Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορώ να πουλήσω τα πάντα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 18 Φεβρουαρίου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αν δεν υπήρχε υπερπροσφορά αρσενικών υ, θα μιλούσαμε για διαμάντια. Τώρα μιλάμε για κοπριά. Μου έχει γίνει εμφανές, σχεδόν εξ αρχής, ότι το αρσενικό υ δεν εκτιμάται διόλου στη συγκεκριμένη αγορά. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην υπερπροσφορά, στην μη σύνδεση ποιότητας και μάρκετινγκ, ή στο άτεχνο πλασάρισμα. Να υπενθυμίσω ξανά τον τίτλο του νήματος. Δεν τον επέλεξα τυχαία.

    Όλα τα προϊόντα μιλούν περί εαυτού τους, μέσω πακέτου, τιμής, ποιότητας (κατόπιν δοκιμής), φήμης, μαρτυρίας και διαθεσιμότητας. Δεν έχω έρεισμα να πιστεύω ότι εδώ μιλούμε για κάτι διαφορετικό. Διατείνεσαι ότι η διαφορά εδώ είναι ότι το προϊόν μπορεί να επιλέξει τον αγοραστή. Προσοχή: το ζητούμενο αντίτιμο στον χώρο μας είναι συνήθως το μόνο που καθορίζει και την διενέργεια της αγοραπωλησίας ή μη. Αλλά αυτό γίνεται και με όλα τα προϊόντα. Έχω άδικο;

    Δεν έγινες κατανοητός. Δεν ανταλλάζουμε προϊόντα, τα αγοράζουμε από το ράφι με το ζητούμενο αντίτιμο.

    Οι κανόνες του συστήματος είναι ξεκάθαροι. Δεν αγοράζω ζάχαρη από το σουπερ-μάρκετ για να την ανταλλάξω με ροδάκινα. Την αγοράζω για να την απολαύσω στον καφέ μου.

    Ήταν επόμενο να μην μπορείς να πιάσεις το σκεπτικό, αγαπητή lara[E-p]. Θα πρέπει να σε αποκλείσω από αυτό το νήμα, στέλνοντας ταυτόχρονα την αγάπη μου. 

    Υποφέρω από κρίσεις κυνικότητας, γιαβρί μου...
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2009
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Το προϊόν δεν απευθύνεται πάντοτε σε όλο το αγοραστικό κοινό. Κάποιες φορές «επιλέγει» τους πελάτες-καταναλωτές του ακόμη κι αν δεν πλασάρεται σωστά.

    Σκοπός είναι να διατηρηθεί η αξία και η ποιότητά του κι έπειτα να πουληθεί.
    Όχι το αντίστροφο.
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αυτό το ποστ βρίσκεται στην καρδιά αυτού που εννοώ. Έτσι ακριβώς θα έστηνα μια εταιρία image-making. 

    Δηλαδή, βλέπουμε τι πουλάει, τι έχουμε στην διάθεσή μας, και ανάλογα στήνουμε την επιχείρηση.

    Η κομπίνα λειτουργεί και για τους μεν και για τους δε. Έχεις πιάσει τον παπά από τα γένια, αγαπητή. 
     
  4. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Μπορώ να πουλήσω τα πάντα

    Η περίπτωσή να πλασάρουμε απλά τον εαυτό μας παίζει? 
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Μπορώ να πουλήσω τα πάντα

    Κάτι μεταξύ υπαράσπισης του Mr Nothing και πλασαρίσματος; Μπερδεύτηκα - αποφαστίστε. Εγώ ξέρω πως κάποιοι απλώς το 'χουν.
     
  6. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    η βασική μου θέση είναι πως εαν θέλεις να μιλήσουμε πχ για ποιο λόγο οι αρσενικοί σουμπσουμπ
    α) είναι πολυπληθέστεροι των αρσενικών και θυληκών ντομντομ
    β) θεωρούνται από τους ντομντομ σκουπίδια
    γ) και πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει

    ας το κάνουμε χωρίς να βάζουμε αναλογίες από την οικονομία. Γιατί με το να αρχίσουμε τις αναλογίες θα αναγκαστούμε να κάνουμε διάφορες εννοιολογικές εκπτώσεις καθως οι αναλογιες δεν ειναι πλήρως αντιστοιχίσημες. Δηλαδή: οπως είπα και πριν το να μιλήσεις για υπερπροσφορά χωρίς να θίξεις την έννοια της ελαστικότητας είναι άτοπο στα οικονομικά. Όταν όμως μιλάμε για σουμπσουμπ είναι άτοπο να μιλάμε για ελαστικότητα. Ή όταν παίρνουμε έναν σουμπσουμπ στο κρεβάτι μας δεν τον αγοράζουμε, αλλά μάλλον πιο κοντα θα ήταν να λεγαμε ότι τον παίρνουμε με χρονομίσθωση...

