Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί η υποταγή να είναι μερική; (split από "Αναφορά")

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 21 Φεβρουαρίου 2025 at 10:57.

1. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Λολ. Ναι, η μαζοχίστρια...

2. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Αν τίθεται θέμα επιθυμίας του Κ να ελέγχει αυτά και τόσο και όχι κάποια άλλα, τότε τελικά και το υ θα πάει προς τα εκεί και θα θεωρεί αυτά όχι απλά επαρκή αλλά all that matters.
    Ή θα εμμεινει στα δικά του, οπότε η συνθήκη καταρρέει ούτως ή άλλως.
    Το αγκάθι που εντοπίζω εγώ είναι για κάποιους λόγους να μην μπορεί ο Κ να "επεκταθεί" ή να "διευρυνθεί" (@Master Electro-pain ωραία έννοια το εύρος, όντως) όσο θα ήθελε.
    Εκεί... Δεν ξέρω... Απλά νομίζω είναι.... Να εύχεσαι να μην είναι μακρύς ο δρόμος....

3. rea..

rea.. Contributor

Ποτέ δεν το έχεις παίζει έξυπνος και δεν σου χρειάζεται. Είναι στις ιδιότητες ενός έξυπνου ανθρώπου να βλέπει την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Αλίμονο σε όσους είναι στο ίδιο σημείο με αυτό που ήταν πριν πέντε χρόνια και βάλε.

Εδώ μπροστά στα μάτια μας, στο τώρα μας γίνονται σπουδαίες συζητήσεις mindblowing επιπέδου και χαίρομαι που μπορώ να τις απολαύσω και αν μπορέσω να πάρω κάτι από αυτές.

Απ όσο ξέρω, (κάθε παρέμβαση καλοδεχούμενη) το D/s είναι κατά βάση πλαίσιο ελέγχου και ιδιοκτησίας της σεξουαλικότητας. Είναι δηλαδή κατά βάση "μερικός έλεγχος" - αν και το μερικός εδώ είναι λίγο οξύμωρο γιατί στο μυαλό μου τα μεγέθη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σε ελεύθερη μορφή είναι τεράστια, από εκείνους τους ασύλληπτους αριθμούς με τα πολλά ω πολλά μηδενικά. Από εκεί και πέρα αν τα μέλη Κ και υ θέλουν κάτι περισσότερο από αυτό το αποσαφηνίζουν στον χώρο των προσυμφωνημένων.

Το ολικό, το απόλυτο, το μερικό είναι κατευθύνσεις που χρειάζεται να επικοινωνήθουν με τη δυνατόν περισσότερη σαφήνεια στο "τραπέζι" εξ αρχής. Σε διαβεβαιώ πως ούτε τα υ θέλουν τις διαπραγματεύσεις μετά την παράδοση, αυτές είναι οι αναπόφευκτες ταλαιπωρίες της θολούρας.

Το τι είναι υ ή "υ" για μένα είναι απλό. Το υ χρειάζεται Έλεγχο το "υ" δεν χρειάζεται.

Αν εξ αρχής το υ δηλώσει μερικό έλεγχο δεν σημαίνει ότι δεν είναι υ

Αν το υ διαπιστώσει στην πορεία ότι χρειάζεται λιγότερο έλεγχο δεν σημαίνει ότι δεν είναι υ, απλά ότι βρίσκεται σε ακατάλληλη θέση.
    Στους περισσότερους ανθρώπους, η συνειδητότητα μόνο μέσα από την πράξη και το βίωμα μπορεί να συμβεί.

(βγάζοντας την παράμετρο "από το Κ άτομο")
    Διαβάζοντας αυτήν την πρόταση, θυμήθηκα ότι κάπως έτσι κατάλαβα ότι δεν είμαι μπότομ.  

4. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Στο δικό μου μυαλό, το M/s προϋποθέτει την ύπαρξη TPE. Με άλλα λόγια -και πάντα στο δικό μου μυαλό- για M/s μιλάμε όταν το D/s συνδυάζεται με TPE.

Δεν φρονώ πως το D/s περιορίζεται στον έλεγχο της σεξουαλικότητας. Ωστόσο, για να σταθεί ως D/s, το εύρος του ελέγχου καθορίζεται αποκλειστικά από το D. Τα προσυμφωνημένα που αναφέρεις, εγώ τα ονομάζω "καλούς λογαριασμούς" - το υ αποδέχεται ότι είτε συμφωνεί με το επίπεδο ελέγχου που επιθυμεί το D, είτε δεν υπάρχει σχέση.

Αν το υ επιθυμεί περισσότερο έλεγχο από αυτόν που το D θέλει να ασκήσει, οι επιλογές είναι δύο: είτε θα συμβιβαστεί με το υπάρχον επίπεδο, είτε θα αναζητήσει άλλη σχέση. Αναγνωρίζω βέβαια ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η στάση του υ ενέπνευσε το D να διευρύνει τον έλεγχο που επιθυμεί να ασκήσει. Αυτό είναι απολύτως αποδεκτό και συμβατό με τη δυναμική D/s, καθώς η πρωτοβουλία παραμένει στο D.

