Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 16 Ιουλίου 2008.

?

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

1. Είμαι μονογαμικός/ή.

207 vote(s)
    36,7%
  2. Είμαι πολυγαμικός/ή.

143 vote(s)
    25,4%
  3. Δηλώνω μονογαμικός/ή αν και συχνά η ιστορία με διαψεύδει.

82 vote(s)
    14,5%
  4. Δηλώνω πολυγαμικός/ή αλλά όταν ερωτεύομαι ξεχνώ τί είχα δηλώσει.

77 vote(s)
    13,7%
  5. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

55 vote(s)
    9,8%
  1. elfcat

elfcat . Contributor

Θα ελεγα πως δε βοηθάει γενικώς στη ζωή να τη ζεις με θεωρίες και μάλιστα αριθμημένες και αναπόδεικτες. Περιοριζεις τα άπειρα ενδεχόμενα και τους ορίζοντές σου. Και δαιμονοποιείς ό,τι δεν μπορείς να δεχτείς ή εξηγήσεις επαρκώς ή δε σου ταιριάζει.
    Εν τέλει το θέμα δεν είναι αν κανείς είναι μονογαμικός ή πολυγαμικός αλλά να νιώθει ο καθένας πλήρης και ευτυχής με τον τρόπο που ζει.

2. Mirella_trans_Domme

Mirella_trans_Domme Contributor

Ειμαι αυστηρα μονογαμικη και το διατρανωνω παντα, ακομη και στους 4 αντρες που "κοιμομαστε" μαζι στο ιδιο ακολαστο κρεββατι καθε βραδυ.

3. Emma

Emma Contributor

Δεν αντιλέγω...

Το point μου ήταν το εξής (μέσες άκρες - θα προσπαθήσω να το θέσω γενικευμένα) :
    Η υποκρισία που δεν έχει όρια. Ανάλογα με τον παρτενέρ που είμαστε, αλλάζουμε και στάτους (μονογαμικό/πολυγαμικό) :
    Με τον παρτενέρ 1: "Έλα μωρέ... καλά να περνάμε... ό,τι κινείται γαμιέται" ... (μέχρι να δαγκώσεις τη λαμαρίνα, οπότε πάμε στο...)
    Με τον παρτενέρ 2: "Αχχχ αγαπάωωωω... Είμαι μονογαμικός/ή" ... (μέχρι να πετάξει το πουλάκι/να ξεθυμάνει το συναίσθημα/κτλ, οπότε πάμε στο...)
    Με τον παρτενέρ 3: "Ποιές αγάπες και έρωτες; ... Με νοιάζει μόνο να ικανοποιώ την κάβλα μου όπου και όποτε μπορώ". (κ.ο.κ. - φτου κι απ' την αρχή ο κύκλος)

Με λίγα λόγια, αφού δεν ξέρεις (μιλώντας γενικά) τί σου γίνεται, γιατί το ανοίγεις το ρημάδι και κάνεις βαρύγδουπες δηλώσεις; Ή είσαι μονογαμικός/πολυγαμικός με όλους/ες και πάντα ή δεν είσαι. Ειδάλως, μη δηλώνεις σήμερα το ένα και αύριο το άλλο ίσα ίσα για να ΄χαμε να λέγαμε.
    Κατ' εμέ, μονογαμικός/πολυγαμικός θα έπρεπε να είναι κάποιος επειδή το επιλέγει ο ίδιος σαν ιδεολογία και όχι επειδή τον "αναγκάζουν" οι εκάστοτε "περιστάσεις".

4. Mikra_Psemata

Mikra_Psemata Contributor

Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Δεν ξέρω αν αυτα τα λες για να τα ακούσει κάποιος συγκεκριμένος.. ή γενικότερα..

Επειδή όμως θίγουν κ εμένα άμεσα, θα σου απάντησω στα παραπάνω..

