Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Στο τελευταίο θα ήθελα να πω οτι υπάρχει και η περίπτωση να το παίξει πολύ ευάλωτος αν αυτό εξυπηρετεί κάποιον σκοπό του;
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Δεν είμαι σίγουρη αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αλλά θα το παίξει σίγουρα εξαρτημένος, αν νιώθει πως μ΄αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει τον άλλον εκεί, ειδικά αν έχει προηγηθεί προσπάθεια απομάκρυνσης, αυτό είναι σιγουράκι.
    Αλλά το χαρακτηριστικό, ακόμη και σ΄αυτό, είναι το κρύο-ζεστό που χρησιμοποιείται, εκεί που άλλα σού δηλώνουν τα λόγια και άλλα οι πράξεις, αυτό είναι το κλειδί.
     
  3. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Καθώς θεωρώ ότι είμαι ο ίδιος μεγάλος νάρκισσος, άσχετα τις αντιθέσεις που έχω μέσα μου, έναν που είναι νάρκισσος τον παίρνω χαμπάρι από χιλιόμετρα και το απολαμβάνω.

    Αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερο ερέθισμα να σχετιστώ με έναν τέτοιον άνθρωπο, αν με ενδιαφέρει συνολικά για άλλους λόγους. Ο δικός μου ναρκισσισμός είμαι βέβαιος ότι θα με προστατεύσει έγκαιρα και επαρκώς, αν τύχει στην πορεία να προκύψουν καταστάσεις που αν τυχόν αφεθούν να πάρουν την πορεία τους θα οδηγούσαν κάπου που θα με πλήγωνε.

    Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι μέθοδος και στάση ταιριαστή σε όλους. Μιλάω για εμένα μόνο ως βιωματικό συμπέρασμα.
     
    Last edited: 12 Νοεμβρίου 2017
  4. brenda

    brenda FU very much

    Πρόσεχε τι δηλώνεις θα πω μονάχα εγώ, τίποτα άλλο...
     
  5. kaissa

    kaissa Regular Member

    Παθολογικές διαταραχές αρχικά δεν υπάρχουν (ως όρος εννοώ) και αναφορικά με τις οργανικές ο παθολόγος είναι αναρμόδιος. Οι αρμόδιοι είναι οι ψυχίατροι για τη χορήγηση φαρμάκων (εάν και όπου ατό καθίσταται επιτακτικό) και μετά ψυχίατροι και ψυχολόγοι για την ψυχοθεραπεία.
     
  6. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Δέχομαι τη συμβουλή και σε ευχαριστώ.

    Αλλά άμα πρόσεχα πιο πολύ απ' όσο μου βγαίνει δεν θα πέρναγα τόσο καλά όσο περνάω.

     
     
  7. lotus

    lotus Silence

    Μα με τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν οι νάρκισσοι αυτόματα κατατάσσονται και στην κατηγορία του μ...
    Ο λόγος που εντάσσονται στους "υψηλής επικινδυνότητας" είναι διότι δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί (όχι τουλάχιστον σε κάποιους που δεν έχουν τη γνώση να τους αναγνωρίσουν) και μπορούν να βλάψουν τον ψυχισμό (εν δυνάμει πάντα) όσων εμπλακούν μαζί τους.
    Οι υπόλοιποι ή τους αντιλαμβάνονται, ή τους σιχτιρίζουνε ή απλά τους γυρνάνε την πλάτη.
    Τα άτομα τα οποία επιλέγουν να εμπλακούν είναι συγκεκριμένης ψυχοσύνθεσης αλλιώς δεν "κουμπώνουν", συνήθως είναι άτομα με εμπάθειες, έχουν το "σύνδρομο του σωτήρα", ή είναι εξαρτητικές προσωπικότητες κλπ
    Όλα αυτά τα οποία έχουν λεχθεί για την συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία (διότι γι αυτό γίνεται ο λόγος και το πως βγάζεις το πόδι σου από αυτή τη φάκα) μπορούν για όποιον ενδιαφέρεται για περαιτέρω έρευνα να αναζητήσει τα κριτήρια της διαφορικής διάγνωσης σε εγκεκριμένα εγχειρίδια που έχουν εκδοθεί μετά από έρευνες και μελέτες, και τα οποία χρησιμοποιούνται παγκόσμια από τους ειδικούς, είναι τα τα DSM (σε όποιο από όλες τις εκδόσεις και να τα αναζητήσετε αν δεν κάνω λάθος τα κριτήρια δεν έχουν αλλάξει)
     
  8. lotus

    lotus Silence

    Δεν θέλω να σε λυπήσω αλλά ίσως να είναι και η μόνη περίπτωση που δεν επιδέχεται θεραπείας....
    Μπορεί παροδικά να γίνει κάποια πρόοδος αλλά θα επιστρέψει στην πρώτερη στάση και συμπεριφορά.
    Αυτό ισχύει μόνο για όσους ενδιαφέρονται για την αυτοεξέλιξη και απλά θέλουν να αποτάξουν από πάνω τους τα στοιχεία ναρκισσισμού που έχουν ανακαλύψει, αυτό είναι ένα άλλο θέμα τελείως διαφορετικό.
    Αυτό που έχει σημασία είναι τα άτομα που εμπλέκονται μαζί τους να ενδυναμώσουν και να μπορέσουν να απομακρυνθούν από αυτούς.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Βρίσκω τους ναρκισσους, εξαιρετικούς. Ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν και να το πάρουν. Καθόλου κουραστικοι και με μια καυλωτικη σιγουριά για το ποιοι είναι.

    Αρα

    Τι απο ολα έχω δλδ? Να ξέρω τι να λέω  
     
  10. lexy

    lexy .ti.va.

    Συντάσσομαι με @kinsha no onna .

    Μα καθόλου δε με ενδιαφέρει "τι έχω".
     
  11. lotus

    lotus Silence

    Ναι εδώ θίγεις ένα πολύ βασικό θέμα... υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες υγείας!!!
    Είναι αυτοί που "χαλάνε την πιάτσα" και κάνουν πολλούς ανθρώπους που θέλουν να ζητήσουν βοήθεια αλλά διστάζουν ή να είναι καχύποπτοι...
    Off topic μεν αλλά σημαντικό να αναφερθεί δε.
    Όποιος θέλει να αναζητήσει ένα επαγγελματία υγείας για οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζει οφείλει στον εαυτό του πάνω από όλα (ότι κι αν του λένε) να κάνει έρευνα και αν δεν νιώθει ότι τον καλύπτει ή δεν του αρέσει απλά να φεύγει.
     
  12. lotus

    lotus Silence

    Δεν νομίζω ότι είμαι αρμόδια να σου απαντήσω, αν πιστεύεις ότι έχεις κάτι καλό θα ήταν να αποτανθείς σε κάποιον επαγγελματία υγείας