Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 16 Ιουλίου 2008.

?

Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;

1. Είμαι μονογαμικός/ή.

207 vote(s)
    36,7%
  2. Είμαι πολυγαμικός/ή.

143 vote(s)
    25,4%
  3. Δηλώνω μονογαμικός/ή αν και συχνά η ιστορία με διαψεύδει.

82 vote(s)
    14,5%
  4. Δηλώνω πολυγαμικός/ή αλλά όταν ερωτεύομαι ξεχνώ τί είχα δηλώσει.

77 vote(s)
    13,7%
  5. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

55 vote(s)
    9,8%
  1. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Πολύ ειλικρινά, δεν κατάλαβα-αντιλήφθηκα καποια ερώτηση.
    Διάβασα μια παράθεση απόψης (απόλυτα σεβαστή) που όμως ξεκινούσε με μια εισαγωγή που σε έβαζε σε ένα μουντ οτι κάποιος ρωτά κάτι -αρα ίσως απαντήσω σε αυτο που ρωτά (ανεξαρτήτως περιεχομένου)

Ακομα ερώτηση ψάχνω. Αν έψαχνα αυτά για τα οποία πολύ βιαστικά μου φορτώνεις, θα απαντούσα πάνω στην άποψη σου, κάτι που δεν με ενδιαφέρει να κάνω προσωπικά και αυτή τη στιγμή πανω σε αυτό το θέμα (οχι όμως οτι απαγορευεται ή κατακρίνω κάποιον που θα το έκανε, απο τη στιγμή που είναι δημόσια και σίγουρα με σκοπο να σχολιαστεί )

Θα με ενδιέφερε πολύ να καταλάβω ποιες ειναι αυτές οι "κουτές" ερωτήσεις, καθώς σαν συνομιλητής μπορεί να έχω καποιες εξίσου "κουτές" απαντήσεις, που το μόνο πιυ θα κάνουν θα είναι να αναπτύξουν εναν διάλογο σε ένα φόρουμ (ο αρχικος-φανταζομαι-σκοπός του σχολιου σου, οχι;

2. Θρυαλλίς

Θρυαλλίς Staff Member

ΟΧΙ

3. AndreDelastrange

AndreDelastrange Regular Member

Δε συμπαθούσα ποτέ τη μονογαμία. Μου φαινόταν (και συνεχίζει) ένα από τα μεγάλα κοινωνικά ψεύδη που όλοι συμπεριφέρονται σαν να είναι αληθές ενώ ξέρουν πως δεν είναι. Η μόνη αληθινή στιγμή της μπορεί να είναι η ειλικρινής προσπάθεια να χτιστεί, να λειτουργήσει και να βαθύνει μια σχέση και αυτό ιδωμένο φυσικά ως στιγμή και όχι ως μια μόνιμη κατάσταση. Αυτά βέβαια ισχύουν όταν μιλάμε για ανοιχτά sex positive ανθρώπους που ευχαριστιούνται τη ζωή τους, δηλαδή ειλικρινείς.

Σε πρακτικό επίπεδο, η κυριαρχία της μονογαμίας καταστρέφει δεσμούς μεταξύ ανθρώπων που συνεχίζουν να νιώθουν πράγματα ο ένας για τον άλλο και αφού εμφανιστεί στον ορίζοντα ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον, δηλαδή ένας νέος άνθρωπος. Το να επιμένουμε να καταστρέφουμε λειτουργικά πράγματα ενώ υπάρχει εναλλακτική μοιάζει καθαρός παραλογισμός. Πόσο μάλλον όταν η κοινωνική εμπειρία του καθένος αποδεικνύει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να τραβήξουν το ερωτικό μας ενδιαφέρον πάνω από ένας άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής μας. Προσωπικά, η απαίτηση για αποκλειστικές ερωτικές σχέσεις δε μου φαίνεται λιγότερο παράλογη από την αντίστοιχη (νευρωτική) για αποκλειστικές φιλικές σχέσεις.

Και δεν μιλάμε για καμιά καινοτομία εδώ: όταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα η γυναίκα του Μπέρναρντ Ράσελ του πρότεινε να συγκατοικήσουν αυτός, αυτή και ο εραστής της, αυτός της απάντησε ότι δεν είναι και τίποτα καινούριο, το έκαναν και οι γονείς του πριν από τριάντα χρόνια.

4. yannouli

yannouli busy mind

η παραπάνω πρόταση ειναι η προσωπική σας άποψη ή πιστευετε οτι αυτο ισχύει για όλους τους μονογαμικούς Κ ?

5. AndreDelastrange

@yannouli η πρώτη περίοδος είναι μια εμπειρική πρακτική παρατήρηση. Η δεύτερη είναι μια προσωπική κρίση/εκτίμηση πάνω σε μια κοινωνική πρακτική.

6. yannouli

yannouli busy mind

@AndreDelastrange σας ευχαριστω για την διευκρίνηση .

