Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Η ηδονή της θυματοποίησης είναι η μέγιστη ηδονή της γκρίνιας

    ...Υπάρχει μια κοφτή και καθαρή σαν όμορφος κρύσταλλος κουβέντα του Αριστοτέλη που συμβουλεύει: «Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου». Και από την άλλη συμπληρωματικά η καλοσυνάτη εξυπνάδα του Γέροντα Παϊσιου να λέει: «Να ζητάτε από τον Θεό αφού εσείς έχετε εξαντλήσει το ανθρωπίνως δυνατό για την υπόθεσή σας. Με λεβεντιά να πηγαίνετε στον Θεό, όχι σαν κλαψιάρηδες ζήτουλες».

    Η θεωρία πως η ζωή είναι μια ατέλειωτη, βασανιστική και ανερμήνευτη περιπέτεια δεν είναι πάντα μια τίμια θεωρία. Έχω προσέξει πως γύρω μου οι πιο γκρινιάρηδες είναι συνήθως εκείνοι που έχουν τα περισσότερα αγαθά, τις μεγαλύτερες ευκολίες. Επίσης είναι οι πιο τεμπέληδες. «Τεμπελιάζω», κατά τη γνώμη μου, σημαίνει κυρίως «αρνούμαι να δω και να αναλάβω την ευθύνη μου». Τον πραγματικό ρόλο μου στο «δράμα» που «κάθε τόσο με καταδιώκει».

    Τα παντρεμένα ζευγάρια, μέσα στα άλλα βολικά ψευδοτεχνάσματα που προσφέρει ο γάμος, εύκολα αποδίδουν ο ένας στον άλλον όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη ζωή τους. Όταν χωρίσεις κι απομείνεις μόνος, τότε ανακαλύπτεις το νέο κενό. Το κενό έδρανο του φταίχτη! Ξαφνικά δεν υπάρχει εκεί κοντά ο σύζυγος να του πετάξεις το ανάθεμα και να ανακουφίσεις, ρίχνοντας πάνω του σαν κάδο σκουπιδιών, τον μπελά της συνείδησής σου. Στέκεσαι ολομόναχη πια στο άδειο σπίτι, κρατώντας το πρόβλημα σαν αναμμένο κάρβουνο στην παλάμη σου. Υπάρχει δηλαδή η τρομαχτική πιθανότητα να αναγκαστείς να δεις ότι φταις εσύ!

    Οι άνθρωποι που έχουν χωνέψει την παραπάνω κουβέντα του Αριστοτέλη: «Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου», που την έχουν κάνει βίωμα και τρόπο σκέψης, στάση και έξοδο, είναι τελικά οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι. Γιατί αισθάνονται πως κρατούν στα χέρια τους τη ζωή τους. Τα συμβάντα που έρχονται δεν κρύβουν την απειλή του απρόβλεπτου, οι ταλαιπωρίες τους δεν είναι διαστροφές μιας τυφλής μοίρας. Γι’ αυτούς υπάρχει νομοτέλεια και, το πιο χαρούμενο, υπάρχει δικαιοσύνη. Τι ανακούφιση να ζω σε έναν κόσμο δίκαιο και συνετό, ακόμα κι όταν λειτουργεί αυστηρά εναντίον μου αυτός ο δίκαιος αόρατος κριτής!

    Όταν πάψεις να παραπονιέσαι για ότι δεν έχεις, έκθαμβος θα ανακαλύψεις πόσα πολλά έχεις. Προσέξτε γύρω σας πως εκείνοι που προκόβουν που εργάζονται, που δημιουργούν, που ονειρεύονται είναι τελικά οι πιο αισιόδοξοι.

    Μέσα στην οικογένεια – αυτό το καζάνι ανακύκλωσης και βρασμού των υπεκφυγών μας – άνετα, σχεδόν αυτόματα, εκτοξεύονται οι κατηγορίες πως είναι ο άλλος σύζυγος ο υπαίτιος για κάθε αναποδιά, πως τα ελαττώματα του παιδιού είναι κληρονομημένα από τα ελαττώματα του άλλου, έτσι όπως τα προτερήματά του προέρχονται όλα «από εμένα».

