Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 3 Μαϊου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Νομίζω πως ήδη απάντησα. Δε μπορεί να απαγορεύει ή να επιτρέπει εκδηλώσεις κατά το δοκούν, με τη λογική του αν συμφωνεί ή όχι με το περιεχόμενό τους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ελληνικό, άκρως πολιτικοποιημένο - ή καλύτερα κομματικοποιημένο - πανεπιστήμιο. Πέραν του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδημοκρατικό, τίθεται και ζήτημα διατήρησης ισορροπιών, που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

    Αυτό σημαίνει πως δε μπορεί να έχει λόγο; Φυσικά και όχι. Λόγο μπορεί να έχει ο καθένας, να τον εκφράζει ελεύθερα (αν και για να λέμε την αλήθεια, μια μεσημβρινή εκπομπή δεν είναι το καλύτερο βήμα για έναν άνθρωπο, υποτίθεται, του πνεύματος). Ωστόσο, δε μπορεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, δε μπορεί να επιβάλλει απαγορεύσεις τέτοιου είδους.
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Κοιτα λοιπον ποιο είναι το παραλογο στην ολη ιστορια.

    Θεωρείς πως ο πρύτανης σε ένα πανεπιστήμιο δεν έχει δικάιωμα να επιτρέπει η να απαγορεύει εκδηλώσεις παρόλο που έχει θέση του "επικεφαλή".

    Και θεωρείς πιο αρμόδιους (πιο γνωστικούς, πιο ωριμους, πιο πνευματικους) από τον πρύτανη τους φοιτητές (ή έστω κάποια ομάδα φοιτητών) να αποφασίζουν εκείνοι (και χωρίς την εγκριση / συγκαταθεση του εκαστοτε πρυτανη) για το τι εκδήλωση θα γίνετε μέσα στο πανεπιστήμιο, γιατί το να μην έχει δικαίωμα να αποφασίζει ο πρύτανης για το τι εκδηλώσεις γίνονται στο πανεπιστήμιο είναι "αντιδημοκρατικό", ενώ η αφάιρεση του δικαιώματος του να αποφασίζει ο πρύτανης ως όργανο που έχει τοποθετηθεί απο το Υπουργείο (η την πολιτεια) σαν (θεωρητικα) επικεφαλής είναι (κατα την λογικη σου) "δημοκρατικο".
     
  3. Konstantine ο πρύτανης είναι εκλεγμένος απο τους καθηγητές και απο τους συλλόγους των φοιτητών. Δεν είναι διορισμένος απο την πολιτεία
     
  4. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Επειδη παρακολουθησα την συνεντευξη και τυχαια γνωρισα την Ηλεκτρα,εχω να πω τα εξης.
    Το Πανεπιστημιακο ασυλο δεν κινδυνευει απο την συζητηση και οχι διαλεξη που εκανε η κοπελα με τους φοιτητες.
    Η οποια παρεπιπτοντως χρησιμοποιουσε αξιοπρεπεις εκφρασεις κατα τον διαλογο και με την παρουσιαστρια της εκπομπης αλλα και με τους φοιτητες.
    Εξαλλου δεν εκανε σοου ουτε session.
    Με αφορμη μια συγκεκριμενη ταινια μιλησαν για τα ερωτικα ταμπου και τους τροπους ερωτικης εκφρασης στην Ελληνικη κοινωνια.
    Που το μεμπτο?
    Δεν συνομιλουσε με ανηλικους αλλα με ενηλικες ανθρωπους οι οποιοι φοιτουν σ ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα και ειναι ερωτικα ενεργοι.
    Οσον αφορα τον συγκεκριμενο πρυτανη, απλα στρουθοκαμηλιζει.
    Ξεχναει την παραβιαση και ισοπεδωση του πανεπιστημιακου ασυλου οταν διαφοροι "αντιεξουσιαστες" καινε και καταστρεφουν βιβλιοθηκες,συγγραματα και εργαστηρια, δημοσια περιουσια πληρωμενη απο μας.
    Ξεχναει τις καταληψεις απο αλλοδαπους και την βιαιαη συμπεριφορα τους σε φοιτητες.
    Τα χιλια δυο ευτραπελα μεσα στις σχολες με καθηγητες που για να περασεις μαθημα τους πρεπει να τους παρεις πιπα.
    Αν μη τι αλλο ειχαμε την εμπειρια της φοιτησης σε ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα και βιωσαμε την αξιοπρεπεια των καθηγητων και πρυτανεων.
    Και οπως προανεφερε ο Durcet, ο συγκεκριμενος θιχτηκε απο την παρουσια της κοπελας,αλλα να βγει σε μια καταπτυστη μεσημεριανη κιτρινη εκπομπη δεν ηταν προσβλητικο γι αυτον?
    Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.
    Οσον αφορα αν επρεπε να παρουν την αδεια του για να διοργανωθει η εκδηλωση, σαφως και επρεπε.Αλλα για αυτο δεν εχει ευθυνη η κοπελα, αλλα οι φοιτητες του και οι συνεργατες του.
    Αρα.....μαλλον ανεπαρκη τον "κοβω" τον κ.πρυτανη στη συνεργασια και τον διαλογο με τους φοιτητες και υφισταμενους του.
     
