Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νίκος Μπελλογιάννης και Έλλη Παππά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος thomaspolygono, στις 14 Οκτωβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fractal

    fractal Regular Member

    Στις 5 - 15 Φεβρουαρίου 1968 συνήλθε στη Βουδαπέστη η 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας με τη δικτατορία και εσωκομματικά ζητήματα. Τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου, οι Μήτσος Παρτσαλίδης, Ζήσης Ζωγράφος, Πάνος Δημητρίου, και ακόμη οι Δημήτρης Βατουσιανός, Βασίλης Ζάχος, Σταύρος Καράς, Θανάσης Καρτσούνης, Λεωνίδας Τζεφρώνης, επτά αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ και τα τρία μέλη της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής διαφώνησαν με την πλειοψηφία σε εσωκομματικά και κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η πολιτική των συμμαχιών και ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και αποχώρησαν.
    Αυτά τα στελέχη εκπροσωπούσαν μία τάση που από καιρό διαμορφωνόταν, δυσφορούσε για την απόλυτη εξάρτηση του κόμματος από τις επιλογές της σοβιετικής ηγεσίας και έβλεπε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τσεχοσλοβακία και την «Άνοιξη της Πράγας».Με απόφαση της 12ης Ολομέλειας καθαιρέθηκαν τα τρία διαφωνούντα μέλη του Π.Γ. και περιθωριοποιήθηκαν οι υπόλοιποι. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο Πέτρος Ρούσος που όμως δεν συντάχτηκε με τους αποχωρήσαντες και παρέμεινε στις γραμμές του ΚΚΕ που οδηγήθηκε φυσικά στη διάσπαση.
    Μαζί με τους διαφωνούντες συμπαρατάχτηκαν άλλα στελέχη του "Γραφείου Εσωτερικού", δηλαδή του τμήματος της ηγεσίας που δρούσε στο εσωτερικό της χώρας σε συνθήκες παρανομίας, όπως οι Μπάμπης Δρακόπουλος, Αντώνης Μπριλλάκης, Τάκης Μπενάς κ.ά. Έτσι συγκροτήθηκε το ΚΚΕ-Εσωτερικού, τα στελέχη του οποίου απέδιδαν την ονομασία «ΚΚΕ-Εξωτερικού» στο τμήμα του κόμματος που ακολουθούσε την ηγεσία .
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor



    Πολυ σωστα!!!ΑΠΕΔΙΔΑΝ' την ονομασια ΚΚΕ εξ. στο ΚΚΕ στην προσπαθεια τους να δικαιολογησουν τον τιτλο του κομματος που ιδρυσαν οι ιδιοι,ξεκινωντας στην ουσια μια ανουσια και αποπροσανατολιστικη διαμαχη η οποια τελικα ζημιωσε και αδικησε το ιδιο το ΚΚΕ εσωτερικου του οποιου η ιδεολογικοπολιτικη πλατφορμα θεωρω οτι ηταν πολυ πιο ενδιαφερουσα και "επικινδυνη" για την αρχουσα ταξη και τους πολιτικους εκφραστες της,αλλα αυτο ειναι μια αλλη -πονεμενη- ιστορια ...
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: Re: Νίκος Μπελλογιάννης και Έλλη Παππά

    δυστηχως το μονο που καταφεραν οι εργαζομενοι ηταν να συμπορευονται με τα αστικα κομματα εξουσιας να ονειρευονται ενα ψυγειο απο τον κωτσοβολο σε 758 δοσεις με πρωτη το 2010.
    δεν φταιει η αριστερα για την καταντια.η αριστερα ειναι σταση ζωης κοπιαστικη.
    τις ταμπελιτσες ποτε δεν τις εβαλε η αριστερα αλλα το ΚΚΕ.
    Για την ιστορια
     
  4. johnny

    johnny Regular Member

    Απάντηση: Re: Νίκος Μπελλογιάννης και Έλλη Παππά

    αξιοκρατικο κρεβατι υπαρχει τωρα.......
     
Thread Status:
Not open for further replies.