Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μητρότητα και υποταγή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 13 Φεβρουαρίου 2009.

1. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Τι έγινε; Μας την πέσανε οι μαστεράδες, προς προστασία των καημένων κορασίδων; Κι αυτό γιατί; Απλά και μόνο γιατί είπα πως δε θεωρώ σωστό το να εκφράζεται ο ερωτικός προσανατολισμός μπροστά στα παιδιά, πως θεωρώ γελοίο να εφαρμόζονται, έστω και συγκαλυμμένα, bdsm πρακτικές μπροστά σε μικρά παιδιά. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η άποψή μου και δεν πρόκειται να την αλλάξω για κανέναν κομπλεξικό "αφένταρο" που μπαίνει στη λογική να προσβάλει και να βρίσει, απλά και μόνο επειδή διαφώνησα με κάτι. Και κάτι άλλο: το γεγονός πως κάποιοι ζουν στο εξωτερικό δε σημαίνει πως έχουν αποβάλλει τα κόμπλεξ του ελληνάρα. Συνήθως, η ελληνική πλέμπα, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο την ίδια γελοιοδέστατη στάση έχει. Παράδειγματα πολλά: το να την πούμε σε όποιον έτυχε να διαφωνήσει με το σύντροφό μας,το να απαγορέψουμε στο σύντροφό μας να συνομιλεί με άλλους, απλά και μόνο γιατί είμαστε κομπλεξικοί και πάει λέγοντας.

Υ.Γ.1: Τα παιδικά μου βιώματα ήταν μια χαρά. Υποθέτω πως αν δεν ήταν, η στάση μου ίσως να έμοιαζε με κάποιων εδώ μέσα.

Υ.Γ.2: Στις προσβολές επί προσωπικού, έχω αποφασίσει να απαντώ με τον ίδιο τρόπο.

2. Elvira

Elvira Regular Member

Σε ευχαριστώ που μου δίνεις τον τίτλο του "αφένταρου" και στην μικρή μου τον τίτλο της "καημένης κορασίδος", αλλά δεν θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ καν μαζί σου και με ανθρώπους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία μαζί σου, αν και εφόσον δεν είχες προσβάλει την μικρή μου και κατ'επέκταση και εμένα. Σαφώς και είναι δικαίωμά σου να έχεις προσωπικές απόψεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι βασισμένες σε προσωπική εμπειρία μέσα από τα βιώματα της ζωής.

Επίσης θέλω να σε ενημερώσω ότι ευτυχώς για εμένα, δυστυχώς για εσένα δεν υπήρξα , δεν υπάρχω και δεν θα υπάρξω ποτέ ελληναράς, με την έννοια που το χρησιμοποιείς εσύ. Δεν ξέρω ποια είναι η ελληνική πλέμπα με την οποία συναναστρέφεσαι, πάντως εγώ φροντίζω να έχω δίπλα μου νοήμονες ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να συννενοηθώ, ανεξαρτήτου ιθαγένειας και εθνικότητας.

Και κάτι τελευταίο. Για να έχει κάποιος κρίση για το πως αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής, πρέπει και να έχει παίξει και να ξέρει από ποδόσφαιρο. Και ο νοών νοήτω.

Υ.Γ.1 Δε συνηθίζω να επεμβαίνω σε αυτά που γράφει η μικρή μου, παρά μόνο όταν θίγομαι άμεσα.

Υ.Γ.2 Χαίρομαι για τα παιδικά σου χρόνια, ελπίζω να τα χάρηκες και εσύ.

Last edited: 23 Μαϊου 2010
  3. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

Απάντηση: Μητρότητα και υποταγή

Εξαιρετικο νημα καταρχας δεν καταφερα να διαβασω ολα τα ποστ λογω ελλειψης χρονου οποτε ζηταω συγγνωμη εκ των προτερων αν πω κατι που εχει ηδη υποθει.

Θα ηταν καλο να βαλουμε καποιες παραμετρους.