Οχι το μονογαμικος/πολυγαμικός δεν ειναι γενετήσιο χαρακτηριστικο πχ.. ειναι ξανθος η μελαχροινος ..
    και έτσι θα είναι μέχρι να ασπρίσουν τα μαλλιά του, ουτε υπογραφει κανεις κανενα συμβόλαιο για επόμενα χρόνια της ενεργής σεξουαλικης ζωής του, οτι θα ειναι το ένα ή το άλλο.

Οι σχέσεις των ανθρωπων ειναι δράση αντίδραση..
    αλληεπιδρα ο χαρακτηρας κ η προσωπικότητα του ενός στον άλλον, καθώς και λόγοι όπως αυτός της χρονικής στιγμής το σε ποια φάση της ζωης του πετυχαίνεις τον άλλο, τι ψάχνει τότε, ποιο είναι το θέλω που θεωρει ιδιαιτέρως σημαντικό να καλύψει.
    Εως και τα 30 μου ημουν μονογαμική, εκτοτε κ για διαφορους λόγους είμαι πολυγαμικη, κανεις κ τιποτα δεν μπορει να με περιορίσει στο να ξαναγίνω μονογαμικη αν βρω αυτον που θα με εμπνεύσει στο να είμαι.
    Αυτο ΔΕΝ ειναι υποκρισια..
    Αυτο Δεν σημαίνει οτι δεν ξέρω τι θέλω.. ξερω πολύ καλα τι θέλω κ έχω το θάρρος/θράσσος να το γνωστοποιώ στον άλλο.

Το δε πολυγαμικός μη το συγχέουμε με την σαβουρογαμία, τουλάχιστον όχι στην δική μου περίπτωση, χωρις αυτο να σημαίνει οτι (κατα)κρινω τους/τις σαβουρογάμιδες/ισες, γενικότερα δεν κρινω κ δεν χαρακτηριζω ανθρώπους ανεξαρτητως τι κάνουν, εφόσον αυτο τους αρεσει, αυτο επιζητουν, και αυτο τους γεμίζει ή έτσι νομιζουν..

Μαρία

5. gaby

gaby Guest

αν επιλέξει κάποιος να δει ως ιδεολογία ένα τόσο "βαθύ" ερωτικό χαρακτηριστικό όσο η πολυγαμία / μονογαμία, σημαίνει ότι δέχεται να είναι επινοημένος από το υπερεγώ του, που διαμορφώνει τις ιδεολογίες. οι επιθυμίες του που βρίσκονται τότε; δεν θα εμπιστευόμουν τις επιθυμίες μου στην ιδεολογία μου. δεν με νιώθω τόσο καλή στα θεωρητικά, ούτε και μπορώ να ξέρω απο πριν ποιές θα είναι οι επιθυμίες μου.

αν πάλι κάποιος αντιδρά αποκλειστικά σε εξωτερικές συνθήκες, όπως είναι η δεύτερη πρόταση, τότε που είναι το εγώ του, έχει εξαφανιστεί με την τριβή με τα εγώ και τις επιθυμίες των άλλων που του διαμορφώνουν τις συνθήκες; ή μήπως απλά, το κρύβει; ούτε και στους τρίτους θα εμπιστευόμουν την ικανοποίηση των επιθυμιών μου, που να ξέρουν και γιατί να ξέρουν;

αν κάποιος γνωρίζει ποιός είναι, τι περίπου θέλει και κυρίως γιατί και προσαρμόζεται ανάλογα στις συνθήκες και τα προσφερόμενα;

@SadalMelik,

kudos, για την ανάλυση των αιτιών της μονογαμίας, ήταν πολύ σωστό και όμορφο.

6. hermis

hermis Regular Member

Re: Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Εmma η υποκρισία πράγματι δεν έχει όρια.
    Όμως όσο αναφορά την πολυγαμία ή την μονογαμία θα έλεγα πως άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Όπως και να το κάνεις δεν υπάρχει φόρμουλα για το πώς ενεργεί ο/η καθένας/μια όσο αναφορά την ερωτική του ζωή.

Έχω δει πολλά με τα μάτια μου αυτό τα χρόνια που γνωρίζω άτομα που αρέσκονται σε παιχνίδια ιδιαιτέρου ερωτικού τρόπου ζωής.

