Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 3 Μαϊου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Απ' όσο θυμάμαι η Σχολική Επιτροπή είναι αρμόδια μόνο
    για τη διαχείριση των οικονομικών του σχολείου
    (διάθεση των πιστώσεων για θέρμανση, εποπτικό υλικό,
    πλειοδοτικό διαγωνισμό για το κυλικείο και παρόμοια ζητήματα).
    Αποτελείται όντως από εκπρόσωπο των γονέων, το διευθυντή και έναν εκπρόσωπο του Δήμου και η λειτουργία της περιορίζεται εκεί.
    Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ελεγκτικό όργανο
    που διασφαλίζει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι τα όποια κονδύλια
    δεν διαχειρίζονται μόνο από Δ.Υ. σε "στεγανό" περιβάλλον.
    Οτιδήποτε αφορά διοικητικά - πειθαρχικά θέματα καθ' ύλην αρμόδια είναι η ολομέλεια των καθηγητών υπό το συντονισμό του διευθυντή.
    Εννοείται πως όλοι οι παραπάνω λογοδοτούν στον αντίστοιχο προϊστάμενο
    του αρμόδιου γραφείου τάδε εκπαίδευσης που υπάγονται
    ο οποίος και έχει την εξουσία να λύνει και να δένει.
    Αν ήμουν σε αυτή τη θέση με τόσα σχολεία υπό την εποπτεία μου,
    με τόσες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό,
    με το προσωπικό ζήτημα του καθενός εκπαιδευτικού, με, με...
    και ερχόταν οι μέρες της "κρίσεως"
    (μαζικές καταλήψεις, έναρξη σχολικού έτους με κενά σε προσωπικό
    και άλλα αναρίθμητα λειτουργικά ζητήματα),
    το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να ασχοληθώ και με
    ...εκπορθήσεις σχολικών κτιρίων από τους καταληψίες μαθητές.
    Τα έχει ο άνθρωπος χύμα, του έρχονται και τσουβαλάτα.
    Αναλογικά, κατά τον αυτόν τρόπον λειτουργεί και ο εκάστοτε πρύτανης,
    ακριβώς επειδή όπως επισήμανες, πρωτίστως (στο Ελλάντα) για να μπορείς να ασχοληθείς
    με το ποιος μπήκε και μίλησε στο αμφιθέατρο, τι είπε, τι φορούσε
    (λάτεξ; στρίνγκ; φουστανέλα; ), ποιος έκανε πάρτυ το σαββατόβραδο
    και μετά τα σπάσανε, κ.λ.π., κ.λ.π.,
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να έχεις διασφαλίσει ότι υπάρχει Σχολή και λειτουργεί!!
    Οπότε ας έχουμε και κομματάκι κατανόηση όλοι εμείς οι άνετοι και ωραίοι διανοητές του καναπέος.
    Λέω εγώ τώρα.
     
  2. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Εξισώνεις κάποιον διορισμένο με κάποιον εκλεγμένο.
    Επίσης εξισώνεις ανήλικους {και κατά το νόμο και κατά την ουσία} με ενήλικες.
    Τέλος, εξισώνεις την υποχρεωτική {βασική} εκπαίδευση, με τις Ακαδημαϊκές σπουδές, την έρευνα κλπ.

    Όταν ξεκινάς με 3 λάθος παραδοχές, είναι φυσιολογικό να αναμένεις λανθασμένο συμπέρασμα. Πράγμα τα οποίο, όποιος έχει διενεργήσει έρευνα, το γνωρίζει. Elementary! {όπως θα έλεγε και ο Σέρλοκ ...}

    Πάμε παρακάτω τώρα.

    Ο κάθε γυμνασιάρχης και λυκειάρχης, δεν έχει δικαίωμα αποβολής μαθητή χωρίς να έχει προηγηθεί "απολογία" του μαθητή {για τα όσα του καταλογίζονται} παρουσία εκπροσώπου του δεκαπενταμελούς {ώστε να διασφαλίζεται το σύννομο της διαδικασίας} ο οποίος μάλιστα έχει απόλυτα το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη και να φέρει ένσταση στην απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

    Νομίζω ότι απαιτείται και σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου των καθηγητών, αν και μπορεί να έχει αλλάξει αυτό.

    Κι επειδή (1) οι μαθητές είναι ανήλικοι, δικαιούνται να εκπροσωπηθούν από τους γονείς τους σε αυτό το θέμα.