Αν εξετασουμε αρχικα την διαμορφωση της ελληνικης οικογενειας οπως διαμορφωθηκε μετα το 1983 θα βλεπαμε αμεσως περιπτωσεις που στην πλειοψηφια τους οπως αναφερει και χιουμοριστικα η Μ.Πολενάκη στο Ναυαγοι στο Σπιτι αποτελουνται απο δυο "ξενους" που προσπαθουν να κανουν κουμαντο ο ενας στην ζωη του αλλου.Πριν απο αυτο οι οικογενειες απαρτιζονταν απο την κεφαλη του σπιτιου, τον πατερα, και την μητερα που κατα κορον ασχολουνταν με τα οικιακα.
    Φανταζομαι οτι αυτο θα μπορουσε με ευκολια να χαρακτιριστει σαν μια υποτακτικη και εναν κυριαρχο, ενα μοντελο γαμου και συμβιωσης μεσα στο οποιο παρολο που η μητερα ηταν απολυτα εξαρτημενη απο τον συζυγο της ηταν ενα απολυτα αποδεχτο μοτιβο.
    Και δεν εβλαψε νομιζω και κανεναν.Οι περισοτεροι ανθρωποι που ξερω καπως ετσι μεγαλωσαν,και ακομα και οταν οι γυναικες βγηκαν στην αγορα εργασιες και οι "ευθυνες" μοιραστηκαν και παλι τα πραγματα δεν αλλαξαν στον πυρηνα τους δραματικα.
    Ο πατερας-κεφαλη του σπιτιου εμεινε σε πολλες περιπτωσεις καπως ιδιος σαν ρολος.

Χοντρικα σε μια D/s σχεση δεν βλεπω και πολλες διαφορες με το προαναφερθεν προτυπο προ 1983.
    Επαναλαμβανω μιλαω χοντρικα.

Σε μια M/s σχεση τα πραγματα αλλαζουν λιγο.Η επιλογη του αν θα κανουμε παιδια ανηκει στον Κυριο μου και οχι σε εμενα.Γεγονος ομως ειναι οτι ειμαι προετοιμασμενη να δεχτω οποιαδηποτε τιμωρια ή και εγω δεν ξερω τι αλλο αν στην ανατροφη των παιδιων μας ακολουθηθουν ή προταθουν τακτικες τις οποιες θεωρω λαθος-βλαβερες-επιζημιες για την ψυχολογια των παιδιων.

Εαν υπαρχει ενας λογος που θα με εκανε να ζητησω να φυγω θα ηταν αυτος.

Πραγματικα δεν πιστευω οτι ο ρολος της υποτακτικης ή της σκλαβας μπορουν να την εμποδισουν απο το αναθρεψει σωστα και με αξιοπρεπεια τα παιδια της ανεξαρτητα απο το τι κανει στην κρεβατοκαμαρα της.Ή τουλαχιστον δεν θα επρεπε.

Είχα την ατυχια/τυχη να μεγαλωσω με εναν πατερα που ηταν αλκοολικος επι σειρα πολλων ετων και βιαιος προς τα τελευταια χρονια της ζωης του και μπορω να πω με σιγουρια οτι θα ειχα προτιμησει εναν Κυριαρχο πατερα και με μια υποτακτικη (εν γνωση της και συγκαταθεση της) μητερα παρα αυτο, ειδικα οταν βλέπω φιλικα ζευγαρια σε D/s σχεση (μερικα απο τα οποια Gorean) να αναθρεφουν τα παιδια τους αξιοπρεπεστατα χωρις εκεινα να εχουν ιδεα για το παραμικρο.

Χαρακτηριστικα οταν ρωτησα τη φιλη μου πως ειναι να εχει δυο παιδια και Gorean Κυριαρχο μου απαντησε "αν τα ρωτησεις θα σου πουν οτι η μαμα κανει κουμαντο".

4. chemical23

chemical23 Regular Member

Τι μυστηριο εγινε πια εκεινους τους χαλεπους καιρους του 1983? Γιατι δηλαδη συγκεκριμενα εκεινη η χρονια τιθεται ως ενα οριο μεταλλαξης της οικογενειας,τι συνεβη εκεινο το κρισιμο διαστημα?