Έχω δει Κυρίαρχους να τρώνε παντόφλα και βρισίδι τρελό από την σχέση τους, έχω δεί υποτακτικούς να έχουν το πάνω χέρι και να κουτουπώνουν καθημερινά την σχέση τους, αλλά και Κυρίες/Κυρίους που χρησιμοποιούν το BDSM ως δεκανίκι για εύρεση ερωτικού συντρόφου οι οποίοι/ες δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο αυτό.
    Τέλος έχω δει άπειρο πουριτανισμό και πολλούς/ες με κλειστά μυαλά οι οποίοι/ες βρίσκονται μέσα στο BDSM.
    Σε καμία περίπτωση δεν θα τους κρίνω διότι δεν θα επιλέξω να τους προσεγγίσω ερωτικά. Άρα ας κάνουν ότι θέλουν. Αυτό είναι επιλογή!!

Δεν είναι όμως επιλογή ή ιδεολογία, αν κάποιος/α είναι μονογαμικός ή πολυγαμικός.
    Είναι απλά διάθεση…

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και δεν είναι όλα όπως δείχνουν.

Φιλικά.

hermis

Συνυπογράφω το παραπάνω ποστ της M/P

7. Vermilion

Vermilion Regular Member

Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Υποκρισία είναι να είσαι τσιμπουρόβδελλο στο σύντροφό σου (αγαπούλες, ζουζουνίσματα κτλ) και με την πρώτη ευκαιρία το ξενοπήδημα να δίνει και να παίρνει. Όπως δήλωσα και πιο πάνω, όταν έχω σχέση - πλέον - είμαι αυστηρά εκεί, από δική μου επιλογή, όχι από υποχρέωση. Κι όταν είμαι σε φάση να μην είμαι σε ένα συγκεκριμένο εκεί, τότε πολύ απλά δεν κάνω σχέση και τραβιέμαι με όσους θέλω, όταν και όποτε θέλω, χωρίς να περιορίζω τον εαυτό μου και να εγείρω αξιώσεις.
    Το πώς θα μου βγει με κάθε άνθρωπο, με κάθε εραστή που θα ανάγω (αν ανάγω) σε σύντροφο, δεν είναι υποκρισία, είναι τιμιότητα. Και η τιμιότητα έγκειται στο γεγονός ότι σε ό,τι έχω εκ παραλλήλου με περισσότερους από έναν, δεν περιλαμβάνεται αυτό που εγώ ονομάζω "σχέση" ή "δεσμό".

Αυτό με έκανε να χαμογελάσω, θυμήθηκα την άνοιξη, τότε που έλεγα στις φίλες μου πόσο ωραία είναι η μονογαμία όταν είμαι πιστή σε πέντε διαφορετικούς... και δε τους απατάω με κανέναν έκτο, έβδομο, όγδοο  
    Γιατί, όπως είχε πει και η Μιρέλλα σε προηγούμενο ποστ...μέχρι 5 είναι σχέση!!!!  

Last edited: 7 Αυγούστου 2008
  8. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Re: Απάντηση: Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Πές τα χρυσόστομη  

9. Emma

Emma Contributor

Ωπα ωπα.... Πήρατε φόρα χωρίς λόγο...

Η αρχική ερώτηση του νήματος ήταν: "Τί δηλώνετε και τί είστε;"
    Δεν είδα πουθενά να λέει "αυτή την περίοδο" ή "στην παρούσα σας σχέση" ή να δίνει κάποια επιλογή στις απαντήσεις για "πότε το ένα, πότε το άλλο".
    Συνεπώς, βάσει των προηγούμενων απαντήσεων, το όλο poll (ή έστω η ερώτηση) δεν έχει νόημα (εκτός αν καλύφθηκε αυτή η πλευρά σε ήδη υπάρχουσες απαντήσεις, τις οποίες δεν διάβασα - τόνισα ήδη ότι δεν τις διάβασα όλες).