    Κι επειδή (2) έχουν υπάρξει περιπτώσεις καταχρηστικών αποβολών, τέτοια θέματα έχουν φτάσει σε πρώτο βαθμό στα γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης, σε δεύτερο βαθμό στο Υπουργείο Παιδείας και κάποιες φορές - σπάνια - ακόμα και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Όπου, συνήθως, από τις υποθέσεις τις οποίες θυμάμαι να έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, αθωώνονται πανηγυρικά οι μαθητές.

    Εν πάση περιπτώση, επ ουδενί δεν μπορεί να εξισωθεί μία κοινότητα ανηλίκων, την εποπτεία των οποίων {καλώς οφείλουν να} έχουν οι κηδεμόνες, με μία κοινότητα *ακηδεμόνευτων* ενηλίκων, εκ των οποίων {θα έπρεπε να / αναμένουμε ότι} εκπορεύεται η σύγχρονη ακαδημαϊκή έρευνα.

    Διότι, αυτός είναι ο ρόλος των ΑΕΙ {και όχι η παραγωγή πτυχίων με στόχο το διορισμό}: η παραγωγή, αυτόνομα από κάθε υποψήφιο κάτοχο πτυχίου, πρωτότυπης έρευνας, η οποία να είναι δημοσιεύσιμη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό {scientific journal} και η οποία να μπορεί να κριθεί από "ίσους" {defence in front of a jury of peers}.

    Οι κάθε λογής Μιχαλολιάκοι {Βουλγαράκηδες και λοιποί} εισέρχονται στα ΑΕΙ μας και μιλάνε εκεί όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Όταν βρίσκουν. Ευτυχώς για το επίπεδο της Ακαδημαϊκής μας κοινότητας, σπανίως βρίσκουν, οπότε και απευθύνονται εκεί όπου τους παίρνει: στους πτωχότερους τω πνεύματι.

    Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, εξ όσων γνωρίζω είναι παράνομοι. Συνεπώς, κάθε τεκμηριωμένο τέτοιο συμβάν {θα έπρεπε να} διώκεται ποινικά. Με την άδεια των Πρυτανικών Αρχών, όπως ζητάμε να διώκεται κάθε άλλη παράνομη πράξη {πώληση κλεψίτυπων CD, πώληση ναρκωτικών, κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών κλπ}.

    Τέτοια ζητήματα έχουν λυθεί από την υφιστάμενη νομοθεσία και δεν είναι στην κρίση κανενός Πρύτανη. Διότι, δεν είναι ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής. Σε μία δημοκρατία, αυτοί οι ρόλοι είναι επαρκώς θεσμοθετημένοι.

    Το σχόλιο του Κορνήλιου, αφορά την κατάχρηση του διαλόγου. Όχι την προληπτική λογοκρισία του και ειδικότερα όχι από "ενός ανδρός αρχή".
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Οχι!!!
    Θεωρώ πως η κάθε Ηλέκτρα,ο κάθε Μιχαλολιάκος και ο κάθε Κουφοντίνας δικαιούνται να εκθέτουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο εκδηλώσεων ενημέρωσης ,προβληματισμού και διαλόγου που διοργανώνονται στον χώρο ενός Πανεπιστημιακού ιδρύματος, όποιος πανεπιστημιακός φορέας κι'αν είναι ο διοργωνωτής της εκδήλωσης, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της Πρυτανείας .

    Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών είναι εξ άλλου το βασικότερο θεμέλιο κάθε Ακαδημαικού ιδρύματος που σέβεται τον εαυτό του και επιτελεί τον σκοπό του .Χωρίς αυτήν ούτε η έρευνα προάγεται, ούτε η γνώση αποκτάται αλλά ουτε και δόξαν (γνώμη) σφαιρική και ολοκληρωμένη μπορείς να έχεις.

    Ασφαλώς ,όμως, άλλο είναι να διαλέγεσαι ελεύθερα στο Πανεπιστήμιο περι ναζισμού κι'άλλο να κάνεις παρέλαση στην Πανεπιστημιούπολη με στολή και τη σβάστικα στο μανίκι.Αλλο είναι να συζητάς για τα ερωτικά φετίχ η τους εναλλακτικούς τρόπους ερωτικής έκφρασης κι'άλλο να κάνεις επίδειξη στο αμφιθέατρο.
    Κοντολογίς στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί ασφαλώς να κάνει ο καθένας οτι θέλει,μπορεί όμως να λέει οτι θέλει,χωρίς να μπορεί ο Πρύτανης η ο σύλλογος των φοιτητών να το απαγορεύει,λόγω η έργω .
    Το "μπάτε σκύλοι αλέστε" ασφαλώς και δεν είναι αποδεκτό αν μιλάμε για παράνομες η απαράδεκτες πρακτικές,δεν έχει όμως καμμία έννοια οταν αναφερόμαστε σε ελεύθερία διακίνησης ιδεών, ελεύθερη μετάδοση πληροφορίας και γνώσης.
     