Συμβαίνει συχνά να αφορίζονται ή να τσουβαλιάζονται ανθρωποι και καταστάσεις
    με σκοπό την επιβολή ή την γενικότερη αποδοχή των προσωπικών επιλογών.

7. AndreDelastrange

Δε μου αρέσουν οι αφορισμοί ούτε οι φορείς που τους διενεργούν (οι οποίοι τυχαίνει να είναι και φανατικοί υπέρμαχοι της μονογαμίας). Η ευτυχία των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα πρακτικής προσπάθειας από πλευράς τους, κυρίως στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης τους από διάφορα δεσμά που στοχεύουν να ακρωτηριάσουν την απόλαυση τους. Η μονογαμία είναι ένα από αυτά, κατά συνέπεια δύσκολα στοιχειοθετείται τσουβάλιασμα και προσπάθεια επιβολής από πλευράς των επικριτών της. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

8. yannouli

yannouli busy mind

@AndreDelastrange
    Η μονογαμία ακρωτηριάζει την απολαυση , κατα τα δικά σας κριτήρια . Ειμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίστροφο , οτι στην πολυγαμία συμβαίνει αυτό.
    Εξαρτάται απο ποια οπτική γωνία βλέπει κανείς μια κατάσταση και τα προσωπικά κριτήρια τα οποία οδηγουν σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Ολα σεβαστά.
    Θαυμάζω τους συνειδητοποιημένα πολυγαμικούς ανθρώπους όσο δεν προσβάλλουν την δική μου συνειδητοποιημένη μονογαμική επιλογή .

9. AndreDelastrange

Αγαπητή η στατιστική συμφωνεί μαζί μου, εκτός αν θέλετε να το παραβλέψετε. Πέρα από τα διαζύγια, οι τύποις μονογαμικές αλλά εν κρυπτώ πολυγαμικές σχέσεις είναι η κοινωνική νόρμα. Αυτά δεν είναι ζητήματα πίστεως, αλλά αντικειμενικη πραγματικότητα, πέρα από τις επιθυμίες των ανθρώπων. Αν εσείς έχετε βρει την μονογαμική σχέση που σας ικανοποιεί πλήρως και δεν έχει προοπτική να αρθεί από ένα τρίτο άτομο χαίρομαι με τη χαρά σας και σας εύχομαι τα καλύτερα. Οι πιθανότητες όμως δεν είναι υπέρ σας, είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε. Αντιθέτως, υπέρ σας συνηγορεί ο νόμος, η εκκλησίες, το χόλιγουντ, οι έμποροι που δραστηριοποιούνται γύρω στις 14 Φλεβάρη και οι κυριαρχες ιδέες που προσπαθούν μανιωδώς να πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε δεν συμβαίνει, ότι η αποτυχία της κάθε μονογαμικής σχέσης είναι αποτυχία αυτών που συμμετέχουν και όχι των απαιτήσεων της ίδιας της μονογαμίας, όχι της μονογαμίας ως θεσμού.

10. yannouli

yannouli busy mind

@AndreDelastrange δεν με ενδιαφέρουν οι στατιστικές αναλύσεις καθως δεν συνάπτω σχέσεις με βάση τις πιθανότητες που αναφέρετε.
    Αν θέλετε να αναγάγετε την πολυγαμια στα αρχέγονα ένστικτα και όχι στην συνειδητή επιλογή είναι δική σας απόφαση, οχι όμως και καθολική.

Αυτο που θέλω να διαχωρίσω , και δυστυχως επαναλαμβάνομαι , είναι οτι η επιθυμία και η ¨επιβολή¨ της πολυγαμικότητας σιγουρα πρεπει να έχει τον αντιστοιχο/κατάλληλο
    συμπαίκτη. Δεν μπορεί πχ ενας πολυγαμικός Κ να αναγκάσει μια μονογαμική υ να έχουν πολυγαμική σχέση. Αδιαπραγματευτο.
    Αντιθέτως ένα πολυγαμικό ζευγάρι θεωρω πως θα πρεπει να έχει λύσει τα θέματα του και να απολαμβάνει τις ερωτικές του επιλογες.
    Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι ενα μονογαμικό ζευγάρι δεν απολαμβάνει εξισου την μονογαμική του σχέση. Όλα ειναι θεμα επιλογών και απολυτως σεβαστά.

Γι αυτο μίλησα για αφορισμούς, κατι που επαναλαμβανόμενα συμβαίνει στα νήματα, καθως πολλοί προσπαθούν να πείσουν αλληλους για το πόσο σωστες επιλογές έχουν κάνει.
    Κατα την γνώμη μου όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται καμία διαφήμιση και δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν για τίποτα. Τα υπόλοιπα έχουν ρίζες
    στα κομπλεξ και στις ανασφάλειες.

