Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cider, στις 23 Φεβρουαρίου 2009.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ

       

     


     
  2. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αρχίζω να μην καταλαβαίνω. Για ποιο λόγο οι φίλοι πρέπει να γίνονται, είτε στην πράξη είτε εν δυνάμει κοινωνοί της ερωτικής ζωής; Τους αφορά το τι κάνω στο κρεβάτι; Θεωρώ πως όχι. Και όχι, φυσικά, γιατί αισθάνομαι ενοχές για την ερωτική μου συμπεριφορά (την οποία και θεωρώ υγιέστατη), αλλά γιατί πολύ απλά κάποια πράγματα οφείλουν να μένουν μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν μία σχέση, ή έστω μία κατάσταση της στιγμής. Ακόμα και με τα ελάχιστα άτομα του "χώρου" που έχω επαφές, το τι κάνω στο κρεβάτι μου είναι κάτι που δεν τίθεται προς διάλογο.

    Όσον αφορά το κατά πόσο θα μπορούσα να κάνω παρέα με κάποιο "κλειστόμυαλο", "συντηρητικό", "οπισθοδρομικό" άτομο, δεν το νομίζω. Συνήθως προτιμώ ανθρώπους που, ασχέτως αν γνωρίζουν για τη σεξουαλική μου συμπεριφορά ή όχι, δεν τείνουν το δάχτυλο, δείχνοντας και κατακρίνοντας τους άλλους.
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Κοιτώντας τις δυο παραπάνω φωτογραφίες, νομίζω πλέον έγινε ηλίου φαεινότερον τι σημαίνει bdsm.

    To θέμα είναι πως μόνο ο κύριος-χαλκομανία, (δεν) είναι σε θέση να το αναλύσει σε βάθος.  
     
  4. female

    female Contributor



    Πάνω απ' όλα βάζω τους ανθρώπους - και τα ζώα, και τα "ζώα".

    Το βδσμ δεν είναι δικό μου θέμα, άρα δεν έχει ιεραρχική θέση στη δική μου ζωή, αλλά το θεωρώ τρόπο του σχετίζεσθαι, μέρος, μορφή ανθρώπινων σχέσεων. Σε αναλογία, η σχέση μου (όπως κι αν μπορεί να χαρακτηριστεί ή "ταμπελοποιηθεί") έχει σαφή ιεραρχική προτεραιότητα. Πρακτικά, η δουλειά κλπ. μπορεί να στερούν χρόνους και δυνατότητες. Φροντίζω όμως να είναι συμπληρωματικά και γόνιμα, σε κάθε περίπτωση.

     
  5. DiesIrae

    DiesIrae Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ



    εξακολουθω να μην βρισκω λογο συζητησης μιας και εχουμε τελειως διαφορετικο υποβαθρο στο τι θεωρουμε φιλια αλλα μιας και με παραθετεις θα απαντησω

    πιστευα οτι εκανα σαφες πως δε με ενδιαφερει το αν θα συζητησω με τους φιλους μου τη σεξουαλικη μου ζωη. εκτος αν εχω σκοπο να τους προσκαλεσω σε καποιο οργιο οποτε ναι μαλλον θα με ενδιεφερε τοτε και η δικη τους θεση πανω στο θεμα. επειδη συνηθιζω ομως να διαχωριζω τους ρολους των ανθρωπων στη ζωη μου δεν τιθεται τετοιο θεμα. η σεξουαλικη ζωη αφορα τους ενα, δυο, τρεις, χιλιους δεκατρεις που λαμβανουν μερος σε αυτην. βρισκω ανουσιο το να την συζηταω σε τετοιο βαθμο με φιλους, συγγενεις, κολλητους ή μπατζανακηδες εκτος αν θελω να συμμετεχουν σε αυτη.

