Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cider, στις 23 Φεβρουαρίου 2009.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...να υποθεσω οτι το ποδοσφαιρο ΔΕΝ συμπεριλαμβανεται στα million things πο βαζεις πανω απ'το bdsm  

    κριμα...και σε ειχα και σενα συμπαθησει!!!  
     
  2. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    Αμα σου πω "τί ομάδα είμαι" θα με ξανασυμπαθήσεις!  
     
  3. DiesIrae

    DiesIrae Regular Member

    Το bdsm ή οποιαδηποτε αλλη σεξουαλικη πτυχη καποιου ανθρωπου συνδεεται αμεσα με τις προσωπικες του σχεσεις και δεν ειναι απλα ενα σοου ή ενα βινυλ κουστουμι ή ενα μαστιγιο ετσι για εφε

    ειναι ενας τροπος (για τον καθενα με διαφορετικη βαρυτητα) επικοινωνιας ( οι σχεσεις αλλωστε ειναι δυναμικες εξουσιας) με το συντροφο μας

    αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δε θα μπορουσα να ειμαι με εναν ανθρωπο που δεν γνωριζει τα βιτσια μου ή που εχει προβλημα με αυτα ή που δεν ειναι σεξουαλικα ειλικρινης απεναντι μου

    και ο λογος ειναι (Σε αντιθεση με καποιο ποστ που διαβασα πιο πριν) οτι θεωρω τη σεξουαλικη ζωη ως υγεια μεσα στη σχεση. πολλες κακες σχεσεις κρατιουνται λογω καλου σεξ και πολλες καλες σχεσεις διαλυονται λογω κακου σεξ και αυτο κατι θα πρεπει να μας λεει. οτι ολες οι αλλες δυναμικες που υπαρχουν σε μια σχεση ισοσταθμιζουν την ποιοτητα της σεξουαλικης ζωης μας. δεν εννοω οτι το σεξ ειναι πιο σημαντικο απο καποια αλλα πραγματα σε μια σχεση αλλα για μενα τουλαχιστον το να ταυτιζομαι και να ειμαι ειλικρινης σεξουαλικα ειναι το πρωτευον γιατι απο ενα σημειο και μετα αυτο που δε βρισκω στη σχεση θα ψαξω να το βρω αλλου οποτε ποιο το νοημα?

    δε νομιζω οτι θα εβαζα κατι παραπανω ή κατι παρακατω απο το Bdsm για να ειμαι ειλικρινης. κινουμαι αναλογα με τις απαιτησεις και τις συνθηκες καθε φορα οποτε την ιδια ακριβως αξια που σημερα την βαζω πιο χαμηλα ισως αυριο να την βαζω πιο ψηλα. τα παντα ειναι θεμα δυναμικων και σωστων ισσοροπιων. και για να υπαρχει ισσοροπια θα πρεπει να ανεβοκατεβουν συχνα και συστηματικα καποιες προσωπικες αξιες/πιστευω/τροποι ζωης



    υ.γ. επειδη θιχτηκε ιδιαιτερως το θεμα του μπαρ-event συγχωρεστε με αν επιασα λαθος το νοημα του ερωτηματος απλα θεωρησα οτι το μπαρ ηταν απλα μια πτυχη στην οποια σταθηκανε αρκετα μελη...προσωπικα θα επελεγα το ειδος διασκεδασης που θα ειχα διαθεση να απολαυσω εκεινη τη στιγμη λειτουργωντας μαλλον στιγμιαια παρα δογματικα
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Νομίζω πως το νήμα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον, καθώς με την παρέμβαση του νηματοθέτη δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο παράδειγμα των συναντήσεων.

    Όσον αφορά, λοιπόν, τις κοινωνικές μου συναναστροφές, το τελευταίο πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι η τυχόν ενασχόληση με το bdsm. Φυσικά και δεν αποκλείω bdsmers από τον κοινωνικό μου κύκλο, ωστόσο θεωρώ πως άλλα είναι αυτά που θα μ' έκαναν να συναναστραφώ κάποιο άτομο και όχι η ενασχόλησή του με το "σπορ". Η δυνατότητα διαλόγου, τα κοινά ενδιαφέροντα, οι κοινές, ή έστω παραπλήσιες προτιμήσεις, ίσως και η πολιτική τοποθέτηση, τοποθετούνται σαφώς πιο πάνω από το bdsm ως κριτήρια για επαφή με κάποιο άτομο.