    Αρκετοί από πολύ νωρίς, αρκετοί με τα χρόνια και με τα δύσκολα του βίου, καταφεύγουν να θυματοποιούν τον εαυτό τους. Να μοιρολογούν για μια ζωή άδικη που κερδίζεται μονάχα από τους αναίσθητους, από τους δόλιους, τους απατεώνες και τους αδίστακτους. Για ότι δηλαδή δεν μπορούν και δεν καταδέχονται να γίνουν ποτέ οι ίδιοι.


    Και η ηδονή της θυματοποίησης είναι η μέγιστη ηδονή της γκρίνιας. Ο εγωισμός έχει δυο δρόμους να ακολουθήσει, προκειμένου να ξεδιψάσει τις αξεδίψαστες ανάγκες του. Πρώτο: Με το να είμαι αξιοθαύμαστος. Και δεύτερο, στην περίπτωση που δεν κατορθώνω το πρώτο: Με το να είμαι αξιολύπητος.

    Η θυματοποίησή μου, η έκθεση και η περιφορά του πόνου μου, της ατυχίας μου, της συμφοράς μου, ελκύει την προσοχή, τη φροντίδα και τον ποθητότατο θαυμασμό των άλλων. Όσο πιο άτυχος και βασανισμένος καταντώ, τόσο και πιο ηρωικός στα μάτια των τρίτων. Είναι μια ύπουλη εναλλακτική για να γίνω τελικά το κέντρο του μικρόκοσμού μου. Του μίζερου μικρόκοσμου όπου έχω συρρικνώσει το άπειρο σύμπαν σαν βραστή πατάτα μες στη χούφτα μου και το ελέγχω κατά βούληση. Ο ναρκισσισμός άλλωστε δεν ηδονίζεται μόνο με την έπαρση, ηδονίζεται εξίσου και με τις ταπεινολογίες.



    Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο παλιάτσος και η Άνιμα» της ΜΑΡΩΣ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ – εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ


    Πηγή: https://www.o-klooun.com/anadimosie...u2yZxsWyJDYvPMDNUmMISxZmMEWaXyjAxx7YPoK7INdxA
     
  2. sigh

    sigh .

  3. brenda

    brenda FU very much

    ς
    Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό




    Ενσυναισθητικοί και ναρκισσιστές: Δύο πολύ διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, κι όμως, οι ενσυναισθητικοί συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια τέτοια σχέση. Οι ενσυναισθητικοί είναι άνθρωποι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τον κόσμο και τα συναισθήματά του και μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συναισθηματικές εμπειρίες άλλων, σαν να ήταν δικές τους.

    Οι ναρκισσιστές, από την άλλη πλευρά, είναι άνθρωποι εξαιρετικά απορροφημένοι στον εαυτό τους και έχουν την τάση να χειραγωγούν τους άλλους, ώστε να εξυπηρετούν τις δικές τους, εγωιστικές ανάγκες. Χρειάζονται να τους φροντίζουν και να τους θαυμάζουν. Οι λόγοι που ο ένας καταλήγει με τον άλλο είναι περίπλοκοι, αλλά συχνά σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ναρκισσιστές είναι πληγωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται την προσοχή των άλλων και οι ενσυναισθητικοί είναι κατευθείαν πρόθυμοι να βοηθήσουν.


    1ο στάδιο: Έλξη
    Ο ναρκισσιστής προσελκύει τον ενσυναισθητικό και εκεί μια σχέση ξεκινά να αναπτύσσεται. Το ενσυναισθητικό άτομο νιώθει επιβεβαίωση και ότι το χρειάζεται κάποιος• στην αρχή, νιώθει ότι εκτιμάται η φροντίδα του. Ξεκινά να αναπτύσσεται μια ισχυρή αίσθηση άνευ όρων έρωτα για τον ναρκισσιστή, ενώ ο τελευταίος δεν έχει την πρόθεση να ανταποδώσει αυτό τον έρωτα, ακόμα και αν φαίνεται σαν να το κάνει.


    2ο στάδιο: Η ψευδαίσθηση
    Καθώς η σχέση συνεχίζεται, το ενσυναισθητικό άτομο θα αρχίσει να νιώθει σαν να έχει εγκαθιδρυθεί μια αληθινή σύνδεση ανάμεσά τους και να πιστεύει ότι επιτέλους συνάντησε τον έρωτα της ζωής του. Το ναρκισσιστικό άτομο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι το τέλειο ταίρι και θα φορά εκείνη τη μάσκα ότι θέλει την ίδια ακριβώς σχέση με τον ενσυναισθητικό, ενώ ο στόχος του θα είναι να έχει τον έλεγχο.