    αυτο δεν αποκλειει τη συζητηση περι σεξ ή παραφιλιων σε ενα γενικοτερο επιπεδο οπου κανω σαφεις τις θεσεις μου. και για να γινω πιο σαφης (γιατι μαλλον υπαρχει θεμα κατανοησης) φυσικα και θα υπερασπιστω καποιο φετιχ εαν αυτο μου αρεσει αλλα δε θα κατσω να περιγραψω τον αν και το πως το κανω και στην πραξη. και για να χρησιμοποιησω το παραδειγμα σου ειναι πιο πιθανο να ελεγα οτι βρισκω την ουρολαγνεια ενδιαφερουσα παρα να εξιστορησω το πως την εφαρμοζω. και μονο απο αυτες τις συζητησεις το φιλικο μου περιβαλλον γνωριζει πανω-κατω τις προτιμησεις μου. δεν ειναι αναγκη να τις κανω και audiovisual.

    δεν ειναι θεμα φοβου ως προς το τι θα σκεφτουν οι φιλοι για τον καθενα απο μας. αλλωστε πιστευω οτι παντοτε υπαρχει ο φοβος της αποκαλυψης για τις πιο μυχιες μας σκεψεις επειδη μπορει να παρεξηγηθουν εξ ου και παραμενουν μυχιες. προσωπικα θεωρω εναν ανθρωπο πιο ολοκληρωμενο οτα δινει χρονο και ευκαιρια στον εαυτο του να σκεφτει καποια πραγματα και να τα μοιραστει μονο με τον εαυτο του. η εξω καρδια αποκαλυψη των παντων (ειτε σκεψεων ειτε πραξεων) μας κανει πιο εκτεθιμενους και ευαλωτους αρα η ανασφαλεια δεν εγγυται (για εμενα) στο αν θα παρεξηγηθω αλλα στο οτι προδιδω τον προσωπικο μου τροπο σκεψης που ειναι λιγο πιο κλειστος απο αλλους ισους. προφανως αλλοι ανθρωποι το διαχειριζονται τελειως διαφορετικα ολο αυτο και εκει παω πασο.

    οσοι συντροφοι ειχα παντα ειχαν ειτε μια κλιση ειτε μια γνωση προς το bdsm και ναι συνηθιζω να τους γνωριζω απο αλλους κυκλους. η σκεψη μου εξελιχθηκε πανω στο bdsm ξεκινωντας απο καποιον συντροφο που ειχε απλα μια ταση, εναν επομενο που ειχε μια κλιση, εναν αλλον που ειχε ορεξη πειραματισμου και παει λεγοντας μεχρι να φτασω σε ενα μετριο επιπεδο σημερα αναζητωντας το παραπερα (το οποιο νομιζω ειναι αεναο)

    το θεμα ειναι ομως οτι γνωριζοντας καποιον και βγαινοντας 1-2 φορες μπορεις να αντιληφθεις το αν θα ειχαν τη διαθεση ή την εμπειρια για καποια πραγματα. αν μη τι αλλω δεν ειμαι πιτσιρικι να μην ξερω τι θελω και να μην μπορω να αντιληφθω ποτε ενας αντρας θα παθει εγκεφαλικο αν του ζητησω να με δεσει. ακομα και μεσα απο την πλακα σε μια συζητηση μπορεις να "πιασεις" τις διαθεσεις. οποτε μαλλον υπηρξα τυχερη σε αυτο το κομματι

    εαν θεωρεις εαυτον αρτια μορφωμενο για ολους τους τομεις εγω προσωπικα σου βγαζω το καπελο. επειδη εγω αναγνωριζω οτι ειμαι ειτε αμαθης ειτε ημιμαθης σε καποια ζητηματα (τα οποια πιθανοτατα να μη με ενδιαφερουν και τοσο πολυ ωστε να εχω ασχοληθει) σεβομαι τους αντιστοιχα αμαθεις ή ημιμαθεις ανθρωπους και το οσα επιφερει αυτη η ιδιοτητα. το οτι εμενα με ενδιεφερε το bdsm και αποφασισα να μαθω καποια πραγματα για αυτο δε σημαινει οτι η σκορδοκαϊλα ολου του κοινωνικου μου κυκλου ειναι το bdsm.
    το οτι επισης (οπως ανεφερα και προηγουμενως) ζω σε μια κοινωνια η οποια διακατεχεται απο προκαταληψεις, ταμπου και αγνοια για ζητηματα απο την ομοφυλοφυλια εως τη χρηση ναρκωτικων το λαμβανω πολυ σοβαρα υποψην μου ως προς το τι ειδους αντιδραση θα περιμενω απο καποιον.

