Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρή θεωρία για τον μαζοχισμό

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 11 Μαρτίου 2008.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    @all

    δε μου λέτε, αν ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σας για τον μαζοχισμό, θα έπρεπε να ανοίξω νήμα "Ο Κυρίαρχος και η Κυριαρχία";

    Εφτασε να μετατραπεί σε "απαιτείτε" (και να γίνει ενοχλητικό) όταν επιλέξατε να γίνει δημόσιο, μολονότι το ερώτημα ήταν υφολογικό (άρα προσφερόμενο για ΡΜ ή καταγγελία στον admin) και όχι επί των νοημάτων μου.

    Το τί θα με παρακαλούν δημοσίως, μ΄αρέσει να το υποδεικνύω εγώ.

    Στα ερωτήματα επί των νοημάτων μου, σας απάντησα προσηνώς. Οσο μπορούσα - που θα λέγατε και σεις - αλλά και όπως μπορούσα, που θα έλεγα εγώ.

    Ως εάν να μην έφταναν τα πλείστα παρελκυστικά σχόλια που έχω να απαντήσω, θα κάθομαι τώρα να αιτιολογώ και τα internal jokes μου!

    Συμφωνώ απολύτως. Εκαστος εξ ημών μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες μελέτες για να σκεφτεί πάνω στον εαυτό του. Και μόνον.

    Οσο για τις μαύρες γάτες στα σκοτεινά δωμάτια, ας θυμηθούμε ότι ξεκίνησα να γράφω στο φόρουμ με "Τρία σκαλιά στο σκοτάδι". Οντες και ούσες, καβαφικοί/ές, οι περισσότεροι/ες εδώ, ας χαρείτε το ταξίδι!

    Επίσης, είστε απολύτως εντός θέματος, κάτι που καταντά σπάνιο σε αυτά τα σχόλια...

    Βαρέθηκα να μεταφράσω το κομμάτι του Ντελέζ που παρέθεσα, αλλά βάζω σε "λιανά" το ζουμί του για να αρθεί αυτή και κάθε σχετική παρεξήγηση:

    Θεωρώ πως είναι σημαντικό για σας (όλους) να καταλάβετε αυτά που λέω. Γι αυτό τα γράφω. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό για μένα, το να τα καταλάβετε. Δεν τα γράφω γι αυτό.

    Καταλάβατε;

    Δεν επιθυμώ να πείσω. Οι παρεμβάσεις μου στα σχόλια είναι για να περιφρουρήσω την ακρίβεια των νοημάτων μου (φίλτατε Mavrovassilis). Είναι μια έμφυτη αντίσταση στην μετανεωτερικότητα. Είναι δλδ. αυτό που μου έμαθε ο Μέγας Δάσκαλος, στον δεύτερο τόμο των περιπετειών του ιδαλγού από την Mancha, όταν διάβασε τις βλακείες του Avellaneda.

    (υπότιτλοι για τον cornilios: αυτό που περιγράφει ο Dolmance στο σχόλιο που λέει "το κείμενο είναι οι ερμηνείες του" είναι η νεωτερικότητα. Η μετανεωτερικότητα είναι να συμπληρώνεις "και όλες του οι ερμηνείες είναι μεταξύ τους εναλλάξιμες, καθώς και τα μέρη αυτών")

    Εδώ δε χωράω στις πράξεις μου, οι θεωρίες μου θα με χωρούσαν;

    Και δηλαδή πώς θα με περιείχε μια μικρή θεωρία για τον μαζοχισμό; Διαδίδει κανείς ότι είμαι μαζοχιστής; Ας αφήσει ένα κινητό σε ΡΜ και ευχαρίστως θα του διδάξω την μετωνυμία του Δεσπότη σε Παναγιώτη...

    Στα σοβαρά: Απαντώντας στην soutzoukakia διευκρίνησα βασικές όψεις του Κυρίαρχου, εκείνου του Κυρίαρχου που δεν είναι ο αγχο-φόρος αχθοφόρος κανενός "μαζοχιστή". Σε εκείνες τις γραμμές θα με βρεί, όστις με αναζητεί.

    και επίσης
    Φιλική συμβουλή: Ξεκολλήστε! Δεν είπα τέτοια πράγματα. Και μην παίζετε με τους καθολικούς ποσοδείκτες, θα τους χαλάσετε...