Το μοντελο της οικογενειας δυο ξενων ειναι μαλλον υπερβολη. Οταν δυο ανθρωποι υποτιθεται οτι ενωνουν τις ζωες τους, σιγουρα δεν το κανουν με σκοπο να μαθουν ο ενας τον αλλον, αυτο θα πρεπει να εχει ηδη γινει. Ετσι δηλαδη νομιζω ισχυει στην πλειοψηφια των ζευγαριων. Το νεο αυτο μοντελο ειναι εξυγχρονισμενο και συμβαδιζει με τις επιταγες της εποχης. Αλοιμονο αν μεναμε κολλημενοι σε παλαιοτερες πρακτικες οπου ολα "φαινονταν" ομαλα. Και σιγουρα αυτο μετεξελιχθηκε διοτι η πλειοψηφια των σημερινων ανθρωπων το προκριναν. Τα διαζυγια βεβαια εχουν αυξηθει διοτι ο σημερινος ανθρωπος η ισως ο σημερινος νεος δεν ειναι διατεθειμενος να κανει τις παραχωρησεις που εκαναν οι προγονοι του . Ο καθενας βεβαιως ειναι ελευθερος να επιλεξει το μοτιβο της σχεσης η της οικογενειας που θελει, αλλα δεν ημασταν σε μια εποχη αγγελικα πλασμενη προ 1983 και ξαφνικα ολα χαλασαν και μπηκαμε σε μια περιοδο "ανωμαλη".

Το θεμα δεν ειναι αυτο ομως, αλλα η ανατροφη των παιδιων. Συγνωμη για αυτη τη συντομη σφηνα.

5. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

chemical23

Δεν αναφερω τυχαια ουτε την Μ.Πολενακη ουτε το 1983.Το 1981 στην ελλαδα αποποινικωποιήθηκε η μοιχεια και περι το 1983 τα διαζυγια ειχαν τριπλασιαστει οπως αναφερει η συγγραφεας στο βιβλιο της
    απο οπου χιουμοριστικα (οπως και αναφερω) παραθεσα τα περι των δυο ξενων κατω απο την ιδια στεγη.
    Θα το εκτιμουσα αν διαβαζες ξανα ολοκληρω το αρχικο ποστ μου οπου δεν αναφερομαι πουθενα σε μια εποχη αγγελικα πλασμενη ή ανωμαλη ή οτι νανε.
    Μιλαω για την αλλαγη που οι ανθρωποι που ηταν παντρεμενοι εκεινη την περιοδο βιωσαν μεσα στην ιδια τους την οικογενεια σε αντιδιαστολη με μια D/s (και λιγοτερο) μια M/s σχεση.

6. Valkiria

Valkiria Regular Member

να τη χαίρεστε τη σχέση σας και την οικογένεια σας αλλά εγώ μόλις φρίκαρα. τελικά το τι λειτουργεί σωστά είναι για τον καθένα καθαρά υποκειμενικό.

και ξαφνικά είμαι ευτυχισμένη που οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τέτοιες καταστάσεις και όποτε γούσταραν ρίχνανε και κανένα καβγά τρικούβερτο.

οι γονείς γλυκιά μου περνάνε πρότυπα. αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, λυπάμαι. κι εσείς περνάτε στα παιδιά σας συγκεκριμένα πρότυπα που καμία σχέση δεν έχουν με την ελευθερία της βούλησης και της επιλογής. έτσι κι αλλιώς ότι και να πω εγώ alea jacta est.

7. chemical23

Δεν την γνωριζω την συγκεκριμενη ομολογω. Δεν ηξερα κιολας οτι ηταν ποινικο αδικημα η μοιχεια μεχρι το 1981. Συντηρητισμος σε ολο του το μεγαλειο βασικα.

Καλως ενταξει, αλλωστε δεν αναφερομουν στα λογια σου καθαυτα αλλα στο παλαιοτερο μοτιβο οικογενειας κυριως το οποιο ηθελα να καυτηριασω. Οχι οτι το τωρινο ειναι καλυτερο. Απλα αν δεν δουλευουν και τα 2 μελη πχ δεν γινεται να βγει ενα σπιτικο (απο Σεπτεμβρη που τα μετρα θα μπουν για τα καλα στη ζωη μας δε μας σωζουν ουτε δυο πενιχροι μισθοι).