    αυτο ειναι το ενα σκελος.....το για ποιο λογο επιλεγω να μη συζηταω για το τι βαζω στον κωλο μου ειναι το δευτερο σκελος και νομιζω ημουνα αρκετα κατανοητη στη δευτερη παραγραφο



    εχω και μια ερωητηση η οποια μου προεκυψε μολις. το συγγενικο περιβαλλον μας γνωριζει τις σεξουαλικες τους προτιμησεις? μαλλον οχι. εαν το ανακαλυπταν θα το αντιμετωπιζαν με ψυχραιμια και "ανοιχτομυαλα" ή θα θεωρουσαν οτι το παιδι τους ειναι φρικιο και ανωμαλος? πολυ πιθανο. θα εβαζαν "ταμπελα" και θα "κατηγοριοποιηουσαν"? ισως. και αυτο τι αντικτυπο θα ειχε για εμας? θα απογοητευομασταν που οι γονεις ή τα αδερφια μας που μας ξερουν τοσο καλα και τοσα χρονια μας θεωρουν ξαφνικα κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που πραγματικα ειμαστε?

    φυσικα τους γονεις δεν τους διαλεγουμε ενω τους φιλους εχουμε την πολυτελεια να το κανουμε αλλα τελικα κατα ποσον θα επρεπε να μας ενδιαφερει το εαν η σεξουαλικη μας ζωη καλυπτει τα γουστα των αλλων?
    η περιθοριοποιηση αποτελει συνειδητο και ασυνειδητο κομματι της κοινωνιας μας θελουμε δε θελουμε. και ακομα και εμεις οι ιδιοι βαζουμε ταμπελες και παραμενουμε κλειστομυαλοι ασυνειδητα πολλες φορες σε αλλα ζητηματα. δεν ειναι αναγκη να αποκαλεσουμε τον αλλον "φρικιο" για να το κανουμε αυτο γινεται και με τις πραξεις μας.

    εν τελει οταν μιλαμε για κατι σχετικα ακραιο (με βαση τα κοινωνικα προτυπα) λογικο δεν ειναι ακομα και απο ατομα τα οποια χαιραν της εμπιστοσυνης μας να υπαρχουν αντιδρασεις?


    η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οσο μπορω και εχω την συνειδηση δεν κατηγοριοποιω και δεν βαζω ταμπελες σε κατι το οποιο μου ειναι ξενο ή διαφορετικο και οσες φορες πιανω τον εαυτο μου να το κανει προσπαθω να σκεφτω λογικα και περα απο κοινωνικες προκαταληψεις εμποτισμενες καλως ή κακως στη νοοτροπια μας

    απο την αλλη δε μπορω να κατηγορησω αυτους που το κανουν γιατι αντιλλαμβανομαι το σκεπτικο τους. ενα μεγαλο ποσοστο της κοινωνιας θα θεωρησει "ανωμαλο" καποιον που θελει να γλυφει ποδια, να τον κατουρανε, να τον δενουνε σαν ρολο κοτοπουλο, να τον χτυπανε, να του βαζουνε βελονες και αλλα πραγματα τα οποια σε μια μεριδα ανθρωπων μπορει να φαινονται απο φυσιολογικα εως και ηδονικα. οσο κυνικο ομως και εαν ακουγεται ειναι απλα η αληθεια και δε νομιζω οτι με ενδιαφερει προσωπικα να τους αλλαξω την αποψη. μου αρκει το οτι βρισκω ανθρωπους με παρομοιες επιθυμιες και εκει σταματαει η δικη μου προσωπικη αναζητηση

    η μαγεια της σεξουαλικης ζωης αλλωστε ειναι οτι παραμενει ενα απο τα λιγα πραγματα στα οποια λειτουργουμε ενστικτωδως (μαζι με το φαγητο και τον υπνο) και στα οποια μπορουμε να εχουμε μια ολοκληρη ζωη τελειως διαφορετικη απο αυτη που η κοινωνια μας επιβαλλει να εχουμε (στη δουλεια, την οικογενεια, τις συναναστροφες) οπου λειτουργουμε ακριβως οπως θελουμε.

