Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @kinsha no onna
    Μη αναστρέψιμη χρυσοσκονίαση με γκλιτερικές επιπλοκές στον κερατοειδή...
    Ανίατον νόσημα..!

    @lexy
    Εσύ θα πάς από καλπάζουσα κλειδοκυμβαλίζουσα κρυψοσοκολατίτιδα...
    Αυτοάνοσο είναι..!
     
    Last edited: 13 Νοεμβρίου 2017
  2. kaissa

    kaissa Regular Member

    Αν και δεν βρίσκω τη σύνδεση αυτού που είπατε με αυτό που έγραψα, ωστόσο δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα δύο πραγματάκια.

    Αν ο οποιοσδήποτε, όπως έγραψα και πριν, είναι καλά με αυτό που κάνει, δεν θα αλλάξει ποτέ, είτε είναι ναρκισσιστής "με τη βούλα" (βλ. διάγνωση) είτε είναι οτιδήποτε άλλο, πάλι "με τη βούλα", μέσα από το D.S.M. (και έξωθεν αυτού).

    Γενικότερα άτομα με διαταραχές προσωπικότητας (στις οποίες εντάσσεται και ο ναρκισσισμός) εκδηλώνουν μία μεγάλη δυσπροσαρμοστικότητα στην καθημερινότητά τους, με αποτέλεσμα η αυτοεικόνα που δημιουργούν να είναι αρκετά άκαμπτη. Γεγονός που σημαίνει πως οποιαδήποτε εμπειρία απειλεί ή δεν χωράει στην αυτοεικόνα αυτή, το άτομο είτε την αρνείται, είτε την διαστρεβλώνει, ώστε να τη προσαρμόσει όπως το ίδιο επιθυμεί στην ζωή του. Ως εκ τούτου, με δεδομένο πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από το δικό του πλαίσιο αναφοράς, δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για τη συμπεριφορά του, καθώς θεωρεί πως δεν φταίει το ίδιο για την όποια δυσλειτουργία, αλλά το περιβάλλον του.

    Γι' αυτό και είπα ότι το ζητούμενο κατ' εμέ είναι τι κάνω κυρίως εγώ και όχι ο άλλος. Η καλύτερη προστασία για την οποιαδήποτε δυσλειτουργική συμπεριφορά είναι η όσο πιο βαθιά επίγνωση του εαυτού. Όσο παρατηρώ και γνωρίζω εμένα, τόσο καλύτερα μπορώ να με κατανοήσω και κατ' επέκταση να με οριοθετήσω και να με οχυρώσω και απέναντι στους άλλους.

    Για μένα, κι αυτό ίσως βγαίνει φαινομενικά λίγο εκτός θέματος, αλλά είναι η ουσία, δεν είναι πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου από έναν ναρκισσιστή. Αλλά πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου από οποιαδήποτε σχέση που θα είναι αρνητική/κακοποιητική κ.ο.κ.

    Και κάτι τελευταίο, υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που πάνε στη θεραπεία για πολλούς λόγους άσχετους με τους ίδιους. Το γεγονός πως ξεκινούν έτσι, δεν σημαίνει πως συνεχίζουν κι έτσι, ούτε πως είναι προδιαγεγραμμένο να φτάσουν μέχρι ενός σημείου και να σταματήσουν, παρόλο που κάποια στοιχεία μπορεί να είναι ενδεικτικά προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτό εξαρτάται από πολλές άλλες παραμέτρους πέραν της κατάστασης, όπως είναι το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σε σχέση με την εμπειρία και τον εαυτό τους, το περιβάλλον και οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν και πολλά άλλα.
     
  3. lexy

    lexy .ti.va.

    Γενικότερα, ας είμαστε λίιιιγο προσεκτικοί με τις τηλε-διαγνώσεις..

    Όταν δεν είναι αστείο, είναι θλιβερό. Κι επικίνδυνο.
     
  4. Noardos

    Noardos Regular Member

    Η επιστημονική τηλεκοινότητα, πήρε φωτιά, το κυνήγι πεταλούδας ξεκίνησε, σε λίγο θα κρεμάμε και μάγους.....
    Το τι νομίζουμε, με το τι ισχύει καμιά φορά απέχει...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Σε ποιον απευθύνεσαι @lexy ?
    Ποιος είναι ο επικίνδυνος, θλιβερός κλπ?
     
  6. lexy

    lexy .ti.va.

