Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cider, στις 23 Φεβρουαρίου 2009.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ

    γιατι να σε παρεξηγησω καλη μου;
    ισα ισα το φωτοστεφανο μου παει πολυ ,δε βρισκεις;
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    underherfeet το ποδόσφαιρο, ως παιχνίδι, είναι ένα σύνολο οντοτήτων, ενεργειών με αντικείμενο ή υποκείμενο τις οντότητες αυτές, καθώς και κανόνων που οριοθετούν τις επιτρεπτές ενέργειες, προκειμένου για την επίτευξη στόχων προς έναν τελικό σκοπό, που ουδεμία πρακτική υπόσταση έχει για τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, πλην όμως για λόγους απόλαυσης όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία (οντότητες, ενέργειες, κανόνες) νοηματοδοτούνται εκ των υστέρων. Οι άνθρωποι επινόησαν τα παιχνίδια για να αναπαραστήσουν αναμετρήσεις που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πραγματώσουν. Αν δεν υπάρχει ζήτημα αναμέτρησης, ασφαλώς δεν υφίσταται παιχνίδι, αλλά οποιαδήποτε διασκεδαστική δραστηριότητα.

    Αν από την άλλη πλευρά γίνεται λόγος για ένα BDSM περιχαρακωμένο στα πλαίσια του role play (τόσες μάχες έχουν δοθεί για το SSC, δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν λόγους πολιτικής ορθότητας μόνο) τότε ίσως να έχει νόημα να αντιπαραβληθεί με παιχνίδι. Με την έννοια πως δύο άνθρωποι που συμμετέχουν σε ένα BDSMικό παιχνίδι ορίζουν ότι ο τάδε κάνει το σκλάβο και ο δείνα τον αφέντη, καθώς επίσης και κάποιες βασικές έννοιες όπως αυτή της υποταγής και της εξουσίας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αυτές εκφράζονται βάσει ενός κώδικα που ωσαύτως ορίζουν, ή δανείζονται από κάποια (ολλανδική κατά προτίμηση) ιστοσελίδα που ευαγγελίζεται τις οικουμενικές και πανανθρώπινες BDSMικές αλήθειες. Όλα νοηματοδοτούνται με τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν στο 'παιχνίδι'. Και ναι, ο αφέντης θα νικήσει και η νίκη του θα είναι τόσο απτή σε όρους ουσίας, όσο ένα goal.

    Το ερώτημα είναι, κατά πόσο οι into BDSM θεωρούν την όποια πορεία τους στο χώρο παιχνίδι ή όχι. Εκτιμώντας (και κατανοώντας απόλυτα) ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε BDSMικού περιεχομένου μέσα, είναι vanilla με ψήγματα υποτακτικότητας / κυριαρχικότητας, ενίοτε και άφθονου kinky attitude, θα ήθελα να παρατηρήσω πως όσο αλλόκοτο και αν φαίνεται, για μια μερίδα ανθρώπων το BDSM πόρρω απέχει από το παιχνίδι. Γι αυτούς, η διατύπωση πως το BDSM είναι βασικώς ένα παιχνίδι, είναι τόσο παράλογη, όσο αυτό που κραυγάζει η lara του E-p: κάποιος κοιτάει μέσα στο χώρο και μας φωνάζει "Δεν υπάρχετε, δεν είσαστε πραγματικοί".

    Για το γράψω απλούστερα: το να διαβάζω, εγώ προσωπικά, με τη δική μου ιστορία, πως το BDSM είναι παιχνίδι, είναι τόσο αλλόκοτο όσο το να πει ένας σκακιστής σε έναν ανάπηρο πολέμου ότι οι μάχες δεν είναι πραγματικές - e pur...
     
  3. cider

    cider Kitchen master

    Βέβαια, όλες οι αιτιάσεις ότι ποδόσφαιρο ίσον παιχνίδι προέρχονται --μέχρι στιγμής-- από γυναίκες.

    Οι άντρες απλώς παν στο γήπεδο, ζητάν απ' τους παίχτες της ομάδας τους να ρίξουν "γκολ και ξύλο", και όταν μπαίνει γκολ κάνουν τη χειρονομία του μεσαίου δαχτύλου, ή κουνούν τους γοφούς προς τα εμπρός τραβώντας τα χέρια ημιλυγισμένα προς τα πίσω (και κλεισμένα σε γροθιές) κραυγάζοντας "έτσι γ... ο/η [συμπληρώστε όνομα ομάδας/πόλης/συνοικίας/χωριού/καφενείου κ.λπ.]"

    [αν και με αυτό το ποστ "καθαγιάζω" την εκτροπή του νήματος προς το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα να μην το παρατραβήξουμε.]
     
    Last edited: 10 Ιουλίου 2009
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Syrah ,η αποψη μου ειναι εκπεφρασμενη με σαφηνεια στο ποστ 58.
    Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε  

    Ενα σχολιο μονο (τελευταιο) για το ποδοσφαιρο,περαν των αστεισμων.
    Δεν επεχειρησα τον ουσιωδη παραλληλισμο με το βδσμ αλλα τον φαντασιακο-συμβολικο που εχει για καποιους το βδσμ και για καποιους το ποδοσφαιρο.
    Ας το επαναλαβω λιγο διαφορετικα: Σημαιες απο ναυλον ειναι και οι δυο,,που τις υψωνουμε σ'ενα κοσμο ζορικο για να παραμυθιαζομαστε λιγακι μπας και τη βγαλουμε καθαρη.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Είμαι απόλυτα σύμφωνη ότι διαφωνούμε αγαπητέ.
     