    και αυτην την πολυτελεια λυπαμαι αλλα δεν εχω σκοπο να την αμαυρωσω απομυθοποιοντας την με τις συζητησεις μου με ατομα που πολυ απλα δεν τα αφορα 
     
    Last edited: 9 Ιουλίου 2009
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Καποιος,οταν τον ρωτησανε για τη σημασια που ειχε το ποδοσφαιρο στη ζωη του,ειπε ο,τι αποτελουσε το σημαντικοτερο δευτερευον πραγμα στη ζωη του.
    Μην τρελλαθουμε παιδια,το βδσμ ειναι ενα παιχνιδι. Οπως και το ποδοσφαιρο,μονο που -συνηθως- δεν ειναι ομαδικο και -συνηθως επισης-, δεν το παρακολουθουν φιλαθλοι.
    Μπορω να ζησω μια χαρα χωρις βδσμ. Κι'αν με ρωτησετε "μα καλα, πως, αφου γουσταρεις τουτα και κεινα,δεν θα σου λειψουν;" θα σας απαντησω ο,τι και το πρωταθλημα μου λειπει,δεκαπεντε χρονια τωρα,αλλα μια χαρα ζω και χωρις αυτο... 
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ



    Υποτακτική ψυχολογία...  



     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ

    ..θα μπορουσα να το πω προσαρμογη σε μια παραμετρο της εξελικτικης διαδικασιας του χωροχρονου.
    Ως Ευρωπαιος πολιτης και φαν της Μπαρτσελονα εξ αλλου ειμαι πρωταθλητης και τροποαιουχος!! 
     
  9. gaby

    gaby Guest

    underherfeet,

    για μένα δεν υπάρχει τίποτα το παιχνιδιάρικο στο BDSM, που είναι πολύ παραπλήσιο στις ανάγκες μου σεξουαλικής πραγμάτωσης (όχι έκφρασης) ενώ το σεξ δεν βλέπω να έχει κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο, το οποίο μου φαίνεται ότι είναι παιχνίδι (άδολη και απλή ευχαρίστηση) και παίγνιο (πάλη με την τύχη).

    α) θα με αντιπαθήσεις οριστικά πλέον;
    β) είμαι τρελή τελικά;
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor


    Το σεξ εγω δεν το παραλλληλισα με το ποδοσφαιρο ωστοσω σημειωσε οτι μερικοι ανδρες συχνα οταν γαμουν λενε οτι "σκοραρουν' και αυτο κατι πρεπει να σημαινει. 
    Το βδσμ τωρα αναγνωριζω οτι καποιοι το ταυτιζουν με την σεξουαλικοτητα τους και αλλοι με τον τροπο του σκεπτεσθαι η και του ειναι. Χωρις να θελω να τους απαξιωσω,θα πω απλα οτι θεωρω πως το εχουν -το βδσμ-τοποθετησει σ'ενα βαθρο που δεν του αξιζει. Οπως κανουν και καποιοι αλλοι με το ποδοσφαιρο εξ αλλου ,εξ ου και ο παραλληλισμος.

    υ.γ α) αν και υπεπεσες σε νεο βαρυ ολισθημα ,χαρακτηριζοντας το ποδοσφαιρο ως "παιγνιο" (παιγνιο ειναι το λοττο και η κολτσινα καλη μου) σε συγχωρω. Να μην επαναληφθει ομως!
    β) συγκατοικοι ειμαστε ολοι στην τρελλα  
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ


    Σιγά μην είσαι κι ο Άη Γιώργης ο Τροπαιοφόρος...  

     




     
  12. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ


    Αχχχ, πάλι "έγραψες", λογο-φωτοσοπο-παιγνιακώς...

    underherfeet, όχι, άσχετο, μη με παρεξηγάς...