Η προηγούμενη απάντησή μου πήγαινε σε άτομα που δηλώνουν φανατικά είτε το ένα είτε το άλλο, αποκλείοντας την περίπτωση αυτό να αλλάξει, μέχρι φυσικά να τους διαψεύσει η ιστορία, οπότε αλλάζουν τροπάριο. Ακριβώς στο σημείο αυτό ήταν η "ένστασή" μου. Ίσως δεν το έκανα απόλυτα ξεκάθαρο πριν.
    Αν είμαι vegetarian από επιλογή, όσο όμορφη και να φαντάζει μια μπριζόλα, δεν πρόκειται να τη φάω λόγω διάθεσης ή παρέας, μιας και, αν το έκανα, η αρχική μου δήλωση ως "vegetarian" δεν θα ήταν ακριβής. Εκτός φυσικά, αν κάποιος λέει ότι είναι vegetarian ή μη ανάλογα το φαγητό ή την παρέα, πράγμα το οποίο (εν γνώση μου) δεν υφίσταται, οπότε η αρχική εκείνη δήλωση δεν έχει νόημα.

Αν η αρχική ερώτηση ήταν "ποιά η εμπειρία/στάση/γνώμη σας για την πολυγαμία/μονογαμία;" η απάντησή μου θα ήταν διαφορετική.
    Υπάρχουν άτομα που δηλώνουν είτε μονογαμικοί είτε πολυγαμικοί and they stick to it, ανεξαρτήτως συντρόφου/περιστάσεων. Τους βγάζω το καπέλο, αν μη τί άλλο, για την αυτοκυριαρχία και συνάφειά τους. Γνωρίζω τέτοια άτομα.

Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν (κατα)κρίνω κανέναν. Δικαίωμα του καθενός το τί θα κάνει/πει. Δικαίωμα δικό μου όμως να το αποδοκιμάσω όταν, κατά την άποψή μου και εφόσον έχει γίνει δημόσια, αξίζει.

10. cider

cider Kitchen master

Με την από πάνω παρέμβασή σου, αγαπητή emma, με βοήθησες να συνειδητοποιήσω κάτι που μου διέφευγε αρκετό καιρό: όσοι δηλώνουν πολυγαμικοί μπορούν πολύ πιο εύκολα από τους δηλωμένους μονογαμικούς να "κρατήσουν χαρακτήρα". Ας εξηγηθώ. Ενώ ο μονογαμικός (κατά τον vegetarian του παραδείγματός σου) αν ρίξει κέρατο πάει, αποχαρακτηρίστηκε, ο πολυγαμικός μπορεί να μένει με τον ίδιο άνθρωπο σαρανταδύο χρόνια ισχυριζόμενος ότι "δεν βρίσκεται και τίποτα καλό, βρε αδερφέ".

Όσο για τη σαβουρογαμία, τρέχω να ανοίξω ένα νηματάκι.

11. cider

cider Kitchen master

@lara, αν διαβάζεις κατάκριση στο ποστ μου, τι να πω; Μια παρατηρησούλα έκανα ο δόλιος.
    Χώρια που είμαι από τους φανατικότερους θιασώτες της κοσμοθεωρίας ότι "οι απόψεις είναι για να αλλάζουν".
    Όσο για το "σε ποιον πέφτει λόγος" ένα έχω να πω: σε κανέναν. Εγώ ήμουν ο πρώτος που δήλωσα ενοχλημένος σε αυτό το νήμα για τις κριτικές που πέφτουν στα γούστα που εκφράσαμε. (Και θα επιμείνω ότι η "μονογαμική" πλευρά είναι γενικά επιθετικότερη στις κρίσεις της --όχι μόνο σε αυτό το νήμα, αλλά και στα άλλα σχετικά νήματα-- ενώ η "πολυγαμική" φράξια βγάζει μια επιθετικότητα που --σε αρκετές περιπτώσεις, όχι πάντα-- θα μπορούσα να χαρακτηρίσω "αμυντική".)

12. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Όχι δεν διάβασα κατάκριση στο δικό σου νήμα  
    Σκέψεις γενικότερες ήταν με αφορμή 2-3 threads στα οποία κάποια άτομα τηρούν την στάση που περίγραψα.