    Ακόμα, όμως, και στις ερωτικές - συναισθηματικές σχέσεις, το bdsm για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ σαφώς πιο σημαντική την πραγματική επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση, τον αλληλοσεβασμό από το να υπάρχουν κοινές σεξουαλικές προτιμήσεις. Σίγουρα, θα θεωρούσα μία σχέση όπου απουσιάζει πλήρως το bdsm στοιχείο ως ατελή, ωστόσο θα μπορούσε να σταθεί σαφώς πιο εύκολα από κάποια bdsm σχέση, όπου δεν υπάρχει κατανόηση.
     
  5. DiesIrae

    DiesIrae Regular Member



    μιας και μου αρεσει να κανω το δικηγορο του διαβολου (ετσι θεωρω οτι γινονται οι σωστες συζητησεις) θα ηθελα να πω οτι ολα αυτα τα σημαντικοτατα στοιχεια μιας σχεσης (αλληλοκατανοηση κτλ) εχω δει να σβηνουν σε μηδαμινο χρονο ελλειψει αλλων συστατικων

    με την δικη μου κοινη λογικη εαν ενας ανθρωπος μαθει οτι ο συντροφος του (αυτος με την αλληλοκατανοηση και το σεβασμο) τον κερατωνει επειδη πολυ απλα εχει καποιες προτιμησεις (οχι απαραιτητα bdsm) τις οποιες ή δεν εχει μοιραστει ή εχει απποριψει το ετερον ημισυ, μαλλον θα ξεχασει και τον αλληλοσεβασμο και την αλληλοκατανοηση

    για ολα δεν πρεπει να υπαρχει μια χρυση τομη τελικα?
     
  6. kardy_

    kardy_ Regular Member

    Θαρρω πως αν καποιο μαγαζι εχει καλη μουσικη ενω καποιο αλλο εχει χαλια αλλα με καποια βδσμ σκηνη θα παω σε εκεινο με την καλη μουσικη.
    Απο κει και περα πανω απο το βδσμ μπαινουν η προσωπικες μου στιγμες και η αξιες και τα πιστευω μου...και ναι θα το πω κι αυτο δεν με απασχολει αν σε μια προσωπικη μου σχεση πλεον ο συντροφος μου θα ειναι του χωρου.Αν περναω καλα και υπαρχει αλληλοκατανοηση και ερωτας (δεν τολμω να πω αγαπη...) η ποιο απλα και λαικα η καυλα δεν με απασχολει.
    Το βδσμ μπορεις να το βρεις ακομα και σε εναν βανιλα ανθρωπο αν το θες.Δεν ειναι το να σε βαλει κατω να σε πλακωσει να σου ριξει και ενα πηδουλο.....μπορει και απλα με ενα
    βλεμα η ενα σκασε να σε ολοκληρωνει.
    Θαρρω (ξανα) πως ειμαστε ευελικτοι σε οτι αφορα το θεμα του βδσμ......αναλογα με την εποχη και την περιοδο (για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι παυεις για 2 μηνες να εισαι σκλαβα η για 5 να εισαι Αφεντρα) αλλα ειναι αναλογα πως θα σου ερθουν και τα πραγματα....για εμενα τουλαχιστον.
    Δεν οριζει το βδσμ την ζωη μου αλλα εγω και συμφωνα με αυτο και το βδσμ.....
    Κοινως λοιπον ειναι πολλα τα πραγματα για εμενα που μπαινουν πανω απο το βδσμ.
    οπως παντα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη!
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor


    για να κανω και γω τον δικηγορο του ...Ντυρσε ομως,
    ...αν ο κερατωσας δεν εχει μοιραστει τις προτιμησεις πως υπαρχει αλληλοκατανοηση; ουτε καν ...συνεννοηση, επικοινωνια υπαρχει.
    ....αν παλι τις εχει μοιραστει,εχει φαει πορτα και παει αλλου ,προφανως αυτες ,οι προτιμησεις τιθενται υπερανω της αλληλοκατανοησης ,του σεβασμου κτλ κτλ
     