5. Mob_Jones

Mob_Jones M/s + Sm δύο τέσσερα κάθετος επτά

Κάνοντας μία συζήτηση κατ' ιδίαν, το άτομο με το οποίο συνομίλησα μου εξήγησε πως εδώ στο forum όταν
    λέτε θέση εννοείτε (όλοι σας) ότι δεν παίζεται θέατρο. Ωραία ούτε εμένα μου αρέσει το θέατρο, παρόλο
    που σε κάθε ξενόγλωσσο κείμενο για το bdsm πάντα έχω συναντήσει τον όρο "ρόλος".

Από την ώρα που μιλάμε για θέση και όχι για ρόλο, η/ο υ δεν έχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης
    επιλογής, άποψης, διότι θέση υποταγής στο λεξιλόγειο αυτό σημαίνει.
    Στο MMA όταν ο δημοσιογράφος που περιγράφει λέει "ο αθλητής έχει βρεθεί σε θέση υποταγής" σημαίνει
    ότι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο εκείνου που τον έχει υποτάξει, δεν έχει καμία επιλογή.
    Το ίδιο και ο υποτακτικός χαρακτήρας, υποτάσσεται πάντα στην θέληση των άλλων λόγω χαρακτήρα.

Επομένως αν η υποτακτικότητα είναι θέση και όχι ρόλος, το άτομο που έχει επιλέξει αυτή την θέση δεν
    έχει κανένα δικαίωμα απολύτος.

Αν έχει μιλάμε για ρόλο. "Παίζω τον ρόλο μου υπό συγκεκριμένους όρους".

"...άτομα με ευαισθησία, με διάθεση να προσφέρουν το καλύτερο, με προσήλωση, με πίστη, με αγάπη, και με μεγάλη διάθεση προσφοράς. Άτομα ευαίσθητα και τρυφερά." εντελώς αδιάφορα πράγματα για μένα όσο αναφορά το bdsm αν όλο αυτό καταλήγει σε vanilla (αυτό εγώ έχω συναντήσει), αν όλο αυτό δεν βλέπει στο βάθος κήπος vanilla μια χαρά είναι και το συζητάμε.

"Επίσης οργιζομαι όταν αυτή η απαξίωση αναφέρεται και σε φίλες/φίλους Μου subs."
    Σε ευχαριστώ που η άποψη μου είναι τόσο βαρύνουσα η οποία "απαξιώνει" τις/τους φίλους σου sub, που κρύβονται όλοι αυτοί;, διότι είμαι κάποιας ηλικίας και στα χρόνια που ζω έχω γνωρίσει έναν σκασμό κόσμο, άνδρες, γυναίκες, όλων των ηλικιών, κοινωνικών στρωμάτων, διαφορετικών ιδεολογιών πολιτικών και διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου και αυτό που έχω συναντήσει είναι συνήθως vanilla subs, ποια είναι η πιο δύσκολη εγχείρηση για μία γυναίκα ή άνδρες σκυλάκια με στόχο να μαμήσουν.

Πάντως κάθε άνθρωπος άνδρας, γυναίκα ή όπως εκείνος/ή νιώθει, η/ο οποίος είναι πραγματικά bdsm έχει τον σεβασμό μου και την εκτίμηση μου ανεξάρτητα του ρόλου του (θέση για εσάς - όλους) και μπορώ να σεβαστώ τα όρια του, τα θέλω του ακόμα και την οπτική του, όσο μιλάμε για bdsm και όχι με πρόσχημα το bdsm στο βάθος κήπος vanilla.

6. rea..

rea.. Contributor

Μίλησα για D/s και όχι για Μ/s που είναι διαφορετική κατηγορία ελέγχου και έχει άλλες βάσεις. Νομίζω ότι το TRE δεν είναι κάτι που "απλά" προστίθεται στην εξίσωση.
    Εκεί που κλειδώνει το μυαλό.. το μάτι δεν ξανοίγει.  

7. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Πραγματικά bdsm ΄μπορεί να είναι και ένας απλός φετιχιστής. Το bdsm είναι μεγάλη ομπρέλα. Χωράει και ρόλους και θέσεις και διαφορετικότητα γενικότερα. Η σκλάβα όμως είναι θέση μέσα σε μια σχέση Μ/s στην οποία έχει εγκαθιδρυθεί η κυριαρχία, έχει περάσει το στάδιο της εκπαίδευσης και έχουν εκλείψει ή περιοριστεί αρκούντως κατά το Κ μέλος τα πισωγυρίσματα, έχει επιτευχθεί η διαμόρφωση που επεδίωξε ο Κ και Β/βαδίζουνε πλέον σε έναν άλλον δρόμο. Αυτό όμως δεν μπορεί ή έστω είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί με το καλημέρα σας.
    Η επιθυμία σας για απαλλαγή "όρων", για απαλοιφή vanilla προεκτάσεων, αντιλήψεων, ανασφαλειών απαιτεί γερό στομάχι, ικανότητα, δυνατό θέλω από εσάς, όπως και να βλέπετε ένα ή και πολλά πράγματα πίσω από αυτό που ενδεχομένως φαίνεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα που έχω δει εγώ και όποιος θεωρεί πως το είμαι Κ επειδή το λέω και το θα κάνεις ότι πω έτσι απλά αλλιώς δεν είσαι υ μπορεί να φτάσει σε M/s και σε ουσία είναι βαθιά νυχτωμένος και ίσως περισσότερο βανίλα από όσο νομίζει.

8. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Μου έχει συμβεί στο παρελθόν.

τίποτα δεν έγινε … έκανα και έδωσα όσο Ήθελε όπου Ήθελε . Και τα υπόλοιπα τα έκανα γαργάρα . Μου γύρισε βέβαια σε κάτι σπαστικά εσωτερικά ξεσπάσματα και μαυρίλες αλλά όλα καλά. Το ξεπέρασα τότε … κολλήσαμε αλλού μετά αλλά τελοσπαντων ασχετο.

Εκ των υστέρων και χρόνια μετά έρχομαι να πω ότι…
    Τίμιο και καλά Έκανε. Χωρίς να πω περισσότερα !

9. margarita_nikolayevna

Να πω την αλήθεια εμένα μου ταιριάζει περισσότερο το "Σας αγαπάω αλλά από τα χέρια μου θα πάτε"...
    Και ακόμα περισσότερο το "πολύ θα ήθελα να Σας σφάξω αλλά Σας αγαπάω τόσο που αν πάθετε κάτι - ακόμα και από τα χέρια μου - θα πεθάνω"   

10. Iagos

Iagos Contributor

Δεν σας τα είπανε καλά εκεί που ρωτήσατε.

Οπότε θα σας ρωτήσω Εγώ μήπως μέσα από την προσπάθεια σας να απαντήσετε το καταλάβετε.

Όταν λέμε ότι "ο ρόλος της μητέρας είναι δύσκολος" εννοούμε ότι η μητέρα είναι μέρος μίας θεατρικές πράξης και παίζει θέατρο;

Όταν λέμε ότι "αυτός παίζει σημαντικό ρόλο στη διοίκηση μίας εταιρείας" εννοούμε ότι μετέχει σε θεατρική πράξη ως ηθοποιός;

Όταν λέμε ότι "ο ρόλος του δασκάλου είναι σημαντικός" εννοούμε ότι ο δάσκαλος είναι ένας ηθοποιός στον κινηματογράφο;

Μην Μου κουράζεστε, τα ερώτηματα είναι ρητορικά...

Αφού λοιπόν σας ξαλάφρωσα από το βάρος της σκέψης θέλετε να το δούμε παρεούλα για να μην Μου τρέχετε από εδώ και από εκεί και ρωτάτε να σας πουν;

Ωραία...

Επειδή δεν Μ/μιλάμε για σκηνές φαντάζομαι, όπου εκεί υπάρχει μια θεατρικότητα χωρίς βέβαια να είναι θέατρο, και Μ/μιλάμε για ασύμμετρους συσχετισμούς, ο ρόλος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον θεατρικό ρόλο.

Ο θεατρικός ρόλος είναι κάτι άλλο, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με όσα συζητούμε εδώ και αν σας ενδιαφέρει περαιτέρω να τον διερευνήσετε μπορώ να σας εκπαιδεύσω με το αζημίωτο εννοείται.... ψυχικά δεν κάνω...

Ο ρόλος λοιπόν στον οποίο αναφερόμαστε περιγράφει τη λειτουργία ενός ανθρώπου σε μια ομάδα ή μια κατάσταση ενώ η θέση αναφέρεται στην κατάταξη που έχει κανείς εντός μίας ιεραρχικής δομής.

Αυτό έπρεπε να το γνωρίσετε τουλάχιστον εσείς που στηλιτεύετε σε κάθε ευκαιρία το
    Θα έπρεπε να γνωρίζετε δηλαδή ότι στους συσχετισμούς με ιεραρχική δομή ορίζονται θέσεις.

Έτσι να πάτε να πείτε στους κατ' ιδίαν πληροφοριοδότες σας.

λοιπόν
    τόσο η χρήση των λέξεων είναι απαραίτητη για να συννενοούμαστε.

Ας προσέχατε... και τι φταίμε Ε/εμείς να Μ/μας ταλαιπωρείτε...

Iagos

Last edited by a moderator: 23 Φεβρουαρίου 2025 at 22:06
  11. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Αμ, γι αυτό σας δένουμε τις νύχτες...

12. margarita_nikolayevna

Ναι αλλά τις μέρες μας αφήνετε να σας φτιάχνουμε τσάγια και καφέδες και να σας φέρνουμε τις μπύρες ανοιγμένες