Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί ένα Κ να μετατρέψει ένα vanilla, σε υ απλά επειδή έτσι θέλει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος mpaxari, στις 2 Οκτωβρίου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    @mpaxari

    Δεν ακολουθούν όλες συμβατικό τρόπο σκέψης (ας συμφωνήσουμε στο όχι πάντα), ούτε όλες καυλώνουν με αυτόν. Αρκετές τις εξιτάρει το άγνωστο, (ένας από τους λόγους του one-night stand - πλήρως απενοχοποιημένο σε κράτη του εξωτερικού, Σκανδιναβικά, Αγγλία κλπ), ακόμα και ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει από αυτό. Αλλες ακολουθούν το ένστικτό τους, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες αρχικά, ή και χωρίς καθόλου πληροφορίες, άλλες φλερτάρουν με τον κίνδυνο... επιλέγοντας ερωτικές περιπέτειες, στη γλώσσα των βανίλα, με κακά παιδιά, "αλήτες"...

    Πριν λίγο καιρό, παρουσιάστηκε σε συζήτηση, και η περίπτωση της γοητείας του Κ και η δύναμη που αυτή ασκεί στην υ, τοποθέτησέ το αντίστοιχα σε βανίλα, που δεν σχετίζεται με την αποπλάνηση, πολλώ μάλλον με ύπουλα μέσα.

    Γιατί οι παραπάνω περιπτώσεις, βγαίνουν από το κάδρο; Mήπως δεν είναι υπαρκτές; !

    Ναι, υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να ξέρουν, υπάρχουν γυναίκες που δεν ξέρουν ότι θέλουν, υπάρχουν γυναίκες που έχουν λανθασμένη εικόνα (πχ BDSM = ανώμαλοι σαδιστές που δένουν - μαστιγώνουν και δεν γαμάνε) που τις οδηγεί στο δεν θέλω / δεν γουστάρω, και όταν βιώνουν μια διαφορετική εικόνα και θέλουν και γουστάρουν... Και φυσικά υπάρχει και η κατίσχυση με όσα αυτή ισοδυναμεί - δημιουργεί.
     
  2. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Είμαι της άποψης/φιλοσοφίας πως το Κ βοηθάει το υ, στο να θελήσει το ίδιο να δοκιμάσει/κάνει κάποια πράγματα. Προσωπικά δεν μου κολλάει ο εξαναγκασμός, αλλά και πάλι όλα αυτά είναι σε εδραιωμένη Κ/υ σχέση. Στον ορισμό βανιλα, που ο ίδιος έθεσες, όταν ένα άτομο αγνοεί το bdsm, δεν μπορεί να κατισχυθεί. Δεν μπορεί, γιατί πολύ απλά το μυαλό του κάνει άλλες συνδέσεις, σε πράγματα που μέχρι τότε γνωρίζει. (Αυτό είναι θέσφατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο). Δηλαδή, αυτό που εσύ βλέπεις ως ανταπόκριση στην κατίσχυση σου (επειδή γνωρίζεις τι κάνεις) το βανιλα άτομο το μεταφράζει σε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό.(πχ Έχει αυτά τα στοιχεία, θα το κάνω σκλαβί μου/ Έχει αυτά τα στοιχεία, θέλω να το παντρευτώ) Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι έντιμο να ξεκινήσεις κατίσχυση, σε άτομο που γνωρίζεις ότι αγνοεί αυτών των ειδών τις σχέσεις.
    Εάν πάλι δεν έχεις ξεκινήσει κατίσχυση και όπως λες, ενημερώνεις/πληροφορείς κλπ, περιμένοντας να δεις την ανταπόκριση σε αυτά, πως θεωρείς ότι μια τυχόν θετική ανταπόκριση είναι δικό σου επίτευγμα και όχι επιλογή του άλλου;
     
  3. Discerning

    Discerning Contributor

    @Mr__despicable

    Επίσης, σου διέφυγαν αυτές οι περιπτώσεις

     
  4. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    @gaby_m

    Εξαρτάται, σε τι αναφέρεστε όταν μιλάτε για μύηση, τί διάσταση αποδίδετε σε αυτήν, καθώς και πώς τη λογαριάζετε σε γενικότερη βάση. Ώς προς το περιεχόμενο, τη διαδικασία που είθισται ν' ακολουθείται. αλλά και σε όρους εγκυρότητας και απόδοσης ενός ουσιαστικού περιεχομένου σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.
    Υπό μία έννοια όλοι μας έχουμε μυηθεί με κάποιο τρόπο στα πράγματα. Ο δε βανιλόκοσμος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό βεβαίως. Γι' αυτό άλλωστε και θα σύστηνα μια σχετική προσοχή.
     
  5. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Είναι επίσης "θέσφατο κι επιστημονικά τεκμηριωμένο" ότι αν δεν γνωρίζεις την χρόνια μυελογενή λευχαιμία δεν μπορείς να την πάθεις... Όπως είναι "θέσφατο κι επιστημονικά τεκμηριωμένο" πως οτιδήποτε δεν γνωρίζεις, δεν μπορεί να σου συμβεί και ΑΦΟΥ σου συμβεί να το ΜΑΘΕΙΣ...