    3ο στάδιο: Η χειραγώγηση
    Με τον καιρό, ο ναρκισσιστής θα θελήσει να διασπάσει την αυτοεκτίμηση του ενσυναισθητικού. Δεν θα του επιτεθεί ποτέ άμεσα, αλλά θα κάνει σχόλια που θα αμφισβητούν τις επιλογές και τις ικανότητες του ενσυναισθητικού, μέχρι τελικά ο τελευταίος να αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Θα νιώθει αδυναμία, αλλά και τυχερός που έχει τον ναρκισσιστή στη ζωή του, δημιουργώντας έτσι μια ανθυγιεινή εξάρτηση.

    4ο στάδιο: Έλεγχος
    Μόλις ο ναρκισσιστής πάρει τον έλεγχο, θα παίξει το ρόλο του θύματος και θα τρέφεται από την ανάγκη του ενσυναισθητικού για να τον φροντίζει, να είναι πάντα παρών γι’ αυτόν. Αυτό μετατρέπεται σε έναν συνεχή κύκλο χειραγώγησης.

    5ο στάδιο: Αποτυχία
    Ο ενσυναισθητικός θα έχει αγνές προθέσεις αγάπης και θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τον ναρκισσιστή, επειδή δεν βλέπει καθαρά. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς ο ναρκισσιστής δεν βλέπει ότι είναι πληγωμένος, ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο ενσυναισθητικός ποτέ δεν θα καταφέρει να τον γιατρέψει.

    6ο στάδιο: Η παγίδα
    Η σχέση φτάνει στο σημείο όπου όλα αφορούν πια τον ναρκισσιστή. Όλα γυρνούν γύρω από τις ανάγκες, τα θέλω, τις αποφάσεις του. Το ενσυναισθητικό άτομο αρχίζει να το συνειδητοποιεί αυτό με τον καιρό. Όμως μισεί να πληγώνει τους άλλους ή να κάνει κάποιον να τον αντιπαθήσει. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να ικανοποιεί τον ναρκισσιστή, ακόμα κι αν είναι δυστυχισμένος μέσα στη σχέση.

    7ο στάδιο: Ο κύκλος
    Όσο περισσότερα δίνει το ενσυναισθητικό άτομο, τόσο περισσότερο έλεγχο αποκτά το ναρκισσιστικό. Ο κύκλος της χειραγώγησης θα συνεχιστεί, απομυζώντας κάθε ενέργεια από τον ενσυναισθητικό• και αυτό μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο όριο του.

    8ο στάδιο: Η μεταστροφή
    Το ενσυναισθητικό άτομο θα υψώσει επιτέλους τον τόνο της φωνής του, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θα νιώθει παράλληλα καταβεβλημένο, κουρασμένο και επιτέλους θα έχει δει ότι στην ουσία ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν οι δικές του ανάγκες. Η ψευδαίσθηση της σχέσης θα καταρρεύσει και θα φανεί το πραγματικό της πρόσωπο. Ο ναρκισσιστής δεν συμπαθεί καθόλου όμως αυτή την μεταστροφή.

    9ο στάδιο: Ποτέ δεν είναι αρκετό
    Οι ναρκισσιστές είναι άνθρωποι που χρειάζονται συνεχώς προσοχή και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να ικανοποιηθούν, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις. Το εγώ τους πάντα θα χρειάζεται κάτι παραπάνω.

    10ο στάδιο: Πίσω στο 3ο στάδιο
    Όταν ο ενσυναισθητικός αρχίζει να αρθρώνει και να εκφράζει όλα όσα τον ενοχλούν, ο ναρκισσιστής θα το αντιμετωπίσει, υποβιβάζοντάς τον, αποκαλώντας τον «παρανοϊκό», «τρελό», ώστε να καταφέρει να τον αποθαρρύνει και να συνεχίσει τον κύκλο χειραγώγησης.

    11ο στάδιο: Ψυχολογική κακοποίηση
    Ο ενσυναισθητικός αρχίζει να νιώθει ότι φταίει για όλα όσα πάνε άσχημα στη σχέση, ότι δεν είναι αρκετά καλός και άξιος να αγαπηθεί. Αποτυγχάνει να καταλάβει ότι τον χειραγωγούν. Δεν μπορεί να δει και πάλι τον έλεγχο που του επιβάλλεται. Σε αυτό το σημείο, ο ναρκισσιστής έχει κάνει τον ενσυναισθητικό να νιώθει ότι είναι ο κακός της υπόθεσης. Τον κατηγορεί για όσα πάνε λάθος, για να έχει το πάνω χέρι.