    Είπα και ελάλησα: η γυναικεία βιολογία επιβάλει έναν περίπλοκο μηχανισμό απόλαυσης (jouissance) με πολλά στάδια και πολλές εκφάνσεις. Εναν μηχανισμό στηριγμένο στην (ποσοτική / ποιοτική) αβεβαιότητα, μηχανισμό που θα φέρει την επανάληψη του σεξ, παρόλη την, ίσως τραυματική και προδήλως επικίνδυνη για τη ζωή της γυναίκας, γέννα (οι ψυχές - στο, μέσω του πολιτισμού, μεταδιδόμενο κομμάτι τους- σφυρηλατήθηκαν πριν την επισκληρίδειο και τις καπότες). Αυτή η βιολογία συνάδει με τη ροπή προς έναν ψυχισμό που θα αποζητά διαρκώς την μεταφορά αυτού του άγχους αβεβαιότητας.

    Λέγω και ερώ: Θα έχετε παρατηρήσει ότι στην γυναίκα η σεξουαλική ηδονή είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από τον μηχανισμό παραγωγής ωαρίων, ενώ στον άνδρα η ηδονή είναι ΔΕΜΕΝΗ με την εκσπερμάτιση. Αυτή η διαφορά, δεν θα έχει αντανάκλαση στις ψυχικές δομές γύρω από την απόλαυση που θα αναπτύξουν τα δύο φύλα;

    Γενικότερα (εδώ κυρίως πάει το "ξεκολλήστε" και απευθύνεται και σε άλλους): τα βιολογικά φαινόμενα ΔΕΝ έχουν ευθεία αντίστοιχα στον ψυχικό κόσμο ("Χύνω, χύνεις, χύνουμε"). Δίνουν λαβή σε περίπλοκες δομές.

    Μπορείς από τις δομές να υποθέσεις τις αφορμές, αλλά αυτό δεν "λύνει" κανένα πρόβλημα. Ανιχνεύοντας όμως τις αφορμές (πράγμα που προσπάθησα να κάνω σε αυτό το νήμα) κατανοείς κάπως τον ρόλο που παίζουν οι δομές. Και, ενδεχομένως, μπορείς να τις προσαρμόσεις.

    Τώρα, για την εμμονή ορισμένων κυριών ότι ο άνδρας έχει άγχος οργασμού (γιατί; θα υπάρξει έλλειψη σε κωλοδάχτυλα; έχετε ρωτήσει πώς γίνονταν επί πολλά χρόνια οι περισσότερες εξετάσεις κινητικότητας σπέρματος στα διαγνωστικά κέντρα  ενώ πασιφανώς έχει -όταν έχει- πρόβλημα στύσης (99,9% κοινωνικό-ψυχικό και άσχετο με την βιολογία του), τί να πω...

    Αν μπορούσα, θα συνταγογραφούσα γι αυτές τις κυρίες ένα αντι-εμμονικό, αντι-στρεβλωτικό, κάτι τέλος πάντων... Α! να δεις.. πώς λεγότανε αυτό που συνταγογραφούσαν οι Βικτωριανοί για την υστερία;...Μάλιστα, όλισβος....

    Astarty & G_E,

    αδικείτε λίγο τον Σαντ (και τον επί γης του φόρουμ επίτροπό του, τον Dolmance): ο κωλοπαιδισμός δεν φείδεται αφορμών "νομιμοποίησης". Αν δεν υπήρχε ο Σαντ θα έβρισκαν κάτι άλλο. Και τί να 'κανε; Να βαζε κρόουλ "Don't try this at home"?

    Αλλά, δίκαιες οι επισημάνσεις σας και ελπίζω νουθετιστικές για αναγνώστες και αναγνώστριες: πόσες σφαλιαροκλωτσιές έχουν άραγε πέσει σε υπό του φόρουμ, από ανθρωποειδή Υπέρ, εν ονόματι βιβλίων; Θα μου πεις, λογικόν να τις τρώνε οι αδαείς: οι λιγοστές συνειδητοποιημένες Λάρες, πόσες να προλάβουν να φάνε "με λόγου γνώση";

    Φαντάσου να είχες πρόβλημα, δηλαδή...

    Dream

    ΥΓ. Ξέρει κανείς πώς να ξεφορτωθώ το Automerge Double Post για να μην μοιάζουν με σεντόνια οι απαντήσεις μου και να μπορώ να τις σπάω; Να μου το στείλει σε PM - thanks.