    Επίσης είναι απολύτως τεκμηριωμένο πως πριν θεσπιστεί ο όρος BDSM, ΑΠΑΝΤΕΣ ήταν και λειτουργούσαν ως "βανίλες" τόσο σε ερωτικό και σεξουαλικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σχέσεων. Σαδιστές, μαζοχιστές και συσχετίσεις Κ/υ απαντώνται στις ανθρώπινες κοινωνίες ΜΟΝΟ μετά την θέσπιση του όρου BDSM - θέσφατο!

    Για να τελειώνουμε λίγο με την πλάκα, η ιδέα ότι το βδσμ υπάρχει και καθαγιάζεται κι επιτελείται ΜΟΝΟ μέσα στα ιντερνετικά βδσμικά στέκια είναι παντελώς στρεβλή και ανιστόρητη. ΒΔΣΜ προϋπήρχε του ίντερνετ (με την ευρεία διάδοση και χρήση που διαθέτει πλέον) και συσχετίσεις Κ/υ και S/m προϋπήρχαν και του εξόχως πρόσφατου ΒΣΔΜ...

    Μάντεψε τώρα, που έβρισκαν οι τότε Κ τις "υποταχτικιές" ...
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    δεν ξέρω γιά το υπόλοιπο βδσμ, αλλά η κ/υ δεν είναι συνθήκη ακινησίας.
     
  7. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Έβαλα το quote ώστε να είναι εμφανής ο διαχωρισμός βανιλατης και πιπεράτης.
    Μου λες λοιπόν @Discerning πως:
    Είναι μια γυναίκα στο τραπέζι της στο καφέ, η οποία, ποτέ δεν έχει φαντασιωθεί κάποιον να τη βρίζει στο σεξ, ούτε να της τραβάει τα μαλλιά, ούτε να την χαστουκίζει, ούτε να την δένει... Δεν τα έχει δει ούτε σε βίντεο και να ερεθιστεί, ούτε από κάποια φίλη της και να γουστάρει, ούτε βέβαια έχει ζήσει κάτι από τα παραπάνω και να της άρεσε*.. (νιώθω πως περιγράφω παιδί δημοτικού σχολείου αλλά οκ, αυτόν τον ορισμό έδωσες στο βανιλα, δεν φταίω εγώ) Και μπαίνω εγώ μέσα στο καφέ, το Αρσενικό το Κυρίαρχο το όμορφο (είμαι παναθεμα με) της μιλάω, φεύγω από το τραπέζι και εκείνη είναι σε φάση "Μαλάκα τι Άντρας είναι αυτός;! Θέλω να του γλείψω τα παπούτσια, να με δέσει και να με γαμάει 4 ώρες, να μου κάνει τον κώλο μωβ από το ξύλο..."
    Έτσι. Επειδή είμαι εγώ. Αυτό λες. (?)

    *Αν έχει υπάρξει έστω κι ένα από τα παραπάνω φεύγουμε από το βανιλάτη (το καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω ε; )
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Αν η περιγραφή αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε λογικά το 90% του πληθυσμού δεν είναι βανίλα
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Ως θέσφατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο έθεσα το γεγονός πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει κάτι που αγνοεί. Σε αυτό φταίει προφανώς η δική μου αρχική διατύπωση.
    Όσον αφορά τις ερωτικές διαπροσωπικές σχέσεις, Κ/υ, S/m και όλα τα καλά, υπάρχουν και εκτός του διαδικτύου βεβαίως. Προϋπήρχαν και του BDSM βεβαίως. Αυτό που άλλαξε με το BDSM είναι στο να μπουν κάποια πλαίσια. Να επέλθει μια κάποια συνειδητοποίηση στους εμπλεκόμενους. Στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον, είναι άλλο πράγμα η κατίσχυση και άλλο η χειραγώγηση. Κατισχύεις κάποιου (ατόμου) που έχει συνειδητοποιήσει τη θέση του απέναντι σου και όχι χειραγωγόντας το. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν εαυτούς Κ χειραγωγόντας, ώστε να γίνει αυτό που θέλουν (για όσο διάστημα) και μετά λένε "τσα, βρε χαζουλι στην έσκασα, κάναμε bdsm τόσο καιρό και δεν το ήξερες", λυπάμαι αλλά δεν το θεωρώ κατίσχυση. Κατάντια ίσως. Ούτε Κ/υ είναι. Απάτη λέγεται.
     
  10. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Το διευκρινήσατε αυτό με την @Brt από τη πρώτη σελίδα του νήματος και δεν διαφωνώ.
     
