Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μητρότητα και υποταγή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 13 Φεβρουαρίου 2009.

1. chemical23

chemical23 Regular Member

Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

Η υποταγη και η κυριαρχια με την εννοια που παρουσιαζονται εδω νομιζω αποσκοπουν στον ερεθισμο και την καυλα, κατι που τελικα μπορει να κανει καποιον που το ποθει, να νιωθει ολοκληρωμενος. Θεωρω πως εχουν απολυτα σεξουαλικες προεκτασεις οποτε ναι ειναι ενα παιχνιδι στα πλαισια του σεξ και του ερωτισμου. Σιγουρα υπαρχει διακοπτης on/off οπως υπαρχουν και οδηγιες ή κανονες χρησεως, οποτε ο καθενας επιλεγει τον τροπο με τον οποιο λειτουργει καλυτερα.

Στις επαγγελματικες σχεσεις γινεται να το δειχνουν? Στις φιλικες σχεσεις, μηπως στις κοινωνικες? Η σχεση με τα παιδια ειναι πρωτευουσα και οφειλει να διεπεται από αξιοπρεπεια καταρχην και α-σεξουαλικη συμπεριφορα τουλαχιστον στα πρωτα τους ευαισθητα βηματα (μεχρι την εφηβεια τους δηλαδη)

Αν θεωρουσαμε ανωμαλια την κυριαρχια η την υποταγη, απλα δεν θα βρισκομασταν σε αυτο το φορουμ να συζηταμε. Εισαι τοσο σιγουρος ομως οτι τα παιδια θα ωφεληθουν απο μια τετοια κατασταση? Εισαι σιγουρος οτι δεν θα αναπτυξουν εμμονες? (μιας και δεν ειναι εικονες που φερνουν στο μυαλο απο μονα τους, αλλα μεσω των γονεων που τα επηρεαζουν κατα αυτο τον τροπο)

Τα ζητηματα παιδοψυχολογιας δεν ειναι τοσο απλα για να βλεπεις τον συσχετισμο μονο μεσω των φυλων. Αλλωστε οπως ευστοχα γραφτηκε εδω δεν πρεπει να υπαρχει ταυτιση. Τα παιδια νοουνται ως ξεχωριστες προσωπικοτητες. Επισης ειναι δυνατον να αναπτυξουν αντιδραστικες συμπεριφορες ως προς τετοια προτυπα, αν και εφοσον νιωσουν οτι ποδηγετουνται ή οτι δεν τους αρμοζει αυτο που βλεπουν ως τριτα προσωπα.

2. Raistlin26

Raistlin26 Regular Member

Δύο παρατηρήσεις.
    Η πρώτη είναι ότι εγώ αναφέρομαι σε κάποιες σχέσεις που περιγράφηκαν σε αυτό το νήμα όπου οι έννοιες υποταγή και κυριαρχία είναι κάτι πολύ περισσότερο από "παιχνιδάκια" στο σεξ για να "καυλώνουν" αλλά τρόπος ζωής.
    Δεύτερη παρατήρηση: λες να νιώθει ολοκληρωμένος. και ρωτώ εγώ: Δηλαδή αν ένας υποτακτικος 'Η Κυρίαρχος βρει παρ'ελπιδα αυτό το μαγικό κουμπάκι "on-off" και το κατεβάσει στο off για να κερδίσει μια "καθώς πρέπει" οικογένεια, δεν θα είναι ολοκληρωμένος πλεον. Θα εχει απωθημένα όπως εχουν άπειροι "καθως πρέπει" οικογενειάρχες. Οπότε παλι καταλήγουμε σε μια νοσηρη οικογενειακή κατάσταση.

Πάλι δύο παρατηρησεις λοιπον  
    Η πρωτη αφορα το αν θεωρείτε ακομα και εδω μέσα ανωμαλια η κυριαρχια και η υποταγη. Στο συγκεκριμενο και σε αλλα νήματα, εχουν εκφραστει τετοιες απόψεις, που θεωρούν το bdsm ανωμαλία και παρολα αυτα ειναι εδω μέσα. Έχω υποψιν μου ατομα που εξέθεσαν τις αποψεις τους και σε αυτο το νήμα, και εχουν γράψει μαργαριτάρια όπως
    "Εγω προτεινω να κανετε εκτρωση, γιατι με τετοιους γονεις το παιδι θα πεσει στα ναρκωτικα στα 10" και
    "οι γονεις αυτοι νιωθουν ολοκληρωμενοι και ευτυχισμενοι στριμωχνοντας καπου τις χειροπεδες και τα μαστιγια τους αναμεσα στις πανες και τα playmobile του παιδιου "
    (οι αναφορές γίνονται απο δημοσιεύσεις στο νήμα "Εγκυμοσύνη και bdsm")

Η δευτερη μου παρατηρηση εχει να κάνει πάνω στις εμμονες. Οταν μεγαλωνει ενα παιδι σε μια οικογενεια που οι γονεις αγαπιουνται και το δείχνουν πολυ εντονα , δεν θα αναπτυξει καμια εμμονη. Εχουμε πει 100 φορες και αναγκαζομαι να επαναλαβω οτι η πορτα της κρεββατοκαμαρας φυσικα ειναι κλειδωμένη οπως και σε μια vanilla οικογένεια. Η ολη συζητηση περιστρεφεται γύρω απο τις ασεξουαλικες προεκτασεις μιας M/s σχέσης οταν υπαρχουν παιδια . Οποτε πιστευω καλυπτουμε και το θέμα των εμμονων αλλα και το θέμα που ανέφερες περι "ασεξουαλικης" διαπαιδαγωγισης του παιδιου.