    12ο στάδιο: Η οπισθοχώρηση
    Ο ενσυναισθητικός θα κάνει ένα βήμα πίσω για να προσπαθήσει να δουλέψει όλα όσα νιώθει. Θα καταλάβει πόσο χαμένος και πληγωμένος νιώθει. Θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

    13ο στάδιο: Η επούλωση
    Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι θεωρούνται οι θεραπευτές της κοινωνίας. Έχουν τη δύναμη και την ικανότητα μέσα τους να θεραπεύσουν τους άλλους. Την ίδια ικανότητα μπορούν να βρουν και για τον εαυτό τους. Για να το κάνουν αυτό, χρειάζεται να κάνουν ορισμένες φορές πίσω, να παραιτηθούν από αυτό το έργο, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

    14ο στάδιο: Η πραγματοποίηση
    Καθώς ο ενσυναισθητικός δουλεύει για να επουλώσεις τις πληγές του, συνειδητοποιεί την πικρή αλήθεια της σχέσης του. Χρειάζεται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αυτό που έχουν δεν είναι αυθεντικό.

    15ο στάδιο: Ποιος είναι το θύμα;
    Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο ενσυναισθητικός θα αντιληφθεί επιτέλους ποιος ήταν το θύμα της σχέσης.

    16ο στάδιο: Το τέλος
    Όταν επίσης συνειδητοποιήσει ότι ο ναρκισσιστής δεν θα αλλάξει ποτέ, ότι δεν είναι εκείνος που θα τον βοηθήσει, έρχεται η επώδυνη αφύπνιση. Αυτή που θα τον οδηγήσει στο χωρισμό.

    17ο στάδιο: Η συνέχεια
    Ο ναρκισσιστής θα συνεχίσει, θα προχωρήσει, βρίσκοντας ένα άλλο θύμα, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του.

    18ο στάδιο: Η αλλαγή
    Το ενσυναισθητικό άτομο έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει με τον εαυτό του, αλλά αν δεν παραιτηθεί, θα βγει δυνατότερο, σοφότερο και πιο προσεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολότερα θα ξαναπέσει στην ίδια παγίδα.

    Πηγή : Εναλλακτική Δράση
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    πολύ προβληματικά παιδιά αυτά τα «ενσυναισθητικά άτομα», όπως τα παρουσιάζει αυτή η ...«μελέτη».
    να ανοίξουμε νήμα να γειάνουν (ή να ...προστατευτούμε, άμα θέλουμε).
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Αχ ανοίξτε ένα, να αφοδεύσουμε λεκτικά κι εμείς εκεί, όπως συστηματικά κάνετε κι εσείς εδώ, πλάκα θα χει.  
    Πολύ σας τσούζει αυτό το θέμα προφανώς, για κάποιον δικό σας λόγο, το σέβομαι, έχει ο καθένας τα ζόρια του...  
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    υποσχεστε να αφοδευετε μόνον εκεί αν σας ανοίξω νήμα;
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Αυτό μάλλον θα μείνει αποκλειστικό δικό σας προνόμιο, να περιφέρετε χολή και τα απορρίμματα σας δεξιά αριστερά.
    Εγώ να, εδώ στην ξενιτιά, τα διαβάζω καμιά φορά και γελάω.

    Το ότι καιροφυλακτείτε τι θα γράψω για να σχολιάσετε με όλη την γλύκα ενός black mamba, απλά με ξεπερνά.
    Κάτι ήξερα που σας έλεγα λατρεία.
    Με διασκεδάζετε...  
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    χάθηκε ένα ντηλ. δεν πειράζει.
    εμείς να 'μαστε καλά, όσοι.
     
  9. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

  10. Οι ενσυναισθητικοί και οι ναρκισσιστές που ζούνε και τι τρώνε; Σε ποια συνομοταξία και σε ποια οικογένεια ανήκουν;
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αμφότεροι στη συνομοταξία των χορδωτών και στην οικογένεια των ανθρωπίδων[*]

    True story

    [*]Όπως και εμείς οι κοντοί, που δε μας αγαπάς και δε μας θέλεις. Κακούργα.
     
  12. Δεν έχω το γονίδιο της ενσυναίσθησης