Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορούμε να λέμε όχι; Αν ναι, πώς;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 20 Ιουλίου 2011.

1. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Απάντηση: Μπορούμε να λέμε όχι; Αν ναι, πώς;

Επειδη αυτη η αλλη ιστορια με ενδιαφερει,οταν βρεις χρονο να την συζητησουμε λιγο?
    Αν θες βεβαια και δεν σε κουραζω.

2. Seduction

Seduction Regular Member

Σωστό. Στην συζήτηση του παραπάνω που γράφει η tender, σηκώνει, κατά την γνώμη μου, ανάμεσα στα άλλα, και συζήτηση περί συναίνεσης.

3. Astrovroxi

Τι εννοεις?
    Τι σχεση εχει η συναινεση με την αρνηση αυτου που πραγματικα επιθυμουμε?
    Νομιζα οτι εχει σχεση με τον φοβο ή τον εγωισμο.

4. gaby

gaby Guest

@ Astrovroxi,
    νομίζω ότι ο Seduction λέει το εξής απλό, πως αυτή που συναίνεσε δεν μπορεί να βγάζει άρνηση. Από κει και πέρα, βρες τα με τον Seduction  

@ Seduction,
    συμφωνώ με το ποστ σου, όχι λέξη προς λέξη, αλλά συμφωνώ. Δεν θα δήλωνα ποτέ στον εαυτό μου πως "κάνω τώρα δα αυτό που κάνω από υποταγή", πάντως.

@ Astrovroxi,
    το καταλαβαίνω ότι μπορεί να σ ενδιαφέρει, είναι όμως τόσο προσωπικό που δύσκολα θα μπορούσα να βοηθήσω. Νομίζω ότι έχει σχέση με τα μύρια όσα απωθημένα, με την μη πραγματική πίστη στη διαρκή κάλυψη των αναγκών και με την μη ώριμη ανάγκη για παράδοση ελέγχου. Εκείνο που διαβάσαμε στο νήμα σου, για την υποτακτική των έξι μηνών που έλεγε ότι παραδίδει τον έλεγχο σε όλα πλην παιδιού της ήταν για τρυφερό χαμόγελο.

5. Astrovroxi

Μαλιστα....αμ δεν το εξηγησε κι αυτος ο ανθρωπος να καταλαβω κι εγω.Ναι οκ απο μια μερια εχει δικιο.Δεν μπορεις να λες και να ξελες.

Συγνωμη δεν ειχα σκοπο να ζητησω να μιλησεις επι προσωπικου.Η Ρουλα ειναι αλλη περιπτωση.....Εγω παλι, βιωνω αυτη την αρνηση πολλες φορες και αντιδρω και μετα ντρεπομαι, γι αυτο σε ρωτησα.Αλλα οκ! Μαλλον θα το ψαξω καλυτερα με το μεσα μου....

6. Seduction

Seduction Regular Member

Δεν εννούσα αυτό που είναι προφανές, αλλά θα βγούμε offtopic αν το εξηγήσω. Ας μείνουμε στο θέμα του νήματος

7. Απάντηση: Μπορούμε να λέμε όχι; Αν ναι, πώς;

Ας μην κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Υπάρχει ο διάλογος και η ειλικρίνεια ανάμεσα σε ώριμους ανθρώπους. Οπότε μπορούμε να λέμε "όχι" απλά και ξεκάθαρα και να τα βρίσκουμε στην πορεία.

8. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Μπράβο γλυκό χαμόγελο, τα είπες όλα απλά και με λίγα λόγια!

9. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Αν και οπαδός της ειλικρίνειας όπως και του διαλόγου, δεν μπορώ παρά να ρωτήσω...
    Πως φαντάζεσαι πως θα αντιδρούσε ο Ιδιοκτήτης μιας σκλάβας, σε μια υφιστάμενη σχέση η οποία δεν είναι ξεπέτα, δεν είναι καινούρια, δεν είναι περιστασιακές συνεδρίες, αν δώσει μια εντολή και η σκλάβα του γυρίσει απλά και του πει όχι δεν το κάνω?

10. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

@lara, αν προσέξεις καλύτερα το νήμα, θα δεις ότι η νηματοθέτρια μιλάει για υποτακτικές και όχι για σκλάβες, οπότε η ερώτηση σου προς την sorriso solare, για το πως θα αντιδρούσε ο Ιδιοκτήτης μιας σκλάβας όταν αυτή αρνηθεί να εκτελέσει εντολή του είναι λανθασμένη, γιατί απλά δεν μιλάμε για σκλάβες.

Last edited: 21 Ιουλίου 2011
  11. gaby

gaby Guest

Εξηγώ και μόνη μου γιατί το είπα αυτό, επειδή αν κάποια έχει υπερβεί το στάδιο των αρνήσεων τότε πράγματι δεν την αφορά το νήμα. Αν όμως κρίνει ότι την αφορά, τότε είναι ανοιχτό το θέμα για όλους και ακριβώς επειδή η sorriso solare είναι υποτακτική μπορεί να πει, ίσως, καλύτερα πώς υπερβαίνει αυτό το πρόβλημα γιατί απόρησα κι εγώ, είναι η αλήθεια, όχι μόνον η lara[E-p],
    ασχέτως σκλαβοσύνης δεν έχουν αναστολές στην άρνηση οι υποτακτικές;

12. elfcat

elfcat . Contributor

Το μπορούμε έχει νομίζω διττή έννοια στο παρόν νήμα. Μπορούμε να λέμε όχι, ως δικαίωμα της υ σε μια σχέση και μπορούμε να λέμε όχι, ως εσωτερική άρνηση σε μια εντολή, η οποία όμως για κάποιους λόγους (πχ. ενοχής) δεν διατυπώνεται εξωτερικά στον αποδέκτη.