  4. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    με τρομαζει πολυ το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης του φορουμ κοπτεται περισσοτερο για την λειτουργια του πανεπιστημιου παρα για τα ιδια θεματα που πραγματευεται το φορουμ και γι αυτο παραθετω και το αντιστοιχο λινκ https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/35953-πανεπιστημιακό-άσυλο.html

    προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχει συγκεκριμενος λογος για αυτο, αλλα μου προκαλει εντυπωση.

    στο θεμα μας τωρα, υπηρξα στο κοινο της ηλεκτρας στο πα.μακ. , απο πολιτιστικη και πολιτισμικη αποψη η ομιλια της δεν ειχε κατι να μου προσφερει απλα ηταν μια ομιλια και τιποτε περισσοτερο. ομως απο την αλλη θα πρεπει να σημειωσω οτι δεν υπηρχε κατι αξιο λογοκρισιας, μια καλη διαφημιση για την κ. ηλεκτρα γαλανου ηταν. (αλλωστε εδω θεσσαλονικη εχουν γεμισει αφισες οι στασεις των αστικων με την τσοντα, αυτο αληθεια δεν πειραζει  φανταζομαι οτι οσοι απο εμας εχουμε υπαρξει φοιτητες ή και βρισκομαστε ακομη σε αυτον τον χωρο θα εχουμε παρακολουθησει διαφορων ειδων ομιλιες που αλλοτε πηραμε θετικα απο αυτες και αλλοτε οχι.


    Δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση την καθε κ. ηλεκτρα γαλανου κ. μιχαλολιακο ή καθε αλλον ομιλητη που θελει να εκφρασει ελευθερα την αποψη του στο πανεπιστημιο ή οπουδηποτε αλλου θελει, δικαιωμα του και εφ ᾽οσον δεν κανει κατι παρανομο γιατι οχι;

    το θεμα με το ασυλο ειναι κατι εντελως διαφορετικο, εχω ξαναπει οτι θα πρεπει να δημιουργηθει μια βαση, μια πλατφορμα με τις αρμοδιοτητες ολων μας στο πανεπιστημιο και την λειτουργια του ασυλου και να γινουν ριζικες αλλαγες γρηγορα.

    σας παραθετω το παρακατω βιντεο στο οποιο δεν πρωταγωνιστει μια πορνοσταρ και τα συμπερασματα δικα σας
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Re: Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Εμένα αυτό που με τρομάζει είναι το συμπερασμα σου, σύμφωνα με το οποίο το ζήτημα της δημόσιας παιδείας, δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει μόνο και μόνο επειδή είμαι ιδιοκτήτης του φόρουμ (τις ελευθερες μου ώρες). Τις άλλες ώρες είμαι και κάτι άλλο όμως. Όπως εργαζόμενος, πολίτης, και στο μέλλον θα μπορούσα να είμαι γονιός. Οπως και τόσοι άλλοι, Δεν θα επρεπε να με/μας ενδιαφέρει ??? Εκτός αν εννοείς πως το μόνο θέμα που είναι ανοιχτό για συζήτηση είναι αυτό και κανένα άλλο...

    Λοιπόν άκου τωρα για να δεις ποιος εχει τα λαθος συμπερασματα, στο ερώτημα "Αν καποιος εχει το δικαιωμα να δινει αποβολες, ποιός είναι αυτός ?"

    Συμφωνα λοιπον με την λογικη σου, δικαιωμα αποβολης έχει ο μη εκλεγμενος Γυμνασιαρχης (δηλαδη ο διορισμενος που αν σε ρωταγα αν ο Γυμνασιαρχης θα επρεπε να εκλεγεται η να διοριζεται ειναι σχεδον βεβαιο πως θα μας ελεγες πως θα επρεπε να εκλεγεται αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.)

    Ο μη εκλεγμενος Γυμνασιαρχης λοιπον εχει δικαιωμα να δινει αποβολες αλλα ο Εκλεγμενος Πρυτανης δεν εχει..

