Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 1 Ιουλίου 2010.

1. Mikra_Psemata

Mikra_Psemata Contributor

Απάντηση: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

χαζαμάρεςςςςς που λέει και ο Λαζόπουλος

Είναι απλα τα πράγματα.
    Ο ανδρας
    όταν ψάχνει σεξ.. αναζητά ενα διμετρο κορμί και φυσικα δεν ενδιαφέρεται για το πορτοφόλι καθως το εδιαφέρον περιορίζεται στο συγκεκριμένο βράδυ ή αντε μερικά βράδια παραπάνω..

ο ίδιος άνδρας όταν ψάχνει να παντρευτει, θυμάται την προικα  , ετσι επιλέγει και παντρευεται την οχι πλουσια μη διμετρη κορμαρα, και κρατάει την διμετρη Ρ20 για γκομενα.

Υπάρχουν πάντα και οι keep searching-ρομαντικοι που συνεχίζουν να ψάχνουν την πλούσια δίμετρη κορμάρα, που θα είναι πορνη στο κρεβατι, κυρια στο σαλονι, μαμαλάκης στην κουζινα, και φυσικά τρελή και παλαβη μαζι τους.

Αντιθετα οι γυναικες όταν ψάχνουν σεξ, προτιμούν ένα πορτοφολάτο σεξ, καθώς μονιμως ανασφαλης με την εικόνα τους, και το μοτο (όσο πιο όμορφη και ποθητη εισαι τόσο ο παραδεισος σε πλησιάζει) θεωρουν πως οσο περισοτερα ξοδεψει κάποιος γι αυτες τόσο περισοτερο αξιζουν -

όταν όμως οι γυναικες αποφασιζουν να παντρευτουν κανουν πάντα την ίδια πατατα και επιλέγουν τον πλέον ακαταληλο με συναιστθηματικα κριτηρια (ηγάπησαν) αδιαφορώντας αν έχει ή όχι πορτοφολι.

αβυσος η ψυχη των ανθρωπων...

Με χιουμοριστικη διαθεση τα παραπάνω κλισε..
    Μη κάνετε καμια φιλοσοφοκοινωικη ανάλυση, έχει και ζεστη, εχω και ενα μενιερ, βουιζω.. ποσο να αντεξω?  

Last edited: 2 Ιουλίου 2010
  2. Storm

Storm Regular Member

Re: Απάντηση: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Θέλω να σε ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την εκπληκτική πάσα που μου δίνεις για να θέσω επί τάπητος ένα ερώτημα στο οποίο δεν έχω βρει ακόμη απάντηση: βλέπω πολύ συχνά γυναίκες να αντιμετωπίζουν την πλειοψηφία των ανδρών ως επίδοξους βιαστές. Να συμπεριφέρονται αρκετά φοβισμένα τολμώ να πω σε οποιονδήποτε άγνωστο άντρα τις κοιτάζει ή τους απευθύνει το λόγο. Γιατί;
    (Στο παρελθόν είχα περάσει κι εγώ από μια τέτοια φάση, στα 18 μου συγκεκριμένα και μετά από το εμετικό πέσιμο ενός γλοιωδέστατου ταξιτζή ο οποίος είπε και τη μνημειώδη φράση "θες να στον δείξω μανίτσα;" )

Ας επιστρέψουμε στο θέμα του μισογυνισμού όμως.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι δόκιμο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ μισογυνισμού και αρνητικής προκατάληψης απέναντι στην πλειοψηφία του γυναικείου φύλου. Μισογυνισμός για μένα είναι να μην ξεφεύγει καμία γυναίκα από το συλλήβδην μένος. Ούτε μητέρα, ούτε αδερφή ούτε κάποια φίλη του κατά δήλωσιν μισογύνη. Άλλο βέβαια το να αγαπά αυτές κατά τα λοιπά τις γυναίκες αλλά η γυναικεία τους ιδιότητα να μην παύει να του είναι απεχθής.

