Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί η υποταγή να είναι μερική; (split από "Αναφορά")

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 21 Φεβρουαρίου 2025 at 10:57.

1. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

It does in mine, και δεν παίρνω ως παράδειγμα μόνο τον εαυτό μου.

Όταν μου το είχε αναφέρει ο μέντοράς μου αυτό, κάπου στα μέσα του '90, μου είχε φανεί πολύ περίεργο, στα δικά μου μάτια φαινόταν a match made in heaven. Well, ήρθα στα λόγια του τελικά από μόνος μου. Και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, έχει κατατεθεί και από άλλους το ίδιο ακριβώς.

(edit)
    Όχι ότι το θεωρώ κατηγορηματικά αδύνατο ένας σαδιστής να τα βρει με ένα μαζοχιστή, έτσι; Αν υπάρχει ισχυρό κίνητρο, θεωρητικά όλα μπορούν να συμβούν. Προσωπικά το βλέπω ως περιττή σπατάλη πόρων και συνταγή για καταστροφή, και επαναλαμβάνω, όχι μόνο από προσωπικές εμπειρίες.

Last edited: 24 Φεβρουαρίου 2025 at 19:52
  2. blonde mermaid

blonde mermaid Contributor

Διότι έτσι όπως το βλέπω εγώ ...είναι σαν να εξυπηρετεί ή να είναι στην δούλεψή του μαζοχιστή.

In my book : Την διαφορά μεταξύ τους την ξεχωρίζω μόνο στο ότι ο αλγολάγνος δεν χρειάζεται την ψυχολογική ταπείνωση του μαζοχιστή... το αφορά αποκλειστικά είναι η ηδονή του πόνου που μπορεί να αντλήσει.

Αυτό ακριβώς....αυτή η ερώτηση το "ποσό πιάνει τόπο" και ποιους εν τέλει εξυπηρετεί θα ήταν η κεντρική ιδέα για συζήτηση.

3. Master Electro-pain

Master Electro-pain Staff Member

Δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι το "επειδή το λένε πολλοί" δύναται να ακυρώσει την πραγματικότητα ενός μεγάλου αριθμού λειτουργικών σχετισμών.

Επειδή, όμως, εδώ είμαστε για να συζητάμε και επειδή δεν αμφισβητώ ότι το πιστεύετε και ότι το έχετε αντλήσει από προσωπική εμπειρία, θα αναρωτηθώ εάν η ισχύς στο M/s είναι αυτή που εξομαλύνει/απαλείφει αυτό που αναφέρετε ή/και ακόμα, εάν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, λέγοντας μαζοχισμός, καθώς τα άτομα που τον "χαίρονται" και όχι απλά τα χαρακτηρίζει, είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό...

4. Master Electro-pain

Λαμβάνοντας υπ'όψη πως:
    1. Ο μαζοχιστής δεν "χαίρεται" και δεν κυνηγά, απαραίτητα, το παίδεμά του, ενώ παράλληλα δεν μπορεί και να το αποφύγει.
    2. Ο σαδισμός ενός Κ, συνήθως δεν αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα απελπισμένο και στα όρια της απόγνωσης, πλάσμα.
    3. Το ότι ο σαδισμός (και κυρίως τα θέλω) του Κ, ικανοποιούνται, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει χώρος για χειριστικότητα και tfb.
    τότε η υπηρεσία εκτελείται από την σωστή -προς την άλλη σωστή- μεριά.
    Το ότι εξυπηρετούνται και των δύο οι ανάγκες, τελικά, είναι πρόβλημα ή... το ζητούμενο?

5. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

@Master Electro-pain Δεν ανέφερα πουθενά ότι κάποιος το "χαίρεται". Μαζοχισμός και αυτοκαταστροφικότητα πάνε χέρι-χέρι, είναι ο ορισμός του feedback loop.

Ο μαζοχιστής δεν είναι απαραίτητα παθητικός αλγολάγνος, όπως και ο παθητικός αλγολάγνος δεν είναι απαραίτητα μαζοχιστής, οπότε εικάζω ότι όταν λέμε μαζοχιστής εννοούμε το ίδιο πράγμα.

Και απορώ που μου λέτε ότι δεν έχετε συναντήσει χειριστικό μαζοχιστή, χειριστικό τον κάνει η ίδια του η φύση, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αλλά αναζητώντας τα αντίθετα αποτελέσματα, με ένα σαδιστή.

Αυτό είναι για μένα ο πρώτος και κύριος λόγος που ένας σαδιστής -σαδιστής, έτσι; όχι ενεργητικός αλγολάγνος- δεν μπορεί να κάνει χωριό με μαζοχιστή.

6. Master Electro-pain

Είπαμε: ίσως κάνει δουλίτσα το TPE  

Χμμμμ, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως. Αυτό που έχω δει πολλές φορές, εγώ, είναι πολλά πολλά εμπόδια, ένας επώδυνος Γολγοθάς, σε μία πορεία -OK, ίσως όχι γνησίως, αλλά πάντως- αύξουσα.
    Αυτά, άλλωστε, εξαλείφει (μαζί με την ελπίδα ότι -φευ- θα τελειώσει το παίδεμα), το M/s όπου δεν σκέφτεται και δεν λειτουργεί, πια, αυτόνομα. Το κάνει άλλος...

7. blonde mermaid

blonde mermaid Contributor

Έχει να κάνει από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας.
    Όπως προείπα και πιο πίσω η δική μου οπτική είναι πως.

8. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Απλά κάποιες φορές είναι πάρα "πολύς" ο κόσμος και το σύμπαν...

9. espimain

espimain Contributor

Η μαζοχίστρια δεν ενδιαφέρεται ποσώς, για την ικανοποίηση του Σαδιστή. Σε αντίθεση με την υποτακτική που ενδιαφέρεται ακριβώς για την ευχαρίστηση του Κυρίου.

10. iolanda

iolanda Contributor

Θυμάμαι σε κάποια συζήτηση πριν καιρό με έναν Κύριο, ενώ δήλωνα πεπεισμένη πως δεν είμαι μαζοχιστρια, μου είπε πως ακόμα και η επιθυμία να βρίσκεσαι υπό την Κυριαρχία και τον έλεγχο κάποιου, είναι μαζοχισμός.

Αρκετοί, όχι απλά δεν τον "χαίρονται" αλλά δυσκολεύονται και να το αποδεχθούν.