Ααα ναι θα το ξαναδιαβασω.  

8. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

αντε γεια σου .... ειπα και ΄γω .... να σαι καλα Valkiria .... για μια στγμη νομιζα πως ηρθα απο την Αρη .
    εδω λαχταρατε μια σταλα επιβεβαιωσης απο το φορουμ και θα πειστω πως θεωρειτε υγειη την σχεση ? ..
    και επειδη την ανατροφη των παιδιων την θεωρω πολυ σοβαρη υποθεση........ ολα αυτα που διαβαζω εδω τα θεωρω απαραδεκτα ...
    μαθαμε τωρα το lifestyle και το σερβιρουμε σαν να ειναι πατατακια ....
    νομιζετε πως επειδη η φυση σας επετρεψε να γινετε γονεις , εχετε το δικαιωμα να υποβαλετε τα παιδια σας σε ενδοοικογενιακα σκηνικα που ουτε να κατανοησουν μπορουν , ουτε να συζητησουν με καποιον τριτο και φυσικα ουτε να επιλεξουν αν θελουν να συμμετεχουν με την παρουσια τους σε αυτα ??? ...
    εχετε επιγνωση τι θα γινει αν καποιος απο την προνοια μαθει οτι η μανα καποιων παιδιων κυκλοφορει με αλυσιδες και κολαρα μεσα στο σπιτι ?

Τα παιδια εχουν το αναυθαιρετο δικαιωμα να λαβουν τα καλυτερα δυνατα προτυπα απο τους γονεις στους και να επιλεξουν εκεινα την ζωη τους οταν θα ειναι σε θεση να το κανουν ..... τι προτυπο θα λαβει απο μια μανα που την τραβα με την αλυσιδα ή την βλεπειο να καθεται στα πατωματα οταν ολοι καθονται στον καναπε ? .....

9. whitesnake40

whitesnake40 New Member

Συγχαρητήρια για την απάντησή σου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

---------- Post added at 01:33 ---------- Previous post was at 01:04 ----------

Το να είσαι μητέρα είναι δύσκολο και σημαντικό έργο. Τα παιδιά προστατεύονται από την μητέρα τους. Εδώ μιλάμε για μια γυναίκα και μάνα Κυρίαρχο των παιδιών της. Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να υποτάσσεται σε μια σχεση και να ακολουθεί οδηγίες΄κάποιου master και ιδίως όταν αυτός δεν είναι πατέρας των παιδιών της. .Τα παιδιά λοιπόν πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες καταστάσεις που μόνο ζημια μπορεί να κάνει στην αθώα ψυχή τους. ΄Οταν μια μάνα χάνει την κυριαρχία της και παραδίδεται σε κάποιον, τα παιδιά διαισθάνονται την απώλεια του ελέγχου της και νιώθουν κοντά στην μητέρα ανασφάλεια ιδίως όταν εκείνα βρίσκονται σε μικρή ηλικία. Χρειάζονται πολύ λεπτοί χειρισμοί και συμβουλές από κάποιον ειδικό δηλ. παιδοψυχολόγο. Ολες οι μητέρες θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους αλλά δεν ξέρουν <πως> Συμβουλευτείτε τους ειδικούς. ΄Εχουν την γνώση!

10. chemical23

Εχουμε και λέμε. Captain Morgan, madlene, Valkiria και isnogood συμφωνω με τις αποψεις σας. Ακουστηκαν ορισμενα πραγματα εδω σε αυτο το νημα, που μου ειναι αδυνατο να πιστεψω πως μπορει εστω και στο ελαχιστο να ισχυουν. Τα παιδια δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να εχουν και την παραμικρη οπτικη επαφη με την ερωτικη-σεξουαλικη ζωη των γονεων. Αντιθετως πρεπει να μεσα σε κλιμα ελευθεριας μα και προστασιας να αναπτυξουν την δικη τους προσωπικοτητα που εντος της κρυβεται και η σεξουαλικη ταυτοτητα και προσανατολισμος.