Μισογυνισμός είναι αναμφισβήτητα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης (στο Λευιτικό η έμμηνος ρύση παρομοιάζεται με τη βλεννόρροια), κείμενα του αποστόλου Παύλου (με το φοβερό επιχείρημα ότι η γυναίκα πρέπει να υποτάσσεται στον άντρα γιατί αυτός είναι η κεφαλή), έργα πατέρων της χριστιανικής εκκλησίας (ο Τερτυλλιανός χαρακτηρίζει τη γυναίκα "ναό χτισμένο σε οχετό" και "πύλη του διαβόλου" ενώ ο άγιος Αυγουστίνος χαρακτηριστικά αναφέρει "inter foeces et urinam nascimur"), για να μη μιλήσουμε φυσικά για το Ισλάμ...
    Ειδικότερα σε ότι αφορά το χριστιανισμό, δε γλιτώνει ούτε καν η παρθένος Μαρία, καθώς οι Ωριγένης, Τετρυλλιανός και Αυγουστίνος κάνουν λόγο περί ακάθαρτου σώματος, αλλά ανατρέπονται στην Σύνοδο της Εφέσου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μισογυνισμός αποτελεί ίδιο των θρησκειών, σε αντίθεση με τον μισανδρισμό, ο οποίος δεν απαντάται σε ιερατικά κείμενα, και επιπλέον εμφανίζεται μαζί με τα πρώτα φεμινιστικά κινήματα και φτάνει στο απόγειό του με τον επονομαζόμενο "φεμιναζισμό" και τα ακραία κινήματα που στηρίχθηκαν στη χρωμοσωματική θεωρία, όπως αυτό της Valerie Solanas τη δεκαετία του '60 (γνωστό και ως S.C.U.M. -Society for Cutting Up Men).

Περιμένω σχόλια σχετικά με τις παραπάνω σκέψεις.

3. danos

danos Regular Member

Είναι παρατηρημένο ότι
    Ένας μη εμφανίσιμος με καλό λέγειν έχει μικρότερες πιθανότητες να κλείσει δουλεία από έναν εμφανίσιμο με μέτριο παρλάρισμα
    Προσωπικά
    Αλλιώς προσέχουν τι λέω οι πελάτες αν φοράω μια βερμούδα και φανελάκι , και αλλιώς αν είναι πιο σενιαρισμένος
    Αν πάω για δουλειά το βράδυ και είμαι όπως στην καθημερινή μου ζωή μες τα χαμόγελα και στην πλάκα , δεν θα με πάρει κανένας πελάτης στα σοβαρά
    Άρα αλλάζω εκφράσεις
    Ένα πράγμα έμαθα πάνω της δουλειές που έκανα
    Πούλα σεξ
    Που θέλω να καταλήξω
    Σε κάποιες δουλειές μετρά η εμφάνιση , σε άλλες όχι
    Αλλά δεν είναι μόνο η εμφάνιση που χρειάζεται
    Η κάθε δουλειά έχει τα δικά της θέλω
    Αναστασία
    Με μιλάς για 2 παραδείγματα , και μπορείς να με πεις άλλα 50
    Υπάρχουν όμως και άλλα 500 που δεν ήταν τέτοια η συμπεριφορά τους
    Εδώ δεν μιλάς για ρατσισμό αλλά για ακοινώνητους ανθρώπους , μην τα μπερδεύεις τα πράγματα

4. alnair

alnair Regular Member

Απάντηση: Re: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Συνήθως οι επιτηρητές, οι νταβατζήδες και οι πελάτες αποτελούν όψεις του ίδιου προσώπου. Εάν δε προσθέσεις και τον θρησκόληπτο στο άνωθεν μείγμα (ο οποίος θα αναλάβει ρόλο θεωρητικού, για να στηρίξει τις προκαταλήψεις του πάνω σε ατράνταχτα επιχειρήματα τύπου "η γυναίκα είναι ναός χτισμένος πάνω σε οχετό", όπως γράφει η Storm, ή "η γυναίκα είναι διάβολος, ουυυυ, 666"), το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Σε κάτι τέτοιους, η γυναίκα το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει απλώς τα πόδια και να τους αφήσει να αυτοπυρποληθούν μπροστά στο μουνί της, βαθιά διχασμένοι ανάμεσα στην επιθυμία και την ενοχή. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαν το απολαύσουν και οι δύο, κι όχι μόνο η φέρουσα το μουνί.