  8. DiesIrae

    DiesIrae Regular Member

    δε διαφωνω σε τιποτα απο οσα λες 
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αυτή και μόνο η φράση ήταν ικανή για να κερδίσεις την εκτίμησή μου. Βλέπεις, το συζητητήριο αυτό πάσχει τώρα τελευταία από έλλειψη διαλόγου. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το... δικηγόρο μου (τον οποίο και παρακαλώ να μη με χρεώσει αδρά για τις υπηρεσίες του  )
     
  10. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Το θέμα σε δύο βάσεις τέθηκε νομίζω προηγουμένως ένα ειδικότερο που ανταποκρίνεται στο δημόσιο bdsm και ένα γενικότερο του bdsm ως τρόπου ζωής ή κουλτούρας όπως θέλετε πείτε το.

    Ειδικότερα, καλά τα bdsm happenings αν τύχει και παρευρίσκομαι στον χώρο ή bar που τα διοργανώνει (διόλου αρνητικότητα εννοείται, τι να λεμε τώρα!) και βεβαίως με την κατάλληλη παρέα, αλλά δεν έχω σκοπό ούτε να πληρώσω αδρά για το "θέαμα" αλλά ούτε και να χαλαστώ αν γίνει κάτι και αναβληθεί πχ. Εμείς να περνάμε καλά. Εν αντιθέσει θα έδινα το κατιτίς παραπάνω για ένα club με πολύ καλή μουσική πάντα (κρίνοντας σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις και γούστα, καθώς η μουσική αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πάθος μου και ο χορός που την συνοδεύει βεβαίως...). Και αυτό διότι γνωρίζω εκ των προτέρων πως θα περάσω καλά. Πάντως η industrial electro καθώς και η hard rock μουσική που συνοδεύουν τέτοια γεγονότα, δεν υπάρχουν στις μουσικές μου επιλογές και εύλογα αποφεύγω να πηγαίνω σε αντίστοιχα μαγαζιά.

    Γενικότερα τώρα το bdsm για μένα, δεν αποτελεί τρόπο ζωής ή κουλτούρας αλλά εμπλουτισμού της ερωτικής ζωής με κάποια kinky στοιχεία που ανεβάζουν την λίμπιντο. Αυτά μπορεί να γίνονται πιο συχνά μπορεί και όχι. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά θέματα μείζονος σημασίας από το συγκεκριμένο. Όπως αυτό που διάβασα για ηθική. Συμφωνώ απόλυτα με την σκέψη του Durcet περί σχέσεων επικοινωνίας κλπ. Σίγουρα σε μία σχέση στέλνεις ερεθίσματα -και στον ερωτικό τομέα- ανάλογα με το άτομο που έχεις δίπλα σου που κάποιες φορές μπορεί να συμπίπτουν με αντίστοιχα παρελθοντικά σε κάποιο άλλο άτομο μπορεί όμως και όχι ή και τα 2 ταυτόχρονα. Αναλόγως δέχεσαι ερεθίσματα. Οπότε μετά μιλάει η τύχη αρχικά και η θέληση έπειτα.
     
  11. Babylon

    Babylon Regular Member

    Δεν νομιζω πως θα γουσταρα να εχω φιλους που τους "ξενιζει" η τους σοκαρει το bdsm. Με τους φιλους μου, μου αρεσει να μπορω να μιλαω για τα παντα χωρις να λογοκρινω τον εαυτο μου. Καποιος που δεν ανεχεται καν να συζητησει για το bdsm οπως συζηταει για αλλες σεξουαλικες πρακτικες, η για το bdsm ως τροπο ζωης, οπως συζηταει για αλλους τροπους ζωης, τοτε δεν ειναι ανοιχτομυαλος και δεν με αφορα.

    Μη ανοιχτομυαλοι ανθρωποι παντως υπαρχουν παντου και οπως δεν θα κανα παρεα με εναν "κλειστομυαλο" bdsmer ετσι δεν θα κανα και με εναν "κλειστομυαλο" μη-bdsmer.
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor


    Άλλο τους ξενίζει ή τους σοκάρει και άλλο το δεν ασχολούνται.