Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 1 Ιουλίου 2010.

1. elfcat

elfcat . Contributor

Απάντηση: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Νομίζω ότι το πιο αντιαισθητικό είναι όταν μια γυναίκα μισεί το ίδιο της το φύλο... θα πρέπει γι αυτήν να είναι αφόρητο

2. Master DO

Master DO Regular Member

Οι άνθρωποι αρεσκόμεθα σαδιστικά στη βάσανο
    της σώνει και καλά αναθεώρησης των πάντων.
    Από τα χρωμοσώματα του μπαμπά μας που καθόρισαν το φύλλο μας
    έως και το status που Ε/εμείς επιλέξαμε,
    θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα – το βέτο – της δήθεν επιλογής.
    Πιστεύω πως όλος ο καυγάς εντός μας
    που μεταλλάσσεται σε φαινομενικές πολώσεις
    (άνδρας Vs γυναίκα / Κυρίαρχο Vs υποτακτικό, κ.δ.σ.*)
    δεν γίνεται στην πραγματικότητα
    για τις επιμέρους δυσμορφίες ή δυσλειτουργίες αυτών που κατέχουμε defacto
    ή εκείνων που επιλέξαμε είτε εμείς είτε κάποιος άλλος για εμάς,
    αλλά γίνεται για το εσαεί δικαίωμα στην αμφισβήτηση και την ελεύθερη επιλογή.
    Πιστεύω πως τέτοιου είδους ζητήματα ανακινούνται από άτομα
    που το πρόβλημά τους δεν είναι τόσο το ότι δεν τους κάνει το «αντίθετο»,
    αλλά το ότι έχουν βιοτική ανάγκη να αισθάνονται «ελεύθεροι δια της αμφισβητήσεως».
    Να σιγουρεύονται συχνά-πυκνά πως τίποτα και κανείς
    δεν θα τους στερήσει την ελευθερία της επιλογής.

Τουτέστιν είναι
    ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Η ΕΙΝΑΙ
    και αντί να το δουλέψουν
    το μιρμιριάζουν και θέλουν να το μεταδώσουν και σε άλλους.

Πιστεύω τέλος ότι υπάρχει καλύτερη μέθοδος
    από την αποκαθήλωση του «αντίθετού μου».

Η συνειδητή αποδοχή και εναρμόνιση για μια καλύτερη ζωή.

*(και δεν συμμαζεύεται)

3. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Μaster Do,...

...είναι ωραία η θάλασσα ,γιατί κινείται πάντα,
    κι'αν έχεις βρεί πολλές στεριές καμμία δεν σ'άράζει...

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Master DO

Master DO Regular Member

Φίλτατε ναυτόπαιδα.
    Θάλασσα χωρίς ακτή και ακτή δίχως θάλασσα
    ούτε νοούνται ούτε δύνανται να υπάρξουν.
    Το αυτόν.
    Άνδρας άνευ γυναικός
    Κ άνευ υ,
    σκορδαλιά άνευ σκόρδου
    και
    last but not least
    greek bdsm community ανευ ... cob.

Ως ευ παρέστητε.

Υ.Γ. Στο πνεύμα των ημερών:
    Όταν ήμουνα πουλι μ΄αγαπούσανε πολλοί.
    (κύριε Πετροχείλο μου...)

5. James_Bondage

James_Bondage Regular Member

Οπως θα επιβεβαιώσουν και οι gay του φορουμ, δεν υπαρχει μισογυνισμός. Υπάρχει κατι χειρότερο (και οι gay το τρώνε σε πολυ μεγαλύτερες ποσότητες). Αυτό που λέμε τσουβάλιασμα. Και η σημερινη παιδεία δε βοηθαει καθολου οταν συνηθίζει τον ανθρωπο να ζει με στερεότυπους. Το τσουβάλιασμα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια συνηθεια ενος ημιμαθή σε στερεότυπα.

Προσωπικα δεν πιστευω γρι απο οσα διαλαλούν οι μισογύνηδες διοτι πρωτον δεν ειναι μισογύνηδες αλλα μισάνθρωποι και δευτερον και σημαντικότερο, ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζεται η γυναικα, ειναι η «μισητή φυση της». Κι εχει αποδειχθει ανα τους αιώνες οτι δεν υπαρχει ανθρωπινη φύση, αλλα ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ως εκ τουτων λοιπόν, αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι η πρακτική του τσουβάλιασματος ειναι απο μονη ασταθης και παραλογη, η ανθρωπινη συμπεριφορά αποδεικνύει το μισογυνισμό ψέμμα.