    Τα ελληνικά σου είναι καλύτερα των δικών μου άρα, υποθέτω, πως θα έπρεπε να αντιληφθείς πως δεν αποκάλεσα "θλιβερό" το άτομο μα το "εγχείρημά του" . Ωστόσο θα έχεις τους λόγους σου, που επιλέγεις να ρωτάς με αυτόν τρόπο.

    Στις αναρτήσεις 199 και 200 επιχειρήθηκε αυτό ακριβώς. Τηλεδιάγνωση. Θα μου επιτρέψεις, θες δεν θες, να κάνω αυτή την αναγνωση.

    Ελπίζω αυτή τη φορά να έχεις κάτι να πεις και να μην με "χρησιμοποιείς" απλώς @brenda.
     
  7. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Προφανώς και την κοπέλα την κάλυψε στην προκειμένη...
    Αν συνέχιζε να πηγαίνει αντί να αρκεστεί στο πρώτο πόρισμα, ίσως η ψυχολόγος να είχε εντοπίσει αλλού το πρόβλημα.

    Ακόμα κι όταν βρίσκεται κάποιος σε άσχημη κατάσταση, ακόμα κι αν θέλει για τους λόγους του να παραμείνει σε μια σχέση ή ίσως πιστεύει πως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, κάποια στιγμή το καμπάνακι χτυπάει πιστεύω...

    Σε αυτό που ήθελα να δώσω έμφαση με αυτά που έγραψα, ήταν πως το πόση δουλειά έχει κάνει ο καθένας με τον εαυτό του είναι και αυτό που θα τον βοηθήσει κυρίως. Καλές οι γνώσεις, δε λέω, αλλά αν δεν μπορείς να βρεις τι σου φταίει με τα μέσα σου, άντε να βρεις τι σου φταίει με τους άλλους.

    Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν "καλοί" και "κακοί"... Για εμένα απλά αυτοί οι τελευταίοι δεν είναι επαγγελματίες.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Αν σε ενοχλεί δε το χιούμορ μου, να το εκφράζεις την στιγμή που σε ενοχλεί και όχι ετεροχρονισμένα και σε άσχετο context που κάποιος που δεν διαβάζει όλο το φόρουμ δεν καταλαβαίνει καν σε τι αναφέρεσαι, σε παρακαλώ θερμά.
    Εγώ ότι έχω να πω το λέω σε συνάρτηση με τα συμφραζόμενα και όχι σε άσχετο context για να το παίξω θιγμένη ή ο,τιδήποτε άλλο.
    Μου είσαι συμπαθής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι προσβολές περνάνε στο ντούκου, λυπάμαι, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

    Τα ελληνικά μου λοιπόν μού επιτρέπουν να συνάγω ότι αυτός που κάνει επικίνδυνα πράγματα για τους άλλους είναι επικίνδυνος και αυτός που παράγει θλιβερά εγχειρήματα, θλιβερός.
    Εγώ ξέρω πως όταν μου λένε πως αυτό που κάνω είναι επιθετικό, τότε με λένε επιθετικό.
    Αυτή είναι η γλώσσα που συ είπας, πως μιλώ καλά.
    Πάμε παρακάτω και επί της ουσίας.
    Γιατί όταν διατυπώνεται μία τόσο σοβαρή κατηγορία, όπως αυτή η δική σου παραπάνω, καλό είναι να εξετάζουμε το περιεχόμενο.

    Εγώ διάβασα τις εκφράσεις, ''για όποιον ενδιαφέρεται για περαιτέρω έρευνα να αναζητήσει τα κριτήρια της διαφορικής διάγνωσης σε εγκεκριμένα εγχειρίδια που έχουν εκδοθεί μετά από έρευνες και μελέτες, κλπ κλπ''
    Δεν βλέπω τίποτα το ''επικίνδυνο'' συνεπώς και καμία τηλεδιάγνωση. Εκτός αν σε πείραξε που είπε η @lotus τον νάρκισσο μαλάκα. Να τα ξεκαθαρίσουμε ένα-ένα, για να ξέρουμε και τι λέμε.
    Και τι μάς ενοχλεί τελικά σε αυτά που λένε οι άλλοι και με πόση ευκολία παράγουμε χαρακτηρισμούς.

