητί BDSM και μάλιστα καλότατο, συνειδητό, θεμελιώδες BDSM η δε πειθαρχία στην οποία αναφέρεστε υπάρχει στο Topping / Bottoming, κατά τη διάρκεια της σκηνής. Ο Bottom πειθαρχεί στον Top για την σκηνή που έχουν συμφωνήσει να κάνουν.
     
  12. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Ξέρεις, αγαπητέ, κάτι τέτοιες συζητήσεις μου θυμίζουν τη σκηνή με το προφιτερόλ, που ο Κωνσταντίνου λέει στο γκαρσόνι "δεν θέλω να το μάθω. Θέλω να το φάω".