Εκτος αυτου, ο μισογύνισμός αυταναιρείται. Πως; Αφηνοντας λοιπον απέξω το γεγονος οτι δεν υπαρχει φυση, ο μισογύνης ειναι καποιος που αρνειται τα οσα οιστρογονα κουβαλαει (καθε αντρας κουβαλαει μεσα του και οιστρογονα, αλλα οχι στις ποσοτητες που τα κουβαλαει μια γυναικα), αλλα παρ'ολ' αυτά επικαλείται τη «φύση». Επικαλειται τη «φυση» ΤΗΣ γυναικας αλλα απαρνειται τη «φυση» ΤΟΥ, και ετσι αυταναιρείται.
    Υπαρχουν και καποιοι που το συνειδητοποιούν αυτο και μισουν και τον εαυτό τους. Αυτό ειναι ενα πρωτο δειγμα σοβαρής ψυχικης διαταραχης. Ποσο σημασία να δωσεις σε εναν παρανοϊκό;

Επιτελους μετα απο τοσο καιρο ξαναβλεπω ενδιαφεροντα threads...

Last edited: 8 Ιουλίου 2010
  6. Syrah

Syrah Contributor

Re: Απάντηση: Re: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Αδιάφορα, στο βαθμό που μου επιτρέπεται.

Δεν διατηρώ κάποιο ενδιαφέρον για τη γνώμη της πλειοψηφίας των ανδρών αναφορικά με τις γυναίκες. Στο βαθμό του εφικτού, επιλέγω να συναναστρέφομαι ανθρώπους με τους οποίους συμπνέω αξιακά και συνεπώς δεν με αξιολογούν. Από την άλλη πλευρά, στο βαθμό που ο μισογυνισμός με επηρεάζει άμεσα (π.χ. σε περίπτωση μη προαγωγής μου στην εργασία λόγω φύλου) προσπαθώ μέσα από τις πράξεις μου να μην τον τροφοδοτώ, αλλά αντιθέτως να του στερώ κάθε ορθολογιστική τεκμηρίωση.

7. James_Bondage

James_Bondage Regular Member

Πως ακριβως το κανεις αυτό;
    θελω να δω εστω και ΜΙΑ ορθολογιστικη τεκμηρίωση του μισογυνισμού.

8. Syrah

Syrah Contributor

Ένα αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαχείριση της σεξουαλικότητάς μου στις επαγγελματικές μου σχέσεις. Κανείς εκ των συναδέλφων μου -ανεξαρτήτως φύλου- δεν μπορεί να διαταθεί ότι κατέχω τη συγκεκριμένη θέση εργασίας επειδή επιδιώκω στενές διαπροσωπικές σχέσεις με ετερόφυλους συναδέλφους σε ανώτερες ιεραρχικά θέσεις προσφέρωντας θέαμα ή ευχάριστη παρέα. Τα τυπικά προσόντα μου δικαιολογούν, και με το παραπάνω, τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, το αυτό και η απόδοσή μου μέχρι τώρα, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από ποσοτικά metrics που συμφώνησα εκ των προτέρων ως δόκιμα και αμοιβαία αποδεκτά κριτήρια αξιολόγησης, πέρα από το ότι έχω το πλέον ενδεδειγμένο ιδιοσυγκρασιακό υπόβαθρο για τη συγκεκριμένη θέση: δεν προχωρώ σε κανενός είδους αξιακές κρίσεις, παίρνω ακριβώς τις αποφάσεις που θα έπαιρνε ένας σωστός λογικά αλγόριθμος στη θέση μου.

Το φύλο μου δεν επηρεάζει κατά κανένα τρόπο την εργασία μου (ούτε αρνητικά, ούτε, υποθέτω, και θετικά). Πέρα από το ότι κατά γενική ομολογία των ανθρώπων που με περιβάλλουν σκέπτομαι κυρίως σαν άνδρας -ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Δεν έχω δει γυναίκες συναδέλφους να αδικούνται ένεκα φύλου. Έχω δει όμως γυναίκες συναδέλφους να ευνοούνται για το λόγο αυτό, να προσέρχονται στους εργασιακούς χώρους με απαράδεκτα αποκαλυπτική αμφίεση, να παραβιάζουν συστημα τα dress codes, να δημιουργούν ενοχλητική ηχορύπανση καθώς τα (χίλια) βραχιόλια τους αναπηδούν σε κάθε πάτημα πλήκτρου, να είναι συστηματικά εκπρόθεσμες σε σοβαρά deadlines ενώ πάντα προλαβαίνουν να βάψουν τα βλέφαρά τους με τρία τουλάχιστον διαφορετικά χρώματα, να ακκίζονται εμπρός στο Διευθυντή και να του μιλούν με κραυγαλέα σεξουαλικά υπονοούμενα, να προχωρούν σε σύναψη ερωτικών σχέσεων με τον προϊστάμενό τους, και να εξασφαλίζουν γενναία bonus και κάλυψη "επαγγελματικών" εξόδων.