  5. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Ηρεμήστε αν ήταν ένας επιχειρηματίας και μιλούσε σε ένα τμήμα του οικονομικού δεν θα υπηρχε πρόβλημα...?? αν οχι...
    γιατι να πειράξει μια γνωστρια ενός άλλου θεματος που ήρθε να μιλήσει σε ένα τμήμα του ΑΠΘ που σχετίζεται με το αντικείμενο που κατέχει..??? και να γίνεται τόσο ντόρος...
    Σαφως ομως θα επρεπε να ενημερώσουν την πρυτανία για την εκδήλωση....
    Οι αντιδράσεις των υπεύθυνων ΜΕΤΑ το γεγονός δεν τους προσατει ούτε τους απαλλάσει από ευθύνες..
     
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Ο πρύτανης, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Κορνήλιος, δε διορίζεται αλλά εκλέγεται (πλέον και από το σύνολο των φοιτητών κι όχι μόνο τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων). Επομένως, καθώς υπάρχει εκλογική διαδικασία και δεδομένης της πολιτικοποίησης - κομματικοποίησης του ελληνικού πανεπιστημίου, είναι συνήθως εκφραστής μιας συγκεκριμένης πολιτικής θέσης, κι όχι απαραίτητα ο πλέον κατάλληλος γι' αυτή τη θέση, ή ο έχων τις καλύτερες περγαμηνές. Επομένως, πώς νομιμοποιείται κάποιος, που εκφράζει κατά κύριο λόγο μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη, ένα κόμμα - για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να αποφασίζει για το ποιες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και ποιες όχι; Πόσο μάλλον όταν δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας της όποιας εκδήλωσης αλλά απλά θέμα προτιμήσεων, ηθικών αξιών και αρχών της πρυτανικής αρχής.
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    {... μπλα μπλα μπλα ...}

    Κατ' επέκταση, έπρεπε να κληθούν όλοι οι έχοντες διατελέσει υπουργοί, και δη οικονομίας και / ή οικονομικών για να μιλήσουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ... ή μήπως θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να περνάνε ακόμα και απ' έξω;

    Υ.Γ. Υλικό προς σκέψη: ποιος τελικά είναι χρήσιμος και ποιος έχει βλάψει τη χώρα; Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ ή οι προαναφερθέντες υπουργοί;
     
    Last edited: 9 Μαϊου 2011
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    φανταζεστε τον Μιχαηλ Αγγελο να επρεπε να φερει εναν πινακα ζωγραφικης του , κολαρο στο κεφαλι του Παπα για να συζητηθει και να αποκτησει λιγο τηλεοπτικο χρονο στο Age of Empire TV ? .... ή να εχωνει κανενα απο τα αγαλματα του σε καμια βιτρινα με μουρανο ? ..... ευτυχως που ζωγραφιζε καλα και την γλιτωσε το κεφαλι του Παπα ...

    Durcet δεν θεωρω οτι εχει σημασια αν ειναι δημοσιος ή ιδιωτικος χωρος .. αλλα κατα ποσο εχει θεση η οποια αντιληψη μεσα στον εκαστοτε συγκεκριμενο χωρο ...
    το πανεπιστημιο ειναι χωρος μεταδοσης γνωσης , φυσικα αδιαμφισβητιτης , διοτι πανω σε αυτη την γνωση , αυριο θα γινουν εγχειρισεις , θα στηθουν πολυκατοικιες , θα αποδωσουν δικαιοσυνη , θα μεταδωσουν την γνωση σε αλλους ....
    την επομενη λοιπον φορα που θα εχω ξαπλωσει στο χειρουργικο τραπεζι , θα ενιωθα καλυτερα αν ηξερα οτι ο γιατρος που θα με ανοιξει , ειχε δασκαλους γεροντες σοφους με μακριες ασπρες γενιαδες ολοστρογγυλα γυαλια - πατομπουκαλα απο την μελετη , με 2-3 νομπελ ιατρικης ο καθενας ...

    αντιθετως , σε καποια επισκεψη μου στην Εροτικα , θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω και να μαθω απο τις εμπειριες μιας πορνοσταρ , διαφορους τροπους και ιδεες που θα βοηθουσαν την προσωπικη μου σεξουαλικη ζωη .... σε οποιαδηποτε σχετικη περιπτωση , προτιμω την Ηλεκτρα απο τον Ασκιτη ...
     
  9. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ακόμα χειρότερα αν εκλέγεται απο τους φοιτητές πάντως δεν αλλάζει το σημείο στο οποίο αναφέρομαι και διαφωνώ μαζί σου Durcet. (είτε είναι απο την πολιτεία έιτε απο ψηφοφορία)

    Προσεξε λιγο πιο θέμα θίγω. Εγώ δεν ασχολούμαι με την ιδιοτητα της ομιλιτριας και αν ητανε σωστο η οχι που μιλησε εκει, αλλα συγκεκριμένα με τον αν ο πρυτανης πρέπει να έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει η να αποριπτει εκδηλώσεις / ομιλίες. (στο βιντεο ο πρυτανης ειπε πως και να ηθελε δεν θα μπορουσε να το αποτρεψει)

    Γιατί σίγουρα κάποιος πρέπει να έχει τέτοια αρμοδιοτητα.