11. AndreDelastrange

Η σύγχρονη μορφή της ύβρεως είναι να θεωρούμε ότι η στατιστική δε μας αφορά  

Δεν μίλησα πουθενά για ένστικτα. Για την συμπεριφορά των ανθρώπων εντός κοινωνίας μιλάω, η οποία είναι συνειδητή. Δεν ξέρω σε ποιόν απαντάτε και ποιές είναι οι εμπειρίες σας, αλλά γενικά είμαι υπέρ της συναίνεσης, δεν έχω υπάρξει ποτέ και κατά κανένα τρόπο βιαστής της θέλησης των συντρόφων μου.

Υπάρχει όμως ένα θέμα (και δεν είναι προσωπική η αντιπαράθεση, δεν έχω κάτι μαζί σας): όταν μιλάμε για κοινωνικά φαινόμενα (και μάλιστα τέτοιου μεγέθους) δεν ισχύει το de gustibus, το "'έτσι είναι αν έτσι νομίζεται". Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή (ή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον κατ' εμέ), πλην όμως η αντικειμενική ύπαρξη κοινωνικών δομών όπως η μονογαμία, η πατριαρχία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και άρα μπορεί και να μελετηθεί με λογικό τρόπο, να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής και να εξαχθούν συμπεράσματα που δεν είναι απόψεις, αλλά γνώσεις. Δεν είναι όλα προσωπικές απόψεις δηλαδή. Μερικά πικρά ποτήρια θα πρέπει να τα πιούμε όλοι.

12. Iagos

Iagos Contributor

Το γεγονός είναι πως η μονογαμία είναι μια κοινωνική κατασκευή.
    Έχει αναλυθεί κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά και τα συμπεράσματα των όποιων ερευνών έχουν γίνει δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με επιστημονικό τρόπο παρά μόνο με ηθικό, δηλαδή μη ορθολογικό.

Και όσο η αρχαιολογία η παλαιοντολογία και η ανθρωπολογία φέρνουν στο φως καινούρια στοιχεία μέσα από την έρευνα τους, τόσο θα εδραιώνεται η άποψη πως η μονογαμία είναι μια τεχνητή κατασκευή της πατριαρχίας.

Οι στατιστικές που αναφέρονται στην κρυφή πολυγαμική ζωή αποδεικνύουν πως η μονογαμία είναι μια βιτρίνα.

Μια βιτρίνα απαραίτητη για να μπορεί να υπάρχει ζωντανή η ιδέα της οικογένειας και τα παρελκόμενα της.

Μονογαμικός μπορεί να είναι ο καθένας από επιλογή.

Σέβομαι απόλυτα εκείνους τους ανθρώπους που θα δώσουν τα χέρια και θα πουν "συναινούμε να είμαστε μονογαμικοί ο ένας προς τον άλλον και αντιμετωπίζουμε από κοινού τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν και προσπαθήσουν να ακυρώσουν τη συμφωνία μας."

Δεν σέβομαι όμως καθόλου εκείνον που θα προσπαθήσει να μου επιβάλλει τη μονογαμία ως μονοκανονικότητα.

Κάτι τέτοιο επιστημονικά είναι αστήριχτο και όποιος προσπαθήσει να το στηρίξει με "επιστημονικό" τρόπο σίγουρα θα προσλάβει τσαρλατάνους, ηθικολόγους αντεπιστήμονες, για να σπείρουν ανυπόστατες θεωρήσεις, από το «ους ο θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω» έως και το αισχρό «πως είναι φυσικό του ανθρώπου να βρει τον άνθρωπο του».

Φυσικό του άνθρωπου είναι να βρει τους άλλους ανθρώπους του και να φτιάξει την κοινωνία του, όπου θα θέσει τους όρους και τους κανόνες του για να ζήσει τις 27375 μέρες ζωής, που κατά μέσο όρο έχει να διανύσει ο καθένας έως το θάνατο του, ειρηνικά, ηδονικά, ελεύθερα. Δηλαδή ανθρώπινα.

Τώρα τα περί «αιώνιας μονογαμίας και καρδούλων του αγίου πούτσου» δεν είναι τίποτε άλλο από μεγάλες απατηλές ιδέες. Δυστυχώς οι απατηλές ιδέες έχουν μέσα τους τη μαγεία και τη μυσταγωγία και ο άνθρωπος δύσκολα ξεφεύγει από το παραμύθι που του έχει στήσει η εξουσία.

Να είστε αληθινοί συνκαύλοι και να μην πιστεύετε τους τσαρλατάνους…

Είστε εδώ για να πολυγαμείτε, να χαίρεστε και να μακροημερεύετε…

Και αν θέλετε να είστε μονογαμικοί μπράβο σας που το παλεύετε και το ζείτε..

Όμως γεννηθήκατε πολυγαμικοί.

Με πρώτη ερωμένη τη μαμά σας και πρώτο εραστή το μπαμπά σας…

Από τότε έως σήμερα έχετε καυλώσει με πολλούς και διαφορετικούς…

Καλή συνέχεια…

Last edited: 5 Μαρτίου 2016