    Είδα την λέξη ''ίσως'' στην πρώτη πρόταση. Δεν μου κάνει και πολύ σε διάγνωση. Ποτέ δεν έτυχε ένας γιατρός να μου πει, ''μπρεντούλα, ίσως να έχεις γρίπη''. Αν μου το έλεγε ο γιατρός πάντως, θα γελούσα.
    Όταν μιλάω με τους φίλους μου πάλι, εκφράζομαι έτσι και λέω κατά την γνώμη μου τι μπορεί και να συμβαίνει, όταν ακούω αυτά που μού περιγράφουν. Με καθιστά αυτό επικίνδυνη, ή θλιβερή?
    Να ξέρω τι να πρωτοδιορθώσω δηλαδή.
    Ποιος θα βάλει το μέτρο στον άλλον στο πως θα εκφράσει την γνώμη του?
    Και γιατί θα έπρεπε σε μία συζήτηση σε ένα bdsm φόρουμ να χρειαζόμαστε επαϊοντες για να συζητήσουμε για ένα τέτοιο θέμα;
    Και ποιος ακριβώς θα τραβήξει το αυτί ποιανού και γιατί;
    Σου κάνει η συζήτηση, μένεις, δεν σού κάνει, την κάνεις με ελαφρά, για κάτι που είναι πιο πολύ του επιπέδου σου και τελειώνει εκεί η ιστορία.
    Αυτό με τα τραβήγματα του αυτιού, πρέπει να το ξεπεράσετε κάποιοι, ειδικά όταν το κρύβετε πίσω από την ψευδοεπιστημοσύνη.
    Θα μιλάω για ό,τι έχω ζήσει και ό,τι γουστάρω με τα δικά μου επιχειρήματα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου.
    Σε όποιον αρέσει θα με διαβάσει, σε όποιον δεν αρέσει, ξύδι.
    Το ίδιο ισχύει για τα νήματα που ανοίγω, στα οποία ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τη γνώμη του, αρκεί να σέβεται τους άλλους και να μιλάει από καρδιάς και σύμφωνα με ό,τι έχει ζήσει. Δεν χρειάζεται πτυχείο ψυχολογίας για να συμμετάσχει κανείς στα νήματα αυτά, οπότε ας αφεθεί κάτω η πιπίλα της τηλεδιάγνωσης. Κανείς δεν κάνει διαγνώσεις, λέμε αυτά που ξέρουμε σε σχέση με αυτά που έχουμε ζήσει. Ουδείς θα στερήσει από κανέναν το δικαίωμα αυτό, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά.
    Αλλιώς να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε, αν χρειάζεται έγκριση από επιτροπή το κάθε ποστ μας.
    Εσείς δε που σχολιάζετε αυτά, σε άλλα νήματα λέτε και κάνετε άλλα, τουλάχιστον αυτό έχει υποπέσει στην δική μου αντίληψη.
    Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό γιατί καταντά κουραστικό και στοχοποιημένο, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τον πόνο του καθενός που δεν του αρέσουν αυτά που γράφουμε.
    Και να μάς πουν εν τέλει, οι διαχειριστές τους κανόνες, αν προβλέπουν, ή εφαρμόζουν αυτά που λες εσύ.
    Ο καθένας άλλωστε έχει την αποψάρα του, δεν λέει αυτό κάτι για τους υπόλοιπους.
    Κατανοητό?
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    Ελπίζω να νοιώσεις καλύτερα τώρα. @brenda .
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Άσε κάτω τους διαχειριστές, φτάνει.

    Κατανοητό?
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Τι καλή!!!!!! Πόσο με σκέφτεσαι βρε @lexy με συγκινείς...


    Όχι, καθόλου.
    Ζήτησα την παρέμβαση της διαχείρισης για συγκεκριμένο λόγο, μετά από δική σας τοποθέτηση στο παρόν νήμα.
    Δεν καταλαβαίνω το ξέσπασμα.
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Η διαχείριση δεν έχει λόγους να επέμβει όταν οι αντεγκλήσεις / διχογνωμίες μεταξύ των χρηστών γίνονται με κόσμιο ύφος και λόγο και παραμένουν εντος θέματος, γι αυτό σταματήστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ, να την επικαλείσθε όποτε (δεν) σας βολεύει. Προσωπικά συμφωνώ με τη @lexy για τα ελληνικά σου, διατηρώ όμως τις αμφιβολίες μου για τα κριτήρια σου.

    Καμία ειρωνεία, καμία προσβολή, είμαι σίγουρη πως τώρα είμαι απολύτως κατανοητή.