Δεν αμφιβάλλω δε, ότι λόγω φύλου πολλές γυναίκες αμοίβονται με λιγότερα χρήματα από όσα θα αμοίβονταν ένας άνδρας στη θέση τους. Απλώς δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο να μεμψιμοιρεί μία γυναίκα γι'αυτό. Πάντα κάποιος θα ανήκει σε ένα σύνολο, του τα πλειοψηφικά μέλη θα δίνουν μία κακή εντύπωση για το σύνολο συλλήβδην. Δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να σηκώσει το βάρος της ευτέλειας και της ποταπότητας των γυναικών, (με την ίδια έννοια που δεν οφείλει να αποδείξει πως ως Ελληνίδα δεν είναι νωθρή και αγύρτισσα, ότι ως νέα δεν είναι διεφθαρμένη και με την ίδια έννοια που εν πάσει περιπτώσει δεν οφείλει να καταρρίψει κάθε στερεότυπο που της προβάλλεται έξωθεν) χρέος της είναι να διαφοροποιηθεί από το σύνολο και να επιδιώξει να αξιολογηθεί ως άνθρωπος μεμονωμένα. Αν από την άλλη πλευρά κάποιος αυθαίρετα επιμένει να πιστεύει πως όλες οι νέες και όμορφες εργαζόμενες θέλουν βαθιά εντός τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία μιας επιχείρησης επιδεικνύοντας λίγο στήθος, και μόνο, τότε απλώς αυτός δεν της κάνει ως εργοδότης ή ως προϊστάμενος, και ως εκ τούτου προσανατολίζεται αλλού.

Γενικά ο εργασιακός χώρος δεν δίνει την πολυτέλεια για μεμψιμοιρία ή ιδιαίτερες ευαισθησίες.

9. Nesaea

Nesaea Guest

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Η υποκρισια ειναι στο να πιστευει καποιος οτι η παραπανω συμπεριφορα εξευτελιζει μονο τους αντιπροσωπους του γυναικειου φυλου και οχι του ανδρικου που ειναι συμμετοχο σε τετοιους ειδους σχεσεις. Εαν οι συγκεκριμενες γυναικες γινονται ανεκτες και αμοιβεται η συμπεριφορα τους τοτε...it takes two ridiculous people to dance with their hands up their ass.

10. danos

danos Regular Member

Τι λέτε ωρε τσούπρες ???
    ‘’Οι μισές γυναίκες πιστεύουν ότι τα κάποια μαγιό είναι προκλητικά , οι άλλες μισές απλώς έχουν ωραίο σώμα’’
    Αυτό με θυμίσατε τώρα:crazy:

11. Re: Απάντηση: Re: Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Πολύ καλά όλα αυτά και νομίζω ότι είναι θεμιτό και ανθρώπινο να θέλει να μιλήσει κανείς για τις ικανότητες , το ήθος και τις επιτυχίες του. Ποια η σχέση όμως των παραπάνω με τον μισογυνισμό; Αν δεν συμπαθώ μια γυναίκα επειδή κρίνω ότι δεν έχει σωστή συμπεριφορά στην εργασία της αυτό δεν με κάνει μισογύνη. Έτσι δεν είναι;
    Περεταίρω , ο εαυτός μας δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο ικανό δείγμα προκειμένου να κρίνουμε ευρύτερα κοινωνικά η ψυχολογικά φαινόμενα

Last edited: 11 Ιουλίου 2010
  12. Syrah

Syrah Contributor

Nesaea, συμφωνώ απερίφραστα με το σκεπτικό σου. Προφανώς για να υπάρξει μισογυνισμός χρειάζονται αρκετοί ποταποί εκπρόσωποι και των δύο φύλων.

cornilios, το ανωτέρω σχόλιό μου νοηματοδοτείται μόνο στο πλαίσιο της ερώτησης που δέχτηκα από τον James_Bondage. Αν διαβάσεις τα σχόλια που προηγήθηκαν θα διαπιστώσεις ότι μιλώ για μία προσπάθεια αφαίρεσης του ερείσματος του μισογυνισμού, εφόσον ήδη υπάρχει. Και οπωσδήποτε μιλώ μόνο για τον εαυτό μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πιστεύω ότι αν όλες οι γυναίκες συμπεριφέρονταν όπως εγώ θα είχε νόημα να γίνεται λόγος για μισογυνισμό ή για αναγκαιότητα ύπαρξης φεμινισμού.