    Ποιός την έχει τελικα ? Υπάρχει κανείς ?
     
  10. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Παρντόν, αλλά μόλις πρότεινες προληπτική λογοκρισία και μάλιστα συγκεντρωτικού τύπου {προερχόμενη από ένα άτομο}. Mega-mega-fail.

    Τα πανεπιστήμια, ευτυχώς, δεν είναι e-fora και ευτυχώς - όσο κι αν κάποιοι δυσαρεστούνται - προστατεύονται από το Σύνταγμα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο: για να ακούγονται ΟΛΟΙ, ασχέτως του τί έχουν να πουν.

    Στη συνέχεια, το περιεχόμενο των λόγων και των ισχυρισμών του κάθε ομιλητή, ευτυχώς, κρίνεται.

    Και οι αποφάσεις των πρυτάνεων, των Γενικών Συνελεύσεων εκάστου τμήματος και της Συγκλήτου θα έπρεπε να κρίνονται ... αλλά αυτό είναι υλικό από άλλες αμαρτωλές ιστορίες {περί διορισμών και αξιολογήσεων λεκτόρων π.χ., βλέπε περίπτωση Αννίτας Φλώρου} του ΠΑΜΑΚ.

    Τέλος, δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι η εκδήλωση έγινε "εν αγνοία" της πρυτανικής αρχής, ενώ οι σχετικές αφίσες είχαν αναρτηθεί αρκετά νωρίτερα.
     
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Ακου πιο ειναι το Mega Fail, για να δεις ποσο δεν εχεις καταλαβει το τι ακριβως συζηταμε εδω.

    Το ζητημα δεν ειναι αν καλως η κακως μιλησε η συγκεκριμενη ομιλητρια στο Πανεπιστημιο, αλλα το κατα ποσον οι δραστηριοτητες που γινονται μεσα σε αυτα τα Ιδρυματα θα πρεπει να εγκρινονται απο καμια αρμοδια αρχη.

    Οι φοιτητες εκλεγουν τον πρυτανη (το αν ειναι σωστο να εκλεγεται ο πρυτανης απο τους φοιτητες ειναι αλλο θεμα συζητησης)

    Δωσε βαση τωρα.

    Ο πρυτανης λοιπον, εκλεγεται απο τους φοιτητες (η/και τις οργανωσεις) με σκοπο να ειναι επικεφαλης στο Ιδρυμα, δηλαδη το εκλεγμενο απο την πλειοψηφια οργανο που ο σκοπος της εκλογης του ειναι να εχει ρολο επικεφαλη και να παιρνει αποφασεις, ουσιαστικα ΔΕΝ έχει την αρμοδιοτητα να παιρνει αποφασεις και η ιδιοτητα του επικεφαλη απαξιώνεται απο αυτους που του εδωσαν την εκλογη σε αυτην την θεση, αλλά και απο διαφορους άλλους (πχ Durcet, denive_sub) - και εδω προκυπτει το ερωτημα ποιος ο ρολος του πρυτανη και γιατι εκλέγεται αφου δεν εχει αρμοδιοτητες ?


    Παρντον αλλα σε ποιους αφελεις απευθυνεται αυτο το σχολιο. ??

    Μας λες πως οι πρυτανικες αρχες "γνώριζαν". Το οτι ειχανε αναρτηθει οι αφίσες που οντως ειχανε αναρτηθει, δεν σημαίνει πως οι πρυτανικές αρχές επειδή γνώριζαν το όνομα της Ομιλητριας απο τις αφισες , γνώριζαν και την επαγγελματικη της ιδιοτητα. (ουτε ειναι υποχρεωμενοι να την γνωριζουν). το οποιο το δηλωνει και η ομιλητρια και ο πρυτανης στο βιντεο.

    Ετσι για να λεμε και τα πραγματα ως έχουν.

    Μηπως τελικα το mega mega fail, ειναι πως το οργανο το οποιο υποθετικα εκλεγεται για να εχει αρμοδιοτητες δεν εχει καμια ουσιαστικη αρμοδιοτητα και ειναι διακοσμητικο?

    Σε καθε δημοσιο ιδρυμα υπαρχει καποιο ανωτατο οργανο, Ειτε αυτος λεγεται διευθυντης, διοικητης, διευθυνων συμβουλος κτλ

    Και σε ρωταω λοιπον. (συγκεκριμενα)

    Πρεπει να υπαρχει καποιος (οι καποιοι) που θα έχουνε τον τελικο λόγο για το τι εκδηλωσεις θα γίνονται μεσα στο πανεπιστημία ναι η οχι ?

    • Αν ναι, ποιος οι ποιοί είναι αυτοι (αφου αποδεδειγμενα ο πρυτανης δεν ειναι)?
    • Αν όχι, γιατί ?
     
Thread Status:
Not open for further replies.