    Συμπερασμα (κατ εσενα παντα)

    Ο δημοκρατικα Εκλεγμενος "Επικεφαλης" δεν εχει δικαιωμα αποβολών παρολο που έχει εκλεγεί, έχει όμως ο ΜΗ εκλεγμενος...

    Χρειαζεται να μακρυγορήσω ?? Νομιζω πως όχι, το παράλογο της υπόθεσης είναι εμφανές.. Η μήπως δεν είναι ?

    Οσον αφορα την "υποχρεωτικη" εκπαιδευση που λες, δεν ειναι υποχρεωτικο το γυμνασιο - λυκειο. ακόμα και στην εποχη που πηγαινα εγω, θυμάμαι πολλά παιδιά το παρατάγανε είτε επειδή επρεπε να πανε πιεσμένοι απο την οικογένεια για δουλειά, είτε επειδή έμεναν ξανά και ξανά στην ίδια τάξη, και δεν ετρεχε τίποτα. Δεν υπήρχε κάτι να τους υποχρεώσει οπως λες να βγάλουν το γυμνάσιο / λύκειο.

    Το ανήλικος / ενήλικος δεν έχει καμία σημασία, και στις 2 περιπτώσεις είναι μαθητές. Τό ότι στα 20 τους είναι (λιγο) πιο ωριμοι απο το οτι ητανε στα 17 τους δεν αλλάζει το γεγονός πως ειναι μαθητές έτσι δεν είναι ?


    Είχα αποβληθεί 1 φορά (οχι μονο εγω, μαζί και κάποιοι άλλοι) για κάτι μέρες,

    Ο Λόγος ? παίζαμε αυγοπόλεμο, νερατζοπόλεμο και μπουγέλο. (και το κάναμε μεταξύ μας, όχι προς τους καθηγητές. και οχι μεσα στις αιθουσες αλλα στο προαυλιο)

    Με λίγα λόγια σιγά τα ωά. (αν σκεφτεις πως σημερα μαθητες στα σχολια βγάζουν φωτος με στρινγκ και τις αναρτανε στο διαδικτυο . η οτι καπνιζουνε περιεργα τσιγαρα, και αλλα τετοια πολλα)

    Και όχι μόνο δεν με φώναξαν για απολογία ούτε συνέβη τίποτα από τα παραπάνω που λες (15 μελές, σύλλογος γονέων, εκπροσώπηση, ενστάσεις κτλ)

    Και ξέρεις ποίος με απέβαλλε ? Οχι ο λυκειάρχης, αλλά η Υποδιευθύντρια...
    (άρα τι προσπαθείς να μας πεις παραπάνω).
    Τό μονο που έγινε ήταν πως πήρανε τηλέφωνο σπίτι και είπανε στην μάνα μου τι έγινε και έφαγα τις απουσίες. και that's it.

    Δεν ξέρω αν τέτοιου ειδους χαιρετισμοί είναι παράνομοι, Ας υποθέσουμε οτι είναι.

    Είναι σωστό το συγκεκριμένο άτομο (Ο Μιχαλολιακος της Χρυσής Αυγής) να δίνει διάλεξη και να ΜΙΛΑΕΙ (και όχι να κάνει) στο Χ Πανεπιστήμιο ,αναπτύσοντας τις "θέσεις του" (μεταναστευτικό, μακεδονικό, θρακικό κτλ) ασχέτως σε ποιόν αρέσουν και σε ποιόν όχι?

    Για μένα δεν είναι. Για σένα ??
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    αν και δεν απευθύνεται σε μένα το ερώτημα,
    θα παρέμβω γιατί αισθάνομαι οτι έχουμε αγγίξει ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα ,που άπτεται της ίδιας της έννοιας του Πανεπιστήμιου,του ρόλου του και της αποστολής του,.

    Ειδικα στο Πανεπιστημιο λοιπόν ,τον κατ'εξοχην χώρο οπου καλλιεργείται,προάγεται και μεταδίδεται η επιστήμη,παει να πεί η ασφαλής και αναμφίβολη γνώση κατα τον Πλάτωνα, είναι οχι μόνο σωστό αλλά και επιβεβλημένο να μιλάει οποιοσδήποτε έχει να πεί κάτι για ένα συγκεκριμένο ζήτημα ,ασχετως αν οι απόψεις του ειναι αρεστές στην πλειοψηφούσα η κρατούσα αντίληψη.
    Υπό την προϋπόθεση ασφαλώς πως αυτός ο οποιοσδήποτε (Μιχαλολιάκος) θα δεχθει να υποστεί τον αντίλογο,, τον έλεγχο την αμφισβητηση και την αντιπαράθεση επι των απόψεών του.