    γιαυτό προτείνω να αφήσουμε το οικονομικό περιτύλιγμα και να το πουμε καθαρά για να γίνει πιο ευκολη η συζητηση....

    ας πουμε να ρωτησουμε γιατι δεν ειναι ελκυστικοι οι αρσενικοι σουμπσουμπ ?
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Κατ' αρχάς να πω ότι δεν υπάρχει μομφή στην πεποίθησή μου ότι όσοι είμαστε εδώ κάτι αναζητούμε. Στατιστικά ιδωμένο, κατά την άποψη και πείρα μου πάντα, αυτό που αναζητούμε είναι οι πάσης μορφής σχέσεις. Διότι και η ανταλλαγή απόψεων είναι εν μέρει ένα είδος σχέσης. Όσο στυγνή και αντικειμενική και αν είναι αυτή η ανταλλαγή απόψεων. Πράγμα που δεν έγινε σχεδόν ποτέ, στο παρόν φόρουμ, πλην ελαχίστων ποστ του MasterJp, αν και, ακόμη και αυτός υποπίπτει στο αδίκημα της προώθησης image -δεν το λέω πλασάρισμα, εφόσον έχει αρνητικά connotations - αλλά είναι- αλλιώς θα έλεγε μπούρδες όποτε γούσταρε. Και κανένας δεν θα το καταλάβαινε καν... 

    Το πλασάρισμα, κατ' εμέ, δεν έχει ουδεμία σχέση με το προϊόν προς προώθηση. Είναι μία μέθοδος, παντελώς ανεξάρτητη με το προϊόν. Η ποιότητα του προϊόντος έχει σχέση με την χρήση του. Το αν θα το αγοράσεις ή όχι έχει σχέση με το πλασάρισμα. Το αν θα μείνεις ικανοποιημένη ή όχι, έχει σχέση με την χρήση του και με την συνέχιση ή διακοπή της χρήσης του. Αυτό το τελευταίο και μόνο σχετίζεται με την ποιότητα. Όχι η απόφαση χρήσης. Δηλαδή αγοράς, Πράγμα που επεσήμανε και ο Iwnas.

    Δεν θεωρώ ότι η βανίλλα αγορά είναι λιγότερο ή περισσότερο απαιτητική από την BDSM αγορά. Θεωρώ ότι οι ίδιοι κανόνες διέπουν όλες τις αγορές προσφοράς και ζήτησης, παρά την διαφοροποίηση των κριτηρίων.
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Μπορώ να πουλήσω τα πάντα

    Λυπαμαι, αλλα δεν εχω γνωσεις οικονομικης θεωριας. Επομενως, αν κανω καποιο λαθος, μη με παρεξηγησετε. Εν αναγκη, θα ζητησω τη βοηθεια οικονομολογων φιλων μου για να απαντησω καταλληλα. Πιστευω, ομως, πως δεν αρκει μονο το περιτυλιγμα για να "πουληθει" το "προιον". Ή μαλλον, πως ο σωστος αγοραστης δε θα μεινει μονο στο περιτυλιγμα. Τι κι αν ειμαι ομορφη, σεξυ, κανω τα παντα στο κρεβατι...
    Αν ανοιγω το στομα μου και πεταω κοτσανες, φανταζομαι πως θα προσελκυσω αντιστοιχου επιπεδου αγοραστες. Και, ειλικρινα, δε μπορω να με φανταστω διπλα σε καποιο που σκεφτεται έτσι, με την ιδια λογικη που δε μπορω να φανταστω κι εναν Picasso στο σαλονι ενός νεοπλουτου.Επομενως, ας μη μενουμε μονο στο περιτυλιγμα, ας κοιταμε λιγο τι κρυβεται και πισω απο αυτο.Οτι κι αν θεωρει ο καθενας ως περιτυλιγμα...
     