  6. Babylon

    Babylon Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το βδσμ

    Πραγματι, παρ'ολα αυτα, σε ευχαριστω για την εκτενη και μακροσκελη απαντηση.

    Ναι. Ειμαι αρτια μορφωμενη σε ολους τους τομεις που υπαρχουν. Γενικα. Σε αυτον το κοσμο και στους αλλους. Ναι, υπαρχουν αλλοι κοσμοι και εξωγηινοι και παραλληλες διαστασεις οπου υπαρχει το μσδβ και τα ξερω ολα αυτα γιατι τα ξερω ολα. Και εχω και εκεινο το υπερμηχανημα της ΕΥΠ και ξερω ακομα και τι εσωρουχα σκεφτεστε να φορεσετε. Απο δω και περα θα με φωναζετε "Παντοδυναμη" οταν αναφερεστε σε εμενα.

    Seriously now: Φυσικα και θεωρω τον εαυτο μου ημιμαθη σε παρα πολλα πραγματα και σε αλλα τοσα εντελως αμαθη. Αλλα για αυτο το λογο ακριβως, δεν βιαζομαι να σηκωσω το δαχτυλο, η να απορριψω.

    Ξανααπαντησα σε αυτο αλλες δυο φορες με διαφορετικους τροπους, δεν ξαναμπαινω στον κοπο.

    Απαντας μονη σου στην ερωτηση σου. Τους συγγενεις δεν τους διαλεγουμε, επισης ειναι πιο conditioned να ανησυχουν για εμας.

    Δεν ειμαι σιγουρη αν οι γονεις μας αν μαθαιναν θα επεφταν τοσο πολυ απο τα συννεφα. Σιγουρα θα ετρωγαν μια μικρη φρικη, αλλα θεωρω οπως ειπα και νωριτερα, πως οταν διαλεγεις μια εναλλακτικη προσεγγιση οπως το βδσμ, γενικα εχεις μια πιο εναλλακτικη προσεγγιση των πραγματων, η εστω δεν βιαζεσαι να απορριψεις. Οποτε εφοσον οι γονεις σου τα ξερουν αυτα για εσενα, καποια δειγματα θα εχεις δωσει τοσα χρονια, δεν θα επεφταν ΤΟΣΟ πολυ πια απο τα συννεφα, οσο αν η κορη τους ηταν δασκαλα θρησκευτικων και τα χομπυ της ηταν το πλεξιμο.

    Την κοινωνια δεν την διαλεγουμε, το με πιο υποσυνολο της κανουμε παρεα το διαλεγουμε.

    Ειμαι η επιλογη μου να κανω βδσμ, ειμαι η επιλογη μου να διαβαζω τα βιβλια που διαβαζω, ειμαι η δουλεια που επελεξα, ειμαι οι φιλοι μου, ειμαι το που παω διακοπες, ειμαι τα λεφτα που δινω καθε μηνα σε ρουχα, η μουσικη που ακουω και ειμαι ο τροπος που ντυνομαι. Ειμαι οι επιλογες μου. Δεν με ενδιαφερει να καλυπτω τα γουστα των αλλων γενικα, αλλα οι φιλοι μου θελω να με κανουν να νιωθω ομορφη, ασφαλης και σιγουρη.
     
  7. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

    Οσον αφορα τα μεγαλα...ο γιος μου,η δουλεια μου,καποιος που αγαπω πολυ και δεν το χει τοσο το θεμα, αλλα εγω ειμαι ευτυχισμενη μαζι του κι ας στερουμαι της απολαυσης του bdsm.

    Οσον αφορα τα μικρα....η καλη μουικη (για μενα παντα),δεν με ενδιαφερει να απολαυσω ενα παρτυ με bdsm show αν η μουσικη με χαλαει.
    Μπορει να αποφυγω μια προσκληση για private ή public bdsm σε ιδιωτικο χωρο, εαν εχω μια προταση για διασκεδαση σε μερος που η μουσικη και η παρεα θα με εκφραζουν καλυτερα.
    Οι παρευρισκομενοι σε ενα bdsm παρτυ.Εαν με "χαλανε" φατσες και δεν νοιωθω καλα και δεν με συνδεεουν πραγματα με καποιους εκει.....νιετ.
    Ο μεγαλος και ανυποφορος πονος.Αν ποναω πολυ και δεν το αντεχω θυσιαζω καποιες ομορφες στιγμες που μπορει να ειχα στη συνεχεια με τον συντροφο μου,εκνευριζοντας τον ισως με την μικρη αντοχη μου.
    Και πολλα αλλα μικρα και αστεια ισως που βαριεμαι να αναφερω.
     
  8. anchor

    anchor Regular Member

    Η οικογένειά μου κι οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την ευτυχία και ευημερία των μελών της.
     
  9. MariosYpo

    MariosYpo New Member

    Απάντηση: re: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. skia

    skia Contributor

    Απάντηση: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

    αυτό που για μένα είναι πάνω από το καθε τι, μεγάλα ή μικρά, είναι οι γιοί μου και σε αυτό δε χωρά η οποιαδήποτε συζήτηση ...όλα τα άλλα έχουν το καθένα την δική του θέση, ανάλογα με τη σημαντικότητά τους.
     
  11. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

    Νυν υπέρ πάντων Καυλών.
     
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Μικρά και μεγάλα πράγματα που μπορεί να μπουν πάνω από το BDSM

    Η ψυχική και σωματική υγεία της συντρόφου μου είναι νομίζω απο τα πράγματα που αδιαπραγμάτευτα μπαίνουν πάνω απο το BDSM.