Πολυ απλοικη και αυθαιρετη μια τετοια κριση διαβαζοντας το ποστ σου.

11. cassie

cassie Regular Member

Καλημερα σας,

ειναι σαφες οτι αυτο που ειναι επιτρεπτο για τον εναν ειναι απαραδεκτο για καποιον αλλον. Επισης, πιστευω οτι μπορουμε να συμφωνησουμε οτι αυτα που γραφουμε εδω αποτελουν μια μονο γρηγορη ματια, ενα κομματι, απο το τι συμβαινει στις οικογενειες μας και στα σπιτι μας. Αυτο ειναι και το σωστο. Τα παιδια δεν τα ρωτησε κανενας, ετσι δεν ειναι;

Σας ανεφερα καποια πρακτικα παραδειγματα, λιγο προχωρημενα ισως. Υπαρχουν ομως τροποι ολα να γινουν με αξιοπρεπεια και χαρη, χωρις να θιγεται κανενας. Οι πορτες της κρεββατοκαμαρας παραμενουν κλειστες, οπως και σε καθε vanilla οικογενεια.

Μερικοι αναφερθηκατε σε "καυλα". Ναι, η "καυλα" του Αφεντη (που εγω το λεω βαθια, βαθυτατη δεσμευση) στηριξε την σκλαβα Του μεσα απο επτα εγκυμοσυνες να κανει τελικα τρια υγειεστατα παιδια που τα εφερε στον κοσμο με αγαπη και συνειδηση.

Στο διλημμα Κυριαρχος ή τα παιδια (σου) δεν θα επρεπει να τιθεται καμμια υποτακτικη μητερα. Τοτε οντως αρχιζουν πολλα και σημαντικα προβληματα.

Ο Αφεντης πολλες φορες λειπει απο το σπιτι για μερες λογω δουλειας. Ξερετε τι μου λεει; "Ο τροπος να Με υπηρετησεις ειναι να προσεχεις τα παιδια. Οπως μονο μια μανα το μπορει. Αυτο Μου αρκει".

12. Raistlin26

Raistlin26 Regular Member

Για αλλη μια φορα θα συμφωνήσω με την Cassie...
    Κατηγορηθήκαμε για αρκετά πράγματα στο συγκεκριμένο πόστ με κύριο άξονα το οτι βάζουμε την καύλα πάνω απο τις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών, πράγμα που ειναι οτι πιο λάθος. Ακούστηκε σε αρκετα σημεία η λύση οτι μια υποτακτική μάνα να μην το δείχνει μπροστά στα παιδιά... μάλλον αυτό ειπώθηκε από άτομα που θεωρουν την υποταγή σαν ένα παιχνιδάκι στα πλαίσια του σεξ, ενα κουμπί on / off που το ανοιγοκλεινεις.
    Γίνεται ενας Κυρίαρχος να μην το δείχνει? γίνεται μια υποτακτική να μην το δείχνει?
    Ας καταλάβουμε επιτελούς οτι ουτε η κυριαρχία, ουτε η υποταγή είναι ανωμαλίες που θα βλάψουν τα παιδια.

Τα παιδιά θέλουν αγάπη, στοργή, προσοχή, φροντίδα... πράγματα που φαίνονται σε μια τέτοια σχέση ανάμεσα στους γονείς σε ίσο αν όχι σε μεγαλύτερο βαθμό από πολλές "καθώς πρέπει, normal οικογένειες" ...

Τέλος για να μην μακρυγορώ στο post μου   θα απαντήσω στον αγαπητό chemica123.
    Αγαπητέ μου ξανατονίζω την λέξη "πιστεύω" στην φράση μου που αναδημοσίευσες... Ναι όντως , και χωρίς να έχω κάποια εκπαίδευση πάνω στην παιδοψυχολογία πιστεύω ότι το αγοράκι ταυτίζεται με τον μπαμπά και το κοριτσάκι με την μαμά.