    Αν αρχίσουμε τους αποκλεισμούς , ,ο χ ειναι φασίστας,ο ψ είναι ανήθικος, ο z δαρβινιστής ( θα μπορούσαν να πουν σ'ενα αμερικάνικο πανεπιστήμιο,ε; ) κλπ κλπ, γλιστράμε σε άλλα μονοπάτια, σε αντιλήψεις που μοιάζουν να πιστεύουν πως το Πανεπιστήμιο είναι ενας χώρος που υπάρχει μόνο και μόνο για να (ανα)παράγει την γνώση (και τα στελέχη) που χρειάζεται το σύστημα για να εξακολουθει να (υπ)αρχει....,

    Αυτο θέλουμε;
     
  7. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Εδώ διαπράττεις ένα μεγάλο σφάλμα. Ο πανεπιστημιακός φοιτητής δεν είναι μαθητής, τουλάχιστον με την ίδια έννοια όπως κάποιος που πηγαίνει στο δημοτικό, στο γυμνάσιο ή στο λύκειο. Δε βρίσκεται, ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, μόνο και μόνο για ν' αποκτήσει κάποιες γνώσεις. Βρίσκεται και για να παράγει γνώση, να φέρει εις πέρας έρευνα, να δημιουργήσει καινούριο επιστημονικό έργο. Επιπλέον, βρίσκεται για να ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος.

    Επιπλέον, ποιος σου είπε πως το πανεπιστήμιο προορίζεται μονάχα για εικοσάχρονους; Το ότι στην Ελλάδα θεωρούμε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σαν ένα ακόμη σκαλοπάτι των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δε σημαίνει πως το πανεπιστήμιο αναφέρεται σε συγκεκριμένες μόνο ηλικίες. Φοιτητής, προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός, μπορεί να 'ναι κάποιος σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του. Και ναι, ίσως ο εικοσάχρονος για κάποιους να μην είναι ώριμος. Κάποιος όμως στα εικοσιπέντε, στα τριάντα, ή στα πενήντα του, που παίρνει την απόφαση να περάσει από τα πανεπιστημιακά έδρανα είτε για να εμβαθύνει στο γνωστικό του αντικείμενο είτε για να ασχοληθεί με κάποιο άλλο χώρο της επιστήμης, είναι ανώριμος;

    Ωραία. Έγινε μια παρανομία και προτίμησες, είτε επειδή δε γνώριζες την απαιτούμενη διαδικασία, είτε γιατί δε σε πολυένοιαζε, να μην αντιδράσεις. Και στο σχολείο που πήγαινα εγώ, ιδιωτικό γαρ, αποφάσιζε μόνη της η ιδιοκτήτρια για τις αποβολές(που παρεμπιπτόντως δεν ήταν εκπαιδευτικός και δεν είχε κανένα ρόλο βάση του οργανογράμματος). Αυτό σημαίνει πως επειδή συνέβαινε, ήταν κατ' ανάγκη και νόμιμο;

    Στα πανεπιστήμια, ως γνωστόν, διδάσκονται και κοινωνικές επιστήμες. Αν διαβάσεις κάποιο σύγγραμμα πολιτικών επιστημών, ιστορίας, διεθνών σχέσεων θα διαπιστώσεις πως ο συγγραφέας τους, πολλές φορές μέλος Δ.Ε.Π. του ίδιου πανεπιστημίου ή διδάσκων το μάθημα, παίρνει απροκάλυπτα συγκεκριμένη πολιτική θέση, υποστηρίζοντας ευθέως τη μία ή την άλλη άποψη. Αν θες τη γνώμη μου, καλώς γίνεται αυτό. Δε μπορείς να διδάξεις τέτοιου είδους επιστήμες αποστειρωμένα, είναι φύσει αδύνατον.

    Επομένως, από τη στιγμή που στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία του πανεπιστημίου υπάρχουν πολιτικές απόψεις, θέσεις πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, πώς μπορείς ν' αποτρέψεις κάποιον άλλο να αναπτύξει τις δικές του, όσο ακραίες κι αν είναι αυτές;
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2011
  8. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    με έχουν καλύψει απόλυτα οι δύο προλαλήσαντες (underherfeet, Durcet). Οι απαντήσεις στις αιτιάσεις σου δεν έχουν αλλάξει.
     
  9. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    κωνσταντινε, δεν βγαζω συμπερασμα, αλλα παρατηρω.