  9. Babylon

    Babylon Regular Member

    Re: Απάντηση: Μπορώ να πουλήσω τα πάντα

    Φυσικα. Αν ο εαυτος σας ειναι γοητευτικος, καλλιεργημενος, με χιουμορ και αρρενωποτητα θα πουλησει. Αν οχι, τοτε θα μεινει στα "αζητητα". Και μην ξεχνας πως δεν μπορεις να "πουλησεις" κατι που δεν διαθετεις. Να το "διαφημισεις" ισως για λιγο ναι, αλλα καποια στιγμη θα φανει πως δεν το εχεις το εμπορευμα.

    Χα χα! Τοτε γιατι δεν βρισκομαι στην αγκαλια του αντρα των ονειρων μου; Χμ. Κατι θα κανω στραβα μαλλον. Θα επανελθω στο φορουμ με αλλο username, αβαταρ και στατους και θα δειτε τοτε! : )
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν το βλέπεις σωστά το θέμα. Δεν μας ενδιαφέρει η αιτία εδώ, αλλά ο στόχος μας. Δεν ασχολούμαι με την ερώτηση γιατί υπάρχουν περισσότεροι άντρες που δηλώνουν υποτακτικοί από ότι γυναίκες που δηλώνουν Αφέντρες (αν και έχω κάποια άποψη και επί αυτού του θέματος - όχι που δε θάχα). Ούτε με ενδιαφέρει το ότι θεωρούνται σκουπίδια. Υπάρχει η λαϊκή που πουλάει σαρδέλες και υπάρχει και το delicatessen που πουλάει τρούφες. (Μεταξύ μας, η σαρδέλα είναι value for money).

    Επομένως μας ενδιαφέρει μόνο το τρίτο σκέλος της ερώτησής σου: πώς θα μπορούσε αυτό να αλλάξει;

    Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί. Λόγω της υπερπροσφοράς. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τα δεδομένα της αγοράς. Αλλιώς δεν μπορούμε να πλασάρουμε το δικό μας προϊόν. Μπορούμε να αλλάξουμε μόνο τα δεδομένα που αφορούν το δικό μας προϊόν. Με άλλα λόγια, γιατί κάποιος να αγοράσει τις δικές μου σαρδέλες και όχι των άλλων;

    Εκεί επεμβαίνει το μάρκετινγκ, όπως πολύ σοφά επεσήμανε η Babylon, και εκεί, εφόσον γνωρίζω τα "κουμπιά" του καταναλωτικού κοινού, μπορώ να πουλήσω τα πάντα.

    ΥΓ1. Δεν νομίζω να έχει σχέση η ελαστικότητα ή η χρονομίσθωση, όσο η (σχεδόν πάντα συναισθηματική) απόφαση του αγοραστή.

    ΥΓ2. Οι αρσενικοί σουμπσουμπ δεν είναι ελκυστικοί γιατί δεν αρωματίζονται με έλαιο τρούφας... 
     
  11. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορώ να πουλήσω τα πάντα


    Λοιπόν αυτό μας έχει φάει : Αν το έχουμε ή αν δεν το έχουμε!!! Και κυρίως η σύγκριση και η ιδέα ότι το έχουν η άλλοι!!!!!
    Μας έχει φάει και η tv μ αυτόν τον άτιμο τον μπραντ πητ και τον άλλον τον "μίστερ μπακάρντι" που τον λέω εγώ και άστα βράστα.....

    Αλλά τελικά ναι μεν η ζωή είναι άδικη και "all the men are not created equal" ωστόσο όπως και να το κάνεις όλοι μας από κάτι έχουμε αρκεί να ψάξουμε να το βρούμε μέσα μας αντί να επικεντρωνόμαστε στην παρατήρηση των άλλων και απλά να διαπιστώνουμε τι δεν έχουμε .....είναι καταστροφικό!
     
  12. Babylon

    Babylon Regular Member

    Να προσθεσω κατι ακομα: Πραγματι οι αντρες υποτακτικοι, ειναι αυτοι που περισσοτερο μενουν στα αζητητα. Ισως φταιει το οτι (εχω την αισθηση) πως οι περισσοτεροι υ νομιζουν πως αρκει το να εισαι υποτακτικος και να θελεις να υπηρετεις για να σε προσεγγισει ενας Κυριαρχος. Ε, λοιπον οχι. Το να γουσταρεις την υποτακτικοτητα στο σεξ, η γενικα, δεν σημαινει πως δεν εχεις προσωπικοτητα, γοητεια, χιουμορ και χαρισματικοτητα. Οι Κ, διαλεγουν και εκεινοι οπως και ολος ο υπολοιπος κοσμος τους συντροφους τους και βασει τετοιων χαρακτηριστικων...