    ΥΓ2. Εμφανώς δεν σβήνω τα άσχετα σχόλια και τα chit-chat, όχι γιατί πιστεύω στην "ελευθερία της έκφρασης" αλλά γιατί πιστεύω στην "ψυχοπαθολογία της έκφρασης".

    ΥΓ3. Αν δεν εμφανιστεί στο νήμα η alnair, τραγούδι δεν βάζω!
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Στο ποστ αυτό παραθέτω την δική μου θεωρία για τον σαδισμό.

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=164071&postcount=16

    Για τον μαζοχισμό τώρα…

    Ο ίδιος εγωιστικός μηχανισμός που ωθεί τον άνθρωπο προς τον σαδισμό, τον ωθεί και προς τον μαζοχισμό.

    Το γονίδιο ωθεί τον άνθρωπο στο να «αγκαλιάσει» τα «πάντα» ή τουλάχιστον να βιώνει την χημεία αυτής της ψευδαίσθησης. Το γονίδιο όμως ωθεί και τον άνθρωπο να ενσωματωθεί σε αυτόν που μπορεί να «αγκαλιάσει» τα «πάντα», ως μία ασφαλής διαδικασία που θα εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό. Την επιβίωση. Ο μαζοχιστής στην διαδικασία ενσωμάτωσης προσδοκεί να γίνει μέρος της διαδρομής προς την κυριαρχία σαν ένα κομμάτι του σαδιστή. Ο εγκέφαλος και στις δύο περιπτώσεις ανταμείβει το υποκείμενο του. Έτσι τον έχει διδάξει ο εξελικτικός μηχανισμός, έτσι πράττει. Ή κάθεσαι στο τιμόνι της βάρκας ή στη θέση των επιβατών της. Αλλά όπως και να έχει, θα κάτσεις στη βάρκα.
     
  3. female

    female Contributor





    Ασφαλώς θα συμφωνήσω με την πολυπλοκότητα. Τα περί άγχους αβεβαιότητας παραμένουν ακόμα εκκρεμή ως υποθέσεις στο μυαλό μου. Ένα είναι σίγουρο - όταν βλέπεις μονίμως, μέσω όλης αυτής της πολυπλοκότητας, δεκάδες αποχρώσεις - μεταβλητές στην εικόνα, είναι πολύ πιο δύσκολο να γενικεύσεις και να αποφασίσεις, και μάλιστα άμεσα. Υποθέτω όμως πως είναι κάτι που μαθαίνεται κιόλας, σιγά-σιγά.


    Αμφισβητώ την ανεξαρτησία ηδονής και παραγωγής ωαρίων, καθώς και του ορμονικού κύκλου. Ασφαλώς δεν πρόκειται για την άμεση σχέση ηδονής-εκσπερμάτισης, αλλά άσχετη δεν είναι. Σε μένα τουλάχιστον - και δεν νομίζω πως είμαι σπάνιο φαινόμενο. Έχει σαφή επίδραση, αλλά ούτε σταθερή ούτε προβλέψιμη. Η πολυπλοκότητα που λέγαμε...


    (Σε κάθε περίπτωση, αγαπητέ Dream, αδυνατώ να κάνω value judgments υπέρ ή κατά των φύλων. Αλληλοσυμπληρούμενα, όπως και οι χαρακτήρες, είναι υπέροχο χαρμάνι...)



     
  4. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    female και γενικά,

    δεν επιθυμώ να γενικεύσω - αλλά δεν θα κάτσω και να πνιγώ στη θάλασσα της περιπτωσιολογίας.

    Σημειώνω πάντως ότι, στον διάλογο, η οιμωγή "μην γενικεύεις" εμφανίζεται ως η μέθοδος άρνησης par excellence.

    Επίσης value judgements δεν κάνω ούτε εγώ, καθότι δεν έχω values.

    Μάλλον γνωρίζετε κάτι παραπάνω για το πως αναπαράγονται οι Σομαλές, απ΄ότι εγώ.

    Dream
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    Βάρδα μόνο, μη μπάζει νερά στ' ανοιχτά. Άπατοι θα πάνε και οι δυό..
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ενώ με το να κολυμπάνε απλώς;  

    Το ίδιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, ας εκμεταλλευθούν τουλάχιστον την ηδονή και ας είναι και λόγω ψευδαίσθησης, όπως προανέφερα.
     
    Last edited by a moderator: 18 Απριλίου 2008
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Σε συνέχεια του διδακτικού σου τόνου, σε ενημερώνω για τα κάτωθι:

    α) Κατάλαβα ότι είναι σημαντικό για εμάς να καταλάβουμε τι λες, όχι όμως και για έσενα. Δεν είναι η επικοινωνία ο στόχος αλλά η μεταλαμπάδευση της σκέψης σου (προφανώς εστιάζεις στο output).