Μπροστά σε αυτό που περιγράφεις, ο εμετός φαντάζει πολύ σέξι.

5. Nesaea

Nesaea Guest

Ρατσισμος Ιορδανη ισως να μην ειναι γιατι δεν βγηκανε να μας πετανε ντοματες στις παχουλες και ασχημες αλλα διακριση σιγουρα γινεται. Δεν εχεις υπαρξει παχουλη εφηβη στο σχολειο, παχουλη ενηλικη στην αγορα εργασιας και στα μπαρακια. Διακριση γινεται και εναντιον των αντρων. Αυτο ειναι η πραγματικοτητα. Και μην κοιτας τους ελευθερους επαγγελματιες...Γιαυτο η Ελλαδα γεμισε αφεντικα και μικρομεσαιες επιχειρησεις. Γιατι κανενας δεν θελει τον μαλακα πανω απο το κεφαλι του, που θα τον υποτιμαει, μειωνει και θα του πιανει τον κωλο στα μουλωχτα. Ονειρεψου μικρα ονειρα και κρατα χαμηλο το κεφαλι και τουρλα το κωλο. Και θα λεγεσαι Ελληνας. Ειμαι απολυτη; Ας με διαψευσει η πραγματικοτητα. Το ευχομαι.

Αν οπως λες πρεπει να πουλησω σεξ για να παω μπροστα, τοτε ερχομαστε στην επισημανση της lara[E-p] που λεει οτι ολες οι γυναικες αντιμετωπιζουν τους αντρες λες και θελουν να τις πηδηξουν. Τι γινεται δηλαδη; Πουλαω σεξ γιατι ξερω πως αγοραζεται ή ζηταω σεξ γιατι ξερω πως προσφερεται;

Last edited by a moderator: 2 Ιουλίου 2010
  6. danos

danos Regular Member

ΚΚΕ ???
    Θα στα κόψω εγώ αυτά:suspect:

7. ariadni

ariadni Regular Member

Re: Απάντηση: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Σε κλάδους που μετράνε τα τυπικά προσόντα, η εμφάνιση μπορεί να μην παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο αλλά πάντα βοηθάει.
    Τυχαίνει να βρίσκομαι σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και το βλέπω πολύ συχνά να συμβαίνει.
    Οι εμφανίσιμες, χαίρουν πολύ καλύτερης αντιμετώπισης από τις όχι και τόσο εμφανίσιμες ή τους άντρες.
    Η άλλη όψη του νομίσματος είναι πως σε συγκεκριμένους χώρους, αν τύχει να είσαι γυναίκα και δη εμφανίσιμη, θα πρέπει να καταβάλλεις αρκετή προσπάθεια για να αποδείξεις πως δεν είσαι πιπίτσα, ηλίθια ή άσχετη – έχει τύχει να το δω και αυτό.

8. Emma

Emma Contributor

Aυτό, σε συνδιασμό με το παρακάτω...

απλοποιεί τα πράγματα για μένα.