3. Galatas

Galatas New Member

Ίσως να φταίει πως η δική μου οικογένεια με άφησε να ανακαλύψω τη σεξουαλική ζωή μόνος μου , όμως συνειδητοποιώ πως έτσι μου επέτρεψαν να κάνω πραγματικά ελεύθερες επιλογές σ'αυτόν τον τομέα.

Προφανώς δε γίνεται να μεγαλώσεις παιδιά χωρίς να τα επηρεάσεις αλλά δίνοντάς τους περισσότερο χώρο διασφαλίζεις την ελευθερία επιλογών στο μέλον.

Δεν θέλω να παρεξηγηθούν αυτά που θα πω αλλά είμαι της άποψης ότι όταν κανεις επιλογές που αφορούν άλλους άμεσα (βέβαια υπάρχει και το butterfly effect που λέει πως οι επιλογές μας επηρεάζουν όλους τους άλλους ) πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζεις (να προσπαθήσεις να καταλάβεις) τι επίδραση θα έχουν στους άλλους.

Ίσως να μην υπάρχουν αντικειμενικά σωστές ή λάθος επιλογές και σίγουρα δε μπορούμε να τις κρίνουμε πραγματικά παρα μόνο εκ των υστέρων.Αυτό που μπορούμε να προσπαθήσουμε είναι να κάνουμε επιλογές όσο το δυνατόν συνειδητοποιειμένες.

Υ.Γ. Συγχωρέστε με αν βγήκα εκτός θέματος

4. Valkiria

Valkiria Regular Member

Kαι τι το νομίζεις το παιδί, κανένα ηλίθιο που δεν καταλαβαίνει πως οι γονείς του φέρονται διαφορετικά από τους άλλους γονείς;

Ή νομίζεις πως γουστάρει τη διαφορετικότητα την οποία του επιβάλλουν η μαμά και ο μπαμπάς. Μην έχεις αυταπάτες, το παιδί δεν θέλει διαφορετική την οικογένεια του στο παραμικρό από τις οικογένειες του κοινωνικού του περίγυρου.

Και τι πιστεύεις πως θα γίνει όταν κάποιο άλλο "κακό" παιδί του πει πως οι γονείς του είναι ανώμαλοι γιατί έχουν αλλιώτικη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους;

Γιατί με όση χάρη κι αν εκφράζεται η D/s σχέση των γονιών του είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το επεξεργαστεί στην τρυφερή αλλά ταυτόχρονα σκληρή ηλικία που του το πασάρουν.

5. Nesaea

Nesaea Guest

Δεν θεωρω πως μια σχεση ανταλλαγης εξουσιας ειναι ανωμαλη, και θα ηταν υποκρισια να πω οτι ειναι ασυνηθιστη. Μαλλον το κατεστημενο ειναι, χωρις την δομη του M/s.
    Διαφωνω ομως με καποιες απο τις αποψεις που υποστηριζουν πως το να μην υπαρχουν ποτε καυγαδες και εντασεις μεσα σε μια οικογενια ειναι υγειες. Η επικοινωνια ειναι το ζητουμενο οχι η ψευδαισθηση αυτης. Και θα μαλωσουμε και θα ψυχρανθουμε και θα περασουμε δυσκολες φασεις. Καλο ειναι οι οποιες διαφωνιες και καυγαδες να ενισχυουν την επικοινωνια και να μην προσβαλλουν κανενος την προσωπικοτητα. Πως ωριμαζει ενα παιδι μεσα σ'ενα περιβαλλον απολυτης ηρεμιας και γαληνης; Πως μαθαινει να αντιμετωπιζει τον εξω κοσμο που καθε αλλο απο ισορροπημενος ειναι; Χρειαζεται τριβη για να παραχθει εργο στις ανθρωπινες σχεσεις. Μια σχεση Μ/s ειναι το ακρο, το απολυτο σε συγκριση με οτιδηποτε αλλο. Δεν πιστευω πως χρειαζεται να καθομαι στο πατωμα και να φοραω κολλαρο για ν'αποδειξω στον Κυριο και συντροφο μου οτι του ανηκω και οτι ειμαι υποταγμενη ψυχη τε και σωματι. Αυτες οι εκδηλωσεις γινονται για την καυλα μας. Οτιδηποτε πνευματικο και ανωτερο εκφραζεται μεσα απο την ουσιαστικη αφοσιωση και υποταγη οχι μονο σε Εκεινον αλλα στην ιδια την σχεση και την οικογενεια πλεον.
    Προσωπικα, θα ηθελα να μεγαλωσω παιδια τα οποια ειναι μαρτυρες μια υγειους σχεσης με τους καυγαδες της, τα γελια της, τα λαθη της, την βιοπαλη της και την ξενοιασια της.
    Σεβασμος, επικοινωνια και συνοχη...kαι πολυ μα πολυ γελιο.  