    β) Κατάλαβα ότι είπες και ελάλησες.

    γ) Δεν κατάλαβα την αναφορά στον δεσπότη Παναγιώτη.

    ΥΓ. Το παρένθετο συμπέρασμα στο Bullet (α) αντιτίθεται στο κίνητρο της ερώτησής σου. Δηλαδή, δεν στέκει να λες σε κάποιον ότι δεν σε ενδιαφέρει το αν κατάλαβε ή όχι αυτό που προείπες και στη συνέχεια να τον ρωτάς αν κατάλαβε (ότι δεν σε ενδιαφέρει). Διότι τι σε ενδιαφέρει αν κατάλαβε ότι δεν σε ενδιαφέρει το κατά πόσο σε κατάλαβε; Διατείνεσαι ότι το Input δεν λειτουργεί και μετά ζητάς feedback. Είναι σαν να λες πως είσαι κωφός και στη συνέχεια να κάνεις ερωτήσεις στο συνομιλητή σου. Πρόσθεσέ το και αυτό στις αντιφάσεις του παρόντος νήματος και ας σημειωθεί πως ο χαρακτηρισμός "χαριτόβρυτος" κρίνεται πλέον ως ιδιαιτέρως εύστοχος.
     
  8. female

    female Contributor

    Σίγουρα λιγότερα απ' όσα γνωρίζεις εσύ, αγαπητέ Dream, για το πως καυλώνουν οι Πυγμαίοι. Είσαι κοσμογυρισμένος. Κάτι παραπάνω θα ξέρεις από μένα, αν και νεότερος.

     


     
  9. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    female,

    ξέρετε πως είναι οι φήμες - το τόσο το κάνουν "τόοοοσο" (not bad, sometimes). Ετσι και για μένα, και τα "ταξίδια" μου σε τόπους και / με γυναικεία κορμιά.

    Αλλά, εδώ, αναφερόμουν στο γεγονός ότι στις Σομαλές αφαιρούν την κλειτορίδα, πριν το γάμο, για να είναι σίγουροι ότι θα νιώθουν ελάχιστη ή καμμία ηδονή με το σεξ και θα ασχοληθούν μόνο με την αναπαραγωγή.

    -----------------

    Syrah,

    η ερώτηση "καταλάβατε;" ήταν προδήλως αυτοσαρκαστική (σκέφτηκα να γράψω "καταλάβατε ή να κάνω και κακά;" αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι είχατε όλοι δει την σχετική διαφήμιση και δεν θα αργούσε κάποιος να γυρίσει το νήμα σε κοπρολαγνεία!)

    Η φράση "θα σε κάνω να πεις το Δεσπότη Παναγιώτη" στα μέρη μου ισοδυναμεί με τη φράση "θα σου αλλάξω τα φώτα". Δεν ξέρω από πού βγαίνει.

    Dream
     
  10. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Θαν ήτο υπερβολικό αν αιτούμην η αρχή να γίνει από το παρανώμι μου;
    [Το οποίο- ούτως ή άλλως- προτιμώ στην ελληνική και με το λάμδα εκφερόμενο ως r.]

    Πέραν, δεν απαιτείται σχολιασμός καθώς η περιγραφείσα προσέγγιση απηχεί αμιγώς υποκειμενική θέση.
     
  11. female

    female Contributor




    Δεν το είχα αντιληφθεί. :-(


    Όσο ξέρω γίνεται σε πολλά μέρη της Αφρικής, στα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία και σε πολλά μέρη εισέτι και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Κάπου διάβασα, πριν αιώνες, πως, επί πλέον, μέχρι και πλούσιοι Άραβες πατεράδες διαμένοντες εις Ιγκλατέρα, πηγαίνουν τις μικρές κόρες για τη σχετική αφαίρεση σε Βρεττανούς χειρουργούς. (Ας μην κάνω value judgment ούτε εδώ...)


    Ευχαριστώ για τις αναλυτικότερες διευκρινίσεις, λυπούμαι, είμαι και βανίλλα και slow...  



     
  12. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Και μια προώθηση ή cc ή bc σε εμένα.

    Apropos, να επαναλάβω την πάγια θέση μου πως ο εμπνευστής του σοδομίζεται καθ' έξιν.