Έστω ότι ισχύουν όλα αυτά που λέχθηκαν ως τώρα. Ποιός φταίει γι' αυτό; Οι γυναίκες που το εκμεταλεύονται ή αυτοί που το προωθούν; Αν ο κάθε άντρας, σε όλους τους τομείς, σκέφτεται με το κάτω κεφάλι πρωτίστως, τότε ποιός είναι ο υπόλογος για την όποια κατάσταση επικρατεί;
    Επιπλέον, διακρίνω μια, ας το πω, ζήλια και πικρία. Αν αυτοί που παραπονιούνται ότι οι γυναίκες είναι έτσι κι αλλιώς, θα ήθελα πολύ να δω πώς θα φερόταν αν ήταν οι ίδιοι γυναίκες και ειδικά γυναίκες με καλή εμφάνιση.
    Ζήλια επειδή: Έστω ότι πάει ο μέσος άντρας και η κουκλάρα γυναίκα για συνέντευξη σε μία δουλειά. Έχουν και οι δύο ακριβώς τα ίδια προσόντα/εμπειρία κτλ όσον αφορά τη δουλειά. Ο αφεντικός επιλέγει να προσλάβει την κουκλάρα γυναίκα. Ο μέσος άντρας γίνεται Τούρκος. Αν ήταν αφεντικίνα όμως αυτή που είχε την απόφαση το πιο πιθανό είναι ότι θα προσλάμβανε τον μέσο άντρα.
    Πικρία επειδή: Γιατί να παίρνουν οι πλούσιοι όλα τα μουνιά κι εμείς τα φτωχαδάκια να μένουμε με αυτές που δεν θέλει κανείς άλλος; Γιατί να μην μπορώ κι εγώ να γαμάω (δωρεάν) το μοντελικών προδιαγραφών γκομενάκι;

Ζήλια/πικρία: Γιατί Θεέ μου δεν με έκανες κι εμένα (κούκλα) γυναίκα;;;;

Ποιός όμως έχει δώσει το δικαίωμα/έδαφος στις γυναίκες να "πουλάνε" (εκμεταλεύονται το λέω εγώ) τα όποια κάλλη τους; Σίγουρα όχι οι ίδιες ή άλλες γυναίκες.
    Ο καθένας (άντρας-γυναίκα) χρησιμοποιεί τα όποια καλά στοιχεία έχει, είτε ομορφιά, είτε εξυπνάδα, είτε μόρφωση, είτε κάποιο ταλέντο, προς όφελός του. Γιατί κατακρίνεται το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η ομορφιά κι όχι π.χ. κάποιο άλλο θετικό στοιχείο;

Tα παραπάνω τα λέω γενικά.
    Μιλώντας ειδικά όμως, θέλω πραγματικά να σου ευχηθώ καλή τύχη isnogood. Βρίσκω την οπτική σου ρηχή και νομίζω ότι δύσκολα (αν όχι ακατόρθωτα) θα βρεις κάποια γυναίκα η οποία θα δεχτεί να είναι μαζί σου γνωρίζοντας το πώς σκέφτεσαι. Θα πρέπει να είναι μεγάλη ψυχολογική μαζοχίστρια για να τρέμει η ψυχούλα της κάθε μέρα ότι θα τη σουτάρεις αν τολμήσει και πάρει κανά κιλό ή αν αρρωστήσει/πάθει κάποιο ατύχημα/γεράσει και ασχημήνει. Επίσης θα πρέπει να είναι το ίδιο ρηχή αν δεχτεί να είναι μαζί σου ξέροντας τον λόγο για τον οποίο τη διάλεξες, που σημαίνει ότι θα ζητάει τα ανάλογα κι από σένα. Εσύ έχεις να τα δώσεις;

Δεν ξέρω πώς σκέφτονται άλλες γυναίκες, αλλά εμένα (πέρα απ' την αρχική κολακεία) με απωθεί (για να μην πω αηδιάζει) όταν συνειδητοποιώ ότι κάποιος μου κωλοτρίβεται (είτε κοινωνικά, είτε επαγγελματικά) επειδή του αρέσω εμφανισιακά και μόνο. Με υποτιμά αυτό. Δεν είμαι πλαστική κούκλα. Ναι μεν οι γυναίκες θέλουμε να μας αναγνωρίζουν και να μας παινεύουν τα κάλλη μας, αλλά αυτός που θα κερδίσει την καρδιά μας είναι αυτός που θα εκτιμήσει το μέσα μας.

Είχα διαβάσει κάτι ωραίο, σχετικό και μου έχει μείνει: Ευτυχία είναι να σε αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου ή σωστότερα ΠΑΡΟΛΟ που είσαι ο εαυτός σου (όπου εαυτός βάλτε όμορφος/η).