6. thaleia

thaleia Contributor

Ποσοι απο σας ειστε παιδια ενος ζευγαριου σε bdsm σχεση?
    το σκεφτηκατε ποτε?
    μηπως νομιζετε οτι εσεις ανακαλυψατε την πυριτιδα?
    για θυμηθειτε η παρατηρειστε συμπεριφορες των γονιων σας.
    βλεμματα , εκφρασεις , τροπους.
    ειδικα εσεις οι κατω των 30 για θυμηθειτε!

7. Nesaea

Nesaea Guest

Ειναι κατι το οποιο αναρωτηθηκα τ'ομολογω...Δεν τιθεται τετοιο θεμα. Δυστυχως η ευτυχως.  

8. thaleia

thaleia Contributor

κι αν καταφεραν να το κρυψουν τοσο καλα ωστε ακομη και τωρα να λες "δεν τιθεται τετοιο θεμα" αυτο το σκεφτηκες? το σκεφτηκατε? το σκεφτηκαμε?

σαν δειγμα ειμαστε ικανο ωστε να υπαρχουν εδω παιδια bdsm ζευγαριων ποσοι απο μας εχουν αντιληφθει κατι?

9. Nesaea

Nesaea Guest

Αν το καταφεραν να το κρυψουν τοσο καλα, τοτε τους βγαζω το καπελο. Αν και μικρη ειχα κανει το σπιτι ανω κατω οταν ελειπαν και ειχα βρει οτι ακαταλληλο δια ανηλικους ειχαν. Ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο.

Υ.Γ. They were too messed up to be in a well defined relationship...

10. thaleia

thaleia Contributor

ντροπη σου !!!!!  

ενταξει οι δικοι σου δεν ηταν ομως κανενος μα κανενος μας ?

11. always

always New Member

Κάπως υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά που διάβασα , για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα μιλώ .
    Γνωρίζω πως στο εξωτερικό αυτά που γράφει η cassie είναι πολύ απλά η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν το bdsm. Tην καταλαβαίνω και την κατανοώ , άσχετα αν εγώ δεν θα μεγάλωνα τα παιδιά μου μέσα σε ένα τέτοιο καθεστώς . Γιατί τότε μου κάνουν εντύπωση ? Γιατί είμαι πολύ Ελληνίδα μάλλον και όχι σκλάβα υποθέτω . Μόνο γι αυτό !

12. Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

Με χαρά βλέπω το θέμα που ξεκίνησα πριν ενάμισυ χρόνο να προσελκύει αναγνώστες που εκθέτουν τις απόψεις τους και έτσι διευρύνουν το πεδίο του. Η ανταλλαγή ιδεών πάντα μου φαίνεται ενδιαφέρουσα, όπως επίσης και το γεγονός οτι ξεκινώντας από μία εξειδικευμένη πτυχή του ζητήματος, η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και σε πολλούς άλλους τομείς. Παρόλαυτά, θα ήθελα να υπενθυμίσω τη δική μου προσέγγιση.

Ο προβληματισμός που έθεσα αφορουσε αποκλειστικά τη θέση της μητέρας υποτακτικής (τις καταστάσεις στις οποίες ζει, τη συμπεριφορά και τη στάση της σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς της, τα συναισθηματά της και τα όσα διαδραματίζονται μέσα της), η οποία επηρρεάζεται από τη συνύπαρξη της μητρότητας με την υποταγή. Και φυσικά, η θέση μιας υ δεν υφίσταται ανεξάρτητη από τη θέση του Κ, οπότε το ζήτημα αφορούσε και Εκείνον.
    Το βασικό ερώτημά μου παραμένει αυτό:
    Επίσης: Μία γυναίκα που είναι μητέρα και επιθυμεί να μην παίρνει η ίδια τις βασικές αποφάσεις για τη ζωή της (οι οποίες σίγουρα έχουν επιδράσεις και στα παιδιά της) νιώθει την επιθυμία της αυτή αντίθετη προς τη φύση της, προς την εγγενή στάση της κάθε μητέρας, δηλαδή;

Πολλοί ασχολήθηκαν με το κατά πόσο τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν, να γνωρίζουν ή να αντιλαμβάνονται τη σεξουαλική ζωή των γονιών τους ή της μητέρας τους. Καλά έκαναν και ασχολήθηκαν, φυσικά. Απλά αυτό δεν έχει σχέση με το κομμάτι εκείνο που ήθελα να θίξω στο αρχικό ποστ του νήματος.