  11. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Πάλι λάθος μου τα λέτε και θα σας μαλώσω... Τι ακριβώς ΑΓΝΟΕΙ και ως εκ τούτου δεν κατανοεί ο εγκέφαλος μίας άσχετης περί το βδσμιο, την υποταγή; την κατίσχυση; ή και τα δύο;
    Ο εγκέφαλος ενηλίκου που έχει βγάλει το σχολειό, οφείλει να κατανοεί τις έννοιες της κατίσχυσης, και της υποταγής και όχι μόνο να της κατανοεί ως έννοιες αλλά να έχει κι αντίστοιχες εμπειρίες βίου που να αναφέρονται σε αυτές.
    Όντας ενήλικος και πολίτης κράτους για παράδειγμα, γνωρίζεις πολύ καλά την υποταγή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, η οποία επιβάλλεται δια της Ισχύος των. Με απλά λογάκια, γνωρίζεις τη θα πει υποτάσσομαι στην ισχύ εφόσον και μόνο διαβιείς εντός οργανωμένης κοινωνίας.
    Άρα πας ενήλικος γνωρίζει και την έννοια και την πρακτική εφαρμογή της υποταγής καθώς και της κατίσχυσης.

    Εσείς πάλι κατά που μας τα λέτε, μάλλον γνωρίσατε και αντιληφθήκατε τις έννοιες αυτές μετά την επίσημη εισδοχή σας στο βδσμιο, που εικάζω συμπίπτει με την εγγραφή σας στον παρόντα ιστότοπο. Πιο πριν τελούσατε εν αγνοία!!

    Στο δικό μου μυαλό (και όσων ομιλούν την νεοελληνική) η κατίσχυση είναι η επιβολή δια της Ισχύος. Στο δικός σας πιθανότατα κάτι άλλο... Για να συνεννοηθούμε, το τι εννοείται "ισχύς" στην βδσμική μεταγλώσσα έχει αναλυθεί πολλάκις εδώ μέσα, διαβάστε σχετικά.
    Αλλά η "χειραγώγηση" πόθεν σας προέκυψε; Απότοκο της υποτιθέμενης αγνωσίας των βανίλα περί την κατίσχυση και την υποταγή;
    Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πως η κατισχυτική δράση Κ τινός, δεν μπορεί να οριστεί ουδόλως ως χειραγώγηση, γιατί ως διαπιστώσαμε και πιο πάνω, ο εγκέφαλος του κατισχυόμενου έχει και έννοια κι εμπειρία και της κατίσχυσης και της υποταγής. Τίποτε από ότι θα του συμβεί αν κατισχυθεί και υποταχθεί δεν θα βρίσκεται εκτός του ήδη υπάρχοντος γνωστικού και εμπειρικού του πεδίου.


    Με βάση τα παραπάνω όσα γράφετε εδώ έχουν τις αυτές απαντήσεις. Ωστόσο, σας προτρέπω αυτά να τα απευθύνεται στους πολιτικούς που ψηφίζετε ...
     
  12. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Να μαλώσω εγώ εσάς αγαπητέ. Υπακούμε στους νόμους και το σύνταγμα, δεν υποτασσόμαστε στους νομούς και το σύνταγμα. Αν είχαμε κατισχυθεί και υποτασσόμασταν σε αυτά, δεν θα παρανομούσαμε. Δεν γνωρίζω σε ποια κοινωνία ζείτε, αλλά εδώ, στην Ελληνική, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν γνωρίζει ένα απλό πολιτικό σύστημα. Την Δημοκρατία πχ. Φέρνω αυτό το παράδειγμα καθώς η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο (στυλ 1,2,3,4,5 τέλος) και το έχουμε διδαχτεί όλοι. Φανταστείτε τώρα σε μια έννοια όπως αυτή της υποταγής, που ξεκινάει μερικές χιλιάδες χρόνια πριν και φτάνει ως το σήμερα, με τις όποιες αλλαγές και διαβαθμίσεις. Μέσα σε αυτό το φόρουμ μάλιστα, άτομα που ασχολούνται πολλά περισσότερα χρόνια από εμένα (όπως σωστά λέτε) μιλούν για τις διαβαθμίσεις της υποταγής εντός των σχέσεων. Άρα, πως περιμένετε από ένα άτομο που δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΈ με αυτά, να γνωρίζει τι ορίζετε εσείς, εγώ ή ο καθένας ως υποταγή;
    Χειριστικότητα λοιπόν (για να διορθώσω τον εαυτό μου) είναι να βρίσκεις τα κουμπιά κάποιου και να προσπαθείς να τον πας εκεί που θες, χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος που θέλεις να τον πας (αναφέρθηκα σε αυτό λόγω της αποστρόφου σας ότι μπορεί πρώτα να υποταχθεί και μετά να το μάθει). Κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατίσχυση, καθώς άπαξ και σε καταλάβει, το πιο πιθανό είναι να σε "πουλεψει" στην καθομιλουμένη.
    Κατίσχυση πάλι, είναι μια αναμέτρηση μεταξύ 2 ατόμων που γνωρίζουν τι διακυβεύεται και κάποιος υπερισχύει. Από τη στιγμή λοιπόν που θα κατισχυθεί δεν θέλει ή δεν μπορεί να σε πουλεψει (εφόσον συνομιλούμε για ερωτικές σχέσεις).
    Από εσάς πάντως, δεν περίμενα να μπερδέψετε τόσο την υπακοή με την υποταγή, ειλικρινώς. Καλημέρα σας.