9. Dolcett_Cabana

Dolcett_Cabana Regular Member

Παρακαλώ όπως κάνουμε μια στάση στην εκατέρωθεν εκτόξευση χονδροειδών κλισέ, για να δώσουμε τον λόγο και τον πρέποντα χώρο στο έτερο καταξιωμένο κλισέ "η πουτάνα γούσταρε τόσο πολύ που δε μου πήρε λεφτά".

Ευχαριστώ, συνε-χύστε.

10. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Εγώ να δεις τί έχει τύχει να δω. Να έχεις τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα να είσαι και μια χαρά στην εμφάνιση και να πρέπει να διαλέξεις ή να φύγεις και να χάσεις το ψωμί σου ή να σε πηδήξει ο από πάνω...και να είναι και ένα μαύρο χάλι.

Και μετά μου λέτε για τις άσχημες και τις παχουλούλες...αυτές είναι οι τυχερές. οι υπόλοιπες είμαστε άτυχες.

11. vautrin

vautrin Contributor

Εμένα πάλι ο μισογυνισμός, όπως κι η μισανδρία, (ναι, υπάρχει κι αυτή η έννοια, δεν την επινόησα), μου φαίνονται ως αναπόφευκτες συνέπειες ενός πολέμου. Ποιανού πολέμου; Του πολέμου των φύλων.

Κάθε πόλεμος χρειάζεται την προπαγάνδα του, πόσο μάλλον ένας πόλεμος που βαστά αιώνες. Ορίζω λοιπόν τον μισογυνισμό ως την ανδρική προπαγάνδα εν καιρώ πολέμου. Τι κάνει η προπαγάνδα; Κατασκευάζει και διαδίδει ψέματα. Ψέματα για τις αιτίες και τους σκοπούς του πολέμου, ψέματα που σπιλώνουν τον αντίπαλο, ψέματα που ανορθώνουν το ηθικό των συμπολεμιστών και την πίστη τους στο δίκαιο του αγώνα και την τελική νίκη. Ο Βίσμαρκ έγραψε πως «τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές, μετά απ’ το κυνήγι και κατά τη διάρκεια του πολέμου». Λησμόνησε τον έρωτα ο καγκελάριος…

Ποιοι πιστεύουν τα ψέματα; Θα ήθελα να μπορούσα ν’ απαντήσω οι απλοϊκοί κι αφελείς, αλλά δυστυχώς, στην περίπτωση του μισογυνισμού αυτό δεν ισχύει. Μεγάλα πνεύματα, από τον Πλάτωνα ως τον Νίτσε, υπέκυψαν στην γοητεία του. Οπότε η ορθή απάντηση είναι οι έχοντες συμφέρον, νόμιμο, υλικό ή ψυχολογικό.

Πότε ένα ψέμα γίνεται ευκολότερα πιστευτό; Όταν εμπεριέχει έναν κόκκο αληθείας. Πως γίνεται πιστευτό; Με την Γενίκευση των Στερεοτύπων. Αν μερικές γυναίκες είναι πουτάνες, τότε όλες μπορούν να γίνουν. Αν μερικοί άντρες είναι βιαστές, τότε όλοι κρύβουν ένα βιαστή μέσα τους.

Ποιος θα νικήσει στον πόλεμο; Έχω ποντάρει στην ισοπαλία… Και στην συνθήκη ειρήνης. Αλλά ακόμη είμαστε στο ημίχρονο…

[ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Misogyny]Misogyny - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame]

[ame=http://en.wikipedia.org/wiki/Misandry]Misandry - Wikipedia, the free encyclopedia[/ame]

12. extreme32

extreme32 Regular Member

Δεν προλαβα να τα διαβασω ολα αλλα ειδα δυο πραγματα. Οταν διαβασα το αρχικο ποστ της madlene που λεει για τις μοχθηρες γυναικες ειδα και το avatar της που εχει τα αιματα απο καποιο θυμα της στο στομα. μετα ειδα και την καποτα που ξεσχιζει οτι μπει μεσα της και αποφασισα να βαζω δαχτυλο ΠΑΝΤΑ πριν την επαφη απο δω και στο εξης. Θα επανελθω.