    Το ασυλο θα πρεπει να ισχυει για τους φοιτητες, το ακαδημαικο προσωπικο και το προσωπικο του πανεπιστημιου (με κριτηρια για ολους) οι υπολοιποι που δεν ανηκουν στο πανεπιστημιο δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να τους παρεχεται το πανεπιστημιακο ασυλο;
     
  10. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Αρκετά συχνά, υπάρχουν αξιολογότατοι άνθρωποι, που διαπρέπουν στον τομέα τους - π.χ. έχω υπόψη μου ορισμένους στη βιομηχανία - χωρίς να είναι ενεργά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Αυτούς, δε θέλει να τους ακούσει κανείς;

    Εάν ερχόταν να μιλήσει ο Bill Gates στο ΠΑΜΑΚ για την επιχειρηματικότητα, θα ήταν εκτός ασύλου; Εάν μιλούσε ο Linus Torvalds στους μηχανικούς η/υ του ΑΠΘ, θα θεωρούσες ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει στην Ακαδημαϊκή γνώση;

    Εάν μιλούσε κάποιος "ψιλο-αιρετικός" {όσο αιρετικός μπορεί να είναι κάποιος ενταγμένος στο σύστημα} όπως ο Τσόμσκι ή ο Ζιζέκ, δεν έπρεπε να χαίρουν του ασύλου;

    Εδώ τολμάνε και κάνουν διαλέξεις ως επισκέπτες άτομα που έχουν διατελέσει υπουργοί ... τί λες τώρα;! Και τους ακούμε, χάρη στην ελευθερία του λόγου {και σε μεγάλες δόσεις μαζοχισμού, ορισμένοι εξ ημών}.
     
  11. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


    τι σχεση εχει αυτο που ανεφερα με ομιλιες που θα εγκρινονται απο την διοικηση του πανεπιστημιου. δηλαδη μου λες οτι ο Μπιλ Γκευτς χρειαζεται το ασυλο για να μιλησει σε ενα ελληνικο πανεπιστημιο; τι σχεση εχει το ασυλο με τις ομιλιες; η διοικηση του πανεπιστημιου πρεπει να βελτιωθει, ελεος με την καραμελα του ασυλου, αυτο το μπαχαλο μονο στην χωρα μας γινεται. Στην αγγλια που ημουν, το ασυλο ως ορος δεν υπηρχε και οι ομιλιες ΟΛΕΣ επαιρναν εγκριση απο την διοικηση του πανεπιστημιου και του εκαστοτε τομεα. ομως αναρχικους , αφισοκολλησεις κομματων, πολιτικες αηδιες κτλ δεν υπηρχαν.

    * δεν καταλαβαινω το σχολιο περι διαλλεξεων υπουργων και ανθρωπων του συστηματος; εκτος και αν πολιτικοποιεις την συζητηση..
     
  12. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Μια πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    Στα ουσιαστικά ερωτήματά σου, έχω ήδη απαντήσει {#38, #33, #28}.

    Ως προς "την Αγγλία που ήσουν", ελπίζω να μην το θεωρείς επιχείρημα βαρύτητας αυτό.
    Πρώτον επειδή και άλλοι έχουν κάνει μια περασιά από τα Πανεπιστήμια άλλων χωρών - όπου, το Άσυλο ίσχυε πλήρως και, δυστυχώς, παραβιαζόταν ακριβώς όπως και στην Ελλάδα {με παράνομες πράξεις κλπ}.
    Δευτερευόντως, επειδή η γενική αναφορά δεν με πείθει: "πολιτικές αηδίες κτλ" πάντα υπάρχουν και μάλιστα, εκεί είναι ακόμα χειρότερα, γιατί υπάρχουν και φυλετικές / θρησκευτικές ομάδες και το πράγμα μπερδεύεται χειρότερα.
    Τέλος, επειδή δεν θεωρώ την Αγγλία πρότυπο προς μίμηση σε τίποτα απολύτως. Προς αποφυγή ίσως ... σε πολλά θέματα.

    {Παρακαλώ, όποιος θέλει να ανοίξει ανούσιες κουβεντούλες γενικής σύγκρισης δύο χωρών, να τις ανοίξει με άλλον. Δεν είμαι διατεθειμένη να σπαταλήσω σάλιο για κάτι τόσο φαιδρό.}

    Υ.Γ. Το σχόλιο περί υπουργών, σκοπεύει να καταδείξει την "ποιότητα" και την "αυθεντία" {για να μην αναφερθώ στην ηθική υπόσταση!} των - κατά καιρούς - ομιλητών, στα ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.